Yeni evli evine ne zaman gelinir?

Ama ne yapabilirim ki bilmiyorum. Bugün eşimle konuşup hem hafta içi asla kabul etmeyeceğimi hemde biraz ertelememiz gerektiğini söyleyeceğim.
ya diyorum ya bu sizin tepkinizle alakalı bir mesele. ben olsaydım ben aranmadım, bana sorulmadı fikrim alınmadı o zaman gelsinler sen ağırla derdim ve eğer gelirlerse o süre içinde eve bile uğramayacağımı söylerdim. bunu söyleyince zaten problem senden çıkıp eşinin problemi olur. şu anda eşin düşünüyor olurdu karımı nasıl ikna etsem annemleri nasıl ikna etsem durumu nasıl toparlasam vs. diye. ama bak şu anda sen düşünüyorsun.

zaten böyle biri olunca da insanlar bana böyle emrivaki yapamaz mesela. ha ama evimin düzenini kurup kendime uygun zamanda da davet edip en güzel şekilde ağırlarım o ayrı. ama sınırları kafalarına vura vura öğretmeniz lazım insanlara yoksa sınır yok sanıyorlar.

ya diyorum ya bu sizin tepkinizle alakalı bir mesele. ben olsaydım ben aranmadım, bana sorulmadı fikrim alınmadı o zaman gelsinler sen ağırla derdim ve eğer gelirlerse o süre içinde eve bile uğramayacağımı söylerdim. bunu söyleyince zaten problem senden çıkıp eşinin problemi olur. şu anda eşin düşünüyor olurdu karımı nasıl ikna etsem annemleri nasıl ikna etsem durumu nasıl toparlasam vs. diye. ama bak şu anda sen düşünüyorsun.

zaten böyle biri olunca da insanlar bana böyle emrivaki yapamaz mesela. ha ama evimin düzenini kurup kendime uygun zamanda da davet edip en güzel şekilde ağırlarım o ayrı. ama sınırları kafalarına vura vura öğretmeniz lazım insanlara yoksa sınır yok sanıyorlar.
Doğru aslında dediğiniz akşam bu şekilde konuşacağım çünkü alındığım nokta bu bana sorulmadan iş yapılması ki ilk düşüncem de ağırlayan da ben olmayacağım dışarıdan yemek yenir olmuştu. Bu şekilde ifade edebilirim bende aranacağım fikrim alınacak aranmasam bile benim dediğim tarihte zaman diliminde gelinsin. Sınırım aşılınca deliriyorum çünkü.

Her seyi törensel yaşama huyundan vazgecmenizi öneririm. Bu ben dahil, çoğu kadında var ama gereksiz yere hayatı zorlaştırıyor. Sizin değer verdiğiniz şeyleri karşı taraf değerli görmüyorsa ancak yıpranmak oluyor. Eşiniz annesine evleneli çok kısa sürdü, evde düzen kuramadık sonra gelin diyebilirdi ama dememiş. Kimse sizi arayıp uygun musunuz dememiş. Demek ki ailesi de kendisi de yeni evli olmanıza çok değer vermiyor. Bu yüzden oturup ağlamaya gerek yok. Evinize gelen misafiri iyi ağırlayıp geçin, mesafeyi koyun. Şimdi bunu sorun etseniz, beş yıl sonra çok saçma gelecek. Eşle ve ailesiyle sıkıntı yaşamaya değecek bir konu değil, ilmek baştan nasıl iliklenirse öyle gider

Bende gelmesinler asla demem ama yol yordam önemli ben ailemden öyle gördüm benim ailemde müsait olunca haber verin gelmek isteriz dediler yarım saat mesafede oturuyorlar. Bende tamam size haber vereceğim dedim ne zaman istersek o zaman alırız yemeğe. Ama bu insanlar yol yordam bilmiyor emrivaki yapıyorlar daha önce de yapıldı ailemde bende güzelce çok kez geri çevirdik. Sanırım şimdi evlilik birliğimizin içinde de aynı şeyleri yapmam gerekecek. Ama önce bu akşam oğullarından başlayacağım yeni evli duygusallığıyla dün çok konuşamadım ağlamaktan bugün söyleyeceğim söyleyeceklerimi.
Eşiniz de yol yordam bilmiyor eşiniz de size emrivaki yapıyor,bence de işe eşinizden başlayın, ömür boyu ayıp olmasın diye herkese herşeye size sormadan he mi diyecek?

