Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dünden beri bu mesajımı arıyordum, hatırlıyorum bir zamanlar yazdığımı nihayet buldum:)
Durum bildirimi yapmak istedim sizlere:))) Geçen gün eşime telefon ettim canım balık istiyor diye. Neyse almış getirmiş. Yerken eşime ne kadar aldın balığı diye sordum, 1 kg aldım azmı almışım dedi. Gülmeye başladım bende. Eşime o "tek çuprayı" hatırlattım. Bütün yemek süresi boyunca güldük, "biz artık sosyete olmuşuz" diye:)))
Bu arada evimizide aldık kredi çektik elbette ama uzun süreli degil kredimiz. Allah utandırmadan o kredimizide bitiririz inşallah.......
Herkese tekrar hatırlatmak istiyorum: "sabrın sonu selamet"......
evlenıp borcu olmyan, ve sorunu olmayan yok ki.. bende yenı evlenedım.. benım ailem özellikle anne kendı çıkarlaı için eşimle evlenememe izin vermedi.. dahası dunurlerın karşısına bile çıkmadı.. hastayım dedi, ama aşagıda komşunun dukkanında domates kasası taşıdı.. yardım ettı.. komşuya...
allaha şukur, eşim çok iyi insan.. annemın karşı olma nedenı ne???? hangı anne kızının en mutlu gununde çıkmaz rezıl eder ve ilk etapta kuuk düşürür kızıznı..???
benım eşimle, annemın kardeşının ( dayı oluyor.. ) benım haberim var. en baştan ama tabı dayı istemedigi için konu anneme anlatılmadı.. ama eşim benden hiç birşeyi saklamadı. anlattı.. tabı 2 senelık ortaklıktan sonra dayı olan serefsız eşimi büyük bir borca sokup, dolandırmaya başlıyor. eşim bunu farkedınce de tabı önlem alıyor.. allahtan.. dayı da evlendıkten sonra anneme kusup 9 sene gelmemişti görüşmemişti.. hatta ayagı kırıldıgında annemın uzaktan gördugu halde bır kez bile geçmiş olsun dememişti.. bu arada eşimle arasında çek,senet davaları olurken kavga çıkıyor. tabı gırışıyorlar. dayı nın o esnada agızı , yuzu patlıyor... aradan kısa zaman geçince eşimi gelip anneme sıkayet edyor... annemde bunu duyunca önceden iltifat edıp sevdigi eşimi bır anda farklı göruyor. kötu görüyor.. kardeşide olayları çok farklı anlatınca bizi dnlemeden eşime bır yıgın hakaret,ifitra vs ediyor.. ve bu yuzden benım evlılıgıme karşı çıktı.. olan işi kardeşi için bozdu.. eşim hakkında kardeşi ile birleşip yapmadıkları ifitira klamadı.. annem çok çıkarcıdır... menfaatlerı için yaşar sadece.. ve bu yuzden benım işi bozdu sözde.. ama bız bırbırmız seviyoruz..4 yıldır görüşyoruz.. anneme ya gel özurdıle kabul et, yada ben kaçarım dedim.. sen gıt benım kardeşim daha önemlı.. çocuk olur bır daha ama kardeş asla bır daha olmaz... dedi. ama ne yaptıysam ıkna edemedım.. eşimle tam 3 ay ugraştık ikna etmeye.. bende açıkça kaçarak evlenecegıı söyledım.. hoş 25 yaşında kaçmiş sayılamaz. gider evlerınım dedim.. gıdersen git, defol.. benım kardeşim dedi başka bir şey demedi..
o kadar çok olay oldkı..
bende evlenecegım gun anneme ve babama " ben bugun evlenecegım, veist dışına gıdecegım. ve uzun süre gelemem dedim. annem gidersen git.. dedi.. baabm ilgilenmedı bile.. aman annenı üzme.. konuşma.. kardeşine hakaret etme deyıp durdu...
bende evlendım.. ve eşyalarımın hepsını eşim aldı.. benım bırıkımım bile yoktu.. çunku babam "ben kör besleyıcı degilim" diyerek her ay maaşımı alırdı bende.. ben sıze baktım sızde bana bakacaksınız derdı...
cebımde 5 tl ile baba evınden ayrıldım.. ev vs. sadece ana eşyalar vardı.. perde yoktu ve guneşlık takılıydı evde.. tum eşyaları eşim aldı.. bana annem 1 tane dantelsız havlu bile vermedi.. kendı kardeşlerıne 50 havlu yapmişti...
babam telde yarın senın başına kakar, gel senı evden gelın çıkaralım dedi. kabul etmedım.. annemın o kadar yaptıgından sonra mı? diye.. ve bır kaç ay sonra ist yemek verdık.. guzel yerde.. annemler önce gelemyız dedı.. sonrada geldiler.. ama cebınde getırdıklerı altını takmamışlar.. annem gelsin eve damadı elımı öpsun takayım dıye.. bende o bır altın için el öpmez dedim.. onlarda vermedıler..umursamadım bile...
