Yeni evliler bir bakın

Evleneli iki sene olacak evi eşyaları falan hepsini kp aldı kv altlı üstlü otryrum bir çeyizi annemle bn hazırladık geri kalan herşeyi eşimin babası yaptı saolsun masraf çokoluyor evet rabbim kolaylık versin hayırlı olsun bnde iki ay sonra yeni evime geçicem inşalaah allahın izniyle orayıda kp yaptırdı hepsini kendi arsasına müstakil ev yaptırdı kp bizim istedimz gbi yaptrdı saolsun eşim 1 tl bileödemedi rabnim herkese kolaylık versin

Kızcagıza cok moral vermişsiniz
Herkes hava atar gibi ben borçsuz evlendim aileler destek oldu bunu yazmanın derdinde!sonunda da ironik bi sekilde masraf çok oluyor diyorsunuz

Biz altınlar dahil a dan z ye kadar kendimiz yaptık herseyi.ikimizde calısıyoruz bir yıl borç ödeyip kapattık hepsini.
Allah kolaylık versin tüm evlenenlere bütceniz kısıtlıysa esyalarınızı marka Almayın birde markalara para odemeyin
Marka olmayan cok kaliteli ürün satan yerler var

Kızlar yuva kurmak çok masraflı bir işmiş. Rabbim yeni evlenenlere tabiki yardım ederAllahın izniyle olacak. Ama borca girecez baya sankii. Kızlar siz nasıl evlendiniz. Ekonomiye katkıda bulunmak için yaptığınız şeyler nelerdi? Bana tecrübelerinizden bahseder misiniz
cnm öncelikle hayırlı olsun,ömür boyu mutluluklar diliyorum.biz de geçen yaz evlendik ve dediğin gibi masraflı bir iş tabiki ama sana şöyle anlatayım;biz de evlendiktem sonra aldık tüm eşyalarımızı takılan takılarla ve inan ki hiç borca girmedik nedenine gelince eşyaları almak için yaklaşık 1 ay heryeri tek tek hiç üşenmeden dolaştık hem uygun fiyat olsun hem de tabiki zevkimize göre ve sağlam ürünler olsun diye.sonuçta para veriyoruz o kadar.bilirsiniz belki mobilyalar falan inegöl de üretiliyor genellikle oraya dahi gittik üretim yeri daha ucuzdur diye ve gördük ki aynı ürünlere her yerde o kadar farklı fiyat politikası uygulanıyor ki şaştık kaldık.ve o fiyatları vermek de hem enayilik gibi geldi hem de borca girmek istemiyorduk.daha sonra internet üzerinden araştırmaya başladık ve mağazalarda ki ürünlerin tıpatıp aynısı aynı marka yarı fiyatlarına bulduk.ve inan bana üşenmeden tek tek hepsini karşılaştırdık.neyse çok uzatmıyım biz tüm ev eşyalarımızı mobilya,mutfak araç gereçleri,halı,perde aklına ne geliyorsa hepsini internetten(hepsiburada dan) getirttik.ve kampanyalı ürünlere de denk gelirsen hediye çekleri veriyorlar onlarla da ufak tefek işte ev aletleri; elektrik süpürgesi,mutfak elektronik ürünleri falan aldık.ve tüm bunlara yaklaşık 5 bin lira verdik.normalde dışarıdan alsan sadece tek salon takımı o fiyatlara denk geliyordu zaten.ama bizim;yatak odası,oturma grubu,yemek odası takımı,dresuarı,tv ünitesi,fortmantosu,kitaplığı vs aklına gelen ne varsa hepsini aldık bu fiyata dahil olarak.sadece beyaz eşya almadık o da vardı zaten hem benim hem de eşimin bekarlık ürünlerimiz o yüzden gerek görmedik değiştirmeye.ve kısacası hiç borca girmeden sırf takılarla (üstüne kendimize para artırarak)tüm ev eşyamızı aldık.sana da tavsiyem bu.boşuna hiç fazla para vermeyin.

