• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evli ve bunalimda

Benimde ailem uzakta.istanbuldan ic anadoluya gelin geldim.birbirimize cok bagli aileyiz.
Annem perisan oldu aglamaktan gittigimde..zamanla alisti tabi.
Ama ben sizin gibi abartmadim.iki gunde nedir yahu bismillah.sikildim bilmem ne.
Hep derim. Ailesinden kopamayan evlenip esine hayati zehretmesin.
Daha iki gunde anlayis gosteriyor esiniz iki yil sonra bu sikilmalarinizdan bikar inanin.
Benimde esimin ailesi soguk.ustelik isimi cevremi herkesi birakip burda yeni arkadasliklar lurdum.cevre edindim cok sukur.
Esim istanbula ailemin yanina tasinmak icin diretiyor orda daha mutlu olacagimizi dusunuyor fakat burda bikatim borclari kapatip oyle yerleseyim diyirum.
Yerlesmesekte olur.nerde mutlu olacaksam oradir yuvam benim.
Ins zamanla alisrsiniz.zira sizin gibi tandgm biri bar...esi bikmis durumda.kiz 1 yillik evli ailemde ailem..bi ayagi hep orda.ins siz bu raddelerde olmazssiniz

valla ben lise 1. sınıftayken bile ailemden uzakta biyerde okudum ve bya alıştım heralde sorun olmaz :D :P

Ailemle aslında soğuktur aram.
Beni gerçek hayatta tanıyan arkadaşlarım var sitede,hep bi evlensemde kurtulsam derdim.
6 aylık evliyim hala gözlerim dolar annemi,babamı,kardeşimi ne zaman görsem.
Halbuki semt değiştirdim aynı şehirdeyim.
Zamanla geçecekmiş öyle diyor millet,sende dayan

Yurt disinda gurbette olanlar naapsın?
Siz kendinizi bırakmayin ama oyle
Aliskanliklar var tabiki illa ama ordada cevreniz arkadasiniz olcak.
İyi dusunun iyi olsun

Benim annecim dibimde ama su yaziyi okuyunca icimi deldiler sanki.
........

Anne, benim kızın!
Can Sızın, cansızın cılızın, büyümeyenin, tahtını yapıp da bahtına el süremediğin.

Büyüdüm bak, Kocaman kadın oldum.

Kendi yuvamı kuralı çok uzun yıllar geçti. Alıştım mı diye sorarsan bana, Sabahları erken kalkmaya alıştım mesela. Çocukları okula göndermeye, çamaşırları ters çevirip makinaya atmaya, pilav yapmaya..Biliyor musun bu yıl salatalık turşumu bile kendim kurdum.
Güzel oldu mu dersen, ne bileyim be anne. İtiraf etmek gerekirse seninkiler kadar güzel olmadı, sirkeyi biraz fazla kaçırdım sanırım. Beni bilirsin, elimin ayarı olmadı hiç, yüreğim gibi..

Bazen mutfağa çekilip bi kahve yapıyorum kendime. Yüzümde hüzün, şuramda, ta derinlerde bi yerde iflah olmaz bir yalnızlık. Boğazımı sıkıyor içimdeki balıkçı yaka hissi. Keşke diyorum bu kadar uzak oturmasaydım sana.

Yüreğim anne! Yüreğim öyle sıkışıyor ki bazen, ne yalan söyleyeyim çok korkuyorum ölmekten. Çocuklar anne, çocuklarım. Ne yapar bensiz. O kadar küçükler ki daha. Ben bile bu yaşta hala muhtaçken sevgine ve sana. Onlar nasıl başa çıkar diyorum hayatla.

Biliyorum anne, biliyorum. Ölüm bile eskiyor zamanla. Evler eskiyor, Anılar eskiyor. Ve unutuluyor verdiğin emekler. Bırakıyor herkes bir gün bedenini toprağa... Ne olur anne, kendine iyi bak. İlaçlarını ihmal etme, doğru beslen, yürüyüşe çık, bitki çayı iç falan.

Ne kadar uzak olursan ol, Güneş olmadan da uzanır bana gölgen. Yeter ki diyorum yeter ki, nefesin çekilmesin ensemden...

Alıntıdır.

Rabbim ömürlerini uzun etsin.

Ben hergun baska sehre gidiyorum okula. Yol 2 saati buluyor bazen. Kafana esince esin isteyken çık git. Yiyip icmemek cozum değil ki

Benimde ailem uzakta.istanbuldan ic anadoluya gelin geldim.birbirimize cok bagli aileyiz.
Annem perisan oldu aglamaktan gittigimde..zamanla alisti tabi.
Ama ben sizin gibi abartmadim.iki gunde nedir yahu bismillah.sikildim bilmem ne.
Hep derim. Ailesinden kopamayan evlenip esine hayati zehretmesin.
Daha iki gunde anlayis gosteriyor esiniz iki yil sonra bu sikilmalarinizdan bikar inanin.
Benimde esimin ailesi soguk.ustelik isimi cevremi herkesi birakip burda yeni arkadasliklar lurdum.cevre edindim cok sukur.
Esim istanbula ailemin yanina tasinmak icin diretiyor orda daha mutlu olacagimizi dusunuyor fakat burda bikatim borclari kapatip oyle yerleseyim diyirum.
Yerlesmesekte olur.nerde mutlu olacaksam oradir yuvam benim.
Ins zamanla alisrsiniz.zira sizin gibi tandgm biri bar...esi bikmis durumda.kiz 1 yillik evli ailemde ailem..bi ayagi hep orda.ins siz bu raddelerde olmazssiniz
Benimde oyle keskin dusuncelerim vardi ama oyle olmadi bn oncesindr nasil gitcem nasil yapicam diye dusunseydim zaten yakin yerde oturmayi istedigimi soylerdim Allahaskina kim uzulmeyi aglamayi ister bundan zevk almiyorum ben ama elimde degil ben sadece ayni seyleri yasayip cozum yolunu bulanlardan destek istedim boyle giderse esin sikilir vs deyip yardimci olmuyorsunuz eger amaciniz demoralize etme degilse tabi

Eşinle ayrı memlekettenseniz ailenin yanına taşınmanız zor gibi görünüyor.
Biz aynı memleketli olunca yine döndük geldik kendi şehrimize ikimizin ailesi de burada yaşıyor.
Bazen uzakta olmayı özlüyorum aileler çok fazla rahatsız etmemesine rağmen.

