Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

1 sene oldu hala ödüyoruz. dahada 1 sene ödeyeceğiz inşallah allah izin verirse. çalış borç yap öde hayat böyle kaydirigubbakcemile3 allah sağlık versin napalım.

yakında düğünüm olacak fakat erkek tarfından bir Allahın kulu bir kuruş dahi vermedi herşeyi eşimle beraber yapıyoruz ailem çok büyük destek eşimin maaşıda var oda nişan için ailesinin yol parası ve yemek gibi giderleri için çektiği krediye kredi kartlarına gidiyor bu durumda ben ve ailem herşeyi yapıyor oluyoruz ev kendimin içindeki tüm eşya ailem ve benim emeğim yıllar önce aldığım eşyalar eşimin ailesinin böyle yüz üstü bizi bırakacağını hiç tahmin etmemiştik durum böyle olunca eski eşyalarımın hiçbirini değiştirmiyorum sadece yatak odası takımı gelinlik solan gibi giderler yapacaz nereden baksan bunlar 10.000 i geçer gibi gözrünüyor eşimin maaşından fayda yok hepsini ben ve ailem yapıyoruz eşimin aileside her telefon edişinde canım kuzum konuşmalar yapıyorlar bana karşı görünürde iyiler yersen tabi gelinmiyim oğlanmı evlendiriyorum şaşırdım bunları baştan bilsem ona göre önlem alırdım yada kabul etmezdim bilmiyorum ama sonradan çıkınca kötü oldum kafayı yiycem içime atmaktan fakat dediğim tek laf var eşime sakın ailen benden gelinlik beklemesin Allah elime düşürmesin bana gelin olduğumu hissettirmedilerki gelinlik yapayım

evlenıp borcu olmyan, ve sorunu olmayan yok ki.. bende yenı evlenedım.. benım ailem özellikle anne kendı çıkarlaı için eşimle evlenememe izin vermedi.. dahası dunurlerın karşısına bile çıkmadı.. hastayım dedi, ama aşagıda komşunun dukkanında domates kasası taşıdı.. yardım ettı.. komşuya...
allaha şukur, eşim çok iyi insan.. annemın karşı olma nedenı ne???? hangı anne kızının en mutlu gununde çıkmaz rezıl eder ve ilk etapta kuuk düşürür kızıznı..???

benım eşimle, annemın kardeşının ( dayı oluyor.. ) benım haberim var. en baştan ama tabı dayı istemedigi için konu anneme anlatılmadı.. ama eşim benden hiç birşeyi saklamadı. anlattı.. tabı 2 senelık ortaklıktan sonra dayı olan serefsız eşimi büyük bir borca sokup, dolandırmaya başlıyor. eşim bunu farkedınce de tabı önlem alıyor.. allahtan.. dayı da evlendıkten sonra anneme kusup 9 sene gelmemişti görüşmemişti.. hatta ayagı kırıldıgında annemın uzaktan gördugu halde bır kez bile geçmiş olsun dememişti.. bu arada eşimle arasında çek,senet davaları olurken kavga çıkıyor. tabı gırışıyorlar. dayı nın o esnada agızı , yuzu patlıyor... aradan kısa zaman geçince eşimi gelip anneme sıkayet edyor... annemde bunu duyunca önceden iltifat edıp sevdigi eşimi bır anda farklı göruyor. kötu görüyor.. kardeşide olayları çok farklı anlatınca bizi dnlemeden eşime bır yıgın hakaret,ifitra vs ediyor.. ve bu yuzden benım evlılıgıme karşı çıktı.. olan işi kardeşi için bozdu.. eşim hakkında kardeşi ile birleşip yapmadıkları ifitira klamadı.. annem çok çıkarcıdır... menfaatlerı için yaşar sadece.. ve bu yuzden benım işi bozdu sözde.. ama bız bırbırmız seviyoruz..4 yıldır görüşyoruz.. anneme ya gel özurdıle kabul et, yada ben kaçarım dedim.. sen gıt benım kardeşim daha önemlı.. çocuk olur bır daha ama kardeş asla bır daha olmaz... dedi. ama ne yaptıysam ıkna edemedım.. eşimle tam 3 ay ugraştık ikna etmeye.. bende açıkça kaçarak evlenecegıı söyledım.. hoş 25 yaşında kaçmiş sayılamaz. gider evlerınım dedim.. gıdersen git, defol.. benım kardeşim dedi başka bir şey demedi..

