• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilik..? Nolur bi bakın

Çalış. Hem emeğinin karşılığını alırsın hem kendini kimsenin hizmetçisi gibi hissetmezsin.

Her erkek doğasında bu var zaten ama onu zamanla değiştirmek maalesef bizlerin elinde kendi kendilerine yontulmuyor bu türler:D sabahları eşimle aynı saate kalkıyoruz başlarda eline hiç biseyi sürmüyordu ben de ağırdan alaaa alaaa hazırlanıyordum kahvaltı yapamadan çıkıyorduk, makyajım kıyafetim derken onunla aynı hazırlanmam mümkün değil aç aç okula gidince artık o hazırlamaya başladı mesela ben hazırlanınca geçip yardım ediyorum sadece.esiniz yardim etmediği zaman da her şeyin dört dörtlük olduğunu görmesin mesela eksik yap nedenini sorarsa da yetişemiyorum hayatım çok yoruluyorum diye cevap verin zamanla ucundan tutar belki

O kadar da kötü değil yani yaşadıkların takma bu kadar kafana. Sen de çok iş yapma, sevmiyorum de, yoruluyorum de. Ama çalışmazsan bunları demek de biraz garip olabilir bilmiyorum. Normalde erkek sen olsaydın, o kadın olsaydı da bütün gün evde sen olduğuna göre ev işlerini senin yapman gerekirdi mantık olarak. Akşamları yorgun geliyordur zaten yazık yani. Haftasonu kahvaltıyı birlikte hazırlamak için falan ısrar edebilirsin. Birlikte aktivite olsun diye. Ama huyu öyle değilse her seferinde ısrar etmen lazım. Benim eşim de evet bana nadiren kahvaltı hazırlar ama benimle birlikte hayatta yapamaz bunu. O çalışırken ben ayağının altında olmayacağım. O yapıp getirecek. Ben de istiyordum öyle birlikte neşeli neşeli cupcake hazırlayalım birbirimizin burnuna krema sürelim falan ama işte hayaller gerçekler :KK70: Yine de bu yüzden hiç yaşadıklarıma bak falan demedim yani. Sonuçta onun tembel teneke olduğunu biliyordum evlenmeden :KK70: O da beni biliyordu :KK70: O yüzden evde haftada üç gün anca yemek yapılıyor, eve yardımcı geliyor, elektrik süpürgesi bozulsa kadın bana söyleyene kadar haberim olmuyor vs.
İkinizin de sevdiği aktiviteler yapın madem ki o sevmiyor bu işleri. Haftasonu da bir gün hazırla kahvaltı, ertesi gün dışarı gidelim şöyle bir yer var güzelmiş vs. de. Bir gün akşamdan yarın bana kahvaltı hazırlasana şımarayım biraz falan de. Yavaş yavaş yontulacak mecbur.
Çok güzel yazmissiniz gulumsedim teşekkürler:)
Ama israrl desemde yapmiyor.adam acikca ben yapmam bekleme diyor

Her erkek doğasında bu var zaten ama onu zamanla değiştirmek maalesef bizlerin elinde kendi kendilerine yontulmuyor bu türler:KK70: sabahları eşimle aynı saate kalkıyoruz başlarda eline hiç biseyi sürmüyordu ben de ağırdan alaaa alaaa hazırlanıyordum kahvaltı yapamadan çıkıyorduk, makyajım kıyafetim derken onunla aynı hazırlanmam mümkün değil aç aç okula gidince artık o hazırlamaya başladı mesela ben hazırlanınca geçip yardım ediyorum sadece.esiniz yardim etmediği zaman da her şeyin dört dörtlük olduğunu görmesin mesela eksik yap nedenini sorarsa da yetişemiyorum hayatım çok yoruluyorum diye cevap verin zamanla ucundan tutar belki
Ama sen bütün gün evdesin diyor..
Bir türlü anlatamadim

Ama sen bütün gün evdesin diyor..
Bir türlü anlatamadim
Valla haftaiçi bir günüm boş dışarıda çalıştığim kadar da evde yoruluyorum hiç farketmiyo ki bunu anlamıyorlar cidden. Evdeyim diye totoyu devirip yatmıyorum hangi birisine yeteyim diye söylen sen boşver ya bıkacak ya bıkacak:D