Benimde oyle keskin dusuncelerim vardi ama oyle olmadi bn oncesindr nasil gitcem nasil yapicam diye dusunseydim zaten yakin yerde oturmayi istedigimi soylerdim Allahaskina kim uzulmeyi aglamayi ister bundan zevk almiyorum ben ama elimde degil ben sadece ayni seyleri yasayip cozum yolunu bulanlardan destek istedim boyle giderse esin sikilir vs deyip yardimci olmuyorsunuz eger amaciniz demoralize etme degilse tabi
Alakasi yok..olabilecekleri gorduklerimi yazdim.
Ozlem elbet oluyor ama daha 2 gunde bu kadar diretmeniz cok garip degil mi..esinizle hep bu gunlerin hayalini kurmadiniz mi.
Tadini cikartin.planlarinizi aileyeme nasil gidicem diye degil evime bu sehre nasil alisirim diye yapin.

Eşinle ayrı memlekettenseniz ailenin yanına taşınmanız zor gibi görünüyor.
Biz aynı memleketli olunca yine döndük geldik kendi şehrimize ikimizin ailesi de burada yaşıyor.
Bazen uzakta olmayı özlüyorum aileler çok fazla rahatsız etmemesine rağmen.
Is degistirme ve ev alma fikri var burdan istanbula giden arkadaslari var cagiriyolar istanbul fikrine sicak bakiyor aslinda

Üzülecek bişey yok hem 3 saatlik yol haftasonları bile gitsen gidilir eşin de anlayışlı ne güzel zamanla çevren de oluşur alışırsın merak etme daha 2 gün olmuş dur bakalım her zaman annen baban yanında olmicak ki kendi ayaklarının üstünde durabilmelisin
Şimdilik telefonla konuşarak idare et bence vakit geçirmen daha kolay olur zamanla da gidip gelicek muhabbet edicek arkadaşlar edinirsin yalnız kaldım demek için çok erken böyle yapıp aileni de eşini de üzme derim

Üzülecek bişey yok hem 3 saatlik yol haftasonları bile gitsen gidilir eşin de anlayışlı ne güzel zamanla çevren de oluşur alışırsın merak etme daha 2 gün olmuş dur bakalım her zaman annen baban yanında olmicak ki kendi ayaklarının üstünde durabilmelisin
Şimdilik telefonla konuşarak idare et bence vakit geçirmen daha kolay olur zamanla da gidip gelicek muhabbet edicek arkadaşlar edinirsin yalnız kaldım demek için çok erken böyle yapıp aileni de eşini de üzme derim
Tesekkur ederim evet cok uzun mesafe yok ama iste insan uzuluyor yinede hergecen gun daha iyi hissedecegimi umuyorum ailemle skypedan konusuyorum daha iyi oluyorum boyle boyle alisicam sanirim:)

Alakasi yok..olabilecekleri gorduklerimi yazdim.
Ozlem elbet oluyor ama daha 2 gunde bu kadar diretmeniz cok garip degil mi..esinizle hep bu gunlerin hayalini kurmadiniz mi.
Tadini cikartin.planlarinizi aileyeme nasil gidicem diye degil evime bu sehre nasil alisirim diye yapin.
Garipmi garip tabi normal oldugunu soylemiyorum ama imsan kendine karsi koyamiyor gozyaslarim kendiliginden akip gidiyor inanin burda ailesi samimi insanlar olsa bir nebze oyle dusunurdum ama degiller esimin annesi olmadigindan digerleride pek umursamaz burda beni tutan birsey yok gibi bakalim artik Allah hakkimizda hayirlisini gostersin:)

Tesekkur ederim evet cok uzun mesafe yok ama iste insan uzuluyor yinede hergecen gun daha iyi hissedecegimi umuyorum ailemle skypedan konusuyorum daha iyi oluyorum boyle boyle alisicam sanirim:)
Kesinlikle alışırsın merak etme özleyince de gidersin zaten ilk ayrılık hep zor olur sen kendini hiç üzme eşinle ilk günlerinizin tadını çıkartın mutluluklar :)

canım bende yıllarca anneme yakın oturdum ve kendi isteğimle uzak bi yere taşındım ama çok mutsuz oldum çareyi eski mahalleye taşınmakta bulduk şimdilik karar aldık ev arıyoruz sizin böyle bir şansınız yoksa zaman kaybetmeden psikolojik destek almalısın ben ilaçlara başladım artık psikolojim odenli bozuldu baştan önlemini al

canım bende yıllarca anneme yakın oturdum ve kendi isteğimle uzak bi yere taşındım ama çok mutsuz oldum çareyi eski mahalleye taşınmakta bulduk şimdilik karar aldık ev arıyoruz sizin böyle bir şansınız yoksa zaman kaybetmeden psikolojik destek almalısın ben ilaçlara başladım artık psikolojim odenli bozuldu baştan önlemini al
Aslinda var kocaelide ailem esimde gebze veya istanbul anadolu yakasinda is ayarlarsa gidebilcegimizi soyledi ama kisi gecirmemiz sart umarim is durumunu ayarlar diye dua ediyorum

Back
X