• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evli sorunu

Biz iki yıl flört sonra Nisan evlilik vs .Evlendigimizde ayrı duramazdik birbirimizden ben çok şaşırıyorum 4 ayda işlerin bu raddeye gelmesine.
Şöyle bu raddeye geliyor erkek çok ataerkil bir toplumda yetişmişse ailesi evden cenaze çıkmış gibi ağlıyor bir şeyleri bahane ediyor sürekli telefonla duygu somurusu yapiyor bunun karşısında aslında evlendigi kadının karakterini bilen erkek ailesiyle eşi arasında şok olmuş vaziyette kalıyor . Eğer bu noktada kadın net olmazsa evlilikleri boyunca senin anan benim anam yok annem ne yapayım diyen adamları çekiyor kadınlar eğer kadın ne istediğini biliyorsa erkekte akıllı biriyse o psikolojiyi atlatıp kendine geliyor tabi olan yine en güzel günleri giden çifte oluyor . Ben o süreçte altınları verin tarla alalım mı duymadım maaşınızın kalanını verin biz biriktirelim mi duymadım. Evde ne alışveriş yoailiyor ne kadar fatura geliyor her konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlardı . Bende bir kere çok net oldum aldım bavulu çıkacakken durdurdu yemin etti şimdi herhangi bir konuda yorum yapan yok . Dünyanın en anlayışlı ailesiler iki senedir

Yani siz fazla pısırık kalıyorsunuz bence. Ayağınızı yere vurup “sen kimi kimin evinden kovuyorsun, evlenince bütün mallar ortadan ikiye eşit, sorun çıkartmaya devam edeceksen sen gideceksin” demeniz, tartışmalarda onun ettiği ağır lafları duyunca adamın ağzına etmeniz gereken yerde kırılgan bir edayla susup oturuyosunuz. Adam da sesiniz çıkmadıkça hem kendi eziyor, hem de ailesine ezdiriyor.

Profilde ev hanımı yazıyor, böylesi adama ben olsam el açmam, iş bulup kendi paramı kazanıp kocaya da “sen hayırdır” derdim. Benimle bir yere gitmiyor mu, kendi paramla çatır çatır gezip yiyip içerdim. Çok ciddiyim.

İşte o zaman ayı koca gider yerine melek koca gelirdi.

Şöyle bu raddeye geliyor erkek çok ataerkil bir toplumda yetişmişse ailesi evden cenaze çıkmış gibi ağlıyor bir şeyleri bahane ediyor sürekli telefonla duygu somurusu yapiyor bunun karşısında aslında evlendigi kadının karakterini bilen erkek ailesiyle eşi arasında şok olmuş vaziyette kalıyor . Eğer bu noktada kadın net olmazsa evlilikleri boyunca senin anan benim anam yok annem ne yapayım diyen adamları çekiyor kadınlar eğer kadın ne istediğini biliyorsa erkekte akıllı biriyse o psikolojiyi atlatıp kendine geliyor tabi olan yine en güzel günleri giden çifte oluyor . Ben o süreçte altınları verin tarla alalım mı duymadım maaşınızın kalanını verin biz biriktirelim mi duymadım. Evde ne alışveriş yoailiyor ne kadar fatura geliyor her konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlardı . Bende bir kere çok net oldum aldım bavulu çıkacakken durdurdu yemin etti şimdi herhangi bir konuda yorum yapan yok . Dünyanın en anlayışlı ailesiler iki senedir
Korkunç şeyler gerçekten.Dogrusu benimde sıkıntılı zamanlarım oldu ama böyle konular değil.Ben daima mesafeli oldum eş ailesiyle.Hani böyle uzak bir akrabayı görür konuşursunuz ya o samimiyette fakat ne yalan söyleyeyim isterdim sıcak ilişkiler kurmak ama böylesi daha doğru geldi

Korkunç şeyler gerçekten.Dogrusu benimde sıkıntılı zamanlarım oldu ama böyle konular değil.Ben daima mesafeli oldum eş ailesiyle.Hani böyle uzak bir akrabayı görür konuşursunuz ya o samimiyette fakat ne yalan söyleyeyim isterdim sıcak ilişkiler kurmak ama böylesi daha doğru geldi
Bdnde hic çok samimi olmamıştım aslında çok şaşırdım yaşadıklarıma ailemde hiç görmediğim şeylerdi nasıl baş edeceğimi de bilmiyordum