o kadar çok olay oldkı..
bende evlenecegım gun anneme ve babama " ben bugun evlenecegım, veist dışına gıdecegım. ve uzun süre gelemem dedim. annem gidersen git.. dedi.. baabm ilgilenmedı bile.. aman annenı üzme.. konuşma.. kardeşine hakaret etme deyıp durdu...

bende evlendım.. ve eşyalarımın hepsını eşim aldı.. benım bırıkımım bile yoktu.. çunku babam "ben kör besleyıcı degilim" diyerek her ay maaşımı alırdı bende.. ben sıze baktım sızde bana bakacaksınız derdı...
cebımde 5 tl ile baba evınden ayrıldım.. ev vs. sadece ana eşyalar vardı.. perde yoktu ve guneşlık takılıydı evde.. tum eşyaları eşim aldı.. bana annem 1 tane dantelsız havlu bile vermedi.. kendı kardeşlerıne 50 havlu yapmişti...

babam telde yarın senın başına kakar, gel senı evden gelın çıkaralım dedi. kabul etmedım.. annemın o kadar yaptıgından sonra mı? diye.. ve bır kaç ay sonra ist yemek verdık.. guzel yerde.. annemler önce gelemyız dedı.. sonrada geldiler.. ama cebınde getırdıklerı altını takmamışlar.. annem gelsin eve damadı elımı öpsun takayım dıye.. bende o bır altın için el öpmez dedim.. onlarda vermedıler..umursamadım bile...
şu anda baba evınden gelme hiç bir şeyım yok.. her şeyi teker teker alıyorum.. şu an halı bile yok yerde.. yaz diye de zorlamıyorum kendımzı...
babam mutlumsun diye soracagı yerde eşyan tam mı diye sordu.. sankı eksık desem alacak..

eşşyam tam degıl ama olsun.. mutluyum.. benım porselen takımım yok, benm şık br yatak örtusu takımım yok, benım evm bekar eevı gibi.. ama olsun... mutluyum..
eşim tek bir kelime etmedı.. hatta konuşurken eşime " böyle evlenmış bile olsam en azından bır bohça yapıp havlu, başörtu gondermeı lazımdı" diye söyledıgımde.. bana sana ben dantellı havlu alırım üzülme diyor.. benı tesellı ediyor..
annem bana yapmadı bir şe zaten.. sen kendın yap.. ben enın için ugraşamam diye.. yanı benım hıç çeyızım olmadı.. yoktu zaten.. annem ise eşimle kavgalı olmadan önce bana para versınde havlu alıp yaptıralım vs diyordu..
şu an yavaş yavş aldıgım için kredı kartı borcundan başka borcumuz yok fazla..
herkesın sıkıntısı var.. az üzül bence

Dünden beri bu mesajımı arıyordum, hatırlıyorum bir zamanlar yazdığımı nihayet buldum:)
Durum bildirimi yapmak istedim sizlere:))) Geçen gün eşime telefon ettim canım balık istiyor diye. Neyse almış getirmiş. Yerken eşime ne kadar aldın balığı diye sordum, 1 kg aldım azmı almışım dedi. Gülmeye başladım bende. Eşime o "tek çuprayı" hatırlattım. Bütün yemek süresi boyunca güldük, "biz artık sosyete olmuşuz" diye:)))

Bu arada evimizide aldık kredi çektik elbette ama uzun süreli degil kredimiz. Allah utandırmadan o kredimizide bitiririz inşallah.......

