Yeni evliler bir bakın

Ben evlenmeden 3 sene önce çeyiz yapmaya başlamıştım mutfak eşyalarını ve elektrik aletlerini evlenene kadar aldım 7-8 bin civarında tuttlar taksitle ödedim 700-800 TL maaşla yaptım hepsini insan istedikten sonra oluyormuş gerçekten az ve öz aldım kaliteli aldımHoppaEkstradan 8 bin civarı da nakit biriktirdim altın yaparak ev alırken kullandık. Yatak odasını anannem aldı buzdolabını babam aldı damatlığı saati kına mekanını da ailem karşıladı takılarıyla beraber. Eşimin ailesi perdeleri halletti bir de ufak tefek takıları aldılar. Nişan olduktan sonra eşim diğer kalan beyaz eşya tv ve salon takımı işine girişti çok şükür düğün zamanına kadar ödendi bitti. Düğün mekanını da düğündeki takılan nakit paralarla ödedik. Ev aldık takıların hepsini verdim zaten ev içindi onlar takmayı sevmem:KK53:şuanda kredi ödüyoruz 1 senelik evliyiz daha 9 sene var:confused: Rabbim gerçekten evlenene ev kurana yardım ediyor ikimizde az maaşlara çalışıyoruz ama bir şekilde hallediliyor sağlık huzur olsun yeter ki:nazar::KK60:

Esyalari evlendikten sonra yavas yavas aldik. Hic borcumuz olmadi. Esim calisiyordu uzun zamandir ben de okuyordum. Benim birikimim yoktu zaten. Esim her esyamizi altinimiza kadar kendi aldi. Aileler birsey yapmadi. Zaten isi ailelerle yapsak cok kavga huzursuzluk cikacagi icin karistirmadik. Kendimiz evlenmek istedik kendimiz basa ciktik bu durumla.
Yeni gelin evim hic olmadi. Zamanla aldik esyalarimizi.
Mutluluk esyalarda degil. O evin icine girmemiz önemliydi.
Ama baskasiyla kiyaslarsan kendini cok üzülürsün benim niye olmadi diye.
Sahsen ben karsilastirirsam inan biterim cünkü halim bile yoktu evimde, tabak canak falan da..
Ama borcsuz dogrulttuk belimizi, cocuk da yaptik araba da aldik ilk iki sene icinde. Bankada da paramiz var cok sükür.
Ama iste herseyim dört dörtlük olsun dersen o sürecte cok yipraniyor insan.
Tabi benim gibi yapan cok azdir. Görüyorum gelin evlerini dolu dolu, tatli mi tatli..
Bu da bir fikir tabiki, katlanabilene bu yolu tavsiye ederim. Paramizi tasa boncuga degil de tatillere yatiriyoruz.Iyi tatil yaptik ama orasini da söyliyeyim.

Ben evlenmeden 3 sene önce çeyiz yapmaya başlamıştım mutfak eşyalarını ve elektrik aletlerini evlenene kadar aldım 7-8 bin civarında tuttlar taksitle ödedim 700-800 TL maaşla yaptım hepsini insan istedikten sonra oluyormuş gerçekten az ve öz aldım kaliteli aldımHoppaEkstradan 8 bin civarı da nakit biriktirdim ev alırken kullandık. Yatak odasını anannem aldı buzdolabını babam aldı damatlığı saati kına mekanını da ailem karşıladı takılarıyla beraber. Eşimin ailesi perdeleri halletti bir de ufak tefek takıları aldılar. Nişan olduktan sonra eşim diğer kalan beyaz eşya tv ve salon takımı işine girişti çok şükür düğün zamanına kadar ödendi bitti. Ev aldık takıların hepsini verdim zaten ev içindi onlar takmayı sevmem:KK53:şuanda kredi ödüyoruz 1 senelik evliyiz daha 9 sene var:confused: Rabbim gerçekten evlenene ev kurana yardım ediyor ikimizde az maaşlara çalışıyoruz ama bir şekilde hallediliyor sağlık huzur olsun yeter ki :KK60:
Gerçekten çok az bir maaşla yapmışsınız. Allah yardım ediyor evet bereketi geliyor paranın. Bende çok eşya almıyorum. Çeyiz diziyorum yavaş yavaş taksitle. 6 ay sonra düğünüm