Herkese merhabalar
4 aylık evliyim. Eşimle aileler tanışmadan önce bile ufak tefek sorunlarımız vardı bir şekilde halledebiliyorduk. Evlendigimizden beri sürekli eşimin ailesi yüzünden problemler yaşıyorum. Evliliğimizi 2 kişi yaşayamıyoruz sürekli onun ailesi işin içinde. Saçma sebeplerle tartışıyoruz eşim ailesine iyi kötü bir şey söylemiyor. Ben ailemden uzaktayım yakınında kimse yok. Eşimin aileside sürekli beraber olmamızı istiyor onlarla. Balayına bile çıkamadık mesela . Sürekli senin annen benim annem mevzusu evin içinde ne yapacağımı şaşırdım eşim işine gelmeyince ikide bir git annenin evine eşyalarını topla diyip duruyor çok üzgünüm ne yapmalıyım bilmiyorum
hiç ikiletmez çıkar giderdim. b.kumu yemeden de dönmezdim🤷‍♀️ uğraşmıyorsa da zaten bitmesi iyi olmuş derdim

Defalarca konuştuk ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Ailem başta pek istekli değildi zaten şimdi onlar biz haklıydım diyecekler
Bırakın aileniz haklı çıksın. Ve sakin daha oturmamış bir evliliğe çocuk yapmayınız. Şimdi bu lafı diyen adamı susturup çekip gidemiyorsanız sonra hiç cesaret edemezsiniz.

Evde anneniz ve kardesiniz varmış anneler kızar ama geri affeder çocukla donseniz daha kötü uzaklaşın bence ordan daha net düşünürsünüz

Ve ekliyorum: Orasi sadece o 🐃 evi degil. O defolsun annesinin evine. Ve ikincisi: Konu sahibi insallah korunuyordur..
Bu süt kuzuları çoğunlukla erkeklik yapmayı bile beceremiyor. Düşkün olsalar zaten karılarını bu kadar kolay gözden çıkaramazlar.çocukken bizi ne fena keklemişler ha. Biz de sanıyorduk ki erkekler ilişki yaşamak için peşimizde pervane olacak.seksi bile takan eden yok.

Sen gerek olmadığını düşünüyorsun ama erkekler nedense evlendikten sonra canlarını okudukları ailelerine bağlanıyor, birde bi eş üzerinden kendilerini ailelerine kanıtlamaya çalışıyorlar. Eşine cilveli ol , evinde kalması İçin sebepler olsun , maalesef o sebeplerde yatak odasında bulunuyor. Yatağını yorganını asla ayırma, ne olursa olsun gir kendi yatağına yat. Eşinden sana saygı göstermesini bekleme, ona
Evlendikten sonra bir uğraş evlenene kadar uğraş vallahi 4 ayda hiçbirsey anlamadım ben bu işten

Allah allah ne anaymış arkadaş şu kadınlar klübünde gördüğüm süt çocuğunu başka hiçbir yerde bulamam sanırım.nereden buluyorsunuz bu çocukları anlamıyorum valla. Çocuk bile değiller hatta bebek. Bugün sokakta oynayan 5,6 yaşındaki erkek çocuklarının daha sağlam karakterleri vardı bu bebek kocalardan.millet ne yapsam da ailemden uzaklaşıp hayatımı rahat rahat yaşasam derdine düşer. Şu rezilliğe bak.
Evlenmeden önce normaldi. Annesinin evinden bir ayrıldı annesi ayıldı bayıldı dayanamıyorum oglusum falan oysa annesinden uzak olan kimsesi olmayan bendim

Bu yeni evli sorunu değil.
Kocanızın sizi sahiplenmeme sorunu.
Barışmak için gelmeme ihtimali de var bunu da göze alarak, anne evine gitmek yada eşi eve almamak gibi bir yöntemi deneyebilirsiniz. Bu sözü söylemek asla basit bir şey değil. Şu an nikah var o sebeple sizi sahibi gibi görüp bu kadar hoyrat davranıyor! Siz bir insansınız ve eşisiniz. Böylesine kötü davranışı hak etmiyorsunuz.

