Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

valla babam evinde paraya hiç önem vermezdim ekmek elden su gölden hesabı domatesin yarısını yesem yarısını atardım ama bi evlendim benim babamda razı olmadı maddi durumdan dolayı ben pek bişey istemem ondan bakar bana dedim evlendim şimdi yarım domates yiyorsam yarısını buzdolabına koyup saklıyorum israf sıfır bu yönden iyi ama çektiğim sıkıntıları bide bana sorun hayatımda hiçbir zaman babamın kapısına bi borçlusu gelmedi ben 1 yıl boyunca kapıya gelen borçlularla uğraştım şimdi rahatmıyım hayır değil halen 1.5 bin lira borç var allahım bitsin artık ya.

melissa78 canım benimde ailemde eşimi istememişti gecen yıl benim eşimde işten çıkmıştı aileme söyleyememiştim duysalar kendin istedin kendin buldun çek şimdi derlerdi o günleri hatırlamak bile istemiyorum ne ev sahibi anlıyor derdini nede taksit ödediğin dükkan sahibi allahtan kısa sürmüştü 1 ay inş senin eşinde bir an önce iş bulur ve hakkınızda hayırlısı olur.
cok sagol canim hergün dua ediyorum,almayadayiz ama burasi türkiyeden daha beter oldu,büyük fabrikalar hep kapandi,pahalilik dersen türkiyeyi gecti burasi,bi arkadasin akrabasina rica ettim firmaya aldirsin diye ama bakalim artik canim insallah olur

yaa demek almanya türkiyeden daha kötü hee aman bu kriz çok kötü oldu türkiyede ev araba ucuzladı ama alım gücü yokki millet ev araba alacağına satmak zorunda kalıyor zengine yaradı yine canım dua edeceğim sizin için çünkü seni çok iyi anlıyorum allah biran önce eşine iş bulmayı nasip etsin.

Tatli tatli yemenin aci aci o... olur ceyiz kösesine baktimda millet yaris icinde yok onu aldim yok bunu aldim 85 parca porselen takimi yerine 18 parca alsan ne olacak her sey tam takim olacak derken sonu böyle olur evlenecek kizlar bastan hesabini kitabini siki tutsun sonra böyle seylerle karsilasiyoruz kimse kimseyle yarismasin herkes ayagina göre yorganini uzatsin sonucta yuvayi kuran disi kustur...

valla kızlar dogru söluyosnuz evledıkten snra borc bıtmezkı aslın o zmn baslar bnm esımınde babası yok annesı desen hastaydı bnm alıncak esyalarımı babamlar aldı saosun ama esımınkılerı esım tek basına aldı ve evlendıkten snra beraber oduyoruz bır sene oldu evlenelı halada oduyoruz cok öle ahım sahım borcumuz yok ama yınede adı borc ya sıkıntı yartıyo daha evımız bıle yok ama allahıma sukruer olsun cok mutluyumm eısmle ıkımız oldugumz surece herseyın ustesınden gelırız eveallahh cnm bnm rabbım benı onsuz onuda bensız bırakmasın:asigim:

kızlar üzülmeyin rabbim yardım eder evlenene bi kapı açar dua edin bol bol eda isteyın yaradıcıdan.

Bızım de uzuuun taksıtlerımız sonunda bıttı ama bu sefer de kredı kartı borcları offfffff benneyaptımki

Bızım de uzuuun taksıtlerımız sonunda bıttı ama bu sefer de kredı kartı borcları offfffff benneyaptımki

olsun bak ne güzel en azından birinden kurtulmuşsun...umudunu yitirme...bugün çok kötüyüm çok moralim bozuk benim ben umudumu yitiriyorum herşeyden ama siz yapmayın...güçlü olun benim gibi yıpratmayın kendnizi sonra benim gibi ne hastalıktan kurtulursunuz nede dertten...

slm kızlaaarrrr...evlenipte borç içinde olmayan varmı yaaaaaaa aylık taksit ödemelerimiz 1,500 kredilerler birlikte bitmiş hatta iflas etmiş durumdayız ne disunuz sizz:):):):)

ya maalesef benimde yakında sözüm var ve sevgilim söz için yaptığı masraflar yüzünden acayip gergin.konuşmuyor bile benimle doğru düzgün.herşeyin en iyisini yapmak için uğraşıyor gerek yok dememe rağmen sonrada bana surat asıyor.üstüne askere gidecek ve onunda paraya ihtiyacı var ama hayırlısı diyorum sabretmeye çalışıyorum.bu para konusu ilk defa tartışmamıza neden oldu.haklısın insanın maddi anlamda rahat olup olmaması herşeyi etkiliyor

offf kızlar moralim benimde bozuk el de avuçta para yok borçlumuz dün aradı artık bu iş bitsin çok uzadı dedi bin tl belki çok düşük bi rakam ama olmayınca çoook büyükkkk.
bu hafta kira verilcek fatura gırtlak o bu şu aman allahım ne yapacağım ben ya mafoldumben

offf kızlar moralim benimde bozuk el de avuçta para yok borçlumuz dün aradı artık bu iş bitsin çok uzadı dedi bin tl belki çok düşük bi rakam ama olmayınca çoook büyükkkk.
bu hafta kira verilcek fatura gırtlak o bu şu aman allahım ne yapacağım ben ya mafoldumben

tatlım bak biraz sakin ol tabiki az deil istenilen para...ama önce sakin biliyosun kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş...sen önce biraz serin kanlı ol benim yaptığım en büyük hataydı...düşünme oyala kendini ve unutma bi canın var onuda alacak halleri yok ya...hayattaaaa ölümden başka herşeye çare var bu bi gerçek...olayların devamından haberdar et beni..

