• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evli ve hamile

Eşinizden gizli yaparsanız herkesin aklına düşecek tek soru “bu çocuk kimden?” olacak. Bence böyle bir konuda yalan söylemeyin siz daha eşinize doymadan adamı güvensizliğe doyurmuş olacaksınız her şey iyice karışacak
Bakin bunu hic düşünmedim, hic aklima da gelmedi. Her olasiligi düşünmek lazim tabii. Zaten dr konuşmadan hareket etmeyecegim. Görüşünüz icin teşekkürler.

Yine toplu bir mesaj:

Türkiyeyi bilmiyorum fakat bizim burda 63. Güne kadar hap yoluyla da bebek aldirma mümkün. Kürtaj hakkında konusurken bunu kastettim zaten, yanlış ifade ettiysem affola. Sanirim dr da bu metodu önerecek, öyle tahmin ediyorum.

Bebek istememe sebeplerimde tabii ki sadece esime doyayim falan değil. Bazılarını da belirttim, ekonomik olanlarını. Ve kisisel sebeplerim de var tabii, bu sehire yeni geldim, is arayisindayim, bunlari oturtmadan bebek düşünmüyorum. Ortami olussun, rahat etsin, bende kendimi hazir hissedeyim istedim.

Karar sizin elbette ama eşe haber vermemek önünüze cikabilir ve evliliginiz için pek iyi olmayabilir. Bence eşinizle oturup güzelce konuşup ortak hareket edin.

Diyelim eşinize anlatmadınız ve ilerde isteyerek hamile kaldınız, doktor “ilk gebeliğiniz mi?” dediğinde ne diyeceksiniz ? Adam bunu kendinden önceki bir olay sanıp kandırıldığını bile düşünecek. Bu kararı tek başına vermek çok saçma.

Yine toplu bir mesaj:

Türkiyeyi bilmiyorum fakat bizim burda 63. Güne kadar hap yoluyla da bebek aldirma mümkün. Kürtaj hakkında konusurken bunu kastettim zaten, yanlış ifade ettiysem affola. Sanirim dr da bu metodu önerecek, öyle tahmin ediyorum.

Bebek istememe sebeplerimde tabii ki sadece esime doyayim falan değil. Bazılarını da belirttim, ekonomik olanlarını. Ve kisisel sebeplerim de var tabii, bu sehire yeni geldim, is arayisindayim, bunlari oturtmadan bebek düşünmüyorum. Ortami olussun, rahat etsin, bende kendimi hazir hissedeyim istedim.
Tüm endişelerine ve kürtaj kararına sonuna kadar katılıyor, saygı duyuyorum. Eşine doymak da isteyebilirsin elbette, en doğal hakkın. Yeni evlisin. Hatta daha iyi tanımak isteyebilirsin. Bu kararını eşinin de anlayacağını söylüyorsun zaten. Bilmeye hakkı olduğu gibi, aranızdaki güven açısından da bu konuyu konuşmanız önemli.

Aynen Avrupa görmüşsünüz, cinsel eğitim almışsınız, üzerinize ceket atılır atılmaz gün yüzü görmemiş köylü kızı gibi ilk aydan hamile kalmışsınız. Hem de korunmanıza rağmen :olamaz:

Ayrıca o geri çekilenleri tiye almak. Nasıl korundun dediğimizde geri çekilme diyorlar. Hap diyorlar hapı saatinde almıyorlar. Saat bile sekmez.

Çünkü sizin hayatınız planladiginiz gibi 4 4lük, degil mi? Beni anlamanizi beklemiyorum, yazmayin yeter, klavyenize yazik.

Eşinizden gizlemeden korkularınızi ona anlatarak birlikte karar almanız daha doğru olmaz mı?

Bunu gizlemiş olduğunuzu bir şekilde sonradan öğrense dehşete düşer insan neden gizli saklı diye.

Ben şunu merak ettim. Bizlerede örnek olsun diye sormak istiyorum özel değilse. Nasıl korunuyordunuz yani bende kendi adıma ona göre daha da sıkı önlemler almak istiyorum çünkü. Böyle korunuyordum ama hamile kaldım konuları olunca gerçekten geriliyorum. Aynısı banada olur mu acaba diye.