Öncelikle annenizi, kardeşinizi bırakıp eş ailesinin oldugu şehre gitmeniz büyük hata. Onun için ailenizi bıraktınız, degdi mi? Hayır.O gelseydi.İlk aylarda erkek aileleri herşeye burnunu sokmayı seviyor. Hepimiz bu yollardan geçtik. Dik durursan, eşine resti çekersen düzelir.Ailesine de gereken mesafeyi koy.
Son olarak eşin, evden git diyorsa, gururlu ol ve git. Ona resti çek.Adam olana kadarda dönme. 4aylık evlilikte evden gitte ne demek. Şimdi bunu diyen, 4 sene sonra kendi koyar kapının önüne.Çocuk yokken sal ipini.Bırak anası kuzusuna doysun.

Herkese merhabalar
4 aylık evliyim. Eşimle aileler tanışmadan önce bile ufak tefek sorunlarımız vardı bir şekilde halledebiliyorduk. Evlendigimizden beri sürekli eşimin ailesi yüzünden problemler yaşıyorum. Evliliğimizi 2 kişi yaşayamıyoruz sürekli onun ailesi işin içinde. Saçma sebeplerle tartışıyoruz eşim ailesine iyi kötü bir şey söylemiyor. Ben ailemden uzaktayım yakınında kimse yok. Eşimin aileside sürekli beraber olmamızı istiyor onlarla. Balayına bile çıkamadık mesela . Sürekli senin annen benim annem mevzusu evin içinde ne yapacağımı şaşırdım eşim işine gelmeyince ikide bir git annenin evine eşyalarını topla diyip duruyor çok üzgünüm ne yapmalıyım bilmiyorum
Eşiniz bu kafada olduğu sürece bu evlilikten umut yok, düzelmeden sakın hamile kalmayın...

Evlenmeden önce normaldi. Annesinin evinden bir ayrıldı annesi ayıldı bayıldı dayanamıyorum oglusum falan oysa annesinden uzak olan kimsesi olmayan bendim
Anneler ne kadar ilginç. Insan çocuğunum mutluluğu yerine kavgayı, gürültüyü, yuvasının yıkılmasını, huzurunun bozulmasını nasıl terrcih eder.bu kişiler benim gözümde direkt ruh hastası.bu durum kocayı yine de aklamıyor.bu ne saçmalıktır aynı mahallenin içinde.komedi gibi

Öncelikle annenizi, kardeşinizi bırakıp eş ailesinin oldugu şehre gitmeniz büyük hata. Onun için ailenizi bıraktınız, degdi mi? Hayır.O gelseydi.İlk aylarda erkek aileleri herşeye burnunu sokmayı seviyor. Hepimiz bu yollardan geçtik. Dik durursan, eşine resti çekersen düzelir.Ailesine de gereken mesafeyi koy.
Son olarak eşin, evden git diyorsa, gururlu ol ve git. Ona resti çek.Adam olana kadarda dönme. 4aylık evlilikte evden gitte ne demek. Şimdi bunu diyen, 4 sene sonra kendi koyar kapının önüne.Çocuk yokken sal ipini.Bırak anası kuzusuna doysun.
Rest çekilmesi gereken ilişkiyi neyleyim ben. Koskoca insanlara zorla, tehditle, gözdağıyla yol yordam öğretmeye mi çalışacağız. Ömür boyu yalnız kalacağımı da bilsem sevginin, saygının yanından bile geçmeyen taktikleri hayat arkadaşım için kullanmaya çalışmam.şunlarla düzelecek insan hiç düzelmesin.zorbalıkla, tehditle, gözdağıyla sağlıklı ilişki yürütemezsiniz.huzuru bulmak için mi evleniyoruz, taht, iktidar kavgası yapmak için mi? Bu manyak analar sidikli oğullarını şehzade falan sanıyor heralde.lütfedip de evlenen çıkmış diye dua edeceklerine yaptıklarına bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rest çekilmesi gereken ilişkiyi neyleyim ben. Koskoca insanlara zorla, tehditle, gözdağıyla yol yordam öğretmeye mi çalışacağız. Ömür boyu yalnız kalacağımı da bilsem sevginin, saygının yanından bile geçmeyen taktikleri hayat arkadaşım için kullanmaya çalışmam.şunlarla düzelecek insan hiç düzelmesin.zorbalıkla, tehditle, gözdağıyla sağlıklı ilişki yürütemezsiniz.huzuru bulmak için mi evleniyoruz, taht, iktidar kavgası yapmak için mi? Bu manyak analar sidikli oğullarını şehzade falan sanıyor heralde.lütfedip de evlenen çıkmış diye dua edeceklerine yaptıklarına bak.
Haklısınız dogru.Belki düzelir rest çekmeyle. Hamuru bozuksa bilemem. Alsın annesi koynunda yatırsın kuzusunu işte. Elin kızının başını yaktılar

