(Yeni evli)-aile olamamak korkutuyor

ailemle sıcak değil samimi değil desen anlıyacağım
daha ilk aylar olabilir belki de genel yapısı budur diyeceğim
ama bir insan bayram da bile aile büyüklerini aramıyorsa çok tuhaf yani:bbo:
bayramda anne babayla daha doğrusu herkesle bayramlaşılır.bunu bilmiyor mu eşin
söylemeye bile gerek yok ki:1closedeyes:

Samimi olmamak, içli dışlı olamamak
bütün bunları kendi ailesinde görmemiş olmak,
kendi isteği dışında bunu karşı tarafa gösterememek başka birşey,
bir de bayramda eşinin annesinin babasının bayramda bile bayramlarını
kutlayamayacak kadar saygısız olmak başka.
Bunu koskoca adam bilemeyecekte kim bilecek.
Kendi ailesine böyle davrandığınıda sanmıyorum ayrıca,
onların elini ayağını öpüyordur Allah bilir.
İnsan eşi ailesiyle görüşüyor diye rahatsız olur mu?
Sokaktan mı almış sizi?

Kendi aile ilişkileri zayıf olduğu için yavaş yavaş sabırla işlemek, öğretmek gerekiyor.
Hiçbir zaman olmaz diye umutsuzluğa kapılmayın.
Zaman ve emek istiyor.

offff nekadar zor

anne ol eğitmen ol öğret öğret.kaç yaşına gelmiş adama yeniden format atmaya çalış.

bize kim zaman ve emek harcayacak acaba veya harcar.üstelik sabırla of ki of:çok üzgünüm:

evlilik sabır ister ama tek taraflı nereye kadar sabredebilirsin ki,nereye kadar tatlı dil gösterebiilirsin ki? aslında utanıyorum durumumu böyle deşifre etmekten gece küstü bugun bi kere bile aramadı daha..klava:

çok sanslısın çok sevindim adına...bende mayısta evlendim:çok üzgünüm:ve evliligimden su zamana kadar hiç bişey anlamadım.kendimi sırf ütü, temizlik yemek yapan evein hizmetçisi gibi hissediyorum.zaten işimi arkadaşlarımı ailemi yaşadıgım şehri kısacası bütün hayatımı bırakıp evlenmişim bide üstüne anlayısıszlıgı yeterince yordu..onunla cok kez konustum kendini benim yerime koymasını istedim bana bu zamanda anlayıslı davranmasını söyledim ama nafile...kendi kendime asmaya calısıyorum ama inanılmaz sıkıldım ve artık yaptıgım evliligin dogrulugunu tartmaya başladım..cok agır geliyo kimseye bişey belli etmeden herseyin üstünden sabırla tek başına gelmek ..aslında bir kız cocugunu mutlu etmek o kadar basit ki ...bilmiyorum bugun bu saat oldu aramadı daha.bu akşam tekrar konuşucam bakalım umarım anlar:çok üzgünüm:

kadın olmak ne kadar zor evlilik hep kadınlar için zor.canım sen onu yavaş yavaş alıştırcaksın başka çaresi yok her erkeğin defosu var biz kadınlar onları adam ediyoruz ama sonra biz bizlikten çıkıyoruz

bak akşam gelince yüzüne tavırlarına dikkat et.bakalım senin kadar etkilenmiş üzülmüşmü gerçekten.eşinin tamam küsmüştür akşam kızmıştır vs. ama aslında yaşadıklarının hiiiiç umrunda olmadığını anlarsın hemen.sende bırak kendini yıpratmayı.erkekler düzdür ve anlamazlar çünkü

kesinlikle söylediğinize katılıyorum..

bende mayısta evlendım benzer sorunlar yasıyorum ama konusarak halletmeye calısıyorum. düzelmeler oldu.. zaman herseyın ılacı derler ya zamanla düzelecek ama bu arada biz bizlikten cıkıcazzz...

arkadaşları dediğibi ilk aylar zordur
benim evim annemlerle aynı şehirde ve araba ile 5 dk yer
bende aileme gitmek istediğimde hep sorun oldu haftosunu kahvaltıya beraber gidelim dediğim de ne gerek var felan dedi
az daha boşanacakdık biz bub yüzden ben daha sonra alttan aldım ilk gitme dediğinde tamma dedim ikincisinde gidiyimmi dedim git dedi senide bayramda gördemess ise bayramdan sonra yaparsın.
hiç üzülme canım zamanla herşey oturacak.

