Yeni evli olmak böylemi _?

bizimde 8 ay yeni bitti bahsettiğin gibiyiz hemde sürekli :/
bu durum hayat enerjimi düşürüyor. bi bakıyorum sadece calısıp borc ödemek için yasıyorum. evlilik nedenıyle arkadslarımdan da uzaklastım zaten toplasan 3 kişiydiler. sürekli bu döngüyü yaşamak benı yoruyor.. biliyorum hep düzgun gıtmez ılışkiler ama bu kadar sık olması normal degıl bence. sankı tahammul edemıyoruz. yapacak bıse yok bırbırımıze sarıyoruz kı zaten her dakıka bırlıkteyız belkıde ondan. bazı arkadaslar duzelecegını yazmıs umarım oyle olur :/

İşler resmiyete dökülmeden önce tanışıklığınız varmı bilemiyorum ama benim kendi evliliğim üzerinden farkettiğim nokta şuydu: Evlilik öncesi görüştüğümüz yıllarda aile işin içinde olmadığından daha farklıydı her şey. Belki daha kendimiz gibiydik. Aileler özellikle bu nişanlılık döneminde prosedürler falan işin içine girince bir de taraflar birbirlerinin ve ailelerinin beklentilerini karşılayamamışsa içine atılan her şey baş başa kalındığında ortaya çıkıyor. Bence en güzeli açmamak o konuları. Bir de kendinizi arkadaşlarınızdan mahrum etmeyin. Biz sosyal canlılarız iletişim kurmaya eşimiz dışında kişilerle görüşmeye de ihtiyacımız var.

evet tam olarak bu demek oluyor :)
hiç sıkma canını, bende 10 aylık evliyim.. sevgililik nişanlılık falan hikaye..
insan aynı eve girmeden anlamıyor.. beraber yaşamak, aynı evi paylaşmak, dönüp dolaşıp illaki karşılaşmak çok farklı bişey..
nerde sevgililikteki tripler :)
ama en büyük kavgalar, en yüksek sesler bile, bi sarılmayla son buluyo..
mesele karşılıklı kıymet bilmek..
ve birde anlık öfkeyle ağır laflar etmemek..

evet canım evlilik tam olarak ta bu demek oluyor bende 11 aylık evliyim bizimde oluyo arada tartısmalar ama aynı evin içinde olunca küs kalınmıyo bi tatlı gülümsemeyle yada sarılmayla küslükler bitiyo bizde bunlar evliğiğn tadı tuzu diyp geçiyoruz sizde öyle yapın önceki konuları açıpta birbirinizi yıpratmayın birde sinirinize yenilip geri dönüşü olmayan ağır laflar etmeyin canım

Eski konuları açmayın
Birbirinizi suçlamayin
Tartışmaları uzatmayın

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aynen canım evlilik öyle bişey yeri geldiği zaman çok iyi oluyor yeri geliyor kalp kırıklılıqı kötü laflar çıkıyor ve kötü oluyor bunlar evliliğin olağanüstü gerçekleri
ve değişmez hiç birzaman senın yapman gerek hiç bişey yapmıyacan sabretcen o birşeye kızıyrsa sen susup oturcan cevap vermiyeceksin canım
dua etki o şiddetli ses tonu el şiddetine gitmesin önemli olan o canım

Evliliğin ilk yılları olur böyle şeyler ama siz siz olun eski defterleri açıp açıp bunaltmayın birbirinizi. Kayınvalidemler sırf bu eski defterlerin zırt pırt her kavgada açılması yüzünden 55 yaşından sonra boşandı.Geriye dönüş de olmuyor o yaştan sonra. Birbirinizi alttan alın.Yıllar sonra insan daha tahammülsüz daha eyvallahsız olabiliyor.İlk yıl birbirine alışma süreci zor.Biz de eşimle 2 yıl flört ettik 1 yıl nişanlı kaldık evlenip aynı evi paylaştıktan sonra bir çok huyunu öğrendim.Bizde eski defterleri açma gibi bir şey hiç olmaz.Ailelerimiz yüzünden ne o beni kırmıştır ne ben onu.Karşılıklı yani.Bir şeye sinirlendiğimizde susar hiç konuşmaz köşemize çekiliriz.Bir müddet sonra daha sakin konuşur halladeriz.Buarada annemden aldığım öğüttür dil yarası geçmiyor bu nedenle kavga esnasında ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin derim.Zaten tartışma esnasında saygınızı iki taraflı korursanız göreceksiniz ki sonraki yıllar mükemmel bir uyum yakalamışsınız. :)

hayır böyle değil evlilik. biz hiç ayrı yatmadık. yatamıyoruz. yeni evli insan kıpır kıpır özlem dolu olur. sevgili gibi.

haziran ayında 2 senelik evli olacak biri olarak, evliliğin ilk zamanları cicim ayları değildir bunu öğrendim.okadar çok kavga ediyorduk ki boşanmayı bile düşünüyorduk, aile terapistine kadar gittik ama sonuç olarak; yüzüne karşı he demeyi öğreneceksiniz tolere edeceksiniz ve yeri zamanı gelince söylediği lafları iade edeceksiniz, lafı sokacaksınız ama nasıl olduğu anlamayacak bile, kadın herzaman üstündür. zekanızla zaten onu yendiğinizi göstereceksiniz artık kavgalarımız çok sık değil ama olduğunda da bir hafta sürer sonra başırışırız altı ay kavga yok birde zaman geçtikçe eşinizde he demeyi öğrendiği için sen kızınca o susuyor o kızınca sen susuyorsun sorun hallediyor. ama kadın kafasına yazar ve birgün mutlaka onun iadesini yapar.

eski konuları artık kapatın,siz evlendiniz o zamanlar her ne olduysa oldu ve geçti herkesin düğün zamanı böyle sıkıntıları oluyor ,barışmanıza sevındım evliliğin ilk yılı böyle geçiyor birbirinizi tanıyorsunuz yavaş ama emin ol tartışmaları uzatmamak çok önemli evlilikte

Evliliğin ilk ayları cicim ayları derler ama genellikle alışma evresi anne baba akraba sorunları derken evliliğin ilk ayları çekişmeli ve sıkıntılı geçer alışma sorunları ve zamanla başlar cicim ayları her yeni evlilerde ufak tefek sorunlar olur takılma canım

Evliliğin ilk ayları cicim ayları derler ama genellikle alışma evresi anne baba akraba sorunları derken evliliğin ilk ayları çekişmeli ve sıkıntılı geçer.. Alıştıktan sonra cicim ayları gelir .. Her yeni evlilerde ufak tefek sorunlar olur takılma canım

bizdede oluyor bu tur seyler sanırım ilk yıllarda olağan seyler bunlar bende anlam veremıyorum. ama ınsanı yıpratıyor.

evliliğin ilk zamanlarında normal bence de, birisiyle aynı evi paylaşmaktan ziyade aynı hayatı paylaşıyorsunuz ve bu da ister istemez insanın üzerinde bir baskı yaratıyor.

akışına bırakın herşey düzelecektir zamanla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…