şu anda baba evınden gelme hiç bir şeyım yok.. her şeyi teker teker alıyorum.. şu an halı bile yok yerde.. yaz diye de zorlamıyorum kendımzı...
babam mutlumsun diye soracagı yerde eşyan tam mı diye sordu.. sankı eksık desem alacak..
eşşyam tam degıl ama olsun.. mutluyum.. benım porselen takımım yok, benm şık br yatak örtusu takımım yok, benım evm bekar eevı gibi.. ama olsun... mutluyum..
eşim tek bir kelime etmedı.. hatta konuşurken eşime " böyle evlenmış bile olsam en azından bır bohça yapıp havlu, başörtu gondermeı lazımdı" diye söyledıgımde.. bana sana ben dantellı havlu alırım üzülme diyor.. benı tesellı ediyor..
annem bana yapmadı bir şe zaten.. sen kendın yap.. ben enın için ugraşamam diye.. yanı benım hıç çeyızım olmadı.. yoktu zaten.. annem ise eşimle kavgalı olmadan önce bana para versınde havlu alıp yaptıralım vs diyordu..
şu an yavaş yavş aldıgım için kredı kartı borcundan başka borcumuz yok fazla..
herkesın sıkıntısı var.. az üzül bence
üzülme canım allah mutlu etsin bence sen mutluluğu çok hakediyorsun takılma eşyaya filan..ama ailen hakikaten senin gibi bir evladı haketmemiş çok yazık inan okurken acaba üvey evlatmısın diye aklımdan geçirdim nasıl bir anne böyle davranır yazık..
annem öz.. ama annemın tek derdı erkek kardeşidir.. onun için babama 3 defa iflas ettırdı.. babam annene bır şey olacak diye ne isterde yaptı.. tabı iflas sonu...
ben dugun yemegı verecem diyorum, babam sakın hesabı bana ödetmeyın diyor..
eşimle çok mutluyum.. degil benı incıtmek aldııgım hiç bir şeye neden aldın, kaça aldın diye bile sormaz.. mutlu olacaksan al der...
tabı anneme göre çok kötu biri...
hamıleyım.. bebek beklıyoruz... mutluyuz.. annem ise benı uzmek için tum cabasını sarfediyor..
eski mesajını da okudum bunu da, yüzümde kocaman bir tebessümle.
Bugün sıkıntılıyım eşimden ya da evliliğimden dolayı değil ,ailem için.
ama bu yazdıklarını okumak bana ii geldi.
ömür boyu mutluluklar dilerim
87 sayfa olmuş biraz okudum sonra içime fenalıklar geldi en son sayfaya atladım.. herkesin derdi var bunuda anladım..
ben ayrı eve çıkamıyorum keşke bi tasım bi tarağım olsada ayrı eve çıksam diyorum ama durumumu yok ayrı eve çıkmak için yatak odamız dışında tek bir eşyamız yok yeni eşya almaya durumumuz yok kocam çalışmıyo ben çalışmıyorum sıkıntı sıkıntı üstüne kocam gidelim buralarda diyo ama gitsek nereye neyle gidecez bu defa da borç borç üstüne binecek diye korkuyorum...
ama ben bu halimden şikayetçi olurken sen daha da beteriyle uğraşıyormmuşssun... allah kolaylık sabır versin..
hem ara sayfalarda yazdıklarını okuyamadığım için hem de sen anlattıkla rahatlayacağın için nereye borcun var nasıl bir ödeme planı yaptınız kiramı ödüyorsunuz bunları anlat ama sen bilirsin anlatıp rahatlamk isteyeceksen anlat yoksa konuşmak istediğin gibi konuş...
birde akşamları evde yapabileceğiniz ekstra işler alabilirsiniz belki annem yapardı önceden babama yardımcı olmak için triko kazakların falan iplerini temizlerdi parça başı fiyatı olurdu 1 haftada falan yapabildiği kadar..:teselli: