yeni evli olmak

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
98
Antalya
kızlar merhaba
9 aylık evliyim kayınvalidem ve kayınpederim gelecekbayrama kadar bizde kalacaklar ben gelme lafı çıktığından beri çok gerginim aslında bi zararları yok ama belkide yeni bi aile olmasından mıdır nedendir bilmem ama soğuğum gerginim gelmesinler istiyorum normalde bayram sonu gelceklerdi biz suan müsaitiz diye çağırdık.ben bugün kendi annemle konustum geldiler bugün diye annemde hiç gelmiyelim filan demediler hemen geldilermi dedi.buna bile takıldım.bu aralar eşimin ailesine karşı tepkiliyim soğuğum hep kendi ailemler karşılaştırıyorum istemeden.belkide yeni evliliğin verdiği bir durumdur.hiç bu sıkıntıları yaşayan oldumu acaba aşamassam destek almak istiyorum.

Ne kadar luzumsuz ve uzun bir misafirlik
Yeni evli ciftin evinde bu kadar uzun sure kalmaktaki amac nedir acaba? Zorunlu bir durum mu var?hastalik vs? Veya gecinecek paralari mi yok? Esin ne diyor bu duruma?

Edit;gelecek bayram kurban bayramidir
Bu bayram derseniz de ramazan bayramidir

Bana cemkiren arkadaslara bu iki ayrimi yazmak istedim konu sahibi kusura bakma. Bu arada hangi bayrami kastettigini de tekrar guncellersen seviniriz
Bu bayrama kadarsa misafirlik bir sorun yok
Ama gelecek bayrama kadar kalacaklarsa buyuk sorun

Son düzenleme:
"Oğlunun evi,gelirler de kalırlar da"cılar gelmeden ben yorumumu yapıp kenara çekileyim.

Destek almanı gerektirecek şeyler hissetmiyorsun. Düşüncesizlik olmuş biraz.
Bayrama az kaldı zaten, siz giderdiniz yine görüşürdünüz.Anlayışsızlar sanki?

bende buna kızıyorum bayramda gideceğiz görüşeceğiz bayramdan sonra gelelim demişler bende kızdım zaten görüşcez diye bari önce gelsinler birlikte gidelim memlekete dedim bu konuda düşüncesizlikleri soğutuyor beni.benim ailemde hiç ayrılmadı benden ama ayrı olsakta böle düşüncesiz olmazdı.

kızlar merhaba
9 aylık evliyim kayınvalidem ve kayınpederim gelecekbayrama kadar bizde kalacaklar ben gelme lafı çıktığından beri çok gerginim aslında bi zararları yok ama belkide yeni bi aile olmasından mıdır nedendir bilmem ama soğuğum gerginim gelmesinler istiyorum normalde bayram sonu gelceklerdi biz suan müsaitiz diye çağırdık.ben bugün kendi annemle konustum geldiler bugün diye annemde hiç gelmiyelim filan demediler hemen geldilermi dedi.buna bile takıldım.bu aralar eşimin ailesine karşı tepkiliyim soğuğum hep kendi ailemler karşılaştırıyorum istemeden.belkide yeni evliliğin verdiği bir durumdur.hiç bu sıkıntıları yaşayan oldumu acaba aşamassam destek almak istiyorum.
Evleneli 9 ay olmuş.9 gün 9 hafta değil.Bayrama kadar kalacaklar dediğin,Bayrama kalmış 4 gün
Yani 4 gün mü kalacaklar.Ya da 1 hafta kalsınlar nedir yani.Ortda bir problem de yoksa.Ailen hiç mi gelmedi evine ya da gelseler nolacak.Annen de büyüklük yapacağı yerde,kızım olsun ne var bunda diyeceği yerde,işi kızıştırmış.Gaz vermiş.Bi problem olur anlarım.Bi de niye kendi ailenle kıyaslıyorsun ki.Sana göre saenin ailen mükemmeldir.Dışardan bakıldığında insanlar öyle düşünmüyordur.Herkesin kültürü alışkanlıkları bakış açısı farklıdır.O ailenin yetiştirip büyüttüğü evlatla evlisin.

Bence siz çağırmakla hata yapmışsınız.
Bayramda gider bir el öperdiniz,bir tatlı,bir kahve tamam.
Oradan da ya tatile çıkarsınız ya da evinize dönersiniz.
Yani çok uzak mesafe varsa aranızda akşama kadar eşiniz dinlenir sonra yola çıkılırdı.

Bende mi bi anormallik var diye dusundum yorumlari okuyunca:KK57:
O kadar misafirlik mi olur vs vs... Ya alt tarafi 4 gun kalacaklarmis arkadas! Isterseniz hic gelmesinler... Bu nasil bir mantik? Ustelik bir zararlari da yok diyorsunuz.
Abartiginizin farkina varmalisiniz bence, anneniz de gaz vermis iyice doldurmussunuz kendinizi.
Hayret ettim dogrusu...

ben anlayıssızlıkların akızıyorum.biz gidicez zaten bizle dönmeyi düşünmüsler ya biz bayramda yanınıza gelmişiz görüşmüşüz.geri bizimle gelmenin bi anlamı yokki.bende ozaman planımız var diye simdi çağırdım

E surat yapma tabi kocanda kötü hisseder kendini ve ileride kocanla Arana mesafe koyar böyle şeyler yarın öbür gün eşinle bi tartışma yaşasan sinirle yüzüne söyleyecek bişey verme ağzına az politik ol. Bende 9 aylık evliyim hamileyim ve sorunlu bi hamileliğim var yatmak zorundayım 1 ay önce annem geldi memleketten bana yardım etmek için annemden sonra pat diye kv kp çıktı geldi evim 1+1 benim Nasıl yattık bi düşün e hizmet bekliyorlar kv yerinden kalkmadı düşün ama ben hiç surat yapmadım neden kocamı zor durumda bırakayım ki neden kocamı mutsuz edeyim. geldiler gittiler allah razı olsun kızım dediler kaç yıllık gelinimizden görmedik biz böyle Güler yüz sen hamile halinle hiç şikayet etmedin surat yapmadın çocuklarında sana hürmet etsin inşallah dediler bitti gitti kimse kırılmadı sende yap kısa bi süre bu sık dişini sabret kazanan sen olursun

Madem o insanlara surat yapip huzursuz edecekseniz neden çağırınız yok eşimi kirmamak icin çağırdım demeyin adami şuan hem daha kötü kırmış hemde rezil etmiş olacaksiniz ikincisi anneniz yapici olacağı yerde maşallah çok guzel gaz vermis ve eminim oraya senin annen gelseydi boyle kalmak icin ki sakin gelmez deme insanlık hali geleceği tutar eminim sen asla bu kadar rahatsiz olmazdin yani sen şuan bencillik yapiyorsun

Gelecek bayram dediğiniz birkaç gün sonraki ramazan bayrami mi yoksa kurban bayramı mi
ramazansa sabredin ne var şurada sanki kaç gün hem zaten sayılı gün çabuk geçer
ama kurbansa süre çok uzun ne gereği var o kadar kalmanın

inanın haklısınız ama kendi ailemde görmediğim için takılıyorum anlayıssızlıklarına benimkiler hala aman para harcamayın aman eksiğinizi alalım derken bunlarda sık sık cıkın gelin biz gelelim modundalar gelcek paranız varmı işleriniz nasıl demezler bayramda zaten gelcekler yük olmayalım önemli olan evlatlarımızı görmek demezler

Ben ki kaynana fobisi gökyüzünü deymiş biri olarak şu konuyu açınca sinir oldum.
Başka bir ilden geliyorlar evlatlarının evine ve dört gün beş gün en fazla kalacaklar aynı evin içinde yaşayan insanlar var yada alt üst oturan ayıptır yani.
9 ay evlisiniz zaten afedersiniz evli olduğunuz hafta gelmiyorlar ayıp olsun kınansın bu durum.
Sabah sahur hazırlaması akşam iftar hazırlaması zor geliyor demiyorsunuz birde onları siz çağırıp ki düşünceniz muhtemelen bayrama 4 gün var gelirler birlikte döneriz mantığıyla fazlada kalamazlar sonra gelirlerse git denmez ne kadar kalacakları belli olmaz mantığı.
Yani bana çok çok acayip geldi bu konuyu açmanuz.
Bu kadarda olmaz yani evinize misafir geliyor ve bu eşinizin annesi babası.Nasıl güzel ağırlarım diye yazıp fikir alacağınıxa bu çok abest olmuş.

Back
X