• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evli sorunu

Öncelikle annenizi, kardeşinizi bırakıp eş ailesinin oldugu şehre gitmeniz büyük hata. Onun için ailenizi bıraktınız, degdi mi? Hayır.O gelseydi.İlk aylarda erkek aileleri herşeye burnunu sokmayı seviyor. Hepimiz bu yollardan geçtik. Dik durursan, eşine resti çekersen düzelir.Ailesine de gereken mesafeyi koy.
Son olarak eşin, evden git diyorsa, gururlu ol ve git. Ona resti çek.Adam olana kadarda dönme. 4aylık evlilikte evden gitte ne demek. Şimdi bunu diyen, 4 sene sonra kendi koyar kapının önüne.Çocuk yokken sal ipini.Bırak anası kuzusuna doysun.
Eşimin işi dolayısıyla mecbur geldim.

Eşim bana asla evden git, ayrılalım, boşanalım demedi. Çünkü derse ayrılacağımı bilir. Ben de eğer bir gün derse gerçekten ayrılmak istediğini bilirim. Sizin bir duruşa ihtiyacınız var. Duruş derken yaptığının sonucu olacağını bilmesi lazım. Artık konuşarak mı, icraate dökerek mi olur orasını siz bilirsiniz. Onu siz tanıyorsunuz. Aileler meselesi zaten eşiniz yüzünden mesele haline gelmiş. Farkındasınız. Tüm erkek aileleri ne kadar sabır deneriz ne kadar her şeyin içine girebiliriz diye ilk yıllar denemeler yapar. Sonra azalır, ara ara yine yoklarlar. Onları tek başınıza püskürtemezsiniz. Eşinizin arkanızda olması şart. Bir de siz evden gitmeyin asla bitirmek isteyen oysa kendi gitsin.

Eşim bana asla evden git, ayrılalım, boşanalım demedi. Çünkü derse ayrılacağımı bilir. Ben de eğer bir gün derse gerçekten ayrılmak istediğini bilirim. Sizin bir duruşa ihtiyacınız var. Duruş derken yaptığının sonucu olacağını bilmesi lazım. Artık konuşarak mı, icraate dökerek mi olur orasını siz bilirsiniz. Onu siz tanıyorsunuz. Aileler meselesi zaten eşiniz yüzünden mesele haline gelmiş. Farkındasınız. Tüm erkek aileleri ne kadar sabır deneriz ne kadar her şeyin içine girebiliriz diye ilk yıllar denemeler yapar. Sonra azalır, ara ara yine yoklarlar. Onları tek başınıza püskürtemezsiniz. Eşinizin arkanızda olması şart. Bir de siz evden gitmeyin asla bitirmek isteyen oysa kendi gitsin.
Bilmiyorum artık bende nasıl bir yol izlicem artık beynim durdu neymiş bu ya

3 yıllık evliyim, evliliğimizin ilk başları resmen kabus gibiydi hatta burada konu açıp akıl istemiştim sağ olsun herkes yardımcı olmuştu o zaman.
Benimde kayınvalidem ilk evlendiğimiz zamanlar her akşam yemeğinde onlarda olmamızı isterdi ki gidiyorduk. Bir hafta iki hafta gidiyorum ama sanki beni boğuyorlar. Eve sadece uyumaya geliyoruz öyle bir düzen.
Eşim bir yandan kan kusturuyor dışarda melek. Sevgililik sürecinde ayaklarım yere basmıyordu, evlenince öyle bir çakıldım ki.
Bir tek topla eşyalarını ananın evine git lafını duymadım. Çünkü ona o fırsatı vermedim.
Ciddi bir kavga sonrası (ailesinin yanında ailesiyle birlikte aynı anda ona aynı şeyi söylediğim için bana ‘sen sussanaaa’ diye sesini yükseltmişti) bir kaç gün ağzımı bıçak açmadı ona karşı ama tek kelime yok sıfır.
Sonra aldım karşıma boşanmak istediğimi, eşyaların hepsinin onda kalabileceğini bir tek kediyi istediğimi, herkesin kendi ailesine söylemesi gerektiğini sakince anlattım. Ertesi gün annemle konuştum ve konuşacağımı biliyordu.
Sonra öyle bir döndü ki..
Beni burada yüreklendiren çok insan oldu, ama ablam ‘insan bir kere delirir delir!’ dedi harmanladım ve hayat güzelleşti.

