Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

aynı dert bende de var 3 aylık evliyim 3 milyar borç bize kaldı
takılanlar önce çalındı eşimin ailesi tarafından sonra hepsi borca gitti ama bize 3 milyar borç kaldı artık kredi çekmeye çalışıyoruz her bankada vermiyor oysaki eşim kmuda çalıiıyor sözleşmeli ben özeldeyim
inanaın alyansım ve takı setimden başka hir bir şeyim yok

allah hepimize yardım etsin bende aynı durumdayım nişanlıyım bu yaz düğün var düğün salonum tutuldu fakat sıkıntıdan heycan bile kalmadı nişanlım şuan uzakta ordan toplu parayla gelecek kayıncaldem beyaz eşyanı ben alcam dedi aldıda sğlsun fakat şartı varmış oğluda evin borçlarını ödicekmiş evin borcunu çıkarttı 4 küsür beyaz aşyamın tamamı 5 milyardı şimdi de diyorki takstilerde sıkışırsam yardım edersiniz yemin ederim mide ağrılarım başladı hem nakit 4 milyar para aldı hemde beyaz eşyanın taksitinde sıkışırsa ödicekmişiz bayramda koç getirmek adetmiş getirdiler kafasındada altın vardı onu bile gerii istedi şimdiden düşünün sonum ne olcak benim benmi çok abartıyorum acaba diyorum fakat su götürür tarafı varmı ki anlamadım

Bu yazılanları okudukca benım kaynanam ve kayınpederım melek dıyorum valla. Para yonunden hıcbır sorunumuz olmadı cunku onlar ellerınden gelenı yaptılar.Sorun sadece su an aynı evde kalmak zorunda olmamız ve rahat olamamamız.

canım benim nekadar şanlısın:teytey: bizimkilerde bakarsan dünya iyisi herkez imrenir fakat dövüp ağlatmayan cinsten derler ya aynen öğle bana dediler düğün salonu beğen gittik cnm beğenmeye biz ödicektik çünkü dedim bütçeme göre olsun adam gibi bi yer göstermediler kendilerine yakın 4,600tl olan bi salon vardı bizim içimize o yattı en güzeli oydu demeye başladılar sorarsan gelini götürdük beğenmeye oldu nişalımda yokki uzakta şuan götürdüler ama 2 yer gösterdiler ben dedim başka yer var oraya bakcam madem biz ödicez o olsun dedim kayınpederim dedi okul gib salonda olmaz benim oğluma yakışmaz benimde bütçeme sizin dediğiniz yer yakışmaz dedim al sana kavga işte dedikleri oldu neticede:çok üzgünüm:

Acıkcası ben kactım canım kacarak evlendım annemler bır ay sonra affettıler.Onlar ceyızlerını ve beyaz esyaları bız alıcaz dedıler mutfak ve yatak odası halılarını almıslar bı de.Ben kaynanamla hallettım diger herseyı.Aıle apartmanında oturuyorlardı babanne olunce yedıncı kat bos kaldı bıze verdıler kıra odıcez bı yıl sonra cunku ev uc kardes uzerıne ılla bırı kıra ıstıcek dedıler.Ev o kadar pıstıkı kaynanamla cıkıp temızledık her gun bolum bolum. O yerlerı tellerle ovdum cıflerle camasır sularırla Kaynanamın akrabası ve komsusuyla badana yaptık hem onların evı hem bızım evı.Temızlıklerı bırlıkte yaptık.Mutfak dolaplarını bırlıkte begendık,kaynanam hep yanımda oldu saolsun.Bız dugun bıle ıstemıyorduk onlar olsun dedı.Gelınlıkler cok pahalıydı bız gorumcemın gelınlıgını bırlıkte begenmıstık esımle cıkarken gorumcemı tanıyordum o da gelınlıgını bana verdı.Yatak odasını gorumcemı esı aldı.Allah razı olsun hepsınden.Cok borca gırdık bız de ama kucuk altınların 40tanesını dırek kaynanama verdım borcu vardı akrabasına onu odedı 20 tane bıze kaldı onla borların bı kısmını odedık cunku esım kaza yaptıgı zaman kredı cekmıstı.Ekım ayında yıne bılezık bozduk kredı borcu ve kredı kartlarını hafıflettık.Sımdı yedıncı katımız bos babam ısten cıktıgı ıcın bız onlarlayız cok buyuk sorunlarımız yok ama rahat olamuyo ınsan o da ayrı bır durum.Evın tum faturalarını bız oduyoruz.Kredı kartlarımız cabası hesabımızda 200 ytl para kaldı dusun ve daha ay bası :1shok: Allaha sukur bazen bana cevırı ısı cıkıyo da kapatıyoruz ılla bır seylerı.Sımdı harc paramı odemem lazım okul ıcın. Bı uc bılezıgım kaldı onlardan bırını bozucam artık yasam herseye ragmen guzel canım kocacımla :içelim:

