• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evli ve bunalimda

Wncstr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2015
87
39
3
37
Yeni evlendim hatta o kadar yeniki daha 2 gunluk 3 saatlik uzaklikta biryere evlendim ve dumura ugramis durumdayim bu kadar koyucagini tahmin etmedim sudan cikmis baliga dondum annem babam bekar ablam evli ablam tum kuzenler teyze dayi yani kisacasi tum sulalem yasadigim sehirde kaldi ve cok yakindik birbirimize ama simdi yanlizim sanki.. esimin ailesi ilgisiz soguk insanlar buda beni ilerisi icin iyice umutsuzlastiriyor hemde 2 gunluk evliyken aglayip aglayip duruyorum yemeden icmeden kesildim esimden dolayi degil ailemden uzakda kalmis olmaktan dolayi yakinlarda olsak boyle olmayacaktim cok zormus bu durum esim kendi isini yapiyor eger orda is olanagi olursa gideriz dedi hatta uzuldugumu gorunce bir hafta orda kalabilirdik ama cevredeki insanlar sorun var sanirdi dedi hakli oda.. ablan bayramda gelsin kalsin diye bir suru alternatif uretiyor:) yani ondan yana dertli degilim sadece uzaklik ve bulundugum sehirde kimsem olmamasi sorun ben cok hareketli konuskan biriyim boyle dimdizlak gibiyim sanki.. ufacik cocuk gibi anne diye agliyorum cidden bu kdr olucagini tahmin etmedim tek umudum ailemin bulundugu sehre yerlesip daha mutlu olmak..benim gibi bu durumu zor yasayanlar oldumu ne dusunmem ne yapmam lazim

Ben sadece semt değiştim
Ve bana odun derlerdi ablam evlenirken bile ağlamamıştım mesela
Ama gurbete giden gelinlere taş çıkarmışım anlatılanlara göre
Tam arabaya binecekken sarıldıklarıma dönüp bi daha sarılmışım ağlaya ağlaya:KK53: hatırlamıyorum ablam söyledi
Bana bile böyle olduysa normaldir yani
Zamanla alışırsın 3 saat gidilmeyecek te bi yol değil

İnsan yakında da otursa uyanınca tavanlarını yadırgar evin, neredeyim ben olur
Zaman lazım

Yeni evlendim hatta o kadar yeniki daha 2 gunluk 3 saatlik uzaklikta biryere evlendim ve dumura ugramis durumdayim bu kadar koyucagini tahmin etmedim sudan cikmis baliga dondum annem babam bekar ablam evli ablam tum kuzenler teyze dayi yani kisacasi tum sulalem yasadigim sehirde kaldi ve cok yakindik birbirimize ama simdi yanlizim sanki.. esimin ailesi ilgisiz soguk
Bende baska
Yeni evlendim hatta o kadar yeniki daha 2 gunluk 3 saatlik uzaklikta biryere evlendim ve dumura ugramis durumdayim bu kadar koyucagini tahmin etmedim sudan cikmis baliga dondum annem babam bekar ablam evli ablam tum kuzenler teyze dayi yani kisacasi tum sulalem yasadigim sehirde kaldi ve cok yakindik birbirimize ama simdi yanlizim sanki.. esimin ailesi ilgisiz soguk insanlar buda beni ilerisi icin iyice umutsuzlastiriyor hemde 2 gunluk evliyken aglayip aglayip duruyorum yemeden icmeden kesildim esimden dolayi degil ailemden uzakda kalmis olmaktan dolayi yakinlarda olsak boyle olmayacaktim cok zormus bu durum esim kendi isini yapiyor eger orda is olanagi olursa gideriz dedi hatta uzuldugumu gorunce bir hafta orda kalabilirdik ama cevredeki insanlar sorun var sanirdi dedi hakli oda.. ablan bayramda gelsin kalsin diye bir suru alternatif uretiyor:) yani ondan yana dertli degilim sadece uzaklik ve bulundugum sehirde kimsem olmamasi sorun ben cok hareketli konuskan biriyim boyle dimdizlak gibiyim sanki.. ufacik cocuk gibi anne diye agliyorum cidden bu kdr olucagini tahmin etmedim tek umudum ailemin bulundugu sehre yerlesip daha mutlu olmak..benim gibi bu durumu zor yasayanlar oldumu ne dusunmem ne yapmam lazim
baska.bir sehire gelin geldim 4.5 yil oluyor benimde ilk 1 senem coook zor gecti kimsem yoktu cnki, daha sonra kurslara.katildim bir arkadas cevrem oldu sende ismek kurslari varsa onlara.katilip kafa dagitabilirsin. Simdi zaman nasil geciyor anlamiyorum tabiki ailemi cok ozluyorum ama ilk gunler kadar zorlamiuor

Olmaz olur mu? hemen herkes yaşar bu duyguları. ben de evlendiğimde yaşamıştım. balayından geldik ağlamaya başladım annemi babamı özledim diye. bir de ben tek çocuğum. bu arada annemlerin alt sokağında yaşıyoruz. buna rağmen ağladım. aynı evde olmamak zorladı beni. ama bak geçti gitti şimdi. herkesin yerinde mutlu olmasına mutlu olmaya başlayacaksın. hiiç sıkma canını.

Zaman lazım canım daha çok yeni ben de 2 aylık evliyim daha yeni yeni alışıyorum evime yatağıma sabret herşey gönlünce olsun

Daha önce uzak kalmadiysan daha zor olmuştur tabii. Ben de gurbete gelin oldum üniversite vs cok da uzak kalmisimdir ailemden ama evlilik farkli bisey icin dolu oluyor her an dokunsalar aglayacak gibi oluyosun. Tabii bu ilk zamanlar boyleydi cok cabuk adapte oldum hatta bu halimden memnunum. Belki seninki daha cok zaman alir ama gecer emin ol.