Herkese merhabalar
4 aylık evliyim. Eşimle aileler tanışmadan önce bile ufak tefek sorunlarımız vardı bir şekilde halledebiliyorduk. Evlendigimizden beri sürekli eşimin ailesi yüzünden problemler yaşıyorum. Evliliğimizi 2 kişi yaşayamıyoruz sürekli onun ailesi işin içinde. Saçma sebeplerle tartışıyoruz eşim ailesine iyi kötü bir şey söylemiyor. Ben ailemden uzaktayım yakınında kimse yok. Eşimin aileside sürekli beraber olmamızı istiyor onlarla. Balayına bile çıkamadık mesela . Sürekli senin annen benim annem mevzusu evin içinde ne yapacağımı şaşırdım eşim işine gelmeyince ikide bir git annenin evine eşyalarını topla diyip duruyor çok üzgünüm ne yapmalıyım bilmiyorum
Bu erkekler neden böyle ya bende evlendim ailem uzakta ama esim bi an olsun ezdirmedi beni ki yabancıyım aynı yönelik değiliz bile eğer git diyorsa sizde gidin o zaman anlasın değerinizi ne DİE hala duruyorsunuz.

Herkese merhabalar
4 aylık evliyim. Eşimle aileler tanışmadan önce bile ufak tefek sorunlarımız vardı bir şekilde halledebiliyorduk. Evlendigimizden beri sürekli eşimin ailesi yüzünden problemler yaşıyorum. Evliliğimizi 2 kişi yaşayamıyoruz sürekli onun ailesi işin içinde. Saçma sebeplerle tartışıyoruz eşim ailesine iyi kötü bir şey söylemiyor. Ben ailemden uzaktayım yakınında kimse yok. Eşimin aileside sürekli beraber olmamızı istiyor onlarla. Balayına bile çıkamadık mesela . Sürekli senin annen benim annem mevzusu evin içinde ne yapacağımı şaşırdım eşim işine gelmeyince ikide bir git annenin evine eşyalarını topla diyip duruyor çok üzgünüm ne yapmalıyım bilmiyorum
Valla ben olsam bu lafi ikiletmezdim , toplardim esyalarimi giderdim. Ne kadar deviyesizce bir durum . Boyle evlilk gitmez ki . Erkek de kadin da ailesi ve esiyle arasinda kopru olacak cift tarafli yani. Yoksa yurumez cakilir.

Şu cümleyi söyleyen adamın dediğini yapar toplar giderim görür o zaman. çocuk oyuncağı mı en ufak tartışmada git diyebiliyor
Kadın baba evinden uzakta olunca erkek tarafı daha baskın olmaya çalışıyor her istediğini tehdit ile yaptırıyor ayrıca anneye danışmadan eşinin yanına bile gidemez hale geliyorlar yaşandı... Ayrıca kv gitsen suç gitmezsen suç oluyor 🤷
Annesinden kopamıyor bir türlü evde bir karısı olduğunu unutuyor
Evde tek başına yemek masasında beklediğinde olmuştur ama eş annede yemek yiyip gelmiştir hala doğru tahmin dimii

Sen gerek olmadığını düşünüyorsun ama erkekler nedense evlendikten sonra canlarını okudukları ailelerine bağlanıyor, birde bi eş üzerinden kendilerini ailelerine kanıtlamaya çalışıyorlar. Eşine cilveli ol , evinde kalması İçin sebepler olsun , maalesef o sebeplerde yatak odasında bulunuyor. Yatağını yorganını asla ayırma, ne olursa olsun gir kendi yatağına yat. Eşinden sana saygı göstermesini bekleme, ona saygı göstermesini öğret.
Ayy keşke şu tavsiyeleri zamanında birileri benim iyiliğim için söylemiş olsaydı

