Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

merhaba kızlar.benim yaşadıklarımda çok acı.24 yaşında başta mantık evliliği olarak yaklaştım eşime ama sevdim.eşiminde ailesiyle önceden abisiyle ilgil sorunların olduğunu bittiğini biliyorum.evlendiğimiz akşamı akrabalarından birileri geldi düğün parasını verdik.hadi neyse dedim! 2-3gün sonra küçük altınlarımın hepsini verdim eşim borç almış hadi neyse dedim!herşey normal gidiyor ama gezmek,dışarı çıkıp hava almak bile yok.bizim 1 senemiz gezmek anneme gitmek oldu.evet arkadaşlar evde 1 lira bilepara yok setlerimi sattık ama gün çok kötüydü.herşeyden önce hatırası vardı.ve sonra ara 2-3 ay işe gitmemeye başadı.bankaya 5-6 bin borcumuz var biliyorum ve ödeniyor diye.ama ben gariplik hissettim hep 3 senede bitmeyen borç.bide osene birkart çıkartmıştık ama harcama yapmamıştık hiç.ekstreler eve değil işe gidiyor,bişekilde yolunu buldum v ekstre eve geldi 2 bin liralık at yarış oyunu v karttan çekim .tabi ben çıldırdımm .yine ikna oldum.diğer kartta hiç ödenmmemiş onu da öğrendim.1 sene yine öyle geçti.sonra diğer bankayı aradım bilgi aldım.20 bin borç ve 2 senedir hiç öğrenmemi.ve biz bu arada kira ödeyemediğimiz için annemin bi dairesinde oturuyoruz.yemek annemde yiyoruz.elektrik ve su babama ait sırf yuvam bozulmasın diye ailemin yaptığı fedakarlık.bınu öğrendiğimde 3 ay ayrı kaldık.ve yine barıştım. kaynatam para buldu.maaş kartımıza borç olduğunda maaş alamıyoduk.onu kapattılar.kendi babam 7 verdi bi başka yeri kapattık.şimdi arkadaşlar çıktı ve 2 senedir 27 bin ödemeye çalışıyoruz.4 bin kaldı ama ben bittim arkadaşlar.borcun bitmesini bekleyemiyorum.karışık yazdım galiba ama bunlar aklıma geldikçe çok sinirleniyorum ve eşime öfkem geçmiyor. :47:

offf çok kötüymüş gerçekten yaşadıklarınız.
gerçi biraz zorlandım okurken ama ..

inanılır gibi değil yaşadıkların.. allah yardım etsin eşin neden yapmış bütün bunları
maaşlar nereye gitti.. nasıl yapabilmiş resmen emekk çalmak bu çok üzüldüm.. inan

bana söylenen evlenmeden önce kaynım kumar oynamış ve ödeyemeyince bankalardan borç çekmiş.kimseye söylememiş daha sonra ortaya çıkıncada bir ev ve tarla satılmış.herkesi kendini öldüreceğini söyleyerek acındırmış .benim akıllı kocamda para yetmeyince kendi üzerine bankada para çekmiş.ve arkadaşlarından borç almış.aynı hatayıda kendiside yapıp kendi kendime öderim düşüncesiyle kimseye söylemiş ve üzerinede benimle tanışınca çıkmazın içine girdi.kaynımın brçları sıfırlandı tabi.benimkide işler yolunda gitmeyince şans oyunları oynayarak kendini kurtaracağinı düşünmüş.tabi biz dahada borç içine battık.7senelik evliyim hala borç ödüyoruz ve bu onun gerçekten son şansı 3 bin kaldı sabırla bitmesini bekliyorum ama sabrımında son demlerini yaşıyorum:113:

Bende yedi aylık evliyim istanbulda yaşıyorum senin durumun çok zor gülüm allah yardımcın olsun bizde ilk 2 ay zorlandık ama iyiyiz şimdi ben tüm borçları kaynatama yükledim yoksa çalışmıyorum şuan eşim çalışıyor nasıl öderdik borçları gerçi 2 milyar ödedik bizde baştan şuandada taksit var ama az onda bile zorlanıyoruz istanbulda geçim zor sen nerede kalıyorsun canım