Gerçekten çok az bir maaşla yapmışsınız. Allah yardım ediyor evet bereketi geliyor paranın. Bende çok eşya almıyorum. Çeyiz diziyorum yavaş yavaş taksitle. 6 ay sonra düğünüm
Şuanda bile 1600 TL ye çalışıyorum yani bir yerde deli cesareti oluyor ve başlıyorsun istedikten sonra herşey mümkün:KK68:Bende abartı bir şey almadım ama en iyisinden almaya çalıştım sonradan pişmanlık yaşamamak adına çeyiz konuma bakarsan aldıklarımı görebilirsin:süslü:Rabbim yardımcınız olsun inşallah hepsinin altından kalkacaksınız mutluluklar dilerim:nazar::KK200:

Esyalari evlendikten sonra yavas yavas aldik. Hic borcumuz olmadi. Esim calisiyordu uzun zamandir ben de okuyordum. Benim birikimim yoktu zaten. Esim her esyamizi altinimiza kadar kendi aldi. Aileler birsey yapmadi. Zaten isi ailelerle yapsak cok kavga huzursuzluk cikacagi icin karistirmadik. Kendimiz evlenmek istedik kendimiz basa ciktik bu durumla.
Yeni gelin evim hic olmadi. Zamanla aldik esyalarimizi.
Mutluluk esyalarda degil. O evin icine girmemiz önemliydi.
Ama baskasiyla kiyaslarsan kendini cok üzülürsün benim niye olmadi diye.
Sahsen ben karsilastirirsam inan biterim cünkü halim bile yoktu evimde, tabak canak falan da..
Ama borcsuz dogrulttuk belimizi, cocuk da yaptik araba da aldik ilk iki sene icinde. Bankada da paramiz var cok sükür.
Ama iste herseyim dört dörtlük olsun dersen o sürecte cok yipraniyor insan.
Tabi benim gibi yapan cok azdir. Görüyorum gelin evlerini dolu dolu, tatli mi tatli..
Bu da bir fikir tabiki, katlanabilene bu yolu tavsiye ederim. Paramizi tasa boncuga degil de tatillere yatiriyoruz.Iyi tatil yaptik ama orasini da söyliyeyim.
Kıyas çok kötü bişey. Ben kıyas yapmaktan nefret ederim. Kimsenin malında gözüm olmadı. Onun var neden benim yok demedim çok şükür. Ama benimle kendini kıyaslayan o kadar çok kişi var ki şuan bu da haliyle sinirlendiriyor beni

Canım benim ailemde takı yapıyor onun dışında yatak odası çeyizlerimi annem yapmış önceden. Beyaz eşyayı da babam alacak. Onun ailesi düğün salonu tuttu takı yapacaklar. Biz ikimiz de çalışıyoruz. Memuruz. Artık bizde borçla mobilyaları gelinlik damatlık alcaz. Allah yardımcımız olsun zor işmiş gerçekten. Çok teşekkür ederim.
benimle ayı durumdasınız o zaman, biz de kredi çektik eşimle geri kalan herşeyi krediden halletmeye çalıştık, düğünden sonra da hemen altınları bozduk kredinin yarısından fazlasını kapattık, eşyaları falan en uygunundan almıştım kredi fazla değildi. düğünde takılan para ile de balayına gitmiştik zaten.
Allah mesut etsin

ben 3 ay önce evlendim. herşeyimi de aldım.işe girdiğimden beri para biriktirdim.eşimde biriktiriyordu. ortak bir hesap yapıp orada biriktirdik. sonrada oradan harcama yaptık. zaten ailemle yaşarken kişisel ihtiyaçlarım dışında bir harcamam olmuyordu. birşeyi alırken gezdim çokça nerede uygun fiyatlı kaliteli ürün bulurum diye . ailelerinde ufak ufak yardımları oldu tabiki
çok şükür herşeyimi de tamamladım.eksiksiz ev yaptık kendimize.