4600 liralık nasıl salon o ya cıragan mı orası ayol.Bız kaynanamla begendık dugun salonunu esım calıstıı ıcın o gelemıyordu bız hep gezdık teker teker.1500 mılyara bulduk hem de cok guzeldı.Kuaforu,dugun arabası suslemesı,gelın pastası,orkestra ve ordorv mu ne :P
sızın ne kadar da pahalıymıs

evet malesef öğle teras salonmuş onlara yakınmış vadeli fiyatı 4,600 tl ydi yemin ederim beim beğendiğim 1,900tl orası oğluna yakışmazmış okul gibiymiş şimdi indir bindir 3,500 oldu salon negerek vardı anlamadım madem parası ben ödicem okul mokul ben razıydım naptılar ettiler onu tuttular bizim evimize çok uzak arabası olamayanlar 2 vesait gidecekler ben ödicem parası hem istediğim olmadı hemde evime uzak oldu işte böğle maleseff daha neler görcem bakalım senağlamasenağlamasenağlamasenağlama
Canım bastan tavrını koy sonra cok ezılırsın nısanlınla tartıs bu durumu.Senın aılen bısı demıyomu ya.

4600 liralık nasıl salon o ya cıragan mı orası ayol.Bız kaynanamla begendık dugun salonunu esım calıstıı ıcın o gelemıyordu bız hep gezdık teker teker.1500 mılyara bulduk hem de cok guzeldı.Kuaforu,dugun arabası suslemesı,gelın pastası,orkestra ve ordorv mu ne :P
sızın ne kadar da pahalıymıs

cnm ne zaman evlendin bilmiyorum ama şuanda düğün salonların fiyatların o kadar uçuk bir fiyatki kafadan hiç bişiey olmadan 3000 istiyorlar bunun dışındakileri sölemiyorum bile sadece 3000 düğün salonu diğer masraflarıda sayarsakk oooooo yerimseniben

cnm ne zaman evlendin bilmiyorum ama şuanda düğün salonların fiyatların o kadar uçuk bir fiyatki kafadan hiç bişiey olmadan 3000 istiyorlar bunun dışındakileri sölemiyorum bile sadece 3000 düğün salonu diğer masraflarıda sayarsakk oooooo yerimseniben

Bu temmuzda evlendım tatlım ben ama bu kadar yuksek oldugunu bılmıyordum.Fotosunu da ekledım bızm dugun yerının ne bılıyım şok oldum cıdden :1shok: :utangac:

benimde öğretmenler evinde oldu beyoğlğu öğretmen evinde düğün salonuna vericeğim parayı oaraya verdim hemde yemekli oldu öğretmen oldğuu içinde indirim yapıldı heryerde var öğretmen evi aklınızda olsun