Bende yedi aylık evliyim istanbulda yaşıyorum senin durumun çok zor gülüm allah yardımcın olsun bizde ilk 2 ay zorlandık ama iyiyiz şimdi ben tüm borçları kaynatama yükledim yoksa çalışmıyorum şuan eşim çalışıyor nasıl öderdik borçları gerçi 2 milyar ödedik bizde baştan şuandada taksit var ama az onda bile zorlanıyoruz istanbulda geçim zor sen nerede kalıyorsun canım

canım, ailemin binasında ayrı bir dairede oturuyorum allahtan.bu yaşadıklarım yani evliliğim 7 yıl oldu .yaşadıklarım zaman zaman yüreğimde tekrar alevleniyor.ne kadar acılar bastırılsada yaşamıış bi gerçek var.
yeni evli ve maddi sorunlar duyunca çok üzülüyorum. parasızlık gerçekten insanı çok bunalıma soktuğu gibi zamanlada aşk meşkte kalmıyor.çok şükür kinci biri değilim ama beni salak etti. bazen diyorum herşeyde bi hayır vardır yaşanması gerekiyodu:15:,bazende ama neden neden ?:15:,

ne yaziim bilmiyorumki.3,5 senedir çalışıyorum kazancım çok kötü sayılmaz.ama 1 kuruş bile birikimim yok üstelik bu eylülde evlenmeyi düşünüyorum..çalışmaya başladığımın 3.ayında 10000 kredi çektim.bi senede bu bitti tam oh birikimim olsun biraz diyordum ailem ikinci bi kredi daha çekmemi istedi.onuda çektim bi senede oda bitti aradan bikaç ay geçti yine bi talep bu sefer 15000.üstelik bu sonuncusunu erkek arkadaşım bilmiyor.haberi olursa benmle kesinlikle konuşmaz.evlilik arifesinde neden yaptın der.O da bi araba alalım diyor.işe sürekli arabayla gitmek zorunda.üstelik eylüldeki düğün !! için beş kuruşum yok.erkek arkadaşım kafana evlilik masraflarını takma kredi çekeriz diyor.Deliricem ya deliricem.bu 3 senede kendime yaptığım şey ortodontik tedavim oldu.yüksek lisans yapayım dil kursuna mesleki eğitim kurslarına gideyim diyordum hepsi hayal oldu benim için....şimdi ne yapayım moralim sıfır sıfır....

selamlar hanımlar.
ben de iki senelik evliyim.eşimin ailesi biz evlenirlen hiçbirşeye elini sürmedi.ne yaptıysa eşim biriktirdiği paralarla yaptı.ben de hiçbir eşya falan istemedim.bütün paramızla altın aldık elimizde para dursun diye.ev bir şekilde kurulur ne de olsa sorun olmaz dedik.iki yılda ben bir kez annem de iki kez ameliyat oldu.kaderde bu da varmış dedik 20 bin harcandı üç ameliyata.Allah sağlık güç kuvvet versin herşey çözülür.Allah herkese hakkında en hayırlısını versin inşallah

evlilikte birlik olunca insan kafaya kafaya verince herşeyin üstesinden gelir.biz eşimle hep farklı hesaplar içindeydik,hiç beraber hedefler alamadık.

önemli olan eşinizin gelecek açısından kaygıları olup planlı hareket etmesi.herşey erkekte bitiyor :73:

bende iki senelik evliyim eşimle evlediğimde işi yoktu 1 sene kpss ye çalıştı ve 89,344 puan aldı şu an atama beliyoruz bizimde çok borcumuz var ama ALLAH sebebini veriyor

slm kızlarr bende 2 senelik evliyim evlenirken çok eşya almadım o yüzden aman aman bir borcumuz olmadı zaten severek evlendim 2 sene görüştük 1 sene nişanlı kaldık o dönemde ne alınması gerekiyorsa eşimle beraber aldık ailelerimize fazla yüklenmeden evlendik.
borcumuz olmadı düğün arifesinde ama bugün çok yüklü bir borcun altına girmiş bulunuyoruz kızlar ev aldık inşallah bir sorun olmadan ödeyebilirz offf korkuyorum işin acıkcası ikimizde özel sektörde çalışıyoruz inşalllah alnımızın akıyla bunuda öderiz.

evlilikte birlik olunca insan kafaya kafaya verince herşeyin üstesinden gelir.biz eşimle hep farklı hesaplar içindeydik,hiç beraber hedefler alamadık.

