Yeni Evli olmak ve çocuk istegi...

Çok haklısınız. Birde şöyle bir gerçek var. Dünya nüfusu yedi milyarı geçmiş durumda ve insanın bir kıymeti kalmadı. Genel bir belirsizlik ve kaos durumu da var dünya geneline yayılan hal böyleyken gerçekten üremek pek mantıklı değil diye düşünüyorum...

27yaşında evlendim. 2yıl cocuk düşünmedik.Çünkü maddi sıkıntılar bi yandan. Birbirimizi tanıma,evliliği oturtma vs. düşündüğümüzden.
29yaşındayım yazdan beri düşünüyoduk. rabbim kısmet etti bir süre öncede.
Etrafınızı sallayın. Herşeyi cok bilir onlar.

ne güzel ifade ettiniz..
evlenmeden cinsellik yaşamak cıss...
evlendin mi, 2.ayda başlıyor bebek muhabbetleri.
ondan sonra soğudum, eşim uzaklaştı, ayrı yatıyoruz vsvsss.. - herkes için geçerli değil tabi. ama şöyle bir düşündüm de gerçekten doğaya aykırı hareketler ...-

canım daha dün konu açtım bu konu ile alakalı, ben 30 yaşındayım, 4 aylık evliyim, eşimi 5 senedir tanıyorum, üstelik hiçbir maddi ve manevi sıkıntım olmamasına rağmen sevgili KK üyeleri ile birlikte beklememin doğru olacağı kararına vardık ki eşim de beklemek istiyordu zaten.

sen benden daha küçüksün, azcık borçlarınızı harçlarınızı bitirin, bebek büyütmek zaten stresli, hem maddi güçlük hem bebeğin masrafları hem stres ilk çocugunun keyfine varamazsın. bence bekle, bebeğine hazırlık yaparken heves ettiklerin içinde kalmasın.

Bence cok yenı en az bır yıl bekle

belli ki çevrenin gazını yemişsiniz. maalesef çocuk yok mu sorusu direk mahreme dalmaktan başka bir şey değil. çocuk yapmalı mıyız diye düşünmek yerine bizim evliliğimiz ne durumda diye düşünmelisiniz.

27 yaşımda evlendim.. 10 yıldır taniyordum eşimi.. çocuk sahibi olmak istiyorduk 1 ay sonra hemen oldu çok şükür.. hiç pişman değiliz.. Eşim o yıl ayda 1 gün izinle çalışıyordu başbaşa gezelim tatile gidelim gibi bir durum yoktu zaten.. bizim için herşey olumlu oldu yani.. 10 aylık evliydik kızımız doğdu çok şükür çok uyumlu bir üçlü olduk..

Sizin hayatiniz hayalleriniz iş durumunuz maddi manevi sureciniz nasıl ise ona göre karar verin.. herkesin kendi hayatı ve dinamikleri var..

27 yaşında yaş geçmiyor sonrasını okumadım.

Evlenmeden once bir cinsel hayatiniz var miydi bilmiyorum ama ulke gercegi olarak olmadigini varsayiyorum. Ya insan sevdigine aylarca doyamaz ki. Yeni evlisin birbirini surekli arzuluyorsun bunlar aradaki sevgiyi de besleyen seyler. Ama 4. Ayda hamile kalirsan tam cinsellik zevk vermeye baslamisken hoooop kilolar saglik sorunlari aglayan uyutmayan bebek ve hayat gailesi sonraaaa al iste bastan sakat evlilik. Bence evliligin yoluna girmesinden kasit bu olmali. Birbirinizi sevgiyle besleyin biraz aranizdaki tum duvarlar kalksin bi once. Ben 32 yasindayim ve cocuk icin gec kaldim diye de dusunmuyorum. Bana da soranlara yeni evlendim daha isten gelip pilav yapamiyorum bebek yapsam siz mi bakacaksiniz diyorum :) kuzenlerimin 17 18 yasinda ilk cocuklari oldu simdi hepsi benim ablam gibi gorunuyor. Belki zorlanirim cocuk sahibi olmakta ama sukur ki isteyince sartlari zorlayacak imkanlara sahibim. Bu yasa kadar beklemesem hicbiri olmazdi.

ben ilk 1 sene asla cocuk istemedim esimde oyle.evlilgmzn tadini cikaralim dedik.hatta bazen 3 4 sene yapmasak dedgmiz oluyodu.esim maddi olarak bende manevi olarak hazir hissetmiyodum.ve esim.birbirimize doyalim hamile kalirsan hasret kalirim bekleyelim derdi.ki cok hakliymis su an anliyorim kocisimi.neyse velhasil evliligmzn 1.senesi bittgnde esimin de benim de cocuk istegi olustu.cevremizde goruyoduk bizimde olsa diyoduk .cunku birbirimize evliligmze yeternce zaman ayirdik dopdolu bi yaz tatili gecirdik.butun sene yedik ictik gezdik.artik bi minik gelsn evimize dedik.
acik olmak gerekirse bence en az 1 sene beklemeli cocuk icin.cunku inanin hamile kaldgmdan beri esimle adamakilli gezemedik vakit geciremedik daha simdiden bulanti agri sanci lardan illalahim disari ciksam soguktan hemen hasta oliyorum haftalarca iyilesemiyorum esim butun gun calisiyo ben annemlerde kaliyorum hasta hasta tek kalmiyim diye.e isten ayrildim evde bunaliyorum. bebek doguncada esimle uzun sure birbirmize vakit ayiramicaz.simdi.diyorumki iyiki en azindan 1 sene beklemisim.tam zamaninda yapmisim bebisimi fistigimi nolursa olsun cok guzel bi duygu icinde bi canli tasimak.hicbiseye drgismem.sizede onerim yasim geciyo diyosaniz yinede en asagi 6 ay sure taniyin kendinize.

1 sene kdar gecırın bence.. en azındna onumuzdekı hazıran ayına kadar dolu dolu yasayın derım evlılıgı . sonrasında gece kalmadan dusunun . dediğiniz gibi yas gecıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…