Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Merhabalar, biz evleneli neredeyse 2,5 yıl oldu. Bu yazdığınız ve cektiğiniz sıkıntıların hepsini bizde yasadık. Eşimin ailesi evlenirken bize hiçbirsey yapmadı. Ama onlar hiçbirsey yapmayınca benim ailemin yapabilecek durumu olduğu halde kendi ailemide ben durdurdum yapmamaları için. Ve herseyimizi kocamla birlikte yaptık. İnanın ilk 1 yıl cebimizde hiç paramız yoktu ki eşimde bende oldukça iyi işlere sahibiz. Hatta bir keresinde işten gelince canım inanılmaz cok balık istemişti, kalkıp balıkcıya gitmiştik ama paramız 1 tanecik orta boy çupraya yetmişti. Onu alıp eve gelmiş pişirmiş ve 2 kişi afiyetle yemiştik. Şimdi arasıra hatırlayıp halimize gülüyoruz ama inanın herhalde o yediğimiz en lezzetli balıktı. Geçenlerde anneme anlattım bunu; "nasıl yani neden bizden istemediniz?" dedi. Bende çok istesek kredi kartından çekip 2 kilo balık almayıda bilirdik, gidip dısarıda yemeğide bilirdik dedim. Ama o zaman borçlarımızıda asla bitiremezdik ve ayaklarımızın üstünde durmayıda öğrenemezdik. Evliliğimizin ilk yıldönümünde bütün borçlarımızı bitirdik Allahımıza şükürler olsun.
İnanın o günleri hatırlayınca eşimde bende kendimizle gurur duyuyoruz, iyiki herşeyimizi kendimiz yaptık, iyiki 5 parasız işe gittik ama kimseden almadık. Su anda kimse bizim üzerimizde hak iddia edemiyor ve kimse işimize karışamıyor çünkü eşimle ben ilk yılımızda öğrendikki bir evin içinde bir tencere kaynar ama o tencerede ne kaynar sadece ev halkı bilir...

Demem o ki sıkmadan hiçbirsey olmuyor inanın buna ve sabredin. Atalarımız boşa dememişler sabrın sonu selamet...

helal vala tebrık edıyorumm
agzınız tadı hıç bozulmasın inŞ.

selam arkadaşlar benim derdim biraz daha farklı uzun yıllar evli olanların tecrübelerine ihtiyacım var.evleneli daha 1 yıl oldu çok şükür borcumuz kalmadı ama şimdi abim işlerini büyütmek için 4 bin tl borç istedi benden.ben eşimin ailesine çok güvendiğim için düğünde takılanların hepsini onlara teslim ettim yani bizim adımıza saklıyorlar.bide bankada 5000 tlmiz var.eşim olumlu baktı ama o da ailesine nasıl söyleyeceğimizi düşünüyor.geçenlerde kayınvalidemin yanında lafını geçirdim bizden istiyor demedim ama 4000 tl ye ihtiyacı var dedim keşke olsada versek dedi eşimin abisi hala bekar 30 yaşında hoop birden kız arakadaş çıktı ortaya o evlenebilir sizin paralarınızı da borç alabiliriz dedi binevi verme demeye getirdi
anlayacağınız çıkmazdayım ne yapmalıyım çıkıp karşısına bu bizim paramız abime borç vereceğim mi demeliyim yoksa hiç istemeyip abimi mi geri çevirmeliyim karar veremiyorum nolur bi akıl verin

canım ben anlamadım sizin paranızdan kayınvalidenize ne
bankadaki paranız sizin adınıza değil mi eşin olumlu bakıyorsa verin borç olarak kayınvalidenizin bilmesi gerekmez ki
altınları da bence bir bahaneyle al kendin kasaya koy niye onların emri altında olsun ki paranız

bu ne demek canım ya başka gelin olsa kıyametleri koparır hem al altınları kananana teslim et hemde sana büyük oğlum evlenebilir o altınları veremeyebilirim desin oh valla canım allah sabır versin.