Ne güzel. Benim günü birlik yaşadığımı nerden biliyorsun acaba? Bunu mu çıkardın. Annemin beyninde tümör var. Ameliyat olacak tekrar. Bu yüzden para biriktiriyor olamaz mıyım? Yargısız infaz yapmayın!
Borc harcla yaptik deyince sasirdim o yuzden soyledim normal sartlar altinda herseyin uygun fiyatlisina gidilirse bir ev enfazla 10 bine cok rahat dosenebilinir.Ama cogu genc kiz magza magza dolasmayip fiyat ta pazarlik yapmayip direk almayi tercih ediyor ,gereksiz esyayla dolduruyor evi vs vs .Alinmayin lutfen.

ne güzel yapmışsınız , gereksiz her türlü masraftan kaçınmışsınız. keşke herkes böyle sizin gibi davranabilse , tüketim çılgınlığına bi son verebilsek. umarım çok huzurlu mutlu bi hayat geçirirsiniz eşinizle.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için,ben de size güzellikler diliyorum :)

cnm öncelikle hayırlı olsun,ömür boyu mutluluklar diliyorum.biz de geçen yaz evlendik ve dediğin gibi masraflı bir iş tabiki ama sana şöyle anlatayım;biz de evlendiktem sonra aldık tüm eşyalarımızı takılan takılarla ve inan ki hiç borca girmedik nedenine gelince eşyaları almak için yaklaşık 1 ay heryeri tek tek hiç üşenmeden dolaştık hem uygun fiyat olsun hem de tabiki zevkimize göre ve sağlam ürünler olsun diye.sonuçta para veriyoruz o kadar.bilirsiniz belki mobilyalar falan inegöl de üretiliyor genellikle oraya dahi gittik üretim yeri daha ucuzdur diye ve gördük ki aynı ürünlere her yerde o kadar farklı fiyat politikası uygulanıyor ki şaştık kaldık.ve o fiyatları vermek de hem enayilik gibi geldi hem de borca girmek istemiyorduk.daha sonra internet üzerinden araştırmaya başladık ve mağazalarda ki ürünlerin tıpatıp aynısı aynı marka yarı fiyatlarına bulduk.ve inan bana üşenmeden tek tek hepsini karşılaştırdık.neyse çok uzatmıyım biz tüm ev eşyalarımızı mobilya,mutfak araç gereçleri,halı,perde aklına ne geliyorsa hepsini internetten(hepsiburada dan) getirttik.ve kampanyalı ürünlere de denk gelirsen hediye çekleri veriyorlar onlarla da ufak tefek işte ev aletleri; elektrik süpürgesi,mutfak elektronik ürünleri falan aldık.ve tüm bunlara yaklaşık 5 bin lira verdik.normalde dışarıdan alsan sadece tek salon takımı o fiyatlara denk geliyordu zaten.ama bizim;yatak odası,oturma grubu,yemek odası takımı,dresuarı,tv ünitesi,fortmantosu,kitaplığı vs aklına gelen ne varsa hepsini aldık bu fiyata dahil olarak.sadece beyaz eşya almadık o da vardı zaten hem benim hem de eşimin bekarlık ürünlerimiz o yüzden gerek görmedik değiştirmeye.ve kısacası hiç borca girmeden sırf takılarla (üstüne kendimize para artırarak)tüm ev eşyamızı aldık.sana da tavsiyem bu.boşuna hiç fazla para vermeyin.

Merhaba ,

Biz de beyaz eşyaları alırken senin yöntemini uyguladık,2000 tl kadar kar ettik.Biz İstanbul Bilişim ve Hepsi Buradadan aldık,istediğimiz ürünler en uygun oradaydı.2000 tl kadar kar yaptık,o kadar rahatlattı ki bizi.Aldığımız ürünlerden de memnunuz.İnternetten çok almak istemiyordum aslında,yetkili servis hizmet vermiyor gibi söylemler gelmişti kulağıma.Ama kurulumunu yetkili servis yaptı,ayrıca herhangi bir sıkıntı da servis alabileceğimizi söylediler,içim rahatladı :)Benim gibi düşünen arkadaşlar varsa İstanbul Bilişime ve Hepsi Buradaya güvenebilirler :)

Kızlar hepsi burada dan alış veriş yapmak güvenilir mi gerçekten. Ben hala İnternete güvenemiyorum

Kızlar hepsi burada dan alış veriş yapmak güvenilir mi gerçekten. Ben hala İnternete güvenemiyorum
Valla cnm biz eşimle her zamn herşeyimizi(tüm ev eşyalarımız dahil)internetten aldık ve alıyoruz.inan ki hiçbir sorunla da karşılaşmadık ve gerçekten çok daha hesaplı oluyor.ama tabi tüm siteler için bu genellemeyi yapamam fakat hepsiburada gerçekten bize hiçbir sorun yaşatmadı.ayrıca hediye çekleri,özel indirimler derken çok da keyifli oluyor.herşey sonuçta faturalı ve bu çok önemli.

