Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

ıspanaktan yapıyoruz hayatım
ıspanagı kavurup azıcık içine un katıyosun sonra sarımsaklı yogurt

oh oh tavuklar pilavlar salatalar...
ay bi an önce düzelsemde eskisi gibi yemekler yapsam evimi temizlesem hiç bişiden midem bulanmasa off

KIzlar ben geldim tekrardan.

Tubişcim iyiyim tatlım,sen nasılsın?
Dirimcim evlilik takvimin hayırlı uğurlu olsun canımcım.Nasılsın??
Mısracım merhaba,nasılsın tatlım??
Haktancıım maşallah yine döktüreceksin bakıyorum...

herkese mrb kızlar cnm acaip sıkkın çok sinirliyim.kısaca anlatayım
az önce msn de eşimin yeğeni ile konuşuyoduk.tel çaldı o arada eşim aradı.bi yandan msn de yazılanları okuyodum bi yandan eşimle konuşuyodum.eşimin yiğeni hadi gözün aydın kaynanala oturuyosun yazmaz mı.şok oldum.ewşim neyle ilgileniyon bilmem ne dedi ben bişi diuyemedim kapattı o da teli.biz yiğeni ile konuşmaya devam ettik dedim böel bişey için zorlanırsam bu iş boşanmaya kadar gider.dedim benden sana izin bu dediklerimi istediği kişiye söleyebilirsin.,
eşimi aradım sonra anlattım tabi hemen hani bi ara istiyodun beraber oturmayı felan dedi
ben onu diyeli 3 sene geçti ve ben onu daha çabuk evlenebilelim die dedim.ben hem 4 sene bekleyecem evlenmek için hemde ananla aynı evde mi oturcam dedim.şunu sakın unutma böle bişi için ısrar edilirse bu işin sonu boşanmaya kadar varır dedim
o arada msn den yiğeni yenge şaka yaptım desem ne dersin demez mi
bende dayınla birbirimize girdik desem sen ne dersin dedim bişi diyemedi tabi

Bu akşam yatmadan önce bu hamuru hazırlayacağım sonra buzdolabına kaldıracağım.mıSAFıRLERıM GELMEDEN HEMEN ÖNCE FIRINI VERıP SICAK ıKRAM EDıYORUM

Pastane Usulü Mayalı Sandviç
Yumuşacık ama hafif bir lezzeti olan bu sandviçler cok amaçlı kullanılabilir. Hamburger ekmeği olarak kullanabileceğiniz gibi farklı sandviçler yapmak için de çok uygun...

Malzemeler:
3 bardak + 2 çorba kaşığı beyaz un
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya veya çeyrek küp yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
1 bardak su

Üzeri için:
1 yumurta sarısı, çatalla çırpılmış

10 sandviç

Elde Yapılışı:
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
4. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde tek elinizle yuvarlayarak düzgün birer beze yapın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
5. Nemli bir mutfak bezini sandviçlerin üzerine serin ve 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.
6. Mayalanmış sandviçlerin üzerine nazik hareketlerle yumurta sarısı sürün.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika, ya da üstleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Jazmincim iyiyim cnm sende iyisindir umarım.
Birsamcım şimdi mi kayınvalidenle oturmayı teklif ediyorlar tam olarak anlamadım

Mısracım annemde yapıyor bunu..ınanılmaz güzel bir tadı var.Sıcacık fırından yeni çıkmış bir poğaça ve yanında da çayla muhteşem...cokacimcoook
ıyiyim hayatım ne olsun işte.iş güç,eş hepsi ayrı bir dert:)

özellikle şirin ile şirineye bayıldım canım kaydirigubbakcemile2
instant maya hala kullanmadım
evde durup duruyor
yaş maya gibi kabartıyor mu canım

Birsamcım canım şimdi sonuç nedir?Kayınvalidenle mi oturacakmışsın yani...Yoksa gerçekten şaka mı?

jazmin camdankalp birsam hoşgeldiniz

jazmincim nasılsın bugun?

