Bunca zaman burada hep dertleri sorunları dinledik..ama ben şunun farkına vardımki,benim gibi yeni evliler başımıza ne gelirse kendımıze dert yaratıyoruz buraya yazıyoruz SİZCE NE YAPMALIYIM?, EŞİMMİ HAKLI BENMİ?, SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ? gibi bir sürü sorular soruyoruz.tek nedenide evliliğin gereklerini tam anlamıyla bilemiyoruz bence...aramızda yıllardır evli olan ve sorunlarını o kadar güzel çözen bayanlar varki onlara imreniyorum...Bu bayanlar evlilikle ilgili doğru-yanlış, iyi-kötü fikirler verebilirmi...bizde evliliğimizi iyi sürdürebilmemiz için neleri alttan almalıyız veya kavga anında neler söylersek geri dönülmez yaralar açılır.Tabiki herkese göre değişen konular bunlar ama siz deneyimli evlilerin tavsiyelerini dinlemek bize bişeyler katacak gibi....
bu konular da açılıyor da bir derdim vara açılmıyor
yanlış yere açmışsın konunu
burada derdi olanlar içerik dahilinde konu açıyor
evet yanlış yere açmış olabilirim konuyu ama en çok buraya bakıyor insanlar,derdinin oldugunu sananlar...benım dert ettiğim bişey var mesela,gelip burayı didikliyorum..burda böyle bi konu görmek belki düşünceleri değiştirebilir diye açtım buraya..
Bir derim var'ın reytingi yüksek diyorsun
evet yanlış yere açmış olabilirim konuyu ama en çok buraya bakıyor insanlar,derdinin oldugunu sananlar...benım dert ettiğim bişey var mesela,gelip burayı didikliyorum..burda böyle bi konu görmek belki düşünceleri değiştirebilir diye açtım buraya..
:)) öyle değilmi ama,buraya açmam daha faydalı olur bence..
ama forum kuralları kişisel görüşlerimize göre olamaz ki?
genel geçer kuralları tek tiplik ve düzen için lazımdır
buraya derdi olanlar gelir
sizin açtığınız gibi konulara bakmak isteyenler aile, eş, çocuklar kısmına gider bakar
ama forum kuralları kişisel görüşlerimize göre olamaz ki?
genel geçer kuralları tek tiplik ve düzen için lazımdır
buraya derdi olanlar gelir
sizin açtığınız gibi konulara bakmak isteyenler aile, eş, çocuklar kısmına gider bakar
Ben yükseklisansımı bitirmek üzere olduğum icin tavsiye verebilirim
Tartışma anında geçmişi açmak ilişkileri yaralar. Olaylar sıcağı sıcağına çözülmeli, biriktirip patlamak daha büyük yaralar acar. Geri dönmesi, yutulması zor olan cümlelerden kacınmak gerekir.
Eşlerin ailelerine de özen gösterilmek zorunda. Hep bana hep bana olmaz. Bizim anne babamız ne kadar kıymetli ise, eşimizin ailesi de o kadar kıymetli, biz ailelerimize ne kadar objektif olabiliyorsak eş de o kadar objektif olabilir.
Uzman Dr. Elmayra Ankaradan bildirdi
Eşinizin sevgilisi olduğunuzu unutmayın,unutturmayın.
Eşinize bakıcısı,hizmetçisi,annesi,öğretmeni gibi davranmayın.
Eşinizle flört edin,aşk dilini ihmal etmeyin.
Mutlaka birşeyler paylaşın ve bu şeyler evden,çocuktan,aynı sofrada yemek yemekten ibaret olmasın.
Örneğin spor,sinema,tiyatro,müzik...Bütün zevkler uymayabilir ama uyan zevki mutlaka paylaşın.
Saygı sınırını aşmayın,aştırmayın.
Herkes kızabilir bağırabilir ama kötü sözler ilişkiyi zedeler.
bu ikisi benım en çok yaptıgım hatalardan..kavga anında illa eşimi yaralacayak bişey söylemem lazım kalbini kırmam lazım gibi hissediyorum ve geçmişi çıkarıyorum önüne..
ailesi hakkındada konuşuyorum ablasının sevmedımı,anne-babasının hatalarını hep söylüyorum
matruşka bence sen çok sıkıntılı şeyler yapıyosun..
en tehlikeli sulardasın.. aile meselesi..
bir erkeği kendinden daha fazla soğutamazsın sanırım
bu zihniyetle devam edersen, uzun sürmez evliliğin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?