Ah ah bu başlığı görünce son 9 ayım film şeridi gibi geçti gözümün önünden :)
Biz de 2015 ekimde evlendik, takılarımızı ve eşyaların bazılarını aileler karşıladı. Nakit paralar balayı masraflarına gitti. Altınları ev alırken kullanmak için hiç dokunmadık.
Size ilk 6 ay gelir gider tablomuzu yazayım da moral olsun:))
3500 tl gibi bir mobilya borcumuz kalmıştı evlendiğimizde 6 ay boyunca 600 tl onu ödedik.
Eşimin araba kredisi mayısta bitecekti, 6 ay onu ödedik her ay 1500 tl
Ev kirası 1000 tl
kyk kredi borcu toplamımız: 500 tl
Zaten her ay sadece sabit giderlerimiz 3600tl ediyordu. Buna yeme, içme fatura, benzin masraflarını eklemedim farkettiyseniz:)
Ve ben işsizdim, atama bekliyordum bu dönemde. Eşimin maaşı ucu ucuna yetiyordu, bazen yetmiyordu, eksilere düştüğümüz oluyordu. Ama bazı şeylerden kısarak dengelemeye çalıştık. İlk 6 aydan sonra araba ve mobilya borcumuz bitti. Bu sayede direk 2100 tl kâra geçtik :)
Her ay 1000 tl kira ödemek ve araba masrafları canımıza tak ettiği için altınları bozdurup arabayı satarak ev aldık yeni.
Ve ben bu son atamada bir kamu kurumuna atandım. Çok şükür artık ikimiz de çalışıyor olacağız.
Şöyle bir dönüp bakıyorum da; laf olsun diye değil. Allah gerçekten yardım ediyor. Tabiki de dişinizi biraz sıkacaksınız, atıyorum dışarıda bir çaya 5 tl vermektense evimizde çay keyfi yapalım diyebilmelisiniz. Ya da bir restoranda kişi başı 70-80 tl yemek parası vermektense daha ucuz bir mekanda veya evinizde daha güzel ambiyansla daha ucuza kapatabilmek gibi:)
Bizim hedefimiz her türlü harcamalarımızı kısarak borçları en kısa sürede bitirmekti. Ve çok şükür öyle de oldu. Allah borcu olan,sıkıntıda olan, sabırla birbirini bekleyen tüm sevenlerin yardımcısı olsun inşallah.:KK68:

Biz ailelerden takı dışında yardım almadık
İkimizde çalışıyoruz her şeyi beraber yptık
Her şeyimizi kredi ile aldım
1,5 yıl kredimiz kaldı yalnızca onun dışında borcumuz kalmadı
Aileler bu tür mevzulara karışmayınca kafa daha rahat oluyormuş onu anladım

Bu Konuda en talihsiz benim sanırım. 3 yıl oldu evleneli.. Eşimin ailesinden tek Kuruş yardım almadık benim ailem mutfak eşyaları yataklar çeyizlikleri yaptı babamın da öğrencileri olduğu için çok yüklenmek istemedim gene de elinden geleni yaptı düğünümde de bilezik taktı babamlar. Eşim düğünden önce kredi çekti birikmiş parası da vardı biraz. Düğünden gelenlerle de beyaz eşya ya da mobilya alırız diye planladık ama düğün Sabahı kaynanam bütün takıları Paraları aldı düğünümde de bir çeyrek bile takmadı kayınpederimin takacağı bileziği bile eşim krediyle Aldı. Sonuç 2 yıl boyunca kredi ödedik yeri geldi çok zorlandık ama kimseden üç Kuruş almadık. Demem o ki Allah yardım ediyo arkadaşım siz huzurlu olun da herşey hallolur.