önemli olan eşinizin gelecek açısından kaygıları olup planlı hareket etmesi.herşey erkekte bitiyor.

kesinlikle katılıyorum canım sana birlik çok önemli.Biz hep ortadaki dengeyi buluyoruz çok şükür eşim beni hiç kırmaz sadece bensiz bişe alma der çünkü onsuz alınca aşıyorum kendimi:)bence herşey kadınca bitiyor canım yolunu yordamını bulmak gerek diye düşünüyorum he tabi eşden eşe de değişir o ayrı.

slm kızlarr bende 2 senelik evliyim evlenirken çok eşya almadım o yüzden aman aman bir borcumuz olmadı zaten severek evlendim 2 sene görüştük 1 sene nişanlı kaldık o dönemde ne alınması gerekiyorsa eşimle beraber aldık ailelerimize fazla yüklenmeden evlendik.
borcumuz olmadı düğün arifesinde ama bugün çok yüklü bir borcun altına girmiş bulunuyoruz kızlar ev aldık inşallah bir sorun olmadan ödeyebilirz offf korkuyorum işin acıkcası ikimizde özel sektörde çalışıyoruz inşalllah alnımızın akıyla bunuda öderiz.

merhaba,

hayirli olsun yeni eviniz.. Allahin izniyle öder gidersiniz, bizde 3 yillik evliyiz - bizde yeni bir ev aldik, ben ve esim calisiyoruz, iyi kötü hesabimizi yaparak ödemeye calisiyoruz. Önemli olan saglik,o olduktan sonra bir sekilde olup gidiyor hersey.

Bizde özel sektörde calisiyoruz, Allah islerimizde yardim etsin, issiz birakmasin.

Evlenince herkes borca giriyor ister istemez, ama önemli olan ayagini yorganina göre uzatabilmek. Eger onu yapamadiysak sIKILMAK normal, yapacak pek bisey kalmiyor geri borcu taksit taksit ödemekten baska.

Herkese borcsuz bir yasam diliyorum

selamlar sevgiler

merhaba,

hayirli olsun yeni eviniz.. Allahin izniyle öder gidersiniz, bizde 3 yillik evliyiz - bizde yeni bir ev aldik, ben ve esim calisiyoruz, iyi kötü hesabimizi yaparak ödemeye calisiyoruz. Önemli olan saglik,o olduktan sonra bir sekilde olup gidiyor hersey.

Bizde özel sektörde calisiyoruz, Allah islerimizde yardim etsin, issiz birakmasin.

Evlenince herkes borca giriyor ister istemez, ama önemli olan ayagini yorganina göre uzatabilmek. Eger onu yapamadiysak sIKILMAK normal, yapacak pek bisey kalmiyor geri borcu taksit taksit ödemekten baska.

Herkese borcsuz bir yasam diliyorum

selamlar sevgiler

çokkk teşekkür ederim canım çok sağol güzel bir morel oldu bu bana:)

seninde evin hayırlı olsun canım güle güle oturr taşındın mı sen?
off nasıl taşınacağım o eşyalar evden nasıl çıkacak nasıl yerleşecek ayrıca ben işten izin alamıyorum bensiz eşim tek başına nasıl halleder bunları düşündükçe morelim bozuluyor allahın izniyle evime bir yerleşsem mis gibi ayaklarımı uzatıp oturmak istiyorum:)
borcsuz bir yaşam dileğin için çokkk sağol canım inşallah o günleride görürüz.öptümmm:1:

son 15 sayfayı okudum. sureklı dusundugum konuları gordum daha da uzuldum. evlı degılım ama evlılık yolunda ılerleyen bı ılıskım var. ama aynen burda da cogunlugun dedıgı gıbı madııyat sımdıden belımızı bukuyor :( bazen vaz mı gecsem dıe dusunuyorum. :( evlenmeden once alabıldıgım butun seylerı almaya calısıyorum. evlendıkten sonra borcum olmasın dıe. ama sevgılım daha okul kredısını yenı odemeye basladı. ben bıtırelı 1 yıldan fazla oldu. bayanlar yıne her konuda oldugu gıbı cok fedakar davranıyoruz. aılesının de yardım edecegını sanmıyorum. nasıl olacak hıc bılmıyorum kafam cok karısık.:43: :43:

son 15 sayfayı okudum. sureklı dusundugum konuları gordum daha da uzuldum. evlı degılım ama evlılık yolunda ılerleyen bı ılıskım var. ama aynen burda da cogunlugun dedıgı gıbı madııyat sımdıden belımızı bukuyor :( bazen vaz mı gecsem dıe dusunuyorum. :( evlenmeden once alabıldıgım butun seylerı almaya calısıyorum. evlendıkten sonra borcum olmasın dıe. ama sevgılım daha okul kredısını yenı odemeye basladı. ben bıtırelı 1 yıldan fazla oldu. bayanlar yıne her konuda oldugu gıbı cok fedakar davranıyoruz. aılesının de yardım edecegını sanmıyorum. nasıl olacak hıc bılmıyorum kafam cok karısık.:43: :43:
sırf onu bunu alamayacağız diye vazgeçme bence zamanla herşeyin olur borçsuz olmuyor bu işler bence onlarda tadı tuzu zorluk çekeceksin ki kıymetini bileceksin.Daha yolun başındasın seviyorsan böyle şeyleri niye dert ediyorsun başkasıyla evlensen borcum olmasın diye dahamı mutlu eder seni boşver tatlım hayat sevdiğinle güzel birlik beraberlik olsun yeterki olmayacak hiç bir şey yoktur.

Kizlar Allah biliyor, uzun suredir konunuzu takip ederim. Ben evli degilim ama inanin o kadar uzuluyorum ki durumunuza, ailecek bizde borc yuzunden cok cektik, o baba denilen herif, butun borclari bize birakip kacti. Rabbime cok sukur, hepsi bitti.
Butun dualarim sizinle, Allah yardimciniz olsun, insallah tez zamanda rahatliga ulasirsiniz. :71:

Öncelikle bu konuda derdi olan herkesin Allah yardımcısı olsun. Hİç kolay bi durum değil, yaşayan bilir. Bir dokunun bin ah işitin.

Bende gelin ayakkabısından tutun, kuaför, fotografçı parasına, yakılan kınaya kadar herşeyi kendim aldım. eşimin ailesi hiç destek olmadı ayrı memleketlerdeyiz, düğün günü misafir gibi gelip ertesi gün döndüler, nişandada öle. eşim annem ben koştuk herşeye. Eşiminde toplu parası yoktu, hep kredi kartıyla aldık nasılsa düğünden sonra takılarla toplanan paralarla ödenir die. Babam yok benim vefat etti, annemden allah bin kere razı olsun, tek başına üstüne düşenin fazlasını yaptı, gırtlağa kadar borca girdi bizle birlikte, 5 kuruşta yardım istemedi ahh demedi.

hem benim memleketimde hem eşiminkinde oldu düğün, burda ne hediye geldi ne takıldıysa hepsini biz aldık, erkek tarafıda öle olcak sanıyoduk ( ki eşimde masrafları yaparken ,şukadar toplanır borcu kapatır, kalanlada şöle böle yaparız diodu ) ki şok şok şok, 20 bin liraya yakın para toplanmasına rağmen eşimin tarafı anca bizim borçlara yeter dedi, sepetledi bizi. ( orda içkili yemekli düğün oldu 2 gece sadece onun masrafı, haa bide 3 tel bilezik tel diyorum cidden tel kuyumcu bile konu komşu takmaz bunu dedi, bunun dışında başka bi iğne masrafları yok)

Düğünden sonra günlerce uyku uyumadım, 2 günlük gelinken uykularım kaçtı nasıl yaparız die. mobilyası var, halısı var, salon parası var, perdesi var, kirası var var oğlu var.... elde ne var, benim tarafımdan takılan takılar paralar. Hepsi bozuldu, yine yetmedi, üstüne kredi çektik, yetmedi dayıdan borça aldık, o da olmadı bekarken bankada biriktirdiğim 3-4 bin lira vardı oda gitti. Annem o kadar borçlu olmasına rağmen kredi çeker öderim ben siz üzülmeyin dedi. Kaynanamlar bir kere bile arayıp ödeyebildiniz mi naptınız diye sormadı. Şimdi bile borç ödüyoruz deyin ne borcuymuş öde öde bitiremediniz dedi.

Yaaa işte bölee kızlar,daha anlatılası o kadar çok şey var ama Allah büyük, muhakkak bu sıkıntıların bi mükafatı vardır.

Back
X