• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evli ve hamile

Büyük konusmak istemiyorum ama korundugu halde nasil hamile kaliyor insanlar anlamiyorum.Ben defalarca kez prezervatifi kontrol ediyorum öncesinde ve sonrasında artik takvim yöntemiyle yumurtlama gunlerimde yakinlasmamaya özen gösteriyorum cünkü hamile kalmaktan cok çok ama cok korkuyorum..Gercekten istemediginize emin misiniz belki de bir yerlerde bu duygu icinize yerlesmistir ?

Muhtemelen geri cekilme yöntemiyle korunuyordunuz.Ki bu bir korunma yöntemi değil..Eşiniz dini hassasiyeti olan biri ve aldırmaniza karşı çıkar diye ondan gizlice kürtaj olmak istiyorsunuz bence.Kürtajıda cinsel hayatınız sekteye girer diye istiyorsunuz gibi..Çünkü diğer başka yorumlarda da cinsel hayatınızla ilgili bir kaç yorumunuza denk geldim..Gerçekten çocuk olmasını istemiyorsanız gerekli tüm tedbirleri alırsınız.Hadi oldu ve gebesiniz,ne akla hizmet böyle bir kararı tek başınıza veriyorsunuz?Bu düpedüz arkadan iş çevirme.Bunun sonuçları ne olur farkında mısınız?Yapmayın böyle bir hata.Esinizin muhakkak haberi olsun.Yoksa asıl o zaman eşinize doyamazsiniz.Bunu bana biri yapsa buz gibi soğur ve asla güvenmem.

Sadece meraktan soruyorum gerçekten, korunuyorken nasıl bebek oluyor? Bu arada bebeği istemiyorsanız bile eşinize sorun kendi kendinize aldırmayın.

Muhtemelen geri cekilme yöntemiyle korunuyordunuz.Ki bu bir korunma yöntemi değil..Eşiniz dini hassasiyeti olan biri ve aldırmaniza karşı çıkar diye ondan gizlice kürtaj olmak istiyorsunuz bence.Kürtajıda cinsel hayatınız sekteye girer diye istiyorsunuz gibi..Çünkü diğer başka yorumlarda da cinsel hayatınızla ilgili bir kaç yorumunuza denk geldim..Gerçekten çocuk olmasını istemiyorsanız gerekli tüm tedbirleri alırsınız.Hadi oldu ve gebesiniz,ne akla hizmet böyle bir kararı tek başınıza veriyorsunuz?Bu düpedüz arkadan iş çevirme.Bunun sonuçları ne olur farkında mısınız?Yapmayın böyle bir hata.Esinizin muhakkak haberi olsun.Yoksa asıl o zaman eşinize doyamazsiniz.Bunu bana biri yapsa buz gibi soğur ve asla güvenmem.
Iste bu yorumlara bayılıyorum :) Maalesef sizi hayal kirikligina ugratacagim. Geri cekilme yöntemini asla uygulamadık, yöntem olmadığı için. Ve bende dini hassasiyeti olan biriyim, en az esim kadar. Ama konu zaten din degil. Kürtajda sadece din doğrultusunda verilebilecek bir karar degil, cok fazla faktör bagli. Dine girmeyecegim zaten. Ese söyleme konusunda yukarida görüş bildirdim zaten, yarin öğrenecek inşallah.

Iste bu yorumlara bayılıyorum :) Maalesef sizi hayal kirikligina ugratacagim. Geri cekilme yöntemini asla uygulamadık, yöntem olmadığı için. Ve bende dini hassasiyeti olan biriyim, en az esim kadar. Ama konu zaten din degil. Kürtajda sadece din doğrultusunda verilebilecek bir karar degil, cok fazla faktör bagli. Dine girmeyecegim zaten. Ese söyleme konusunda yukarida görüş bildirdim zaten, yarin öğrenecek inşallah.
Detay vermediğiniz ve doğum kontrol hapı kullanmadığınızı yazdığı için diğer üyeler aklıma ilk o seçenek geldi..Neyse biz tavsiyemizi verdik,karar sizin..Hakkınızda hayırlısı olsun mutluluklar dilerim

Kurtaj sonrasi "yogun cinsel hayatiniza" hemen donemeyeceginizi biliyorsunuz degil mi? bu arada da esinize basim agriyor, canim istemiyor demeniz gerekir. Maddi manevi hazirliginiz ve kararlariniz sizi baglar koca insansiniz lakin boyle isler esten gizli olmamali. Ortak karariniz bu ise gider kurtajinizi olursunuz, enine boyuna tartisirsiniz belki. Esinize de soz hakki verin olmaz mi, bu evlilik aliskanliginiz olsun.
Gun gelip de esiniz de kendi kendine bambaska konularda kararlar alir, fikriniz sorulmasa uzulursunuz.
EDIT: ALLAH MESUT ETSIN DEMEYI UNUTMUSUM, BIR YASTIKTA KOCAYIN💕

Selam kizlar,
bu yazi bir iç dokus olacak sanirim. İnşallah kisa keserim, kesemesemde kusura bakmayin lütfen. Öncelikle Allah isteyen ve kendini maddi manevi hazir hisseden herkese hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin. Bana nasip oldu, fakat kendimi suan için maddi manevi hazir hissetmiyorum. 1,5 aylik evliyim, yoğun bir cinsel hayatımız var fakat korunuyorduk ve benim uzun zamandır adet düzensizliğim var. Herneyse, dün hamile olduğumu öğrendim test yoluyla, ondan önce hafif kuşkularım da vardı. Sorun su ki, evliliğim oturmadan, esimle birbirimize doymadan çocuk sahibi olmak istemiyordum. Bunlari esimle de oturduk konuştuk evlenmeden önce, anlaştık. Yarin kadin dr terminim var, kürtaj hakkinda bilgilendirme alacagim. Bunlari eşime anlatmayi düşünmüyorum, kendisi doktora sürecinde ve yoğun çalışıyor, hemen cocuk yapma düşüncesi yoktu kendisinde de. Kendi bilgim dogrultusunda yurtdisinda kürtaja es onayı gerekmiyor, bunlari yarin dr dan öğrenirim zaten. Bebek aldirip kalıcı hasar yasayan oldu mu aranizda, bedensel olarak? Cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler.
İlk gebelikte kuretaj olup sonrasinda istediği halde gebe kalamayan bı sürü kadın var hemen gebe kalan yok mu tabi var ama o da şansınıza yalnız şunu merak ettim özel değilse neyle korunuyordunuz acaba ? Size tavsiyem bebeği aldirmamaniz yönünde kuretajda eğer rahim fazla kazınirsa sağlıklı olsanız dahi gebe kalamayabilirsiniz iyi düşünün derim

Toplu halde cevap veriyorum:

Hap ile korunduk ama maalesef gebe kalmama engel olmadi. Olacagi varmis.
Esime de su yönden demek istemiyorum, üzüleceğini düşünüyorum. Bana beklerim dese bile baba olmaya can attığını biliyorum, sadece ben suan cok hevesli degilim, bunu da biliyor tabii ki. Üzülmesini istemiyorum, bunca yoğunluğunun arasinda birde buna kafa yormasin istiyorum. Ve sanırım kendisi kürtaja pek sicak bakmayacak, yine karari bana birakacagindan eminim, secimlerime ve bana karsi herdaim saygılı ve anlayışlı davrandi. Ama onun üzülmesi de beni ve vicdanımı yoracak, bunu da ben biliyorum. Öte yandan söylemesem de belki baska türlü öğrenecek ve bu daha büyük üzüntülere yol açabilir. Yarin dr la konuşup onun uzman görüşü dogrultusunda hareket edecegim, zaten kendi basima karar verebilecegim bir mesele değil bu.
Hapı 1 gün dahi aksatsan iz sizi korumaz ve gebelik kaçınılmaz olur gelgelim eşinizden gizli bebeği aldirmaniz ispatı dahilinde boşanma sebebi tazminat davası vs açarsa da kazanır babalık haklarını elinden almış olursunuz ve yükümlülüğü ağır