Eşim ikimizin bebeğini aldırsa o ilişki biterdi. Bana sormadan tek başına karar vermesini istemezdim.
Ortaya da çıkmaz sanmayın. Gebelik olunca doktorum ilk sorusu ilk gebelik mi, düşük kürtaj var mı oluyor. Yalan dolan sokmayın aranıza. Aldıracaksanız da beraber aldırın

Tüm endişelerine ve kürtaj kararına sonuna kadar katılıyor, saygı duyuyorum. Eşine doymak da isteyebilirsin elbette, en doğal hakkın. Yeni evlisin. Hatta daha iyi tanımak isteyebilirsin. Bu kararını eşinin de anlayacağını söylüyorsun zaten. Bilmeye hakkı olduğu gibi, aranızdaki güven açısından da bu konuyu konuşmanız önemli.
Size ve sizin gibi yorum yazanlara teşekkür ederim. Bazilari direk aldirma yazmis, o arkadaşları da anlıyorum ama herkesin hayati bir degil. Ben kimseye aldir aldirma diyemem, anca kendim icin kendi hayatim için karar verip sorumluluk üstlenebilirim. Sanirim kürtaj hala tabu aramızda, umarim daha ilimli daha anlayışlı yaklasabiliriz birbirimize.

Bu arada evet, esim konusunda kesinlikle haklısınız. Yarin dr la konuştuktan sonra ona da konuyu ve görüşlerimi bildirecegim. Hayırlısı olsun.

Bir onceki konunuzda dogum kontrol hapi kullanmadiginizi belirtmissiniz. Bu konuda ise kullandiginizi ve buna ragmen gebelik oldugunu. Nasil oluyor?

Ben konuya baska bir acidan yaklasacagim. Kürtaj olmanin karmik olarak ağır yükleri olabilir. Farkli sinavlardan gecebilirsiniz. İyi düşünün.

Çünkü sizin hayatınız planladiginiz gibi 4 4lük, degil mi? Beni anlamanizi beklemiyorum, yazmayin yeter, klavyenize yazik.
Hanımefendi benim 16 yaşımdan beri cinsel hayatım var, 18 yaşımdan beri de tam aktif olarak var. Bunları bana öğretmeyin. Bana bağlı olan şeyler planladığım gibi 4x4 gidiyor. Hiç hamile kalmadım. Hamilelik istemiyorsam şartları %100 sağlayacak şekilde çift taraflı korunurum. Özellikle yumurtalama dönemi hap+prezervatif şeklinde olur. Hapın da bırak saatini değil dakikasını bile GEÇİRMEM. Alarmım var. E siz bunları yaptınız mı? Neyse siz kesin yapmışsınızdır. Biz kimiz ki sorguluyoruz.

Kaldı ki düzgün bir şekilde aldırırsınız aldırmazsınız siz bilirsiniz, ki ben kürtaj karşıtı asla değilim, aldırılması taraftarıyım çocuk istenmiyor ve uygun bir ortam yok, daha işiniz yok, ekonomik şartlarınız uygun değil; eşinizin kesinlikle haberi olmalı ortak karar olmalı da yazmışım.

Daha iki gün önce benzer konu açıldı, kadının korunmaya rağmen lafına istinaden sorduk ve geri çekilme dedi. Ben de o yüzden size sordum, klozeti tutturamayan adamların geri çekilmesine nasıl güveniyorsunuz diyerek de GERİ ÇEKİLENLERİ tiye aldım. Konudaki önemli noktalardan biri korunmaya rağmen hem de ilk aydan hamilelik bilmem farkında mısınız? Öğrenmeniz gereken ilk şey de korunmayı öğrenmek bilmem onun da farkında mısınız? Siz neden alındınız ve bu kadar uzattınız ki? Bir önceki konunuzda kaçırmadıysam doğum kontrol hapından kullanmazken şimdi mi hapla korunur oldunuz? :))))

Ayrıca kusura bakmayın da iş bilmezliğinizin sorumlusu ben değilim. Sizin gerginlik seviyenizin yüksekliğinin altında konuda vermediğiniz ayrıntılar olabileceğini düşündüm nedense. Siz derdinizle ilgilenin, ben 4x4’lük hayatıma döneyim madem.

Toplu halde cevap veriyorum:

Hap ile korunduk ama maalesef gebe kalmama engel olmadi. Olacagi varmis.
Esime de su yönden demek istemiyorum, üzüleceğini düşünüyorum. Bana beklerim dese bile baba olmaya can attığını biliyorum, sadece ben suan cok hevesli degilim, bunu da biliyor tabii ki. Üzülmesini istemiyorum, bunca yoğunluğunun arasinda birde buna kafa yormasin istiyorum. Ve sanırım kendisi kürtaja pek sicak bakmayacak, yine karari bana birakacagindan eminim, secimlerime ve bana karsi herdaim saygılı ve anlayışlı davrandi. Ama onun üzülmesi de beni ve vicdanımı yoracak, bunu da ben biliyorum. Öte yandan söylemesem de belki baska türlü öğrenecek ve bu daha büyük üzüntülere yol açabilir. Yarin dr la konuşup onun uzman görüşü dogrultusunda hareket edecegim, zaten kendi basima karar verebilecegim bir mesele değil bu.
Daha önce açtığınız konuda hapla korunmadığınızı yazmışsınız 17 temmuzda. Yeni kullanmaya başladınız heralde hapı 🤔

Bir onceki konunuzda dogum kontrol hapi kullanmadiginizi belirtmissiniz. Bu konuda ise kullandiginizi ve buna ragmen gebelik oldugunu. Nasil oluyor?