Bu Konuda en talihsiz benim sanırım. 3 yıl oldu evleneli.. Eşimin ailesinden tek Kuruş yardım almadık benim ailem mutfak eşyaları yataklar çeyizlikleri yaptı babamın da öğrencileri olduğu için çok yüklenmek istemedim gene de elinden geleni yaptı düğünümde de bilezik taktı babamlar. Eşim düğünden önce kredi çekti birikmiş parası da vardı biraz. Düğünden gelenlerle de beyaz eşya ya da mobilya alırız diye planladık ama düğün Sabahı kaynanam bütün takıları Paraları aldı düğünümde de bir çeyrek bile takmadı kayınpederimin takacağı bileziği bile eşim krediyle Aldı. Sonuç 2 yıl boyunca kredi ödedik yeri geldi çok zorlandık ama kimseden üç Kuruş almadık. Demem o ki Allah yardım ediyo arkadaşım siz huzurlu olun da herşey hallolur.
canımm benim çok üzüldüm... Kayınvalideniz çok düşğncesizmiş. Hak yemiş. Bu hakkı nasıl ödeyecek size...

Ah ah bu başlığı görünce son 9 ayım film şeridi gibi geçti gözümün önünden :)
Biz de 2015 ekimde evlendik, takılarımızı ve eşyaların bazılarını aileler karşıladı. Nakit paralar balayı masraflarına gitti. Altınları ev alırken kullanmak için hiç dokunmadık.
Size ilk 6 ay gelir gider tablomuzu yazayım da moral olsun:))
3500 tl gibi bir mobilya borcumuz kalmıştı evlendiğimizde 6 ay boyunca 600 tl onu ödedik.
Eşimin araba kredisi mayısta bitecekti, 6 ay onu ödedik her ay 1500 tl
Ev kirası 1000 tl
kyk kredi borcu toplamımız: 500 tl
Zaten her ay sadece sabit giderlerimiz 3600tl ediyordu. Buna yeme, içme fatura, benzin masraflarını eklemedim farkettiyseniz:)
Ve ben işsizdim, atama bekliyordum bu dönemde. Eşimin maaşı ucu ucuna yetiyordu, bazen yetmiyordu, eksilere düştüğümüz oluyordu. Ama bazı şeylerden kısarak dengelemeye çalıştık. İlk 6 aydan sonra araba ve mobilya borcumuz bitti. Bu sayede direk 2100 tl kâra geçtik :)
Her ay 1000 tl kira ödemek ve araba masrafları canımıza tak ettiği için altınları bozdurup arabayı satarak ev aldık yeni.
Ve ben bu son atamada bir kamu kurumuna atandım. Çok şükür artık ikimiz de çalışıyor olacağız.
Şöyle bir dönüp bakıyorum da; laf olsun diye değil. Allah gerçekten yardım ediyor. Tabiki de dişinizi biraz sıkacaksınız, atıyorum dışarıda bir çaya 5 tl vermektense evimizde çay keyfi yapalım diyebilmelisiniz. Ya da bir restoranda kişi başı 70-80 tl yemek parası vermektense daha ucuz bir mekanda veya evinizde daha güzel ambiyansla daha ucuza kapatabilmek gibi:)
Bizim hedefimiz her türlü harcamalarımızı kısarak borçları en kısa sürede bitirmekti. Ve çok şükür öyle de oldu. Allah borcu olan,sıkıntıda olan, sabırla birbirini bekleyen tüm sevenlerin yardımcısı olsun inşallah.:KK68:
Canım zaten ikimizde memur olduğumuz için küçük bir ilçede yaşıyoruz. İnan yiyip içiyorsun ama iki kişi 30 liradan fazla ödemiyorsun. Öyle bir yerdeyiz çok şükür. Hem sosyal açıdan çok iyi hemde çok uygun o yönde sıkıntımız yok. Tek sıkıntı kira lar çok pahalı. Çünkü evlerin hepsi sıfır olduğu için kiralar 700 den aşağı değil. Benim de aklıma ev almak yatıyor ama bakalım düğünden sonra karar verilir sanırım. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Back
X