Herkese tekrar hatırlatmak istiyorum: "sabrın sonu selamet"......

eski mesajını da okudum bunu da, yüzümde kocaman bir tebessümle.
Bugün sıkıntılıyım eşimden ya da evliliğimden dolayı değil ,ailem için.
ama bu yazdıklarını okumak bana ii geldi.
ömür boyu mutluluklar dilerim

evlenıp borcu olmyan, ve sorunu olmayan yok ki.. bende yenı evlenedım.. benım ailem özellikle anne kendı çıkarlaı için eşimle evlenememe izin vermedi.. dahası dunurlerın karşısına bile çıkmadı.. hastayım dedi, ama aşagıda komşunun dukkanında domates kasası taşıdı.. yardım ettı.. komşuya...
allaha şukur, eşim çok iyi insan.. annemın karşı olma nedenı ne???? hangı anne kızının en mutlu gununde çıkmaz rezıl eder ve ilk etapta kuuk düşürür kızıznı..???

benım eşimle, annemın kardeşının ( dayı oluyor.. ) benım haberim var. en baştan ama tabı dayı istemedigi için konu anneme anlatılmadı.. ama eşim benden hiç birşeyi saklamadı. anlattı.. tabı 2 senelık ortaklıktan sonra dayı olan serefsız eşimi büyük bir borca sokup, dolandırmaya başlıyor. eşim bunu farkedınce de tabı önlem alıyor.. allahtan.. dayı da evlendıkten sonra anneme kusup 9 sene gelmemişti görüşmemişti.. hatta ayagı kırıldıgında annemın uzaktan gördugu halde bır kez bile geçmiş olsun dememişti.. bu arada eşimle arasında çek,senet davaları olurken kavga çıkıyor. tabı gırışıyorlar. dayı nın o esnada agızı , yuzu patlıyor... aradan kısa zaman geçince eşimi gelip anneme sıkayet edyor... annemde bunu duyunca önceden iltifat edıp sevdigi eşimi bır anda farklı göruyor. kötu görüyor.. kardeşide olayları çok farklı anlatınca bizi dnlemeden eşime bır yıgın hakaret,ifitra vs ediyor.. ve bu yuzden benım evlılıgıme karşı çıktı.. olan işi kardeşi için bozdu.. eşim hakkında kardeşi ile birleşip yapmadıkları ifitira klamadı.. annem çok çıkarcıdır... menfaatlerı için yaşar sadece.. ve bu yuzden benım işi bozdu sözde.. ama bız bırbırmız seviyoruz..4 yıldır görüşyoruz.. anneme ya gel özurdıle kabul et, yada ben kaçarım dedim.. sen gıt benım kardeşim daha önemlı.. çocuk olur bır daha ama kardeş asla bır daha olmaz... dedi. ama ne yaptıysam ıkna edemedım.. eşimle tam 3 ay ugraştık ikna etmeye.. bende açıkça kaçarak evlenecegıı söyledım.. hoş 25 yaşında kaçmiş sayılamaz. gider evlerınım dedim.. gıdersen git, defol.. benım kardeşim dedi başka bir şey demedi..

o kadar çok olay oldkı..
bende evlenecegım gun anneme ve babama " ben bugun evlenecegım, veist dışına gıdecegım. ve uzun süre gelemem dedim. annem gidersen git.. dedi.. baabm ilgilenmedı bile.. aman annenı üzme.. konuşma.. kardeşine hakaret etme deyıp durdu...

bende evlendım.. ve eşyalarımın hepsını eşim aldı.. benım bırıkımım bile yoktu.. çunku babam "ben kör besleyıcı degilim" diyerek her ay maaşımı alırdı bende.. ben sıze baktım sızde bana bakacaksınız derdı...
cebımde 5 tl ile baba evınden ayrıldım.. ev vs. sadece ana eşyalar vardı.. perde yoktu ve guneşlık takılıydı evde.. tum eşyaları eşim aldı.. bana annem 1 tane dantelsız havlu bile vermedi.. kendı kardeşlerıne 50 havlu yapmişti...

