canım öncelikle ailene gitmek için izin almaya kalkışma ya da aramak için sanırım çalışmıyorsun ailemi çok özledim gidip biraz kalayım deme şansın neden olmasın nedensiz gidemiyorsan bayramlarda git o gelmesin isterse senle sen kalk kendin git ne var bunda
benim ailem şehir dışında eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim ilk bayramımızdan beri hep kalkıp gidiyorum aileme ben hiç gideyim mi bile demedim eşime gerçi çok anlayışlıdır benim eşim zaten ama sen kararlı olunca zaten yapacak bir şeyleri kalmıyor ki ben doğrudan seninkilerle zaten görüşüyoruz ben ailemi sadece bayramlarda görüyorum ve hiçbir bayramı ailemsiz geçirmedim ben gideceğim dedim o ara işi yoğun olduğu için o gelemedi ama ben gittim
haa ailelerden sorun eden oldu mu oldu benim kendi babam bile kızlar eşlerinden ayrı gezmez derdi babaannen görse niye eşini bırakıp geldin bile dedi ben de onun işi var diye ben niye sizi görmeyeyim biz artık ayrı bir aileyiz ve bu bizim aile kararımız dedim
kayınvalidem laf sokacak oldu ona da yaa evet babam da niye geldin dedi ama ben ona bu bizim aile kararımız dedim dedim
her bayram ben aileme giderim eşim de müsait olduğu bayramda gelir mutlaka
kayınvalidem bir kere laf çarpmaya kalktı kurban bayramlarından birinde kaplıcaya gitmişti bana dedi ki dayın bana kızdı gelinin var damadın var niye evde durmuyorsun bayramını kutlamaya gelirler dedi ben de anneciğim deseydiniz keşke gelinim zaten ailesinin yanına gidiyor her bayram ben çalışıyorum vaktim mi var başka zaman dedim o oldu artık ses çıkarmıyor
belki size bencillik gibi gelebilir ama emin olun bazen bencil olmak gerekiyor dört yıllık evlilik sonunda anladığım bu