canım ben anlamadım sizin paranızdan kayınvalidenize ne
bankadaki paranız sizin adınıza değil mi eşin olumlu bakıyorsa verin borç olarak kayınvalidenizin bilmesi gerekmez ki
altınları da bence bir bahaneyle al kendin kasaya koy niye onların emri altında olsun ki paranız

ben olsam asla onlar altınlarımı korusunlar diye vermezdim ben gayet güzel onları değerlendirebilirim kimsenin korumasına ihtiyacı yok bankada bi kasa kirala orda tut eminim kayınvelidenin evinden daha güvenlidir
bi gün sana dese biz onları kullandık durum olunca tekrardan yapacaz derse ne yapcaksınız hiçç sende ona niye kardeşine vereceğini söyledinki diyecektin biz altınlarımızı istiyoruz diğer birikimlerimizin üstüne koyup tek biyerde tutcaz hatta ben olsam açıklama bile yapmam altınlarımızı alabilirmiyim derdim çoksabırlısın çok

canım benim sen hiç üzülme Şeniz
biz de yaklaşık 8 aydır evliyiz yeni sayılır yaani..
benim kayınvalidemler de hiç bişeye karışmadılar sadece altınların yarısını 2 tane de halı aldılar.
geri kalan kısmını eşimle biz taksit taksit ödüyoruz.bu sene içinde bütün borçlarımız silinecek inşallah sizinki de biter
benimde altınlarım gitti setim gitti ama hiç üzülmüyorum
kafana takma sen Allah sağlık versin çalışıp ödersiniz

öncelikle hepinize görüşlerinizden dolayı teşekkür ederim arkadaşlar ama konu biraz yanlış anlaşıldı galiba.birincisi biz evlenirken eşimin ailesi tam 40 milyar harcadı benim ailemde ona keza yani iki ailede varlarını yoklarını döktüler biz borçsuz evlendik.ikincisi bankadaki paramız zaten ortak hesapta eşimin ve benim adıma yatırıldı.altınlara gelince kendim verdim kayınvalideme banka kiraları çok yüksek geldiğinden evde saklamayı uygun gördük.kayınvalidemde ben saklayabilirim bişey olursa sorumluluk bende dedi.ben bu konuda onlara güveniyorujm asla bizden habersiz alıp kullanmaz zaten benim paramda gözü olan insan bu kadar para harcayıp evi döşemez ya onların durumu iyi sadece giden para bidaha yerine zor konur kanaatindeler.mesela biz sıkıştığımız zaman paranın faizinin bi kısmını çeksek falan dediğimizde bile dokundurmuyor.neden kaynanana soruyorsun ki senin paranı sorusuna gelince kadın faturalarımızı bile ödüyor ben saygımdan soruyorum sizin anlayacağınız.kadın demezmi madem borç vercek durumun var faturalarını öde diye en azından benim aklımdan geçerdi yani.herneyse bu mesajı yazdığım günden beri bazı gelişmeler oldu:) abimin ihtiyacı 2,500 tlye düştü ve eşimin abisininde kız arkadaşı olmadığı yani evlenme gibi bi durumunun söz konusu olmadığı ortaya çıktı.veeeeeeeee bombayı patlatıyorum dün gece kaynanamla konuştum ne onu kırdım nede kendi abimi:)
dedimki anne abimin evlenme gibi bi durumu olursa benim altınlarımı kullanabilirsiniz biliyorum durumunuz aslında iyi ama olaki 3-5 bişeylere sıkıştınız benim altınlarımdan alabilirsiniz ben size güveniyorum.ama eğer benim abiminde bana ihtiyacı olursa ben onada bu yardımı sağlarım sizde bana güvenmelisiniz dedim.hiçbişey diyemedi sen bilirsin ben sadece paranızı bozmayın bozarsanız bi daha harcarsınız diye korkuyorum dedi amacıma ulaştım anlayacağınız.aslında kadın kötü niyetli değil sadece fazla tutumlu ve bizimde öle olmamızı istiyor.neyse artık uykusuz geceler bitti eğer abimin bana ihtiyacı olursa rahatça alacağım.ne abime boynum büküldü ne de kaynanama saygım bozuldu.

valla 1,5 yıllık evliyiz borçsuz evlendik ama şuan borcumuz var hemde bayağı her ay 1,500 kesin var zaten...daha arabada alamadık.araba çok önemliymiş arkadaşlar...önce kira belimizi büktü,şimdi kira yok ama borçalrımız var.borçlarda seneye bitiyor daha 1 sene daha para biriktireceğiz kiiii araba alabilelim...ohooo yandık biz yaaa...hayat ne zormuş arkadaşlar!!!