Konu sahibi arkadaşım, eşin daha annesi ile arasındaki göbek kordonu kesmemiş. Şu anki durumuna bakarak Ben olsam bir tartışma daha yaşayıp evden kovulmadan önce eşyalarımı toplar, eve dönmesini bekler ve bu evliliği daha fazla yürütemeyeceğimi, yaşadığım evi yuva olarak göremediğimi çünkü buna izin vermediğini sürekli evden kovulduğumu, böyle bir evliliği sürdürmek istemediğimi söylerim. Yalvarıp yakarırsa bile Benim düşünmeye ihtiyacım var deyip çekip giderim.Tutuşsun paçası. Bu onun sana olan davranışlarını düzeltir. Ama sana olan bakış açısını asla düzeltmez. Bakış açısı düzelmeyeceği için de bu evlilik hiç bir zaman umut ettiğin evlilik olmayacak. Abla tavsiyesi, çocuk yapma lütfen. Düzelmiş görünse bile 3 yıl yapma.

Kadın baba evinden uzakta olunca erkek tarafı daha baskın olmaya çalışıyor her istediğini tehdit ile yaptırıyor ayrıca anneye danışmadan eşinin yanına bile gidemez hale geliyorlar yaşandı... Ayrıca kv gitsen suç gitmezsen suç oluyor 🤷

Evde tek başına yemek masasında beklediğinde olmuştur ama eş annede yemek yiyip gelmiştir hala doğru tahmin dimii
Maalesef

Ben burada ikinizi de hatalı buldum. Evliliğimizi yalnız yaşamıyoruz demişsiniz ama tartışmalarınızda senin annen benim annem lafı oluyormuş. Evliliğin ilk yılları hep çalkantılıdır, önemli olan saygıyı koruyarak tartışmanız birbirinizi anlamanız sonrasında geçiyor tanıyorsunuz birbirinizi. Zannedilen gibi evliliğin ilk yılları güllük gülistanlık olmuyor. Eşinizde sizde ayrı evi olmasını zamanla öğrenecek teoride tamam olsada pratikte rayına oturması zaman alıyor. Eşinize saygınızı koruyun siz dahil etmezseniz durup dururken ailenizi de karıştıramaz.

Ben burada ikinizi de hatalı buldum. Evliliğimizi yalnız yaşamıyoruz demişsiniz ama tartışmalarınızda senin annen benim annem lafı oluyormuş. Evliliğin ilk yılları hep çalkantılıdır, önemli olan saygıyı koruyarak tartışmanız birbirinizi anlamanız sonrasında geçiyor tanıyorsunuz birbirinizi. Zannedilen gibi evliliğin ilk yılları güllük gülistanlık olmuyor. Eşinizde sizde ayrı evi olmasını zamanla öğrenecek teoride tamam olsada pratikte rayına oturması zaman alıyor. Eşinize saygınızı koruyun siz dahil etmezseniz durup dururken ailenizi de karıştıramaz.
Ailelerin olmadigi bir ilişki modeli yok mecbur geliyor konu oraya bir şekilde.

Biz bile (bile diyorum,çünkü çok uyumlu bir çifttik) evliligimizin ilk aylari hatta ilk bi kaç yılında bu tarz sikintilar yaşadik, ama sonra o kadar güzel yoluna girdi ki herşey, şimdi on yillik evliyiz, ikimizin çevresinde çelikten bir zırh var gerekirse aileler bile bu zırhın dışında kalabiliyor ve bunu zamanla sabirla Allahin izniyle biz elde ettik. Diyeceğim şu ki, eğer çok büyük problem yoksa, aranizda uyum varsa ve genelde ikinizin dışında başka insanlar yüzünden geriliyorsaniz, sabredin bu durumun geçici oldugunu, uyum ve adaptasyon sürecinde herkesin bunu yaşadiğini düşünün ins daha saglikli bu süreci atlatirsiniz
Sabredin miii? Ortada daha cicim aylarinda annenin evine git diyen biri var Allah aşkına. Ben yaşadım ilk bir kaç yıl aynilarini ama şuan çok uyumluyuz palavralarıni Alin gidin.
Ben 7 yıllık evliyim değil aile yüzünden kavga laf söylemek, seven adam olan insan karşısındakine ses bile yükseltmez. Neden çekeyim sabredeyim, evliliğin ilk yıllarında bunları yapan sonradan melek oldu yaaa yalanlarını kimse yutmaz

