• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilik..? Nolur bi bakın

Toprak07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
629
382
103
38
Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:(

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:(

ufak tefek şeyler için üzülme kendine farklı uğraşlar bul
hayatta herşey dört dörtlük değil biraz uyumlu olmaya bak yeni evlisin evliliğini zehir etme

Hayirli olsun evlilige hosgeldiniz ;)
Esim calismami istemiyor cumlesine karsiyim. Siz bir bireysiniz,calisip calismama karari size aittir. Siz kendinize bir sorun calismak istiyor musunuz diye. Ben cocuk sebebiyle evdeyim 2 yildir biktim. Bence calisin ve evden de isten de uzak durun. Boylece kimsenin hizmetcisi gibi hissetmezsiniz kendinizi.

Evlilik hayatına hoşgeldin.
Eşim de ben de çalışıyorum kimi zaman yardım eder bal dök yala yapar, kimi zaman bana hafta sonuna iş bırakma çok yorgunum der :) Sanki bir çalışan kendiymiş gibi.
Yani işin özeti bu.
İçinden gelmiyorsa yaptıramazsın.
Zaten temizlik yapmasini istemem amac birlikte birseyler yapmak ti :(

Hayirli olsun evlilige hosgeldiniz :KK66:
Esim calismami istemiyor cumlesine karsiyim. Siz bir bireysiniz,calisip calismama karari size aittir. Siz kendinize bir sorun calismak istiyor musunuz diye. Ben cocuk sebebiyle evdeyim 2 yildir biktim. Bence calisin ve evden de isten de uzak durun. Boylece kimsenin hizmetcisi gibi hissetmezsiniz kendinizi.
Bende biraz istemiyorum aslında cok çalıştım yoruldum biraz evde dinleneyim diye düşünüyorum.

Evde birseyler yapmayı düşünüyorum ama ne bilemedim.

ufak tefek şeyler için üzülme kendine farklı uğraşlar bul
hayatta herşey dört dörtlük değil biraz uyumlu olmaya bak yeni evlisin evliliğini zehir etme
En mutlu olacağım zamanda yasadiklarima bak deyip deliriyorum:(
Ne yapabilirim ki evde :(

Benim eşim de ne yemekten anlar, ne temizlikten. Ben söylemesem çorabı yatağın ucunda kalır kirli sepetine atmaz, bardağını, tabağını mutfağa götürmez. Ama kendinin farkında, bunun bir eksik olduğunu bilir mahcuptur. Maalesef kayınvalidem aman biricik oğlum demiş pohpohlamış adam 43 yaşına gelmiş ama birisi elinden tutmasa aç kalır çöp içinde yatar.

Diyeceğim odur ki bu durum maalesef piyango gibi. Kimi adam kadından daha marifetlidir, kimisi de böyle. Eksileri ve artıları ile birlikte değerlendirmek gerek. Hem hiç yardım etmez hem ters hem kabaysa da kusura bakmasın o adam az yiyip hizmetçi tutsun kendine. Siz güzelce bu konudaki rahatsızlığınızı belirtin. Daha özenli olmasını rica edin, bazıları söylemeden anlamıyor zira.

O çalıştığı sen çalışmadığın için ev işlerini senin yapmanı bekliyordur. Rica et. Hayatım sofrayı birlikte kuralım de bakalım ne diyecek?

Bende biraz istemiyorum aslında cok çalıştım yoruldum biraz evde dinleneyim diye düşünüyorum.

Evde birseyler yapmayı düşünüyorum ama ne bilemedim.
Evde dinlenilmiyor ki. Otur otur buyuyorsunuz ancak ;) kendinizi surekli ev isinin icinde buluyorsunuz. Ama eger planli programli olup kendinizi eve hapsetmeyecekseniz tabii guzel.

Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:KK43:

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:KK43:
Genelde böyleler... Başka bir konuya da yazmıştım. Kadının evdeki işi yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık vb. Erkeğin işi ise kontrol memurluğu. Anca kontrol edip şurası şöyle burası böyle... Ben çok iş yapan biri değilim açıkçası zaten yardımcım var, yemekleri de haftanın yarısı dışarıdan yeriz, ama benimki de öyle. Kadınım diye değilmiş güya ama her bir işi başka bahaneyle bana yıktı. Arada girer mutfağı temizler falan ama nadir yani. Mutfakta beraber market alışverişine gittikten sonra aldıklarımızı yerleştirirken geriliyorum mesela. Bu meyve neden çürümüş dolapta, buzdolabı kirlenmiş, bu çekmece çok dağılmış vb. Kontrol memuru işte. Ve ben çalışıyorum bu arada, çalışmak çok da bir şey değiştirmiyor.
Yemek hazırlarken yanıma geliyor mesela mutfağa konuşmaya, ben sofraya tek tek bir şeyler getirip götürüyorum hazırlamak için. İki bardak da sen götür dimi? Bunu bile söylemem gerekiyor. Söyleyince yapıyor. Ne yapayım? İki bardak götürdükten sonra şimdi de çatal kaşık götür mü diyeyim? Artık anla dimi yani yap kendin. Ama nerdeee