Allah yardımcınızolsun canım 4 aylıkevlıymıssın sen ve borctan yakınıyorsun
ben 7 yıllık evlıyım evlendıgıde borcum vardı hala var esımden taraf hep yok dıyor hala bızden ıstıyor para kımseye de vermıyceksın kımsedende borcalmıycaksın kendı yagınla kavrulcaksın arkadasım ne guzel soylemıs esınıde mutsuz etme gecer ınsallah allah buyuktur ama benım tek hatam cock yapmam oldu bende calısıyordum cocuk olunca cıktım asla ve asla bır ıkı sene cocuk yapma llah yardımcın olsun hıc uzulme onemlı olan saglık saglıcakla kal canım

Arkadaşlar bende 3 yıllık evliyim eşimin ailesinin hiçbir geliri yok dede parasıı yemişler bitirmişler ortalıkta kalmışlar .kayınbiraderlerimle birliktelerdi ben evlenince yanıma geldiler ve 8 ay önce onlara ayrı ev tuttuk (malum k.valide k.peder gençlik aynı hanede olmuyo yinede 2,5 yıl yaşadım) evlenirken kayınvalidemlerin kayınbiraderimin görümcemin bile takacağı bileziği biz aldık düşünün çok zor dönemler geçirdik gelirimizin 1,5 katı giderimiz varduı her ay.krediler havalarda uçuştu .el ele verdik eşimle biraz rahatladık ama borç yine yığınla var tabi . ne de olsa kaç haneye bakıyoruz eşimin ailesine kira fatura harçlık, eşimin abisi bir yıldır işsiz ona yardım ediyoruz ya ben ne yapim bu durumda bebişim olmuyo hastane masrafları derken 3 yıllık evliliğim sanki 30 yıl sürüyomuş gibi çok yoruldum.

Arkadaşlar bende 3 yıllık evliyim eşimin ailesinin hiçbir geliri yok dede parasıı yemişler bitirmişler ortalıkta kalmışlar .kayınbiraderlerimle birliktelerdi ben evlenince yanıma geldiler ve 8 ay önce onlara ayrı ev tuttuk (malum k.valide k.peder gençlik aynı hanede olmuyo yinede 2,5 yıl yaşadım) evlenirken kayınvalidemlerin kayınbiraderimin görümcemin bile takacağı bileziği biz aldık düşünün çok zor dönemler geçirdik gelirimizin 1,5 katı giderimiz varduı her ay.krediler havalarda uçuştu .el ele verdik eşimle biraz rahatladık ama borç yine yığınla var tabi . ne de olsa kaç haneye bakıyoruz eşimin ailesine kira fatura harçlık, eşimin abisi bir yıldır işsiz ona yardım ediyoruz ya ben ne yapim bu durumda bebişim olmuyo hastane masrafları derken 3 yıllık evliliğim sanki 30 yıl sürüyomuş gibi çok yoruldum.

alah yardımcı olsun canım ne diim

bende 1 yıllık evliyim ve borç ödedim bu zamana kadar ve biraz biraz hafifledi fakat biraz daha devam edicezz sonuçta buda çok doğal çünkü yeni bir ev döşeniyor iğnesinden tası tabağı hep para benim ailemde çok yardımcı oldu eşimin aileside fakat yinede borç oluyor işte

önemli değil allah tadımızı tuzumuzu bozmasın

Mrh arkadaslar bende nerdeyse 2 yıllık evlıyım.bızımde borclarımız vardı her yenı evlenen gıbı.ıkımız aldık herseyımızı ve yavas yavas öduyoruz. Ama cogunu ödedık.cok sukur.az kaldı.insallah herkes öder bıtırır borcunu.allah ödemeyı nasip etsin hayırlısıyla.

Yanliz degilsin, bende aynen borc la evlendim....

Zor bir durum, ama elden bir sey gelmiyor

Ya odeyeceksin, ya odeyeceksin, SIKMA canini zamanla yoluna girer inschallah
şutarafagitti

Allah yardımcın olsun güzelim.kiracılık zor...bizde borçla evlendik.tam ödüycez işsizlikler geldi cattı.bebek olmuyor.para yüzünden dr gidesim yok...

arkadaşlar merhaba ben bekarım ama sizlere kendiminde uygulamayı düşündüğüm bi fikrim var.aranızdan birine yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...ben önümüzdeki ay nişanlanmayı düşünüyorum nasip olursa ve fikrim şu...nişan ile düğün arasını biraz uzatmak bir sene kadar nedeni ise...eşya vs ıvır zıvır herşey alınacak bunların tüm borçlarını bitirip seneye rahat bi şekilde evlenmek hatta evimiz yok hiç borçsuz evlenirsek bankadan kredi çekip ev alıp kira öder gibi kendi evimin sahibi olmak istiyorum.eğer bekleme gibi bir imkanınız varsa bunu deneyebilirsiniz gayette mantıklı nacizane bir fikir olabilir sizede:teselli:

kimin borcu yokki borç yiğidin kamçısı üzülmeyin emin olun en zenginlerin bile muhakkak bir alacak bir verecek işleri vardırr

Back
X