Evlilik kendini göstermeye başlamış.
Sana tavsiyem bunları kafana takma bunları kafana takarsan büyük sorunlarla hiç başa çıkamazsın.
Ve ayrıca benim eşimde her şeye karışır he tamam der geçerim

Birde çalışıyorsunuz..çok zor Allah yardımcımız olsun..ben soyledigim halde yapmiyo
Ben çok zor olduğunu düşünmüyorum şahsen. Bütün gün evde yaptığım iş hiç bir zaman toplamda bir saati geçmiyor. Çünkü ona da açıkladığım gibi ekonomik açıdan zararlı bir saatten fazla eve emek harcamam. Şöyle ki, eve gelen kadına ben saatine 16 lira veriyorum. Benim saatlik çalışmamın karşılığı ise elbette ki 16 liranın üstünde. (Maaşımı yazmayayım, ona bu konuda karşılaştırmalı anlatmıştım) Bu yüzden aslında benim çok daha ucuza yapılabilecek bir işi yapmamın bize ekonomik olarak zararı var. Ama bir saatin altında sürecek bir iş için kadını çağırmanın maliyeti daha fazla oluyor. Çünkü o bir saatlik gelmiyor, minimum 5 saatlik geliyor. Haftasonu zaten genelde dışarılarda olduğumuzdan o günleri saymazsak haftaiçi birer saatten beş saat yapacağından ben ancak o kadar çalışıyorum.
O bir saatin içinde yatağı toplama, yemek, bulaşık, gerekirse şarjlı süpürgeyle kırıntı ve kedi kumu toplama, kedinin kumu vs. gibi şeyler var. Bir gün eğer çamaşır yıkayıp sermem vs. gerekmişse o gün zaten yemek yapmıyorum mesela. Bulaşıklar için hepimizde bulaşık makinesi var ama gün içinde genelde sadece bir kere mutfağa girip temizleri boşaltıp, kirlileri dizerim. Onu öyle her bir şey yedikten sonra yapmam. Mutfak dağınık durursa da durur öyle ertesi güne kadar. Akşamları çay çerez bilmem ne gibi şeylerimiz yok. Çay yapmayı sevmiyorum. Evliliğimizin başında annesininki gibi değil diye kaç defa beğenmediğinden, ben de ulaşamayacağım hedeflerle zaman harcayamayacağımdan bıraktım. Kahve yapıyorum, bazen o yapıyor. Bir de meyveleri buz kırıcı blenderımdan geçirip meyve suyu yapıyorum her akşam neredeyse, beş dakika ancak alıyor. Bu yani. İş yok ki zaten başka. Çoğu zaman bir saati de bulmaz toplamda, yarım saat anca olur. Yemeği de pilav yoksa tek çeşit yaparım zaten. Tavukları baharatlayıp fırına koyuyorum mesela. Fırına koyması 3 dk, pişince alıp sofraya getirmesi 5-10 dakika sürüyor.
Bence gözünüzde büyütüyorsunuz.

eşiniz sizin ihtiyaçlarını da karşılayacak parayı eve tek başına getiriyorsa, siz de eşinizin evdeki ihtiyaçlarını karşılayacaksınız mecburen. Siz tüm gün evde olun, adam sabahın köründe sıcak yatağından kalkıp işe gitsin, ailesi için para kazansın bide akşam eve gelince karısı iş beklesin ondan. Ben bunu pek adaletli bulmuyorum. Ben de iki yıl okudum evliyken, her gün okula gidiyordum. Eşimle beraber yapıyorduk her şeyi. Ama şuan mezun oldum ve evdeyim henüz çalışmaya başlamadım, hiç bir şeye dokundurtmuyorum eşimi. Olması gereken bu bana kalırsa. Şu ev işlerini de fazla abartmayın, iki kişisiniz, sabah kahvaltıdn sonra bi derleyip toplasanız, akşama dogru da iki kap yemek yapsanız yeter. He ama bunlar bana zor geliyor, illa eşimden yardım istiyorum diyorsanız da mecbur bi işe girip çalışacaksınız, buyrun size eşitlik.

yapma arkadaşım. lavabo pisse ve sana temizle diyorsa kendin temizle deyin. ve temizlemeyin.

Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:KK43:

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:KK43:

yoo normal değil abartmıyorsun, eşin seni oda servisi sandı herhalde
bence seni eğitmeye çalışıyo aklınca, nasıl başlarsa öyle gider

eve hizmetçilik etmek varken çalışmak da neyin nesi kafasında sanırım adam.

Burda bi hanımefendi vardı, eşi çalışmıyordu tüm gün evdeydi, iş falan da aramıyordu. Hanımefendi çalışarak evin maddi yükünü tek başına yükleniyordu. Ve ona tavsiye olarak herkes evde sakın bir iş yapma, kocan madem çalışmıyor ev işlerini yapsın gibi tavsiyeler vermişti. Aynı durum burda da söz konusu. Madem çalışmamak işinize geliyor, siz de evdeki sorumluluğu yükleneceksiniz mecburen..

Evde durursanız tabiki iş bekler, tek çare çalışmak, o zaman beraber yapmanız gerektiğini, yoksa yetişemeyeceğinizi söylersiniz.

Bir temizlikci bulun.
Sizi isten cikartacak kadar yuksek geliri varsa haftada bir gelip dip kose temizlesin. Hem bir insan daha ekmek yer.

Daha onemlisi, isten cikip evde hizmetci olacaksaniz bile buna sizden baska kimse karar vermesin.

Kac kere soyledim ben çalışıyorum sen evdesin diyor

ama bakın şimdi

ben çalışıyorum

eşim de çalışıyor

arada bir şey olup birimiz evde bir sebeple kaldı isek mesela usta gelecek vs vs

neden şunu bunu yapmadın evdeydin diyoruz

zira evde olanın evdeki işleri yapması olağan

örneğin sofraya bardak koysun bari denmiş de siz o gelmeden hazırlayın sofrayı

bakın yeni evlisiniz evin hizmetçisi gibi hissediyorsunuz haklısınız da ama gözünüzde büyüdükçe büyür o işler

kapıdan girmem ile akşam yemeğinde sofradan kalkmamız arasındaki süre muhtemelen bir saat yahut 1 saat 15 dakika

üç kişiye en az iki çeşit yemek yanına da salata vs yardımcı bir şeyler hazırlıyorum bu sürede

sofrayı da bazen kurun diyorum bazen de ben kuruveriyorum

pratik olmak işleri çok yapınca kazanılıyor

örneğin ben temiz bir insan değilim de evde yalnız akşama kadar evdesiniz lavabo nasıl toz olur ki

haftada iki yıkasanız yine toz olmaz

ama bakın şimdi

ben çalışıyorum

eşim de çalışıyor

arada bir şey olup birimiz evde bir sebeple kaldı isek mesela usta gelecek vs vs

neden şunu bunu yapmadın evdeydin diyoruz

zira evde olanın evdeki işleri yapması olağan

örneğin sofraya bardak koysun bari denmiş de siz o gelmeden hazırlayın sofrayı

bakın yeni evlisiniz evin hizmetçisi gibi hissediyorsunuz haklısınız da ama gözünüzde büyüdükçe büyür o işler

kapıdan girmem ile akşam yemeğinde sofradan kalkmamız arasındaki süre muhtemelen bir saat yahut 1 saat 15 dakika

üç kişiye en az iki çeşit yemek yanına da salata vs yardımcı bir şeyler hazırlıyorum bu sürede

sofrayı da bazen kurun diyorum bazen de ben kuruveriyorum

pratik olmak işleri çok yapınca kazanılıyor

örneğin ben temiz bir insan değilim de evde yalnız akşama kadar evdesiniz lavabo nasıl toz olur ki

haftada iki yıkasanız yine toz olmaz
O gelmeden herseyi hazırlıyorum..
Haftasonu kahvaltidan bahsettim bi cay bardagini koymaz mesela.
Tuvalet ve banyoyu hergün yikarim yikamadigim gun yoktur çamaşır suyuyla temiz kokmali bi tuvalet.
Karışmak icin karisiyo sanırım bilemedim

Calisin efendim calisin. Bir is bulup calisin.
Aksi halde "butun gun evdesin sunu bile yapmamissin, millet hem cocuk bakiyor hem evine temizligine ozen gosteriyor! Benim butun gun iste canim cikiyor sen evde yatiyorsun!" Cunelerini zikredebilecek potansiyal var kocanizda!

Back
X