Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

canım sıcak suda beklettin mi pirinçlerini
ben mutfağa girer girmez suya koyuyorum çok kolay pişiyo hem böyle

aşkımmcığım yapabileceğin tek şey acısını paylaşmak.bu durumda teselli etmek çok zor canım,yanında ol yeter :sm_confused:
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun canım:teselli:

canım hoşgeldin naber

canım sıcak suda beklettin mi pirinçlerini
ben mutfağa girer girmez suya koyuyorum çok kolay pişiyo hem böyle
dzcel Zkysn dediği gibi pişirmeden önce suda bekletebilirsin,bazıları tuzlu suda bekletiyor.

Canım,pirnci az bir süre ıslattıysan ondan,birde şehriye koymadıysan oda etkiler.
Pilav yapmanın sırrı,ılıktan biraz daha sıcak ve tuzlu suda en az yarım saat bekletmekten ve bol tereyağı ile kavurup pişirmekten,pişerkende içine 2-3 damla limon suyu sıkmaktan geçer :)))))))

pişirmeden önce beklettiğiniz suyada bikaç damla limon damlatın bide kaydirigubbakcemile5

evet acil yapmıştım o gün fazla suda bekletmedim
peki ılıktan biraz sıcak suya koyduğumda ölçüsünde bi değişimlik olucakmı?

ZkYsN cim ben suyada limon sıkaralk denedim,o zaman lapa lapa oluyor.Limonun amacı pirinci parlak ve beyaz göstermesini sağlamaktır.

ZkYsN cim ben suyada limon sıkaralk denedim,o zaman lapa lapa oluyor.Limonun amacı pirinci parlak ve beyaz göstermesini sağlamaktır.

hmm bilmem ki bende damlatıyorum suyuna hem bekletirken hemde pişerken ama öyle bi sorun olmadı şimdiye kadar fazlasıyla parlak oluyo sadece sırnaşık şey

canım sen limonu pişerken sıkmıyormusun?yoksa tuzlu suda bekletirken mi sıkıyorsun?
bilmiyorum Allah sabırlar wersn askma yaaa senağlama
canım Allah sabırlar versin,canım peki neden vefat etmişti
bende şimdi çikolata yiycektim tam :lepi:
:çok üzgünüm:
hangisini yiyosun :çok üzgünüm:

saol dirim abla teselli etmeye çalışıyorum ama ne sylcğmide blmyorum off off

canım böyle zamanlarda herkes teselli için bişiyler söyler ama senin yanında olman onun için yeterli olur bence hiç bişiy söylemesen bile
Allah sabırlar versin :teselli:

canım sen limonu pişerken sıkmıyormusun?yoksa tuzlu suda bekletirken mi sıkıyorsun?

canm çaresi olmayan hastalıktan kanserden wefat etti

ikisinde de sıkıyorum canım limonu ama zaten 1-2 damla sadece
çikolatadanda vazgeçtim yemiyorum :teselli:
simit yiycem annem getirdi şimdi sıcak sıcak cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…