yeni evlilerrrr burayaa:)

duru_naz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
32
0
6
35
Kars
Arkadaslar mrb.. yeni evlilere soruyorm eşinizle aranız nasıll yanii gercekten evlilik güzelmiş diyen kac kişi var yada boyle olacagını bilmezdm diyen kac kişi varr?. ne gibi beklentileriniz oluyor yada eşinizin size olann durumu, ilgisi nasıl.hersey 4 dörtlükmü?

Evlilik için güzel kelimesi bile az kalır...
Hani küçükken dinlediğimiz masallar var ya.. Onların gerçek hali gibi.
Sevdiğim adamla aynı evi paylaşmanın güzel olacağını düşünüyordum evet ama ben bu kadarını beklemiyordum gerçekten :nazar:

Allah herkese güzel giden evlilikler nasip etsin. :16:

Son düzenleme:
Arkadaslar mrb.. yeni evlilere soruyorm eşinizle aranız nasıll yanii gercekten evlilik güzelmiş diyen kac kişi var yada boyle olacagını bilmezdm diyen kac kişi varr?. ne gibi beklentileriniz oluyor yada eşinizin size olann durumu, ilgisi nasıl.hersey 4 dörtlükmü?

hayatta hiçbir şey dört dörtlük değildir. öyle söyleyen de ya seni kandırıyordur ya da kendini..
ama önemli olan zorluklara beraber katlanmak, kızgınlık anında saygıyı elden bırakmamak, en önemlisi de karşı tarafın güvenini zedelememek..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

Evleneli 1 yıl olmak üzere, yenilik kalmayacak artık ama sorunu cevaplayayım. En azından tecrübelerime dayanarak :1:
Evliliğin ilk bir ayı benim için çok zordu. Çok tartıştık sudan sebeplerle. Eve alışamadım, 4 yıldır birlikte olduğum adama alışamadım :10: Çok zordu. Ama bu sendrom bir aydan sonra geçiyor :1: Şimdi evime öyle bir alıştım ki, çıkartsalar da çıkmam :27:
Evlilik güzel şey. Karşındakiyle kavganı bile adabıyla edebiliyosan, birbirnizi anlamakta güçlük çekmiyorsanız, aynı dilden konuşuyorsanız...
Tabi ki farklılıklarınız da olmak zorunda. Farklılıklar eşlerin birbirini tamamlaması içindir bana göre:6:

Evlilik için güzel kelimesi bile az kalır...
Hani küçükken dinlediğimiz masallar var ya.. Onların gerçek hali gibi.
Sevdiğim adamla aynı evi paylaşmanın güzel olacağını düşünüyordum evet ama ben bu kadarını beklemiyordum gerçekten :nazar:

Allah herkese güzel giden evlilikler nasip etsin. :16:

canım anladgm kadaryıla cok mutlusun. ınsallah muttlulugunz ömür boyu sürer. bende sevdgm insanla evlendım tamam bende mutluym ama sankı bı eksıklk var gibi cok tartısıyorz onu sucluyorm genelde ama bende de var tabi. 3 aylık evliym acaba alısma asamasındamıyz diye düsünuyormm. Peki nasıl basarıyosnz mesela neler yapıyosnn da mutlu oluyosnz?

Evleneli 1 yıl olmak üzere, yenilik kalmayacak artık ama sorunu cevaplayayım. En azından tecrübelerime dayanarak :1:
Evliliğin ilk bir ayı benim için çok zordu. Çok tartıştık sudan sebeplerle. Eve alışamadım, 4 yıldır birlikte olduğum adama alışamadım :10: Çok zordu. Ama bu sendrom bir aydan sonra geçiyor :1: Şimdi evime öyle bir alıştım ki, çıkartsalar da çıkmam :27:
Evlilik güzel şey. Karşındakiyle kavganı bile adabıyla edebiliyosan, birbirnizi anlamakta güçlük çekmiyorsanız, aynı dilden konuşuyorsanız...
Tabi ki farklılıklarınız da olmak zorunda. Farklılıklar eşlerin birbirini tamamlaması içindir bana göre:6:

bende 4 yıllı ilişki sonunda evlendım. acaba bizde mi alışma aşamasındayzz. 3 ay oldu evleneli..