babam telde yarın senın başına kakar, gel senı evden gelın çıkaralım dedi. kabul etmedım.. annemın o kadar yaptıgından sonra mı? diye.. ve bır kaç ay sonra ist yemek verdık.. guzel yerde.. annemler önce gelemyız dedı.. sonrada geldiler.. ama cebınde getırdıklerı altını takmamışlar.. annem gelsin eve damadı elımı öpsun takayım dıye.. bende o bır altın için el öpmez dedim.. onlarda vermedıler..umursamadım bile...
şu anda baba evınden gelme hiç bir şeyım yok.. her şeyi teker teker alıyorum.. şu an halı bile yok yerde.. yaz diye de zorlamıyorum kendımzı...
babam mutlumsun diye soracagı yerde eşyan tam mı diye sordu.. sankı eksık desem alacak..

eşşyam tam degıl ama olsun.. mutluyum.. benım porselen takımım yok, benm şık br yatak örtusu takımım yok, benım evm bekar eevı gibi.. ama olsun... mutluyum..
eşim tek bir kelime etmedı.. hatta konuşurken eşime " böyle evlenmış bile olsam en azından bır bohça yapıp havlu, başörtu gondermeı lazımdı" diye söyledıgımde.. bana sana ben dantellı havlu alırım üzülme diyor.. benı tesellı ediyor..
annem bana yapmadı bir şe zaten.. sen kendın yap.. ben enın için ugraşamam diye.. yanı benım hıç çeyızım olmadı.. yoktu zaten.. annem ise eşimle kavgalı olmadan önce bana para versınde havlu alıp yaptıralım vs diyordu..
şu an yavaş yavş aldıgım için kredı kartı borcundan başka borcumuz yok fazla..
herkesın sıkıntısı var.. az üzül bence

üzülme canım allah mutlu etsin bence sen mutluluğu çok hakediyorsun takılma eşyaya filan..ama ailen hakikaten senin gibi bir evladı haketmemiş çok yazık inan okurken acaba üvey evlatmısın diye aklımdan geçirdim nasıl bir anne böyle davranır yazık..

üzülme canım allah mutlu etsin bence sen mutluluğu çok hakediyorsun takılma eşyaya filan..ama ailen hakikaten senin gibi bir evladı haketmemiş çok yazık inan okurken acaba üvey evlatmısın diye aklımdan geçirdim nasıl bir anne böyle davranır yazık..

annem öz.. ama annemın tek derdı erkek kardeşidir.. onun için babama 3 defa iflas ettırdı.. babam annene bır şey olacak diye ne isterde yaptı.. tabı iflas sonu...
ben dugun yemegı verecem diyorum, babam sakın hesabı bana ödetmeyın diyor..

eşimle çok mutluyum.. degil benı incıtmek aldııgım hiç bir şeye neden aldın, kaça aldın diye bile sormaz.. mutlu olacaksan al der...
tabı anneme göre çok kötu biri...

hamıleyım.. bebek beklıyoruz... mutluyuz.. annem ise benı uzmek için tum cabasını sarfediyor..

annem öz.. ama annemın tek derdı erkek kardeşidir.. onun için babama 3 defa iflas ettırdı.. babam annene bır şey olacak diye ne isterde yaptı.. tabı iflas sonu...
ben dugun yemegı verecem diyorum, babam sakın hesabı bana ödetmeyın diyor..

eşimle çok mutluyum.. degil benı incıtmek aldııgım hiç bir şeye neden aldın, kaça aldın diye bile sormaz.. mutlu olacaksan al der...
tabı anneme göre çok kötu biri...

hamıleyım.. bebek beklıyoruz... mutluyuz.. annem ise benı uzmek için tum cabasını sarfediyor..

çok üzüldüm canım
bir anne öz evladına nasıl yapar böyle birşey anlamadımm
rabbim mutluluğunu hiç bozmasın daim etsin
eşin ve bebeğinle mutlu huzurlu olasın hep opuyorumnanaktan

eski mesajını da okudum bunu da, yüzümde kocaman bir tebessümle.
Bugün sıkıntılıyım eşimden ya da evliliğimden dolayı değil ,ailem için.
ama bu yazdıklarını okumak bana ii geldi.
ömür boyu mutluluklar dilerim

Çok teşekkür ediyorum. Sizede mutluluklar elbette. Allah ağız tadını bozmadıktan sonra herşey gelip geçici hepsi boş. Allah bütün dertlilere derman versin insallah....