camdankalp hayatım o gunlerde gelir tekrar bunlar yıne mucızeyı yaşadıgın gunler çok ararsın sonra
birsamcım böyle densiz insanlar vardır heryerde çok ayıp etmişler ama boşver herşeyde bi hayır vardı ayrıca da her şakanın altında bi gerçek payı vardır
herkes senın tavrının ne olacagını ogrendi bu iş bu kadarkaydir:lepi:

Jazmincim iyiyim cnm sende iyisindir umarım.
Birsamcım şimdi mi kayınvalidenle oturmayı teklif ediyorlar tam olarak anlamadım

güya öyleymiş.eşimin yiğeni öle dedi.belkide nabız yokluyolar.ben ne dicem die. bundan 3 sene önce beraber oturabiliriz demiştim.ay nerdenn dedim ama daha çabuk evlenelim die.ayrı şehirlerdeyiz die.ama öle bişi olmadı ve ben 4 sene beklemedim evlenmek için.

Benim üye olduğum bir ekmek bloğu var her tarifi tutar.Bu tarifte çok güzel olur arkadaşlar bilgilerinize.
GERÇEK PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler:

2¼ bardak beyaz un

1 yumurta

¾ tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

15 gm (1/3 küp) yaşmaya veya 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya

¼ tatlı kaşığı mahlep (kullanılmasa da olur)

150 gram margarin, yumuşak

¼ bardak soğuk su

ıçi için:

½ bardak beyaz, tulum veya kaşar peynir (125 gram), rendelenmiş

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

1 fiske şeker

12 adet

Elde Yapılışı:

1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri, mahlebi geniş bir kapa alıp yaş mayayı (nohut büyüklüğünde parçalara kırıp) veya kuru mayayı ilave edin. Suyu, yağı ve yumurtayı ilave ettikten sonra 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz önce ele yapışan bir kıvamda olabilir ancak yoğurma işleminin sonuna doğru, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert (ekmek hamurundan daha sert bir kıvam) ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri, mahlebi mikser kabına alın. Suyu, yağı ve yumurtayı ilave edin ve 4-5 dakika kadar yoğurun. Bu süre sonunda hamurunuz kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert (ekmek hamurundan daha sert bir kıvam) ve kolayca şekil verilecek kıvamda olacaktır.

3. Yoğurulmuş olan hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat ılık bir yerde bekletin.

4. Hamurunuzu iyice unladığınız mutfak tezgahına alıp 1-2 dakika kadar elinizle yoğurup 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri tezgah üzerinde yuvarlayarak düzgün yuvarlaklar oluşturun. Herbir bezeyi el ayanızla hafifçe yassıltıp üstlerine içi koyun. Hamuru resimdeki gibi iki elinizle ikiye katlayıp elinizin ayasıyla üstüne bastırarak kapatın. Gördüğünüz gibi elimizi poğaçanın tam kenarına değil, kenardan 1 cm kadar içeriye bastırıyoruz. Böylece poğaçanın kenarı hafifçe açıkmış gibi görünüyor.

5. Poğaçaları iyice yağlanmış bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirip 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın.

6. Mayalanmış poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün. (Yumurtaya şeker ekleyince üstleri daha güzel kızarır

7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

zaten eşimin yiğenine dedim.sen şaka yaptın ama dedim ben sölediklerim de gayet ciddiydim dedim.ve dedim benden sana izin bunu istediğin kişiye anlatabilirsin dedimkaydirigubbakcemile3

özellikle şirin ile şirineye bayıldım canım kaydirigubbakcemile2
instant maya hala kullanmadım
evde durup duruyor
yaş maya gibi kabartıyor mu canım

Şirin ve Şirineyi herkes çok seviyor,kapıyı açtığım anda gülümsemeye başlıyor misafirler.
Tatlım insant maya çok pratik,şöyle ki diğer mayaları şekerle suyla ıslatıp bekletiriz ya bunda o yok,direkt döküyorsun una kabarıyor.En büyük özelliğide pişerken daha çok kabartıyor mutlaka kullan cnm.