Kıyas çok kötü bişey. Ben kıyas yapmaktan nefret ederim. Kimsenin malında gözüm olmadı. Onun var neden benim yok demedim çok şükür. Ama benimle kendini kıyaslayan o kadar çok kişi var ki şuan bu da haliyle sinirlendiriyor beni

Kiyas da bir yana taklitciler de var. O ayri bir mesele =) Ben bir kendimi bilirim gerisi beni ilgilendirmez. Herkesin kendi plani var, hesabi var. Biz borcu sevmeyiz cift olarak. Aslinda kimseyle yaris da yapmadim. Paramiz bereketlendi. Hatta diyorum erdim falan mi, dünya mali gözümde cok degersiz bir hal aldi nedense.
Zaten simdi alinanlardan da pismanim. Evi minimalize etmeye calisiyorum. Ferah, kolay temizlenebilen bir evin pesindeyim. Ez esyanin rahatligini istiyorum ve almamaya, elimden de cikarmaya calisiyorum. 3 yili gecti bu arada evliligim. Biz elimizde cekirdegi alip evine gereksiz pahalilikta esya alanlari izleyip sükür cekiyoruz :kahve: Goz toklugu büyük bir rahatlik anlatamam

Ben çeyizimi herşeyimi kendim aldım aileme borç bırakmadım. Çalışıyordum . Ev aldık birikiminin Oray'a verdi eşim Düğün takıları hepsi borçlara gitti mobilya vs taksitle aldık bende yardımcı oldum bi yıllık evliyiz kredi kaldı sadece Allah huzur versin hepsi oluyor

Canım benim ailemde takı yapıyor onun dışında yatak odası çeyizlerimi annem yapmış önceden. Beyaz eşyayı da babam alacak. Onun ailesi düğün salonu tuttu takı yapacaklar. Biz ikimiz de çalışıyoruz. Memuruz. Artık bizde borçla mobilyaları gelinlik damatlık alcaz. Allah yardımcımız olsun zor işmiş gerçekten. Çok teşekkür ederim.

Çok şanslısınız bence. Tek borcunu mobilya ve gelinlik damatlık olacaksa. İkiniz de çalışıyorsunuz. Göz açıp kapayıncaya kadar biter borçlar.

Aldığım herşeyi kendi maaşımla alıyorum. Bir senedir kazandığım bütün para bu işlere gidiyor. Tazminatım dahil. Cok gereksiz ıvır zıvır almadım ama aldığımın kalitelisini aldım. Hoşunuza giden ürünlerde indirimleri iyi takip edin. Mağazada bakıp internetten almak da ucuza getiriyor. Mümkünse nakit almak önemli çok fark ettiriyor. Maalesef bu işler çok pahalıya denk geliyor. Az borçla yırtacağım inşallah. Darısı basınıza

Son düzenleyen: Moderatör:
benimle ayı durumdasınız o zaman, biz de kredi çektik eşimle geri kalan herşeyi krediden halletmeye çalıştık, düğünden sonra da hemen altınları bozduk kredinin yarısından fazlasını kapattık, eşyaları falan en uygunundan almıştım kredi fazla değildi. düğünde takılan para ile de balayına gitmiştik zaten.
Allah mesut etsin
Hemde çok aynı bizde balayını düğünde takılan parayla yapmaz :)

Yeni evli degilim ama, evliligimize 2 yil kala para biriktirmeye basladik, atiyorum bugunun parasiyla 4000 tl kazaniyorsak en az 1000 lirasini bazen 2000 lirasini bankaya attik, dugune bir ay kala da gittik her seyimizi pesin aldik yerlestirdik. Pesin alinca ciddi indirimler de oluyordu o zamanlar, hala oyle mi bilmiyorum.
Dolayisyla biriktirdigimizin ancak yarisini harcadik. Dugun masraflarini ailelerimiz karsiladi. Cok da iyi taki takilmisti onunla da araba almistik.