Selam kizlar,
bu yazi bir iç dokus olacak sanirim. İnşallah kisa keserim, kesemesemde kusura bakmayin lütfen. Öncelikle Allah isteyen ve kendini maddi manevi hazir hisseden herkese hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin. Bana nasip oldu, fakat kendimi suan için maddi manevi hazir hissetmiyorum. 1,5 aylik evliyim, yoğun bir cinsel hayatımız var fakat korunuyorduk ve benim uzun zamandır adet düzensizliğim var. Herneyse, dün hamile olduğumu öğrendim test yoluyla, ondan önce hafif kuşkularım da vardı. Sorun su ki, evliliğim oturmadan, esimle birbirimize doymadan çocuk sahibi olmak istemiyordum. Bunlari esimle de oturduk konuştuk evlenmeden önce, anlaştık. Yarin kadin dr terminim var, kürtaj hakkinda bilgilendirme alacagim. Bunlari eşime anlatmayi düşünmüyorum, kendisi doktora sürecinde ve yoğun çalışıyor, hemen cocuk yapma düşüncesi yoktu kendisinde de. Kendi bilgim dogrultusunda yurtdisinda kürtaja es onayı gerekmiyor, bunlari yarin dr dan öğrenirim zaten. Bebek aldirip kalıcı hasar yasayan oldu mu aranizda, bedensel olarak? Cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler.
Eşinin bilmeye hakkı var eğer erkek olsaydım karım benden habersiz kürtaj olsaydı bebeğin benden olmadığını düşünürdüm.

Eşinizin bu durumu bilmek en büyük hakkı bu çocuğu tek yapmadınız kesinlikle hamile olduğunuzdan bahsedin.

Yani bu muhabbet cok kotu yerlere bile gider biz korunuyorduk o bebek oldu bana haber vermediysen 1.5aylik evliysek bebek benden mi diyecek densiz adamlar var malesef bence esinize soylemelisiniz
Esinden habersiz cocuk aldiran bir kadin icin bu dusunce densizlik degil bence Akla ilk bu gelir

Hanımefendi benim 16 yaşımdan beri cinsel hayatım var, 18 yaşımdan beri de tam aktif olarak var. Bunları bana öğretmeyin. Bana bağlı olan şeyler planladığım gibi 4x4 gidiyor. Hiç hamile kalmadım. Hamilelik istemiyorsam şartları %100 sağlayacak şekilde çift taraflı korunurum. Özellikle yumurtalama dönemi hap+prezervatif şeklinde olur. Hapın da bırak saatini değil dakikasını bile GEÇİRMEM. Alarmım var. E siz bunları yaptınız mı? Neyse siz kesin yapmışsınızdır. Biz kimiz ki sorguluyoruz.

Kaldı ki düzgün bir şekilde aldırırsınız aldırmazsınız siz bilirsiniz, ki ben kürtaj karşıtı asla değilim, aldırılması taraftarıyım çocuk istenmiyor ve uygun bir ortam yok, daha işiniz yok, ekonomik şartlarınız uygun değil; eşinizin kesinlikle haberi olmalı ortak karar olmalı da yazmışım.

Daha iki gün önce benzer konu açıldı, kadının korunmaya rağmen lafına istinaden sorduk ve geri çekilme dedi. Ben de o yüzden size sordum, klozeti tutturamayan adamların geri çekilmesine nasıl güveniyorsunuz diyerek de GERİ ÇEKİLENLERİ tiye aldım. Konudaki önemli noktalardan biri korunmaya rağmen hem de ilk aydan hamilelik bilmem farkında mısınız? Öğrenmeniz gereken ilk şey de korunmayı öğrenmek bilmem onun da farkında mısınız? Siz neden alındınız ve bu kadar uzattınız ki? Bir önceki konunuzda kaçırmadıysam doğum kontrol hapından kullanmazken şimdi mi hapla korunur oldunuz? :))))

Ayrıca kusura bakmayın da iş bilmezliğinizin sorumlusu ben değilim. Sizin gerginlik seviyenizin yüksekliğinin altında konuda vermediğiniz ayrıntılar olabileceğini düşündüm nedense. Siz derdinizle ilgilenin, ben 4x4’lük hayatıma döneyim madem.