Bu arada size bir pratik bilgi daha vereyim özellikle biz çalışanlar için harika,hamuru mayalayıp çok az beklettikten sonra buzdolabına kaldırırsanız ertesi gün için hamurunuz hazır olur.

Unutmazsam inşallah yarın sabah gelen misafirlerimizde fotoğraf makinesi olur (yurtdışından tatile geldiler)kahvaltı masamı ekleyeceğim sizler için.

Camdan kalp hoşgeldin cnm,yeni farkettim kusura bakma.
Bebiş nasıl sen nasılsın?

Son düzenleme:

İyi sayılırım canım.Sabah bi kapıştık,tartıştık eşimle..Ağlaya ağlaya şimdi kendime geldim:sinifsinif:

Angel nerelerde yaaa....Merak ettim vallahi..Bu kadar aksatmazdı ki...
:uhm:

Mayalı Sandviçler

Yumuşacık, çok lezzetli sandviçler yapmak isteyen okurlar için başka bir tarif. Haftasonu kahvaltılarında, beş çaylarında bir de sıcacık servis edilirse yemeye doyum olmuyor. Ben her defasında iki ölçü yapıyorum, birkaç gün içinde bitiveriyor...

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

4 bardak beyaz un

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1½ tatlı kaşığı instant kuru maya

2 silme çorba kaşığı şeker

¼ bardak zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 bardak süt

Üzeri için:

1 yumurta sarısı, çatalla çırpılmış

1 çorba kaşığı susam

10 sandviç

Elde Yapılışı:

1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı, zeytinyağını ve tereyağını karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı ve tereyağını karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

4. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

5. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.

6. Mayalanan somunların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp susam serpin.

7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Limonlu Kahvaltı Kreması (Lemon Curd)

Amerika'da çok sevilerek yenen "lemon curd" farklı bir ekmeküstü tattır. Portakal ve misket limonu (lime) ile de hazırlanabilen bu krema orijinalinde limonludur. Ekmek üstünde, rulo pasta ve tartların dolgusunda ve "scone" diye bilinen son derece lezzetli kurabiyelerin üzerinde nefis... Limon seven herkesin beğeneceğini umuyorum. Buzdolabında 7-10 gün kadar saklanabilir.

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

2 iri limon (suları ve kabuk rendeleri kullanılacak)

3 yumurta

¾ bardak şeker

100 gram tereyağı

1 bardak

Yapılışı:

1. Yumurtaları, limon kabuklarının rendesini ve şekeri ısıya dayanıklı cam veya porselen bir kaba koyun. Çırpma teliyle 1-2 dakika ya da şeker eriyene kadar karıştırın.

2. Kabı, içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üstüne oturtun ve limonların suyunu ilave edin. Tencerenin altındaki ateşi kısık duruma getirin. Karıştırmaya ara vermeksizin karışımın kıvamı koyulaşıncaya dek pişirin. (Bu aşama 10-15 dakika sürebilir.)

3. Kabı nihalenin üstüne alıp tereyağını ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın.

4. Ilıyınca ağzı kapalı temiz cam bir kavanoza alın. Buzdolabında saklayın.

oh oh tavuklar pilavlar salatalar...
ay bi an önce düzelsemde eskisi gibi yemekler yapsam evimi temizlesem hiç bişiden midem bulanmasa off
hoşgeldin canım,
inşallah biran önce geçer
bak pamukcuğumunda midesi çok bulanıyordu şimdi iştahı açıldı opuyorumnanaktan

hoşgeldin şeker
canım inşallah barışırsınız biran önce
ben kocişle kavga edemiyorum malesef kaydirigubbakcemile3
askere gitmese ben yapacağımı biliyorum :kedi::umursamaz:

canım böyle şeyle şakayla başlar
sonra da iş ciddiye biner
ben şaka olduğuna pek inanmıyorum ne yazık ki
bence ağzını aradılar
başından hayır demen güzel olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…