Herkese merhabalar
Yalnız bu sitede okuduğum en fazla şikayetlerden biri eşim ve ailesi problemi. Ciddi sıkıntılar var erkek ve anası tarafında :D Ben kuzenlerimle bununla ilgili küçük bir tartışma yaşamıştım hatta. Ne kadar iyi derseniz deyin kanatsız melekte olsalar eşlerin ailesiyle aynı evde, dairede hatta semtte yaşamamaya çalışın derdim ki imkanları da vardı. Onlarda çok iyi insanlar çok iyi insanlar diye savunurdu ki iyi kötü olayı değil bu. Her zaman bir kere de olsa söylerim ailelere yakın olmayın diye adamların niyeti zaten dipdibe olup göbek bağını yeniden bağlamak :D Eş kabul etmiyorsa böyle bir mesafeyi zaten oda anneciğinden ayrılmak istemiyor senin onlarla fazla sıkı fıkı olmanı istiyor demektir. Hoş diğer kuzenim şehir dışında yaşıyordu eşi 4 saatlik yolu hiç üşenmeden her hafta köye giderek eşine hizmet ettirerek geçiriyordu. Yapacak olan bazen uzaktan da yapıyor ama her iki tarafta çalışırsa mümkün olmuyor bazen. Birde evlenmeden önce de ufak tefek sorunlar yaşıyorduk diyorsunuz ya maalesef başta yaşananlar da son bulmuyor hiç zaten erkekler evlenesiye kadar ilgileniyor çözüyor gibi davranıyor net olmuyorlar ama hiçbir zaman. Ailelerin çocuklarına bu kadar müdehale olmalarını gerçekten sevmiyorum benim için ayrılık sebebi olabilirdi ki sizin eşiniz annenin evine git diyorsa ondan eş olmaz özür dileyerek söylüyorum sonunuz daha kötü olabilir zira daha 4 aylık evlilikten bahsediyoruz. Şimdiden saygısızlığın dibine vurmuş anlamıyorum hiç mi severek evlenmiyorlar

Ders vermek için git dediğinde ailenizin evine değil de müsait olan bir arkadaşınıza gidebilirsiniz. Haber vermezsiniz merak etsin arasın dursun. Öyle her olayda eşyalarını topla git denir mi? Ayıp yani. Gidemeyeceğinizden emin olduğu için mi acaba diyor yoksa gerçekten gitmenizi mi istiyor bunu anca giderek görürsünüz. Blöf yapıyorsa zaten gelir bir şekilde barışmaya çalışır sizi eve getirir.

3 senelik flört sonrasi evlendim. İlk 1 sene kabus gibi geçti. İkimizinde annesi ayni mahallede oturmasına ragmen ilk aylarda beni anneme yalniz göndermezdi. Beraber oturup beraber kalkardik. Aynı şekilde kendi anne babasina toz kondurmaz, onlarin sözleri ne ise olurdu. Zamanla kendide gördü bazi şeyleri. Şuan onlarin soylediklerini kaale almaz. Ama sizinkide ayni olur mu bilemem. Hemen kestirip atmayin. Biraz konuşun.
Ama şöyle bir nokta da var esyani topla ananin evine git lafını duymadim hiç bir zaman. Duysam kalabilir miydim bilmiyorum..

Back
X