Erkek arkadaşım şuan askerde. 2 Sene sonrası için evlilik planları kuruyoruz kısmet tabi bilemeyiz o güne kadar ne olur olmaz.. Şuanki planımız ise evlennceye kadar yani 2 senelik süre zarfınca eşyalarımız için mücadele etmek evlennce eşya borcuna girmek istemiyoruz.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Umarım bizim içinde hayırlı bir yoldur bu..

bende 8 aylık evliyim,borçlarımız bitti çok şükür ...
ama arkadaslar şunu söylemek istiyorum,
bizde eşyalarımızı 1 sene önceden almamıza rağmen
yinede masraflar bitmek bilmiyor ve ufakta olsa evlendikten sonrada borcunuz oluyor..
borçsuz evlenen olmaz.. okadar masraflıki bu işler tam bitti hazırız diyorsunuz
yeni birsey cıkıyor ve bütün kaynaklarınız tükeniyor..
Yeni evlenecek olanlara Allah yardım etsın mutluluklar diliyorum

5 yıllık evli ve o yolları aşmış biri olarak;
Evlenecek olan bizleriz annelerimiz babalarımız değil, yardım edeceklerse Allah razı olsun ama etmeyip de şunu alın bunu alın demeye kesinlikle hakları yok derlerse de dinlemeyin. Ödeyecek olan sizsiniz.:olmaz:
Hz.Osman ın torunlarıyız biz. En az onun kadar adaletli ve gözü tok olmalıyız. Giydiği 2. kat elbiseden utanırmış, başkalarının hiç yok diye.opuyorumnanaktan
Evimizi öyle mobilya dükkanı gibi doldurmak da çok çirkin ve ruhsuz bir şey. Neden ruhsuz; kredi kartı var. Çektir çektir evi doldur, kullanır mısın o da belli değil.
Oysa sadece gereklileri, onu da uygun fiyata olanlardan almak, daha sonra borç bitince teker teker odaları donatmak ne de değerli birşey. Her aldığının kıymeti olur. Kafan rahat olur. Eve yeni giren bir şeyin getirdiği sürekli yenilenme hissi olur. Fakirlere karşı adalet olur. Olur yani de diyim.kaydirigubbakcemile2