Kızlaaarr ben daha 12 günlük evliyimm çok tazeyim :17:

Şuana kadar güzel bence, ama şu önemli bir konu ne şekilde evlendiniz ? Borçla mı sıkıntılar oldu mu yoksa herşey günlük gülistanlıkmıydı bu çok etkiliyor ilk ayları bence :ssz:

işte geldimm burdayımm..:1:
Canım bizde nişamlıcımla 8 yılı devirdik(ki yıllarmı bizi devirdi karar veremedik:21:) nikah masasına atladık şükür..
EVLİLİK MİKEMMELL Bİ MÜESSESEYMİŞ ÖNÜNDE CEKET İLİKLEYİP SAYGIMIZDAN OTURAMADIK DAHA:46:
şaka bi yana harika birşeymiş sevdiğine ait olmak onunda sana tabi..yerini yurdunu bilmek senin evin eşyaların yuvan olması ne muazzam..hayalimden daha harika açıkcası ki öyle cicim yılı ayı günü hatta saati bile kalmamış herşeyi oturttugunu düşünen bi çiftiz(kaba tabirle tabüküüü) yani bu 3 ay neyse ilerisininde öyle olacağını düşünüyorum ..çünkü üniv.bir müddet beraber yaşadık..
evlilikse bambaşka aile olmak ..bambaşka ..

he bunun yanında hergün tuvalet banyo temizliği,ayy komşular gelirmi diye evi sürekli bi nizamda tutmaçabam ve benle cebelleşen ay bi tane iki tane diye makineyle buluşturamadığım bitmek bilmeyen illet bulaşıklarım..halının üstünde sırıtan kırıntılar..her çalıştırdıgımda 3 ,5 parçaya ayırıp temizlemek zorunda kaldığım temizlemezsem ceset çekmişim gibi kokan sulu lanet elektrikli süpürgem de evliilime dahil ayrıntılardır
ama beni yıldırmadılar yıldıramayacaklar:52::52:

ben biraz kart kaçıyorum artık ama yinede yazayım çok da eski sayılmam :27:
evlilik çok güzel gidiyor Allah'a şükür.
keşke evlenmeseydim dediğim en önemliside keşke bu kadar erken evlenmeseydim dediğim bir anım bile olmadı.
eşimle iyi anlaşıyoruz çok şükür,herşeyden önemlisi bana çok yüklenmiyor hiç bir konuda(yemek,temizlik,sosyal aktivite vs..)
o yüzden bekarlıktaki hayatımdan daha sosyalleştim sayesinde.
bana kattıklarını,öğrettiklerini ne yapsam ödeyemem.
sayesinde evlendikten sonra bambaşka biri oldum...
evlilik doğru kişiyle yapıldığı sürce çok güzel.
tabi herkesin doğru kişi kavramı farklıdır önemli olan bunu tutturmak.
ben çok şükür doğru literatürümdeki karşılığı eşimde buldum.

benimde yani sayılmaz ama artık:1:
güzel evli olmak sanki çok uzun yıllardır berabermişiz gibi...
aramızda tabiki her şey mükemmel olmuyor her zaman ama bizlikte aşabiliyoruz.Allah herkezin mutluluğunu daim etsin:1:

canım anladgm kadaryıla cok mutlusun. ınsallah muttlulugunz ömür boyu sürer. bende sevdgm insanla evlendım tamam bende mutluym ama sankı bı eksıklk var gibi cok tartısıyorz onu sucluyorm genelde ama bende de var tabi. 3 aylık evliym acaba alısma asamasındamıyz diye düsünuyormm. Peki nasıl basarıyosnz mesela neler yapıyosnn da mutlu oluyosnz?

amin canım inşallah herkes için de aynı olması temennim...

Bilmem özel bir şey yapmıyorum... Aslında sanırım ben alışma süreci denilen şeyi yaşamadım. Evlendim ve ertesi sabah sanki yıllardır evliymişim gibi uyandım... Evliligi hiç yadırgamadım yani eşim de öyle.

Genelde ilk zamanların zor gectigini söyleyen çok ama o yuzden ben alısma devresinde oldugunuzu dusunuyorum. Geçecektir elbet.