En mutlu olacağım zamanda yasadiklarima bak deyip deliriyorum:KK43:
Ne yapabilirim ki evde :KK43:
O kadar da kötü değil yani yaşadıkların takma bu kadar kafana. Sen de çok iş yapma, sevmiyorum de, yoruluyorum de. Ama çalışmazsan bunları demek de biraz garip olabilir bilmiyorum. Normalde erkek sen olsaydın, o kadın olsaydı da bütün gün evde sen olduğuna göre ev işlerini senin yapman gerekirdi mantık olarak. Akşamları yorgun geliyordur zaten yazık yani. Haftasonu kahvaltıyı birlikte hazırlamak için falan ısrar edebilirsin. Birlikte aktivite olsun diye. Ama huyu öyle değilse her seferinde ısrar etmen lazım. Benim eşim de evet bana nadiren kahvaltı hazırlar ama benimle birlikte hayatta yapamaz bunu. O çalışırken ben ayağının altında olmayacağım. O yapıp getirecek. Ben de istiyordum öyle birlikte neşeli neşeli cupcake hazırlayalım birbirimizin burnuna krema sürelim falan ama işte hayaller gerçekler :D Yine de bu yüzden hiç yaşadıklarıma bak falan demedim yani. Sonuçta onun tembel teneke olduğunu biliyordum evlenmeden :D O da beni biliyordu :D O yüzden evde haftada üç gün anca yemek yapılıyor, eve yardımcı geliyor, elektrik süpürgesi bozulsa kadın bana söyleyene kadar haberim olmuyor vs.
İkinizin de sevdiği aktiviteler yapın madem ki o sevmiyor bu işleri. Haftasonu da bir gün hazırla kahvaltı, ertesi gün dışarı gidelim şöyle bir yer var güzelmiş vs. de. Bir gün akşamdan yarın bana kahvaltı hazırlasana şımarayım biraz falan de. Yavaş yavaş yontulacak mecbur.

evlenme sebebiyle işi bırakmayı hiç anlamıyorum. ne için?
ev temizlemek için iş mi bırakılır?
o işinize dört elle sarılmanız lazım aksine. asgari ücret de alsanız!
çalışmaktan neden yoruldunuz? kaç yaşındasınız?
çeyiz yapmak için mi çalışmıştınız?

Benim eşim de ne yemekten anlar, ne temizlikten. Ben söylemesem çorabı yatağın ucunda kalır kirli sepetine atmaz, bardağını, tabağını mutfağa götürmez. Ama kendinin farkında, bunun bir eksik olduğunu bilir mahcuptur. Maalesef kayınvalidem aman biricik oğlum demiş pohpohlamış adam 43 yaşına gelmiş ama birisi elinden tutmasa aç kalır çöp içinde yatar.

Diyeceğim odur ki bu durum maalesef piyango gibi. Kimi adam kadından daha marifetlidir, kimisi de böyle. Eksileri ve artıları ile birlikte değerlendirmek gerek. Hem hiç yardım etmez hem ters hem kabaysa da kusura bakmasın o adam az yiyip hizmetçi tutsun kendine. Siz güzelce bu konudaki rahatsızlığınızı belirtin. Daha özenli olmasını rica edin, bazıları söylemeden anlamıyor zira.
Söyledim kac kere hemde..tmm diyo yine aynı

Genelde böyleler... Başka bir konuya da yazmıştım. Kadının evdeki işi yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık vb. Erkeğin işi ise kontrol memurluğu. Anca kontrol edip şurası şöyle burası böyle... Ben çok iş yapan biri değilim açıkçası zaten yardımcım var, yemekleri de haftanın yarısı dışarıdan yeriz, ama benimki de öyle. Kadınım diye değilmiş güya ama her bir işi başka bahaneyle bana yıktı. Arada girer mutfağı temizler falan ama nadir yani. Mutfakta beraber market alışverişine gittikten sonra aldıklarımızı yerleştirirken geriliyorum mesela. Bu meyve neden çürümüş dolapta, buzdolabı kirlenmiş, bu çekmece çok dağılmış vb. Kontrol memuru işte. Ve ben çalışıyorum bu arada, çalışmak çok da bir şey değiştirmiyor.
Yemek hazırlarken yanıma geliyor mesela mutfağa konuşmaya, ben sofraya tek tek bir şeyler getirip götürüyorum hazırlamak için. İki bardak da sen götür dimi? Bunu bile söylemem gerekiyor. Söyleyince yapıyor. Ne yapayım? İki bardak götürdükten sonra şimdi de çatal kaşık götür mü diyeyim? Artık anla dimi yani yap kendin. Ama nerdeee
Birde çalışıyorsunuz..çok zor Allah yardımcımız olsun..ben soyledigim halde yapmiyo

Back
X