8 senede bu yönde tanıyamamış mıydınız peki eşinizi..
Evliliğiniz henüz çok yeni.
O da alışacak bence eş, damat olmaya.
Sabredin sadece...

canım bende 2 aylık evliyim ve mutsuz yapayalnız hissediyrum kendimi. herügn tartışıyoruz konumu ne bilmiyorum oda bilmez saçma sapan şeyler ama herşey batıyo .evin onun yükü ağır geliyo .ama geçecek inanıyorum nlıcaz birbirimizi
ne olsursa olsun içine atma büyütme içinde bırak ne yaparsa yapsın .takma sen önüne bak.çünkü biz bazen kendimiz parçalasakta erkek istediğini yaptırıyo .yada yuvamız bozulmasın die biz yapıyoz.mutsuuzm ölmek sitiyorum dedim çok ağır konuşuyon dedi. ama öleee .düzelcek .bugün aramız çok iyi eskiyi unutalım dedik konultuk sende bi konuş bakalım

Ailen konusunda asla taviz verme derim ben. Yerini bilsin eşin.
Şimdi sen ona tamam nasıl istersen dedinmi artık bu böyle gider ve daha sonra rahatsızlığını bile dile getirsen evliliğinizde problem olmaya başlar. Nasıl alıştırırsan öyle yani.

Sende onun ailesine aynı şeyi yap bakalım nolacak. Eminim burnundan getirir. Niye böyle bencil bu erkekler Allahım ya.Niye bu kadar kıt akıllılar.alsanaalsanasmile

Sorununuz aşılmayacak bir sorun değil. Ama kararlı ve net ol eşine karşı. Sen ailenle telefonda konuşurken en azından ayda 2-3 o da konuşsun ver eline telefonu, kaçışı olmasın.

Diğer bayramda tabiki gitmelisiniz annenlere. Bir bayram onaysa diğer bayramda sana. Hepimiz anne baba kuzusuyuz.

Taviz yok.lmaz:

maalesef anlayamamışım 8 senede.zaten bu anlayıp anlamama meselesi degil aynı evin içine girince ilişkinin rengi degişiyor...

umarım gidebiliriz a.s

bayram dedinmi bana fenalık geliyor artık akannehir aynı sorunu bende yaşıyorum.bu bayram annemlere gidelim dedim.kayınpederim konuya dahil oldu olmaz buraya gelinecek dedi.sonuç herkes ilk günü kendi ailesinde geçirdi.surat yaptılar.sonra birleştik.kayınvalidemle kayınpederim çok kinci ve inatlar geçen gün evime gelmediler..hiççç de üzülmedim üzülmesinede eşim hiç benden yana olmuyor..hep annesigil haklı en çokta bu canımı sıkıyor alsanaalsanasmile ailede bir gelin daha var.herşeyi söyleyip geçiyor.cahil deyip geçiyorlar..ee benn saygı gösteriyor..görgülüyüm diye neden eziliyorum.ben 2 senenin sonunda yaptım anca yaptım tepkimi koydum sana tavsiyem tepkini koyman sustukça ezilen sen olacaksın :çok üzgünüm:

maalesef anlayamamışım 8 senede.zaten bu anlayıp anlamama meselesi degil aynı evin içine girince ilişkinin rengi degişiyor...