40 gün esinizle yalniz kalmamasi lazim henüz daha 2 günlük evlisin... Ben öyle yaptim esim 40 gün benim yanimdaydi. Basina birşeyler geliyor böle yalniz hissediliyor lohusalik gibi.. Simdi bende lohusadayim ama esim 40 gün basimda... Yalniz da hissetmiyorum.. Yalniz kalinca ağlamak uzulmek geliyor biliyorum.

en güzel günlerinizi kendinize de eşinize de zehir etmeyin.
daha önce hiç ayrı kaldınız mı bilmiyorum ama olağan şeyler bunlar.
hayatın bir parçası.
her an ailenizle beraber olacaksınız diye bir şey yok.
ki 3 saatlik bir yol.
biraz zaman geçirin eşinizle. bu anların tadını çıkarın.
önemli olan eşinizin sıcaklığı, eşinizin ailesinden zarar gelmiyorsa soğuk olmaları çok da önemli değil.
eşinize kendinizi sevdirirseniz zamanla istediğiniz gibi şehir değiştirebilirsiniz.
canınızı sıkmayın artık kendi aileniz var.
çok mutlu olursunuz inşallah ve bu dönemleri gülerek hatırlarsınız.

ya belki ailenden ayrı olmaya için el vermesede alışırsın amaaa gel görki , ailende olan birbirine düşkünlük olmayınca çokk kıyaslama yapıyorsun, benimde tüm sülale ile hep görüşülür , bayram düğün, normal günler dahi hep gidilip gelinirdi, ancak eşimin ailesi biraz bize göre soğuklar,zaten 1-2 akrabası ile aynı şehirdeler oda sadece bayramda ararlar, yani kimseye gelip gitme vs olayları yok, bende çok garipsemiştim , halende alışmış değilim :) hatta ilk evlendiğimde her akrabayı aramıştım şaşırmışlardı :D

Ben sadece semt değiştim
Ve bana odun derlerdi ablam evlenirken bile ağlamamıştım mesela
Ama gurbete giden gelinlere taş çıkarmışım anlatılanlara göre
Tam arabaya binecekken sarıldıklarıma dönüp bi daha sarılmışım ağlaya ağlaya:KK53: hatırlamıyorum ablam söyledi
Bana bile böyle olduysa normaldir yani
Zamanla alışırsın 3 saat gidilmeyecek te bi yol değil

İnsan yakında da otursa uyanınca tavanlarını yadırgar evin, neredeyim ben olur
Zaman lazım
Bende bir sorun varmi diye dusunmeye baslamistim artik:) istedigimde cikip gidecek kdr yakin olmayi cok isterdim suan o daha cok strese sokuyor:)

Herkese cok tesekkur ediyorum okudukca icim.cok rahatladi umarim bende alisicam en kisa zamanda Allah razi olsun hepinizden:)

Ben anneme çok yakın bir eve gelin oldum. Balkondan annemi biraz uzak da olsa görüyordum düşün. İkinci gün babamı camdan gördüm yoldan geçiyordu. Allahım beni bir ağlama tuttu sanırsın hapsettiler beni öyle içli içli ağlıyorum. Oysaki liseyi üniversiteyi ailemden uzakta okudum öyle çok da özlem duymazdım. Evlenince bunlar yaşanıyor kısacası. Zamanla geçiyor. Ama hala annemlerin evi bana başka bir huzur verir. Sen artık yeni bir aile kurdun kendini ve eşini düşğn mutlu ol. :KK36:

Ben ünide yaşamıştım bu duyguları, alışmışım demekki evlenince zerre kadar zorlanmadım.

Ah ahh aynı durumdayız canım ben 1 senelik evliyim hala Alışamadım hergun dusunuyorum ne zaman gideriz burdan diye o kadar zor ki doktugum gozyasimin haddi hesabı yok mutsuz biri oldum kaldım burda yalnızlik çok zor

Olur böyle

Ama ailen ike aynı şehre taşınmaya endekslemezseniz tüm hayatınızı iyi olur

Zaman tanı alışma süreci

Iş bul çevre edin olmadı kursa git

Eşinin ailesine de yüklenme onlar da baskı gibi olmasın diye uzak durmuşlardır ilk günler

Bayramda gidip hasret giderirsiniz işte hem Bayram hem el öpme deyip gider kalırsınız

Ilk başlarda böyle olsa da bir süre sonra o şehir de yabancı gelmeye gitmek istememeye başlıyor insan

ilk önce bana da böyle olmuştu .sen gene de iyisin 3 saatlik uzaklık ne ki . benim ailem istanbulda ve ben eşimin görevi nedeniyle doğuya geldim rahatça sürekli gidemiyorum bulunduğumuz ilde havaalanı bile yok . ben de cok zor aliştım ama zamanla alişıyor hatta kendi evi her yerden daha rahat geliyor . tek ihtiyacım olan sadece zaman .... Allah yardımcın olsun ilk 3 ay özellikle :)

Bende 1 aylık evliyim ilk 1 hafta gece gündüz ağladım :) Eşim şok oldu dışarı çıkardı kafam dağılsın diye yok nereye gidersek gideyim ağlıyodum hemde öyle böyle ağlamak değil :) Ki bide ben aynı şehirdeyim arabayla aramız 20-30dk falan yine de koyuyor insana. Şimdilerde daha iyiyim ama hala atlatmış sayılmam tabi zamanla alışırsın diyorlar bakalım

Ben bir bucuk yil oldu evleneli hala alisamadim , ki ailem arabayla 20 dakika uzaklikta yinede insan tuhaf oluyor...

Back
X