Size sormadan bile basitçe halledebileceği bir konu , evet anne biz de aileleri çağırmayı ağırlamayı çok istiyoruz fakat biraz toparlanalım en kısa sürede en uygun zamanda haber vereceğiz size bitti gitti.

Hadi bunu yapamadın düşünemedin(!), karın sana nasıl olması gerektiğini söylüyorken de ağız dolusu sen benim ailemi istemiyorsun diye hönkürme o zaman.

Madem bana sormadan iş yapıyor arasın kendi söylesin ailesine o düzeltsin durumu ne yapıyorsa yapsın banane yani ben asla kv falan aramam mesela.

Eşiniz arandığında agresifkız’a bir sorayım size dönüş yaparım ya da agresifkız’ı ara anne onunla planlayın demeliydi. Ailesi görgüsüz belli evin hanımını arayıp müsait misiniz diye sormamak nedir ama en baş suçlu eşiniz

Merhaba kızlar. Ben evleneli bir ay oldu daha ailemle aynı şehirdeyim eşimin ailesi başka şehirde eve daha tam yerleşemedik bile evin eksiği çok hala taşınma aşamasındayız ailem de daha gelip evimi görmedi bile tamamlansın öyle davet etmeyi düşünüyordum birde yeni evliyiz 1-2 ay başbaşa kalırız birbirimize zaman ayırırız diyordum haftaya kayınvalidem ve bekar görümcem kalmaya geleceklermiş 2-3 günlüğüne duyunca biraz sert tepki verdim yeni evliyiz daha eve bile yerleşemedik başbaşa düzgün vakit geçiremedik koşturmacadan erken diye düşündüm çünkü moralim bozuldu. Üstelik hafta içi geliyorlar biz çalışıyoruz. Hafta sonu çalışmıyoruz niye hafta sonu değil yani. Eşimle tartıştık haliyle. Şimdi aileme de söylemiyorum objektif de bakamazlar ama bunun doğrusu nedir ben mi fazla tepki verdim yeni evli evine gelinip böyle kalınır mı ya da vakti var mı canım sıkıldı zaten alışma sürecindeyim her şey üstüme geliyor sanki
Yani 2 günlüğüne kavga etmeye değer mi.zaten hafta içi evde takılır onlar sizde işinize gidersiniz. Ne olacak ki.
Ayrıca evin eksiği hiç bitmiyor bunun için eşinizi üzmeyin

politik ol hemen öyle esip gürleme eşine. ilk zamandan ailesini istemiyormuş gibi görünme. çalışıyormuşsunuz çok iyi bir bakış görüş yapmazsın, bunları biliyorum diyip ufak şeyler hazırlarsın olur biter. 2 gün dediğin gelir geçer. eşinle daha çoook yalnız kalırsın takılma fazla.

Burada asıl sorun kocanız. Kocanızın ailesine "anne gelinize de bir sorayım ya da siz arayıp sorun, şuan ev hala birbiri üstünde, tamamlayamadık eksikleri, işlerimiz de çok yoğun olduğu için eve odaklanamadık, biz sizi her şey oturunca ve tamamlanınca çağıracağız, hem bizim de içimiz daha rahat eder. Henüz eve kimseyi davet edemedik zaten" diyebilmeliydi. Kocanız bazı şeyleri düşünemediği ve söyleyemediği için bu sorunu yaşıyorsunuz.