Biz pek tartısmayız genelde cunku tartısma noktasına getirmeyiz fikir ayrılıklarını. Eşim sakin tabiatlı biri ben de oyle olmayı ogrendim ozellikle nisanlılık donemimde. Önceleri bu kadar değildim...

Şöyle düşünüyorum şimdi 3 günluk dünya ve eşimle beraber oldugum zamanlar tatsızlıkla gecirilemeyecek kadar kıymetli...

Sen tartıssan da tartısmasan da dısarıda dunya dönmeye devam edecek hiçbir tartısmanın sonucunda istedigini elde eden görmedim. Etse bile tadı olmaz.

Ben tatlı dilden yanayım keza eşim de öyle... Bir şeyi yapmamı istemiyorsa tatlı tatlı söyler ben de hayır diyemem

Ben de aynı şekilde davranıyorum ona. Öyle yuvarlanıp gidiyoruz :26:

canım aynen senin söylediklerini yaşadım herşeyden tartışma çıkıyordu ki bizimde 8 yıllık birlikteliğimiz vardı.biz düğünü maddi açıdan kendimiz yaptık ve eşimin işi nedeniyle şehir değiştirip işimi bırakmak zorunda kaldım.tek maaşla milyarları bulan borçlar hem eşimi hemde onun stresine bağlı olarak ilişkimizi çok yıpratmıştı.bana gelince aile arkadaş eş dost kimsem yoktu hiçbiryeri bilmiyordum balkona dahi çıkamıyordum birinin dikkatini çekerimde takılır diye komşu desen yoktu çünkü kapının kilidi eşim geldikçe açılıyordu.şimdi herşey yolunda çok şükür rabbim mutluluğumuzu bozmasın hiçbirimizin...ama ailesinin yanında yani aynı şehirde işini arkadaş bağını koparmadan evlenenler çok çok şanslılarmış....

sevdiğin bir ile birlikteysen evlilik tabiki güzel hiç bişey 4 4ük gtmez bunu hepimiz biliyoruz ben de çok eski sayılmam çok şükür rabbime kocamla mutluyum herkesin ufak tefek tartışmaları olur bunlar tuzu biberidir ilişkinin uzatmıyosak yada birbirimizi çok kırmıyosak takılcak duruma gelmiyor yeterki saygıyı bozmayalım.rabbim hepimizi sonuna kadar mutlu etsin inş.

Ben kendime yeni evli diyordum ama baksana nerdeyse 1 yıl olucak :nazar: .. 19 yaşındayım. Yani erken evlendim hemde kaçarak.. Ailem çerkes bizde öyle erken evlenmeler çok nadirdir. Annem için dedem hep bahseder erken evlendi diye. He bu arada Annem 26 yasında evlendi :)
Kısa bi özet geçiyim tanışma evlenme arasını
-16 yaşında çalıştığım şirketin patronu liseyi bitirince gel yanımızda muhasebe yap dedi. Liseyi bitirdim Haziran 2012 de yanlarında işe başladım. Artık eskisi gibi okul tatilinde çalışan biri olarak değil devamlı çalışıcak biri olarak.. Sonra patroncuğumun oğluyla tanıştım. Her sabah işe birlikte gelmeye başladık. Beni alırdı evin ordan. Aama muhabbet o biçim. Hiiiçç konuşmazdık:9: Hatta ilk zamanlar çalışanlar yanlış anlamasın diye ben arka koltuğa biniyordum. Aasıl o zmn yanlış anlamışlar. Özel şoförü gibi die :D Ekim 2012 de geldiler çok güzel bir şekilde istediler :1: Ocakta nişan yapalım denince bizimkiler tırlattı. Vermemde vermem diyen bir annem . Ki bu zamana kadar hiç bir zaman anne kız gibi değil bi arkadaş gibi olduğum bir insandı, birden inatçı bir anne oldu.:19: Baktım olucak gibi değil 21 kasımda kaçtık :52: 23 kasımda nikah yaptık. 27 ocaktada rüya gibi bir dügün yaptık.
Sonuç , 2 ay sonra bir yıl olucak :9: Buraya kadar herşey çok iyiydi. Evlendik ilk 5 ay.. Alllaaaaaahıımmm bu kadar mı kötü gider bi evlilik. Hep kavga hep tartışma.. Olmuyordu ya olmuyor. Ayrılmayı düşünüyorduk artık. Sonra birgün annemin evine gittim. Bi kaç gün geçti eşimi çağırdım konuşup hatanın bende olduğunu anladığımı farkettirmek için. Ben cır cır konusan erkek değil kadın egemen olan bi ailede büyüdüm kendi evliliğimde de bunu yaşatmaya çalıştım. O yzden de olmuyordu... Barıstık eve döndük. Ve o gün bugundur ne o ne ben , ikimizinde yerine göre karar verebileceği bir evlilik yaşıyorum. Herşey hep yolunda mı ? HAYIR. yine kavga ediyoruz ama kesinlikle kavgaların sonu cok güzel bitiyor.. Ben kendimi değiştrince eşimin aslında yaşanabilcek en güzel eş olduğunu anladım..
Allah herkese böyle bi evlilik nasip etsin. Ve ayrıca Allahım benden şu eşimi şöyle deli gibi kıskanma huyunu da alsın :34:

işte geldimm burdayımm..:1:
Canım bizde nişamlıcımla 8 yılı devirdik(ki yıllarmı bizi devirdi karar veremedik:21:) nikah masasına atladık şükür..
EVLİLİK MİKEMMELL Bİ MÜESSESEYMİŞ ÖNÜNDE CEKET İLİKLEYİP SAYGIMIZDAN OTURAMADIK DAHA:46:
şaka bi yana harika birşeymiş sevdiğine ait olmak onunda sana tabi..yerini yurdunu bilmek senin evin eşyaların yuvan olması ne muazzam..hayalimden daha harika açıkcası ki öyle cicim yılı ayı günü hatta saati bile kalmamış herşeyi oturttugunu düşünen bi çiftiz(kaba tabirle tabüküüü) yani bu 3 ay neyse ilerisininde öyle olacağını düşünüyorum ..çünkü üniv.bir müddet beraber yaşadık..
evlilikse bambaşka aile olmak ..bambaşka ..

he bunun yanında hergün tuvalet banyo temizliği,ayy komşular gelirmi diye evi sürekli bi nizamda tutmaçabam ve benle cebelleşen ay bi tane iki tane diye makineyle buluşturamadığım bitmek bilmeyen illet bulaşıklarım..halının üstünde sırıtan kırıntılar..her çalıştırdıgımda 3 ,5 parçaya ayırıp temizlemek zorunda kaldığım temizlemezsem ceset çekmişim gibi kokan sulu lanet elektrikli süpürgem de evliilime dahil ayrıntılardır
ama beni yıldırmadılar yıldıramayacaklar:52::52:

Aynı dertlerden mensubuz bacım ya :6: hele hele çalışansan çok zor ayy eve gidiyorum çanta bir yana ben mutfağa :ssz: ama sabah yatağımı dahi toplayamıyorum napam artıkın :24:

Ben kendime yeni evli diyordum ama baksana nerdeyse 1 yıl olucak :nazar: .. 19 yaşındayım. Yani erken evlendim hemde kaçarak.. Ailem çerkes bizde öyle erken evlenmeler çok nadirdir. Annem için dedem hep bahseder erken evlendi diye. He bu arada Annem 26 yasında evlendi :)
-16 yaşında çalıştığım şirketin patronu liseyi bitirince gel yanımızda muhasebe yap dedi. Liseyi bitirdim Haziran 2012 de yanlarında işe başladım. Artık eskisi gibi okul tatilinde çalışan biri olarak değil devamlı çalışıcak biri olarak.. Sonra patroncuğumun oğluyla tanıştım. Her sabah işe birlikte gelmeye başladık. Beni alırdı evin ordan. Aama muhabbet o biçim. Hiiiçç konuşmazdık:9: Hatta ilk zamanlar çalışanlar yanlış anlamasın diye ben arka koltuğa biniyordum. Aasıl o zmn yanlış anlamışlar. Özel şoförü gibi die :D Ekim 2012 de geldiler çok güzel bir şekilde istediler :1: Ocakta nişan yapalım denince bizimkiler tırlattı. Vermemde vermem diyen bir annem . Ki bu zamana kadar hiç bir zaman anne kız gibi değil bi arkadaş gibi olduğum bir insandı, birden inatçı bir anne oldu.:19: Baktım olucak gibi değil 21 kasımda kaçtık :52: 23 kasımda nikah yaptık. 27 ocaktada rüya gibi bir dügün yaptık.
Sonuç , 2 ay sonra bir yıl olucak :9: Buraya kadar herşey çok iyiydi. Evlendik ilk 5 ay.. Alllaaaaaahıımmm bu kadar mı kötü gider bi evlilik. Hep kavga hep tartışma.. Olmuyordu ya olmuyor. Ayrılmayı düşünüyorduk artık. Sonra birgün annemin evine gittim. Bi kaç gün geçti eşimi çağırdım konuşup hatanın bende olduğunu anladığımı farkettirmek için. Ben cır cır konusan erkek değil kadın egemen olan bi ailede büyüdüm kendi evliliğimde de bunu yaşatmaya çalıştım. O yzden de olmuyordu... Barıstık eve döndük. Ve o gün bugundur ne o ne ben , ikimizinde yerine göre karar verebileceği bir evlilik yaşıyorum. Herşey hep yolunda mı ? HAYIR. yine kavga ediyoruz ama kesinlikle kavgaların sonu cok güzel bitiyor.. Ben kendimi değiştrince eşimin aslında yaşanabilcek en güzel eş olduğunu anladım..
Allah herkese böyle bi evlilik nasip etsin. Ve ayrıca Allahım benden şu eşimi şöyle deli gibi kıskanma huyunu da alsın :34:
Çok şeker... Gülümseyerek okudum.. :)) Mutluluğunuz daim olsun. Ben de erken evlendim. Ve şimdi 6 yılı devirdik bile ;) Zaman çok çabuk geçiyor...

Son düzenleme:
ben de 5 aylık evliyim ama sanırım evliliğin en zor aşaması cicim ayları denilen zamanlar. özellikle ilk 3 ay deli gibi tartıştık, kavgalar ettik çok üzdük, kırdık birbirimizi /ki 5 yıldır flört ettiğimiz birbirimizi tanıdığımız halde.
ayrılma konuşmaları bile yaptık.

bir kaç hafta önce artık yorulduğumuzu, birbirimizi bu şekilde mutsuz ettiğimizi anlayıp oturup konuştuk daha sakin düşünüp davranabiliyoruz artık ama ilk aylarda yaptığımız tüm o kavga ve hareketler yaraladı ikimizide sanırım... geçmeyen bir kırgınlığa dönüştü. ben eşime eşim bana karşı daha mesafeli, soğuğuz. eski neşe heyecanımız yok. umarım gecicidir :(

Aynı dertlerden mensubuz bacım ya :6: hele hele çalışansan çok zor ayy eve gidiyorum çanta bir yana ben mutfağa :ssz: ama sabah yatağımı dahi toplayamıyorum napam artıkın :24:
aman aman ben daha işe başlamadım asıl entrikalarımı o zaman yazarım..ahh şu yatağın toplanması işinede kılım hee..misafirin odamda işi ne o süslü püsl bi ton paraya aldığımörtümüde tıkıştıracak yer bulamıyorum ve itiraf ediyorum yatağım şuan dağınık ben kk da geziyom hahaa akşam açmayacazmıı a dostlar:27:

biz eski değiliz ya hala yeni evliyiz :1:

sevince sevilince evlilikte çoook çook güzel :16: Allah herkese anlayışlı bir eş mutlu huzurlu bi yuva nasip etsin inşallahh :16:

aman aman ben daha işe başlamadım asıl entrikalarımı o zaman yazarım..ahh şu yatağın toplanması işinede kılım hee..misafirin odamda işi ne o süslü püsl bi ton paraya aldığımörtümüde tıkıştıracak yer bulamıyorum ve itiraf ediyorum yatağım şuan dağınık ben kk da geziyom hahaa akşam açmayacazmıı a dostlar:27:

şu yatağın üstüne örttüğümüz süslü örtüyü diyosun demi bende hiç sevmiyorum onu

Back
X