Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ay canım benim inan çok sevindim şimdiden Allah analı babalı büyütsün hayırlısıyla sağsalim dünyaya gelmesini nasip etsin....kutluyorum seni güzelim...benim durum hala aynı borç borç borç ve hala eşim iş arıyooooorrrrr
ah be annem bende durum farklımı sanki bi işte karnımda bebeğim var zaten onuda planlayarak yapmadım zor durumdayım ama kıyamam onada...rabbim bebeğimin yüzüne baksın inş...dışarısı kötününde kötüsü canım allah sizede hepimize yardım etsin hiçbirimizin hali diğerinden farklı değil...
canım gerçi sözleşme de yapılmış ama büyükler başörtüsü gibi bağlayıp girebiliyor ordu evlerine keşke iyice sorsaydınız hem ucuz hem de servis ve düzen çok iyi oluyor ordu evlerinde ayrıca anlaşmalı fotoğrafçıları da hep iyidir benim bir kaç arkadaşım evlendi de çok beğendim ben gittiğimiz çok ünlü yerlerde yapılan çoğu düğünden çok çok iyiydi
bir de en güzel yanı bahşiş felan alamıyorlar bizim canımız çıkmıştı bahşiş dağıtmaktan yemek çıkacak bahşiş meyve bahşiş pasta bahşişi diye
canım benim düğünüm selimiye orduevinde oldu.kim demiş bahşiş almıyorlar diye.öyle bir alıyorlar ki hem de nasıl. başörtüsü sorunu da çok üzüntülü dakikalar yaşattı bize.aile büyükleri zor durumda kaldı. ben gelin odasındaydım olanları bilmiyordum sonradan öğrendim. bir çok kişi düğünü terkedecekken zor yatıştırılmışlar. kayınpeder ve babam tarafından... ama çok harika bir düğündü. herkes çok keyif aldı. 4 4lüktü.ama ucuz da değildi.yemekli falan baya tuzluydu...
anaa bana öyle dedi arkadaşlarım hep bizde asker olmadığından ben yapamadım belki de bizimkiler fark etmedi bahşiş alınmadığını
ben mayıstaki arkadaşımın düğününe yalnız girmek zorunda kaldım eşimi almadılar saçı uzun ve sakalı var diye hatta damada da sorun çıkarmışlar şimdi ordu evi düğünü olursa yalnız gidiyorum
cnm bnm senin adına çok sewindim.artık hiç bişey için üsme kendini bebeğini düşün o size bu zor günlerinizde Allah tarafından gönderilen bir armağan...inş.bebeğinis ewinise mutluluk ve bereket getirir cnm.allah hepimizin yardımcısı olsun...
cnm bnm senin adına çok sewindim.artık hiç bişey için üsme kendini bebeğini düşün o size bu zor günlerinizde Allah tarafından gönderilen bir armağan...inş.bebeğinis ewinise mutluluk ve bereket getirir cnm.allah hepimizin yardımcısı olsun...
Allah sağlık versin , sağlık olunca bi şekilde çalışıp borçlar ödeniyor zor evet belki ama önemli olan tek şey sadece sağlık.
Allah bebeğini güle güle mutlulukla kucağına almak nasip eder inşallah. Rızkıyla geliyodur bebişin emin ol.
canım bak bende 6 aylık evlıyım ve benımde eşimin ailesi bişeye karışmadı ama biz zorladık herşey benımde düğünde takılan altınları bozdurdum bızde kredi çekmiştik anlıycan senın gıbıydım bende ama hersey önce sağlık en iyisi ikinizde çalışın sırt sırta verın herseyın üstesinden gelırsınızz bende kra veremıyorum dıye kendı babanım bana verdığı daireye gecıcem sıkışıyoruz yoksa herşeyın hayırlısı de inan bana ben bıle dışarı çıkp yemek yemedım hem ne olucakkı evde tek yanlız romantık bır akşam geçirsenız herseye deymezmı yenı evli bır çıf olarak takma kafana okadar biriktirin paranızı sabret inş hayırlısı ile bı işin içinden çıkarsınızz bana haber ver olurmuuu sonraa
hayır canım tabiki ben istemedim...yalan yok çok kararsız kaldığım zamanlar oldu ama strese bu kadar dayanabildi işte ben bile dayanamıyorum o nasıl dayansın...
Merhaba canım sanırım sende kendimi gördüm ve yazmak istedim...ben 3 yıllık evliyim ve 3 yıldır da borçluyum. Üstelik bir kızım var en kötüsü ben de daha başlayamadım çalışmaya..durumlar aynı bizde düğünden hemen sonra ki gün altınları sattık...sana bir tavsiyem olacak bu çook önemli.maddi problemleriniz halledilemez olabilir.umarım halledilir ama ola ki uzarsa eşinle olan duygusal bağı koparma..en önemlisi birbirinizi yıpratmayın kolay gelsin
slm cnm senin adına inan çok üzüldüm;çünkü bende aynı dert içerisindeyim 8 aylık evliyim bende eşimde çalışıyoruz ama gelirimiz çok az bende ayrılmayı bile düşündüm ev kira taksitler şu bu derken yetişmiyor valla ama sadece dua et allah yardım ediyor ama ayrılmak çözüm olmayacak sırf benim diğer ödemelerimizden hariç 1.000 tl ye yakın ödemem var ama allah büyük inşlh geçeçek bugünler sabır iste sacede rabbimden ve eşinede destek olmaya çalış biz biçoğunu ödedik sayılır oda ben misafir odası takımı falan hiç birşey almadım kirace olduğum olduğum için bizede yardımcı olan olmadı ama inanıyorum ki rabbim bütün darda ve sıkıntıda olanlara bir yol gösterecek yinede şükredelim..:teselli:
ah arkadasım .....ben de 6 aylık evlıyım.ev kurmanın ,dugun yapmanın kaca patladıgını ne zor oldugunu cok ıyı bılıyorum.cok uzuldum senın ıcın.ama sana tavsıyem dısarda yemekmıs oymus buymus dusunme.ek ıs olarak bı seyler yapmaya calısın.elbet bu gunler gececek.bak sevdıgın adamla evlenmıssın.sız ıkınız her seyı halledersınız.sonra borclar bıttı mı yemege de gıdersınız her ıstedıgınızı yaparsınız sana dusen.gulumsemek ve evlılıgını korumak.her sey cok guzel olacak korkma.