Alinan ben değil sizsiniz, mesaj uzunluguna bakilirsa:) Özel hayatınız umrumda değil, beni tek rahatsiz eden sizin ve sizin gibilerin goygoycu tavrı. Ama siz yine istediğinizi söyleceksiniz. Her istediğini söyleyen de istemediği cümleleri işitmek zorunda.

Selam kizlar,
Düzgünce korunmayı bilmiyosunuz ama eşinizin arkasından sinsice bebek aldırmayı biliyosunuz süper ya👏🏻👏🏻

Ortam hazir olsa zaten aldirmam. Cocuk suan hic ama hic planimizda yoktu. Plansiz programizda dünyaya bebek getirmek istemiyorum, yerini hazirlamak istiyorum. Ve maalesef burda da enerji krizi patlak verdi, enflasyon uctu. Bunlar beni korkutyor. Düşünüp tasinip cocuk ypamak istiyorum.

Siz suan hazir değilsiniz, peki siz hazır oldugunuzda ya bebek hazır olmazsa , ya vücudunuz hazır olmazsa , yarın kurtaj icin vereceğiniz karardan yıllar sonra bu saydığım sebepler yüzünden pişman olmayın.

Cidden çok şaşırıyorum bu düşüncelere. Sadece üzülmesin diye mi söylemeyi düşünmüyorsunuz? Sonradan öğrenirse ne olacak ? Bu ikinizin kararı olmalı. Tek başınıza karar verebileceğiniz bir konu değil. Tek başınıza göğüsleyebileceğiniz bir durum asla değil. Eşinizin kararı size bırakacağını söylüyorsunuz. Peki bu çekinmek niye ? Akli selim düşünmenizi tavsiye ederim. Buradaki hickimse size söylemeyin kendi başınıza buyruk hareket edin demez.
Kürtaj olursunuz olmazsınız bu ikinizin kararı olmalı. Tek başınıza verebileceğiniz bir karar değil.

Selam kizlar,
Aldırmanız konusunda size olumlu olumsuz karışmak istemem. Sadece ben olsam aldırmazdım. Aldırmadım da. Ancak eşiniz ile konuşmanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü evlilik kararını ortak verdiniz. Beraber bu durum içine düştünüz. Onunda fikrini almalısınız. Bence haksızlık ediyorsunuz. Ben ve eşim 2. Çocuk fikrine uzak olduğumuz bi dönemde hamile olduğumu öğrendik. Kendisi ile paylaştım (aldırmayı düşünmedim). Eşim başta nasıl olucak nasıl yapıcaz falan dedi. Fikre alışması uzun sürdü. Asla aldırmayı teklif etmedi. Ancak zamanla öyle bi alıştı ki bu fikre. Bir oğlumuz var birde kızımız olur. Ne güzel olur diye diye bekledi. Cinsiyeti öğrendiğimizde havalara uçtu. Yani hazır hissetmese bile belki içten içe çocuk fikri vardır. Siz istemiyor olsanızda bunu ona anlatmalısınız. Evet erken 1 buçuk aylık evlilikte çocuk fikri çok erken katılıyorum. Bence de en azından 1 sene geçmeli ancak olmuş yani. :( Karışmak istemem dedim ama duramadım.

Selam kizlar,
Pişman olacağınız bişey yapmayın. O size bi mucize. Bunun için ne paralar ne umutlar yitirenler var. Rabbim verdiyse güzelliklerle vermiştir.
Ayrıca kürtaj sonrası hasar da oluyor. Tüpler de tıkanıklık yapışıklık. Lütfen bu sizin imtihanınız olmasın. Ve mutluluğu doya doya tadın👍

Back
X