Aldığım herşeyi kendi maaşımla alıyorum. Bir senedir kazandığım bütün para bu işlere gidiyor. Tazminatım dahil. Cok gereksiz ıvır zıvır almadım ama aldığımın kalitelisini aldım. Hoşunuza giden ürünlerde indirimleri iyi takip edin. Mağazada bakıp internetten almak da ucuza getiriyor. Mümkünse nakit almak önemli çok fark ettiriyor. Maalesef bu işler çok pahalıya denk geliyor. Az borçla yırtacağım inşallah. Darısı basınıza
Bende öyle çeyizime çok ıvır zıvır almadım :) bazen çok saçma şeyleri beğeniyorum onları da beğendim diye alıyorum onun dışında çok eşya almamaya dikkat ediyorum

Yeni evli degilim ama, evliligimize 2 yil kala para biriktirmeye basladik, atiyorum bugunun parasiyla 4000 tl kazaniyorsak en az 1000 lirasini bazen 2000 lirasini bankaya attik, dugune bir ay kala da gittik her seyimizi pesin aldik yerlestirdik. Pesin alinca ciddi indirimler de oluyordu o zamanlar, hala oyle mi bilmiyorum.
Dolayisyla biriktirdigimizin ancak yarisini harcadik. Dugun masraflarini ailelerimiz karsiladi. Cok da iyi taki takilmisti onunla da araba almistik.
Biz ikimizde bu yıl atandık. Böyle bir şansımız olmadı maalesef. Atanır atanmaz nişan yaptık. Çünkü ilişkimiz çok uzun süreliydi. :) yeni yeni düğün için bişeyler yapıyoruz

2 yil once evlendim. Eşimin ve benm ailelerimizin durumu iyi olduğu için borcsz aldık herşeyi. Tüm mutfak gereçleri çeyizi elektronik küçük aletleri ve yatak odasını benm ailem aldı. Ayrıca benm memleketimdeki dugunumu de ailem yaptı. Eşimin ailesi de ev aldı evin içindeki diğer eşyaları onlar aldı salon takımı halılar perdeler beyaz esyalar vs. Bize bi borç kalmadı. Ama eğer ki durumun yoksa şöyle sağlam bi para biriktrn öyle girişin düğüne derim .
Çünkü bizim evlenmemiZ için ev hariç 120 bin lira filan gitti . Evde 350 bin liraydı. Öyle yani . Rabbim yar ve yardımcın olsun. Allah evlenene yardım ediyor

Zaten büyük bir bölümünü aileler yüklenmiş. İkinizde çalıştığınıza göre kısa zamanda bitirirsiniz borçlarınızı.

Biz ikimizde bu yıl atandık. Böyle bir şansımız olmadı maalesef. Atanır atanmaz nişan yaptık. Çünkü ilişkimiz çok uzun süreliydi. :) yeni yeni düğün için bişeyler yapıyoruz

Biz de dogru duzgun kazanmaya nisanlandigimizda basladik ve 4 yildir birlikteydik, evlilik icin acele etmedik, eşim borcla taksitle biseyler almayi hic sevmez. Hala kredi karti bile yok :)
Borcla evlenmek zor is, su an da olsa yine ya para biriktirip maddi olarak hazir olmayi beklerim ya da beyaz esya vs hayati ihtiyaclari alip digerlerini aydan aya tamamlamaya calisirim.
Cok tanidigim var oyle hali, perde, sehpa vs almadan evlenip zamanla tamamlayan. Her ay borc odemekten makul geliyor bana da.

Back
X