Ben konuya baska bir acidan yaklasacagim. Kürtaj olmanin karmik olarak ağır yükleri olabilir. Farkli sinavlardan gecebilirsiniz. İyi düşünün.
Kayganlaştıcı yerine de tükürük kullanıyorlar 🥴 öyle yazmış Avrupa eğitimli konu sahibemiz

Selam kizlar,
bu yazi bir iç dokus olacak sanirim. İnşallah kisa keserim, kesemesemde kusura bakmayin lütfen. Öncelikle Allah isteyen ve kendini maddi manevi hazir hisseden herkese hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin. Bana nasip oldu, fakat kendimi suan için maddi manevi hazir hissetmiyorum. 1,5 aylik evliyim, yoğun bir cinsel hayatımız var fakat korunuyorduk ve benim uzun zamandır adet düzensizliğim var. Herneyse, dün hamile olduğumu öğrendim test yoluyla, ondan önce hafif kuşkularım da vardı. Sorun su ki, evliliğim oturmadan, esimle birbirimize doymadan çocuk sahibi olmak istemiyordum. Bunlari esimle de oturduk konuştuk evlenmeden önce, anlaştık. Yarin kadin dr terminim var, kürtaj hakkinda bilgilendirme alacagim. Bunlari eşime anlatmayi düşünmüyorum, kendisi doktora sürecinde ve yoğun çalışıyor, hemen cocuk yapma düşüncesi yoktu kendisinde de. Kendi bilgim dogrultusunda yurtdisinda kürtaja es onayı gerekmiyor, bunlari yarin dr dan öğrenirim zaten. Bebek aldirip kalıcı hasar yasayan oldu mu aranizda, bedensel olarak? Cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler.
Eşinizin arkasından iş cevirmektir bu ?
Adam belki mutlu olacak ?

Biz eşimle asla bebek dusunmuyorduk ama gebe kalmışım,üstelik korunurken ... O asla istemeyen adam nasıl duygulandı 🙏
Bı sure sonra bende cinsiyetini öğrenince bağlandım bebegime ciddi ciddi .

Endiselerim elbette yakami bırakmıyor ilişkimiz birbirimize doymalar filan hep kafamda tereddutler.

Biz üç yıllik evliyiz anladım ki beş yıl sonra da yapsak bu çocuğu ben bu endişeyi taşıyacaktım kim ister ki ilgi bölünsün sorumlulukları artsın kendine zaman ayiramasin kisitlansin.

Kaç yaşında olursak olalım istemeyiz

O yüzden su kürtaj işini biraz daha düşünün
Hatta bence düşünmeyin...
Eşinize de muhakkak konu açın
O çocuk yaptigimiz b.k değil ki kocamizin bilmesine gerek kalmasın ? Söylemek zorundayiz

Kayganlaştıcı yerine de tükürük kullanıyorlar 🥴 öyle yazmış Avrupa eğitimli konu sahibemiz
Degisik yontemleri var belli. 17 temmuzda hap kullanmadigini soylemis. Zaten hap ile korunmadan coktan hamile kalmis belli. Dogru duzgun korunmamis iste. Cocuk boylesine istemeyen kisi duzgunce gerekirse cift korunmali. Atan bir kalp var simdi ortada.

Daha önce açtığınız konuda hapla korunmadığınızı yazmışsınız 17 temmuzda. Yeni kullanmaya başladınız heralde hapı 🤔
14 temmuza kadat hap ile korunuyordum fakat uzum süredir kötü yan etkiler yaratiyordu bende. Dr um tatilde olduğu icin nöbetçi doktor dan okey alip kondomla devam ettik, sanirim temmuzun 22 23ne kadar. Sonra tekrardan baska markadan dozaji düşük hap yazdirdim. Ama ilerisi icin baska bir yöntem düşünüyorum, hormonlar bana hiç iyi gelmiyor.

Sizinle aynı düşüncedeyse neden saklamayı düşünüyorsunuz ki ? Mutlaka bir gün öğrenir güven problemi yasarsınız benim cocugumsa benden neden sakladın ha sakladıysan benim cocugum değil mi diye bile düşünebilir.Bu tarz büyük şeyler saklanmamalı asla

Back
X