aynı senin gibi 8yılın ardından evlendim ve 2 yıllık evliyim.toplamda 10.bende malesef anlayamamışım.yine tıpkı senin gibi farklı şehirlerdeydik araya askerlik girdi derken aynı şehirde bulunamadık.herşey telde konusuldu.haliyle farklı aksettirildi daha anlayışlı davranıldı.ama aynı evin içine girince dediğin gibi rengi değişiyor.bozbulanık oluyor imzadan sonra :gitme:

işin içine uzaklık girince tanımak zorlaşıyor ama dibinde de olsan yaşamdan o olayhakkındaki tepkisini bilemiyorsun bende sizin tam tersiniz izmire gelin geldim bizim sülale kalabalık bayramlar kalabalık neşeli geçer kahvaltımız bile farklıdır burda herbayram karı koca kahvaltı ki ailesini çağırsam da gelmiyolar bizi de çağırmıyolar 2 3 akraba ya git onlarda annesiyle dargın diye bu bayram annesi kardeşi tatile kaçtık ozaman da ben bayramdan 1şey anlamıyorum ki sorunun sanırım sade bayramda gitmek değil normalde de isteksiz benim eşimse bizde daha çok eğlenip rahat ettiği için şimdiden buyıl maddi sıkıntılarımızda olsa gitme planları yapıyor benim sıkıntımsa nezaman arada gitmek istesek annesi ne gerek var diye yılda bir gördüğüm (yazın ailem geliyo) ama benim gitmem farklı konuşuyo ama kendisi 2hafta oğlunu görmese özlüyoruz diyip çıkıyo kadınların ailesi özlemez ya çocuklarını kötükedihüso
canım sen sorunu sadece eşinle konuşarak aşabilrisin ve kısmet olurda giderseniz ailen tepki yerine onu daha da rahat ettirsin sende onu yalnız bırakma huzursuz ve rahatsız olmasın sonuçta sever ve hep gitmek ister inşallah

canım öncelikle ailene gitmek için izin almaya kalkışma ya da aramak için sanırım çalışmıyorsun ailemi çok özledim gidip biraz kalayım deme şansın neden olmasın nedensiz gidemiyorsan bayramlarda git o gelmesin isterse senle sen kalk kendin git ne var bunda

benim ailem şehir dışında eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim ilk bayramımızdan beri hep kalkıp gidiyorum aileme ben hiç gideyim mi bile demedim eşime gerçi çok anlayışlıdır benim eşim zaten ama sen kararlı olunca zaten yapacak bir şeyleri kalmıyor ki ben doğrudan seninkilerle zaten görüşüyoruz ben ailemi sadece bayramlarda görüyorum ve hiçbir bayramı ailemsiz geçirmedim ben gideceğim dedim o ara işi yoğun olduğu için o gelemedi ama ben gittim

haa ailelerden sorun eden oldu mu oldu benim kendi babam bile kızlar eşlerinden ayrı gezmez derdi babaannen görse niye eşini bırakıp geldin bile dedi ben de onun işi var diye ben niye sizi görmeyeyim biz artık ayrı bir aileyiz ve bu bizim aile kararımız dedim

kayınvalidem laf sokacak oldu ona da yaa evet babam da niye geldin dedi ama ben ona bu bizim aile kararımız dedim dedim

her bayram ben aileme giderim eşim de müsait olduğu bayramda gelir mutlaka

kayınvalidem bir kere laf çarpmaya kalktı kurban bayramlarından birinde kaplıcaya gitmişti bana dedi ki dayın bana kızdı gelinin var damadın var niye evde durmuyorsun bayramını kutlamaya gelirler dedi ben de anneciğim deseydiniz keşke gelinim zaten ailesinin yanına gidiyor her bayram ben çalışıyorum vaktim mi var başka zaman dedim o oldu artık ses çıkarmıyor

belki size bencillik gibi gelebilir ama emin olun bazen bencil olmak gerekiyor dört yıllık evlilik sonunda anladığım bu

allahım bu erkeklere neler yapmak geçiyor içimden varya...benim eşiminde böyle odunlukları vardı bi ara .....klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…