İlla gelmek isterlerse, eşiniz de müsait değiliz diyemezse, yatak odasının, salonun, yani WC dışında her yerin kapısını kilitlemek lazım, mutfak kalabilir, otursunlar otursunlar bir kanepenin üstünde tüneyip gitsinler,
Abim evleneli kaç sene oldu, eşi davet etmedi diye biz de hiç gidelim demedik,
Babam dertleniyor kendi aldığım eve sokmadılar diyor, annem arada ağlıyor zırlıyor ama hdhdhdh
Yani hiç davet etmediniz veya gelmek istiyoruz demiyorlar,
Ama bu ailede sürekli gelme, ağırlık verme,merak etme potansiyeli var, dikkatli olun

Gerçekten büyük hayal kırıklığı böyle şeyler. İşin kötü tarafı yapacak bir şeyiniz de olmuyor eliniz kolunuz bağlı kabul ediyorsunuz. Ne zormuş bu evlilik.
Ben de yeni evliyim ancak evlilik zor diyemiyorum. Biraz seçimlerinin sonuçlarını yaşıyor insanlar.
Önceki yorumumda eşyalarıma ellemesinler demişsiniz mesela. Elletmeyebilirsiniz ama siz işteyken onların evde olacağı gerçeğini değiştirmiyor bu durum.
Veya ite kaka iş yaptırdığınız adamın sizin hem iş hem mental yükünüzü fark edip de annemlere gelin dememeliydim demesini bekleyemezsiniz.
Ama evlendiniz ve her şeye boşan demeyin diyorsanız da ağlayıp sızlanmak yerine duygularınızı yönetmeyi öğrenmeniz gerekiyor.
Kv altınlara el koymaya bile çalışmışken bunun mahcubiyetini oğlu yaşamayıp eve hemen buyur ediliyorsa ağlayıp sızlanmak çözmeyecek bu durumu.

Yani size sormadan gelmemeleri lazım. Şu anda sınırlarınızı belirlediğiniz bir dönem şimdi bir şey demezseniz ileride de bu şekilde gelmelerine hazırlıklı olun

Bence çok haklısın
Bu ne görgüsüzlük böyle
Oğlunun evine gelmek için evlenmenizi mi beklemişler
Yeni evlisiniz bir kahve içmeye gel git yani
Kalmakta ne demek
Allah sana sabır versin
Ömür boyu
Şimdilik idare et ama sonrasında mesafeni koy
Mesela yine gelmeye kalksalar
Misafirim gelecek veya bir yere misafirliğe gideceğiz falan de

Bende zaten bu yüzden ona alındım yaptığı bana saygısızlık. Dünden beri aramız limoni yanaşıp telafi etmeye çalışıyor ama çok sinirlendim bozuldum ve alındım.
Yanaşması gönül almaya çalışması da annesi gelmeden sorun çıkarmayacağından sürat asmayacağından emin olmak içindir,mahçup olur çünkü onlara maazallah

Ne saygisiz ve terbiyesiz insanlar, senin evine sana haber vermeden mi gelecekler yani :KK51: Kalip ne yapacaklar acaba zaten haftaici isteyiz diyorsun, tek baslarina mi gezecekler yaneee ne yapacaklari da muamma, ne tuhaf insanlar

Erkeklerin geneli böyle

Ailesinden biri veya fark etmez kim olursa olsun gelin der.

Onlar da pek mantık yok düz mantıklar eşime sorayım diye düşünmez , eksik , gedik var mı diye düşünmez o yüzden gerek duymazlar sormayı bile

Ama konu sahibi 2 gün için değmez bu kadar kavgaya , huzur bozmaya gelsinler bırakın .

Eksik görmeye gelen insanlar mı bilemem gelsinler görsünler gitsinler .

Bir ara muhabbete kayınvalideye bundan sonra önce bana haber edin X düşünemiyor bazı şeyleri deyin geçin tatlı tatlı sokun lafı

Back
X