mrb kızlar konunun sahibi olarak size bişeyler sölemek istiyorum :) bu konuyu açtığımda 4 aylık evliydim şimdi olduk 11 aylık ve henüz çok çok yeni ama bebek bekliyoruz :) çok büyük zorluklarla 25 bin olan borcumuzu 10 bin e kadar düşürdük ağladık sızladık kavga ettik...ayrılmaya bil karar verdik içimizden :) ama yinede yılmadık ...ve şimdi başka bi telaşemiz var :) bu durumda borç kimin umurunda...aileleri sokucaz devreye daha doğrusu nasılki üstümüze yıkıp bunları çekip gittiler şimdi sokucaklar ellerini taşın altına :) bense şımarmaya başladım düğünde şu takılmamıştı bunu alsın şuyum yok bunu yapsınlar :) dua edin bana nolur olurmu...bebeğim sağlıklı olsun ben çok üzüldüm çok kırıldım rabbim sizide sıkıntıdan biran önce kurtarsın ...hepinizi öpüyorum teker teker...

e hadi hayırlı olsun ,,,bak gördünmü borçları bi hayli azalmışsınız ama keşke çocuk için biraz daha bekleseydiniz

mrb kızlar konunun sahibi olarak size bişeyler sölemek istiyorum :) bu konuyu açtığımda 4 aylık evliydim şimdi olduk 11 aylık ve henüz çok çok yeni ama bebek bekliyoruz :) çok büyük zorluklarla 25 bin olan borcumuzu 10 bin e kadar düşürdük ağladık sızladık kavga ettik...ayrılmaya bil karar verdik içimizden :) ama yinede yılmadık ...ve şimdi başka bi telaşemiz var :) bu durumda borç kimin umurunda...aileleri sokucaz devreye daha doğrusu nasılki üstümüze yıkıp bunları çekip gittiler şimdi sokucaklar ellerini taşın altına :) bense şımarmaya başladım düğünde şu takılmamıştı bunu alsın şuyum yok bunu yapsınlar :) dua edin bana nolur olurmu...bebeğim sağlıklı olsun ben çok üzüldüm çok kırıldım rabbim sizide sıkıntıdan biran önce kurtarsın ...hepinizi öpüyorum teker teker...

Rabbim sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah.a.s.:nazar:borç bi şekilde ödenip gidio zaten önemli olan şükradip sabırlı olmak.bisde 6 ay oldu evleneli ve dahada bitmedi borcumuz.Allah hepimize sağlık versin önce sonrası gelir

burcubiriktir_23 arkadaşım okudum birazını gerçekten üzüldüm ama bitirmişsin bi kısmını en azından üzme kendini yıpratmA bek bebişinde olacakmış inan çoğu insan aynı evleniyor bizde evlediğimizde en 12-13 borcumuz vardı ama bitti hemde 1 yılda taksitli olunca ödedik açık borc olunca zor oluyo üzme kendini

ben de mı hamıle kalsam delikafadulden 9 aylık evlıyız bız de :utangac:

türbanlı girmelerine izin verilimiyor aile büyüklerinde türbanlılar var o yüzden sorun olur
canım gerçi sözleşme de yapılmış ama büyükler başörtüsü gibi bağlayıp girebiliyor ordu evlerine keşke iyice sorsaydınız hem ucuz hem de servis ve düzen çok iyi oluyor ordu evlerinde ayrıca anlaşmalı fotoğrafçıları da hep iyidir benim bir kaç arkadaşım evlendi de çok beğendim ben gittiğimiz çok ünlü yerlerde yapılan çoğu düğünden çok çok iyiydi
bir de en güzel yanı bahşiş felan alamıyorlar bizim canımız çıkmıştı bahşiş dağıtmaktan yemek çıkacak bahşiş meyve bahşiş pasta bahşişi diye

ay canım benim inan çok sevindim şimdiden Allah analı babalı büyütsün hayırlısıyla sağsalim dünyaya gelmesini nasip etsin....kutluyorum seni güzelim...benim durum hala aynı borç borç borç ve hala eşim iş arıyooooorrrrr

Back
X