herkesde aynı dert var malesef Allah herkesin yardımcısı olsun.bende 1 yıllık evliyim.bizde herşeyi kendimiz yaptık.kendi ailemin yapmaya gücü yoktu eşimin ailesi de birşeye karışmadı.sadece nişan yaptılar onda da takıları gizlice toplayıp gittiler katekulleye getirip,herşeyi biz biliriz edasıyla,ailem bu konularda tecrubesiz olunca ses çıkaramadı.nişandan sonra iki bilezik bozdurdular bana ki 1ini zaten nişanda görümce takmıştı oda içinde.ikimizde öğretmeniz benim biraz borcum vardı ailem dolayısıyla eşiminde ailesinden dolayı borcu vardı ve biz artık kendimiz için birleyler yapma vakti geldiğini düşünüp düğüne karar verdik nişandan 1 yıl sonra yani geçen sene.düğün masrafları için kredi çektik.ailemi bana takılacak toplam 5 bileziğe ikna ettim.3 bilezik parasıda çektiğimiz kredinin içinde.eski borçları kapattık tek yere borcumuz olsun diye.mobilyaları ayrıca taksitle aldık 1 yıllığına.mobilyaları alırken kaynanamgil çok karışmak istedi hatta kayınpeder mbilyacılarla konuşmuş bile sanki kendi ödeyecek gibi ama gittik kendimiz beğendik aldık ama beğenmediler onların istediği olmadı diye.düğünümü uygun bir salonda olsun fazla masraflı olmasın istedim ama neymiş efendim kayınpederime arkadaşları laf edermiş masraftan kaçtı diye eşimi ikna edemedim sonunda razı oldum köy düğününe 3 gün sürdü 3 gün yemek verildi lord düğünü gibi borcu bize kaldı tabiki onlar düğün yaptık diye övünüp durdular.herşey artmış alınan erzaklardan çay şeker.....vs.bize vere vere 1 paket çay 1 pk küpşeker verdiler.geline kıyafet alınır ya düğünden önce bana hiç bişey almadılar,fazla masraf olmasın diye giyilmiş gelinlik kiraladım.bide düğünden 2 ay önce çektiğimiz krediden para istediler,eşim utana sıkıla söyledi bana,altın parasını verdik düğünde kalan 3 bileziği alsınlar diye ama almadılar paramız yok sıkışığız diye,ben ağladım eğer yapmazlarsa ki onlardan bişey istemiyorum bizim paramızdı o düğün ertelenir dedim ben aileme ne diyecceğim dedim kendi koluma takılacak bileziğin borcunu ben ödüyorum dedim.eşim durumu anlatmış ama yok yapmadılar görümcem (alkolik,dayakçı bir eşi var)gizlice 3 bilezik vermiş 1 ay sonra yapacaz demişler ona kaynanamgil,o takıldı.(görümceme de vermemişiler bileziği)eşim benden alıp geri verdi kızkardeşine.
düğünde takılan takılardanda hiç birşey görmedik hepsini kaynanamgil aldı.bize borçlar kaldı.1 yıldır borç ödüyoruz hala yarılamadık bile.bi de üstüne hhamile kaldım,Allahın takdiri. 1 aya bebeğim doğacak o kadar borcun içine ama Allah büyük.bilezik konusuna o kadar üzülüyorum ki yani derdim para pul değil kendi mihrimde yazan bileziğin borcunu kendim ödüyorum 2 bilezikle gelin oldum.bide kayınvaldem duyuruyor eşimin erkek kardeşini abisi yani eşim evlendirirmiş onlar yaşlanıyormuş artık.offf ya dha neler neler aklıma geldikçe sinir oluyorum ama Allah büyük,herkesin kalbine göre versin.

kızlar ben okadar şanslıyım ki evlenmeden önce eşyalarımız alınmıştı hiçbir eksigimiz yoktu kız tarafının alacaklarını babam erkek tarafının alacaklarınıda diger babam almıştı peşin ödendi hiç borcumuz olmadı çok şükür balayını diger babam (eşimin babası) üstlendi eve ne gerekiyorsa herşeyi üstlendi her 2 ailede ilk önce kiraya taşındık biraz para biriktirelim ailelere yük olmayalım diye çok şükür eşimin maaşıda oldukça iyidi hiçbir sıkıntı çekmedik ev almak için kredi çektik 50.000 tl bizimde biriktirdiklerimizle 110.000 tl ye 2+1 ev aldık 10.000 tl borcumuz kalmıştı eşim askere gidince bende yeni dogum yapınca ödeyemedik faiz bindi 15.000 tl oldu babamla diger babam konuşmuşlar yarı yarıya paylaşıp ödemişler saolsunlar ama eşim askerden gelsin geri ödeyecegiz nasip olursa takılarımda duruyor bozdurtmadılarda sanırım ben şanslıyım dilerimki sizde benim gibi şanslı olursunuz ve en kısa zamanda borçlarınızı ödersiniz

87 sayfa olmuş biraz okudum sonra içime fenalıklar geldi en son sayfaya atladım.. herkesin derdi var bunuda anladım..
ben ayrı eve çıkamıyorum keşke bi tasım bi tarağım olsada ayrı eve çıksam diyorum ama durumumu yok ayrı eve çıkmak için yatak odamız dışında tek bir eşyamız yok yeni eşya almaya durumumuz yok kocam çalışmıyo ben çalışmıyorum sıkıntı sıkıntı üstüne kocam gidelim buralarda diyo ama gitsek nereye neyle gidecez bu defa da borç borç üstüne binecek diye korkuyorum...
ama ben bu halimden şikayetçi olurken sen daha da beteriyle uğraşıyormmuşssun... allah kolaylık sabır versin..
hem ara sayfalarda yazdıklarını okuyamadığım için hem de sen anlattıkla rahatlayacağın için nereye borcun var nasıl bir ödeme planı yaptınız kiramı ödüyorsunuz bunları anlat ama sen bilirsin anlatıp rahatlamk isteyeceksen anlat yoksa konuşmak istediğin gibi konuş...
birde akşamları evde yapabileceğiniz ekstra işler alabilirsiniz belki annem yapardı önceden babama yardımcı olmak için triko kazakların falan iplerini temizlerdi parça başı fiyatı olurdu 1 haftada falan yapabildiği kadar..:teselli:

bizde evlenirken kimsenin yardımı olmadı diyebilirim :( bnm ailem in istmediği bi evlilikti aileme davetiyeyi verip cıktığım için sadece nikaha gelip takılarını taktılar , eşimin aileside anne baba ayrı , anneye eşim bakıyor zaten geliri yok baba da sadece emekli maaşı var ona da ev kirası elektirik ,su vs.. eşim ödüyor yani kendine hayrı yok ,,,,, ama biz de sırf borç yapmayalım diye 1+1 ev tuttuk yatakodası tk almadık gömme dolap oldugu için ,sadece bazalı yatak , salona köşe koltuk aldık , buzdolabı ,çamasır makinesi aldık ,,, eksikleri daha sonra aldık ,,,, çünkü eşimin kendi işi tekstil tam sezona girerken evlendik nakit ihtiyacı oluyor üretim yaptıgı için o neden le minumum aldık ama simdi altı aylık evliyiz hersey tam bu ayda kurutma makinesi ve bulasık makinesi alıyoz ve eksikler bitti ..
ben genelde ilk evlenirken hersey olsun aman eksik bişi olamsın diyenler bana sacma geliyor evimizde 3 ay masa yoktu sonra aldık 6 tane bardak vardı 6 kişilik yemek tk :)) bnm evim de suan hersey var dediğim gibi ama öğrenci evi gibi yani cok esya yok gerekli seyler var .. esyaya para yatırmaktansa gezelim istiyoruz boş anlarımızda sürekli gezi halindeyiz :))) bu bizi daha mutlu ediyorr

87 sayfa olmuş biraz okudum sonra içime fenalıklar geldi en son sayfaya atladım.. herkesin derdi var bunuda anladım..
ben ayrı eve çıkamıyorum keşke bi tasım bi tarağım olsada ayrı eve çıksam diyorum ama durumumu yok ayrı eve çıkmak için yatak odamız dışında tek bir eşyamız yok yeni eşya almaya durumumuz yok kocam çalışmıyo ben çalışmıyorum sıkıntı sıkıntı üstüne kocam gidelim buralarda diyo ama gitsek nereye neyle gidecez bu defa da borç borç üstüne binecek diye korkuyorum...
ama ben bu halimden şikayetçi olurken sen daha da beteriyle uğraşıyormmuşssun... allah kolaylık sabır versin..
hem ara sayfalarda yazdıklarını okuyamadığım için hem de sen anlattıkla rahatlayacağın için nereye borcun var nasıl bir ödeme planı yaptınız kiramı ödüyorsunuz bunları anlat ama sen bilirsin anlatıp rahatlamk isteyeceksen anlat yoksa konuşmak istediğin gibi konuş...
birde akşamları evde yapabileceğiniz ekstra işler alabilirsiniz belki annem yapardı önceden babama yardımcı olmak için triko kazakların falan iplerini temizlerdi parça başı fiyatı olurdu 1 haftada falan yapabildiği kadar..:teselli:

merhaba arkadaşım :) bu yazıyı yazalı 2.5 sene olmuş vayyyy beeeee sositososito ama çok değişen bişey olmadı çokkk uzun süren işsizlikler sonucu evdeki eşyalarımın hepsi gitti benimde senin gibi bi yatak odam var :) bide çeyizim yatak odam bile tam deil bazamın altında kıyafetlerim 2 aydır kayınvalidemdeyim allahtan artık borcum yok işede girdim eşimde girdi inşallah yaza kadar toparlanıp eve çıkabiliriz...ailemin haberi bile yok daha düşün

Back
X