Herkese merhabalar
Git annenin evine.
Adam haklı.
Git annenin evine diyorsa git dönme.
Bisüre sonra git diyorum gitmiyor rahatlıgına döner is😣

Ders vermek için git dediğinde ailenizin evine değil de müsait olan bir arkadaşınıza gidebilirsiniz. Haber vermezsiniz merak etsin arasın dursun. Öyle her olayda eşyalarını topla git denir mi? Ayıp yani. Gidemeyeceğinizden emin olduğu için mi acaba diyor yoksa gerçekten gitmenizi mi istiyor bunu anca giderek görürsünüz. Blöf yapıyorsa zaten gelir bir şekilde barışmaya çalışır sizi eve getirir.
Bu yaşananlardan isterse intihar etsin benim için.neden olmaması gereken ilişkileri oldurmaya çalışıyoruz ülkecek

Balayı önceden ayarlanır ve kimsenin bilmesine gerek yok. Ne yaparsanız yapın iş kişinin kendisinde bitiyor. Başlarda oluyor biz de öyleydik çok kavga ettik fln ama şimdi iyiyiz çok şükür anca oturdu hee yine tartışırız ama başkaları yüzünden değil ..
annenin evine git dediyse gidin sizde o zaman bi çalkalansın ortalık ayaklanma başlatın bakın ondan sonra nasıl düzeliyor .. Erkekler biraz geç anlıyor ayrımı geç yapıyor kök aile ve çekirdek ailenin . Baştan vurmazsanız kafaya sonrası için geç olabilir . Alın ipleri elinize hop diyin madem öyle o zaman hadi by diyin .

Ailelerin olmadigi bir ilişki modeli yok mecbur geliyor konu oraya bir şekilde.
Gezmeye diye git ailene sonra eşine söyle hatalsrınunmutlu olmadığını hem onun hem senin bir karar alıp sadece kendinize yönelmeniz gerektiğini yoksa bu evlilik bugün olmasa yarın biter
Ailendeki süreçte seni özler düşünür hatalarını görürse ne ala yoksa yol ver gitsin zaten

Dört aylık evli bir adam karısına nasıl en ufak bir tartışmada"Annenin evine git "diyebiliyor?Üzgünüm ama ilerleyen zamanlarda çok daha büyük işler açılır başınıza.
Vallaha benim eski este bal ayinda baslamisti. Defalarca uyarmama ragmen hic birakmadi bu huyunu ayrildikta zaten. Cok igrenc ve kirici aklima eski gunler geldi migdem bulandi resmen

Ailelerin işin içine girdiği evliliklerden hayır gelmiyor boşuna düzelecek diye bekleme. Zaten eşin de sana kapı gösteriyormuş yolver gitsin annesinin eteğine ne uğraşıyorsun?

Ben dağa ağzımı açmadan payını veriyor zaten aynı şehirdeyiz annesinden kalmak istiyor evimizde zaten yakın ne gerek var
Merhaba canım
konuyu biraz daha açman gerekiyor
böyle durumlarda politik olmak iyidir
mesela hergün görüşmek mi istiyorlar
yatılıya hergün mü kalalım istiyor
kv nasıl herşeyin içinde

AAA unutmuşum biran. annenin evine git diyen adamın yanında dakika durmam hiç politik işlere de girmem
ailem ben demiştim desin ne derse desin
ailemin yanına gider gezmeye gelmiş gibi bile yapar o lafı yutmam
siz böyle böyle yuttukça sonra bu psikolojik şiddet vs dozajı aratacak

Back
X