eşimde bi canımız var onuda alacak halleri yok diyor ama bıktım bu hayattan ya bin tl için millete rezil oluyoruz off allahım bi kurtulayım borcumdan adak adadım ya kurban kescem 13 bini öde bin lirayı ödeyeme iş te bulamıyorum eşime yardımcıda olamıyorummafoldumben

kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş.dün kardeşim (bankada çalışır kendisi) kendi bankasında değil de başka bir bankadaki kredi kartı borcumu ödemiş..bende söyleyemiyordum ona ( borcum olduğunu biliyordu da,daha öncede ödemişti,biz yetişemiyoruz vallahi) ...hepsinden kurtulduktan sonrada yani bankaya olanlardan,kardeşime ödeyeceğiz ama en azından azar azar öderiz,faiz işlemez,gırtlağımıza basan olmaz..aaahhhh birde ben iş bulsa idim böyle olmazdı....
canım kardeşim benimmmmmmmmm

eşimde bi canımız var onuda alacak halleri yok diyor ama bıktım bu hayattan ya bin tl için millete rezil oluyoruz off allahım bi kurtulayım borcumdan adak adadım ya kurban kescem 13 bini öde bin lirayı ödeyeme iş te bulamıyorum eşime yardımcıda olamıyorummafoldumben

senin şuanda ona en büyük yardımın manevi olarak olur...yapamadığın şeyler için üzülmenin faydası yokki...

evet canım manevi olarak eşimin her zaman yanında oluyorum onu hiç sıkmıyorum sen bunu da başarırsın diye telkinde bulunuyorum ama içime ata ata olan bana oluyor.valla biz bu sefer çok sıkıştık tam 2 yıldır sıkışıyız açıkcası hiç hızır yetişmedi sürekli dua ediyoruz daha kötü şeyler yaşıyoruz hadi diyoruz sınav dünyası yine sınanıyoruz ama insanında kaldıramayacağı yükü allah sınav olarak vermez diyoruz.bilmiyorum kafam çok karışık.

evet canım manevi olarak eşimin her zaman yanında oluyorum onu hiç sıkmıyorum sen bunu da başarırsın diye telkinde bulunuyorum ama içime ata ata olan bana oluyor.valla biz bu sefer çok sıkıştık tam 2 yıldır sıkışıyız açıkcası hiç hızır yetişmedi sürekli dua ediyoruz daha kötü şeyler yaşıyoruz hadi diyoruz sınav dünyası yine sınanıyoruz ama insanında kaldıramayacağı yükü allah sınav olarak vermez diyoruz.bilmiyorum kafam çok karışık.

bak canım öle düşünme...birazcık olsun sabret birazcık olsun ii taraftan bak...en azından eşinin sağlığı yerinde çalışabiliyor yada senin sağlığın yerinde...ben ne zaman böle isyan etsem yemin ederim rabbim karşıma gencecik eli ayağı olmayan sakt insanlarla karşılaştırıyor...ah diorum o zaman bak o insanlar bizim yerimizde olmak için nelerini vermezlerdi...ne borçları sırtlanmazlardı...

nesrincim kardeş var hızır gibi yetişir kardeş var durumunu bildiği halde seni anlamaz. benim bir abim var benim durumum umrunda değil. benim için eşime bir dükkan açtı ama kendine ortak etti. tüm masraf çıkınca kalan 2 kuruş parayı yarı yarıya alıyorlar. bu para mutfak harcına yetmez. baktı az para geliyor dükkanı size devredeyim diyor. şaka gibi.
pptya biz evlendiğimizde biraz iyi olan durumumuz gün geçtikçe kötüleşti. şu an en dar günlerimizi yaşıyoruz. burcunun dediği gibi sabır. insanız isyan ediyoruz bazen ama bu isyanlarda benimde önüme engelli biri çıkıyor eşime diyorum şükür vücudumuz sağlam. tek zenginliğimiz sağlığımız. bir gün bitecek elbet. kriz hepimizi vurdu.

nesrincim kardeş var hızır gibi yetişir kardeş var durumunu bildiği halde seni anlamaz. benim bir abim var benim durumum umrunda değil. benim için eşime bir dükkan açtı ama kendine ortak etti. tüm masraf çıkınca kalan 2 kuruş parayı yarı yarıya alıyorlar. bu para mutfak harcına yetmez. baktı az para geliyor dükkanı size devredeyim diyor. şaka gibi.
pptya biz evlendiğimizde biraz iyi olan durumumuz gün geçtikçe kötüleşti. şu an en dar günlerimizi yaşıyoruz. burcunun dediği gibi sabır. insanız isyan ediyoruz bazen ama bu isyanlarda benimde önüme engelli biri çıkıyor eşime diyorum şükür vücudumuz sağlam. tek zenginliğimiz sağlığımız. bir gün bitecek elbet. kriz hepimizi vurdu.

benim eşim 5 ay çalışmadı.kredi borcumuz vardı ve kimseden para istemeyelim diye kredi kartı kullandık.keşke kardeşimden o zaman istese imişim.salaklık işte.neyse..şimdi 6 aydır çalışıyor ama aldığı para az ve geçinelimmi yoksa borç mu ödeyelim bilmiyorum.(( neyse bunu ödedi.3 ay sonrada 2 borç bitiyor.biraz daha kalıyor.o da bitsin ooooooohhhhhhhhhh diyecem.sonra da kardeşime öderiz..umarım en kısa zamandada iş bulurum

Back
X