of yaa bir ben değilmişim demek 1,5 yıl oldu evleneli eşimin ailesinden(anne baba ayrı)sadece 4bin lira yardım aldık. onun dışında ben kendi çeyizimi almıştım.eşim beyaz eşyayı tamamladı.evlenmeden bikaç ay evvel babam yatakodası takımı eşim koltuk takımı aldı.5 bin lira kredi çektim düğün için perdeydi halıydı gelinlik kuafördü derken salona 5 kuruşsuz girdik.eşimin ailesinden kimse gelmedi düğüne salon parasını çıkaramayacağız diye elimiz ayağımız titredi.takı merasiminden sonra biraz rahatladık.salon parasını takılarla ödedik.çok az bi para kaldı elimizde onunla bir ay idare ettik.kalan bikaç altını acil borçlara yatırdık.eşimin kredi kartı limiti dolmuştu ek hesaba para yatırmaktan elimize maaş kalmıyordu.o zamanlar 2 kişi çalışmamıza rağmen yetiştiremedik eşim bi kredi daha çekti 6 bin lira.kaynım evlendi kayınvalidemin yanına taşındık.3 bin lira kredi daha çektik ev berbet haldeydi badana boya kırılan eşyaların yerine yenisi tadilat tamirat nakliye derken yine kredi kartı devreye girdi .1 aydır işsizim.7. ayda borçların büyük bir kısmı bitecek şu anda her ay 1200 lira ödememiz var.eşim 1000 lira alıyor.kredi kartlaarını 200-300 eksik yatırıyoruz.bir ay birini bir ay birini idare ediyoruz. eve yardım etmiyoruz.o açıdan biraz rahatız.
bu borç içinde yüzerken en acısı ne biliyormusun tatlım.
kayınvalidemin 2 evi vardı birinde şu anda mecburen beraber oturuyoruz.ama diğerini sattı diğer oğluna verdi ki diğer oğlunu durumu bizden 10 kat iyi.onun 1 aylık maaşı eşimle benim maaşımın toplamının 3 katıydı eşinin keza öyle.o o parayla evini aldı düğününü yaptı borçsuz harçsız çıktı bizde kayınvalide kahrı çekiyoruz.ama inan ki borç harç değil yapılan ayrım insanın kalbini sızlatan.
madem sıkıntın var.... git önce her ay ttnet e 29 ytl ödemekten kurtul:)
sıkıntısı var.. ama evinde internet var :) tuzliimde kokmasın :) hee bu arada interneti olduna göre pc de vardır.. hemide laptop çift çekirdeklisinden :) :) :)
sıkıntısı var.. ama evinde internet var :) tuzliimde kokmasın :) hee bu arada interneti olduna göre pc de vardır.. hemide laptop çift çekirdeklisinden :) :) :)
arkadaşım bu konuda sana katılmıyorum. Benim laptopum var eşim almıştı kirada otururken rahattık.borçlarımız dengeliyordu. eşiminde bilgisayarı var. evde internette var ama kayınvalidem ödüyor.
arkadaşın evindeki bilgisayarın nasıl bir bilgisayar olduğunu bilmiyorsun ttnet kullanıp kullanmadığını bilmiyordun. belki uygun bir paket kullanıyor ve 10 tl ödüyor. yada ne bileyim arkadaşından komşusundan iş yerinden giriyor. önyargılı yazmışsın
bence sen şakasın...böle dan dun konuşma hiç hoş deil...ben evime bilgisayarı evlenirken kendim getirdim vardı zaten ayrıca sınavlarımdan dolayı internete ihtiyacım var mecburi...bu işler artık lükslükten çıktı ihtiyaç olarak görülüyor...klava:
Canım ya üzülme hepımız borçluyuz. Evımızı kardesımın evıne depoladım kaynanamlarda kalıyoz 2 yıldır. Borç 4 bın. Daha yaza kadar bıtmez öde öde bızde mahvolduk. Ama düün borcu degıl bızımkı. Kredı kartını gelısı guzel harcadık bu duruma dustuk. Allah yardım etsın hepımıze. Bankadan kredı çekemezmısınız. Hacız gelırse gelsın onlar utansın. Hayat çok kısa kendını üzme bu kadar.
Canım ya üzülme hepımız borçluyuz. Evımızı kardesımın evıne depoladım kaynanamlarda kalıyoz 2 yıldır. Borç 4 bın. Daha yaza kadar bıtmez öde öde bızde mahvolduk. Ama düün borcu degıl bızımkı. Kredı kartını gelısı guzel harcadık bu duruma dustuk. Allah yardım etsın hepımıze. Bankadan kredı çekemezmısınız. Hacız gelırse gelsın onlar utansın. Hayat çok kısa kendını üzme bu kadar.
artık üzülmüyorum valla dün akşam karar verdim ders çalışmam lazım bunları düşünmekten mahvoldum...öle de yok bölede yok haciz geldiği zaman birileri mutlaka kurtaracaktır napayım artık ben eşimde işsiz kaldı bu ay ancak kirayı veririm kredi kart hepsi kalıyo kalsın napayım canımızı alacak deiller ya...