• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilik..? Nolur bi bakın

Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:KK43:

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:KK43:
vereceksin 30 dolar
yapacayim temızliiikk
yemeeek.

bu arada adım, katya. yeni hizmetçiniz, de.

Burda bi hanımefendi vardı, eşi çalışmıyordu tüm gün evdeydi, iş falan da aramıyordu. Hanımefendi çalışarak evin maddi yükünü tek başına yükleniyordu. Ve ona tavsiye olarak herkes evde sakın bir iş yapma, kocan madem çalışmıyor ev işlerini yapsın gibi tavsiyeler vermişti. Aynı durum burda da söz konusu. Madem çalışmamak işinize geliyor, siz de evdeki sorumluluğu yükleneceksiniz mecburen..
Cevabiniz icin teşekkür ederim lakin benim amacim bi isin ucundan tutsun yardim etsin değil..sanırım tam okumadiniz.
Amacım herseye karışması kabalasmasi..ben onun beni uyaracak bi harekette bulunmuyorum yani ona firsat vermedigim halde karışması.

Calisin efendim calisin. Bir is bulup calisin.
Aksi halde "butun gun evdesin sunu bile yapmamissin, millet hem cocuk bakiyor hem evine temizligine ozen gosteriyor! Benim butun gun iste canim cikiyor sen evde yatiyorsun!" Cunelerini zikredebilecek potansiyal var kocanizda!
Maalesef :(

Flört etmekle aynı evde yaşamak evli olmak aynı şeyler değil o zaman herşey laylaylom gezip tozup eğleniyorsunuz dışarıda yiyorsunuz ama şimdi öyle değil. Ayrıca çalışmıyorsunuz evdesiniz o bütün gün çalışıyor bir sofra kurabilirsiniz kaldırırken de yardım isteyebilirsiniz lavabo tozlandıysa gözüne batmış olabilir alınganlık yapmayın demek ki rahatsız olmuş temizleyebilirsiniz. Daha durun şimdi zorlanıyorsunuz daha çocuk olacak onun sorumlulukları olacak

Ama gerçekten de evdesiniz. O bütün gün çalışıyor.
Evet evdeyim amacim ona is yaptirmak degil arkadaslar sanirim kendimi yanlış ifade ettim herkes yapacaksin evdesin diyor..
Adamin herseye karışması ve kabalasmasi.yani ben evimi belki bugun supurmicem hergun ev süpürmek istemiyorum belki.ona dahi karışır anltabildimmi..
Birde haftasonlari kahvaltiyi birlikte hazirlamak yani patates soysun demiyorum ama catal bicagi koysun masaya yada yanimda otursun konuşalım

Benim eşimde ev işlerine yardım etmez biraz dağınıktırda.
Fakat benden de iş beklemez ev dağınık olsun, pis olsun hiç dikkatini çekmez.
Bende ondan hiç bi iş beklemiyorum zaten çok yoğun çalışıyor evde istediği gibi yaşasın.
Bugün yemek yerken bi bardak kolayı olduğu gibi halıya döktü hiç önemsemedim.
Tek kusuru sakarlığı, dağınıklığı olsun napalım.
1 ayda bu duruma gelmenizi garipsedim biraz birde eşinizin ev işlerine müdahale etmesi can sıkıcı gerçekten.

Merhaba herkese;
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:KK43:

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:KK43:

Zaten iki kişisiniz çocuk da yok henüz, hergün ne çamaşırı temizliği gözünüzü seveyim çok abartmışsınız
Çalışıyorsunuzdur evde iş bölünür, hastasınızdır yardım edilir, akşama kadar çalışmış adam bi çatal bi kaşık koysa ne olacak sırtınızda deve yükü mü bi tabak koymak?

hayaller ve hayatlar diyesim geldi:))
ama 1 aylik bir evlilik bu noktaya gelmek icin cok erken.
kaldiki folrt doneminiz olmus.
bu konulardan uzaklasip
birbirinze odaklasip gule oynaya yemek yapip yiyeceginiz bir donem.
isiniz zor gozukuyor.esiniz siz calissaniz dahi sizden ayni seyleri bekleyecek yapida birine benziyor.
en iyisi is bulun.yardimci alin eviniz icin.
yoksa evliliginizde zor gunler yasayabilirsiniz..

Flört etmekle aynı evde yaşamak evli olmak aynı şeyler değil o zaman herşey laylaylom gezip tozup eğleniyorsunuz dışarıda yiyorsunuz ama şimdi öyle değil. Ayrıca çalışmıyorsunuz evdesiniz o bütün gün çalışıyor bir sofra kurabilirsiniz kaldırırken de yardım isteyebilirsiniz lavabo tozlandıysa gözüne batmış olabilir alınganlık yapmayın demek ki rahatsız olmuş temizleyebilirsiniz. Daha durun şimdi zorlanıyorsunuz daha çocuk olacak onun sorumlulukları olacak
Zaten o geldiginde masa hazir oluyor.ev tertemiz.dusumu alip suslenip beklerim konu o değil.kendimi hizmetci hissetirmesi lavabo toz değildi hergun yıkarim guvalet temiz kokmali..kullanilmayan tuvaleti bile yikiyorum 2 gunde bir

Cevabiniz icin teşekkür ederim lakin benim amacim bi isin ucundan tutsun yardim etsin değil..sanırım tam okumadiniz.
Amacım herseye karışması kabalasmasi..ben onun beni uyaracak bi harekette bulunmuyorum yani ona firsat vermedigim halde karışması.

O zaman sınırlarınızı çizeceksiniz. Evimin işine karışma diyeceksiniz. Yemeği önüne geliyor mu? Çamaşırı temiz mi? Bunlar tamamsa vereceksiniz cevabını oturacak.

hayaller ve hayatlar diyesim geldi:))
ama 1 aylik bir evlilik bu noktaya gelmek icin cok erken.
kaldiki folrt doneminiz olmus.
bu konulardan uzaklasip
birbirinze odaklasip gule oynaya yemek yapip yiyeceginiz bir donem.
isiniz zor gozukuyor.esiniz siz calissaniz dahi sizden ayni seyleri bekleyecek yapida birine benziyor.
en iyisi is bulun.yardimci alin eviniz icin.
yoksa evliliginizde zor gunler yasayabilirsiniz..
Cok şükür anlayan birileri çıkıyor..haklısınız cok teşekkür ederim yorumunuz için

O zaman sınırlarınızı çizeceksiniz. Evimin işine karışma diyeceksiniz. Yemeği önüne geliyor mu? Çamaşırı temiz mi? Bunlar tamamsa vereceksiniz cevabını oturacak.
Kac kere söyledim..ic camasirini dahi utuluyorum icimden geldigi için kendi istemez.
Nasil davranmaliyim ne yapmaliyim

Derdini anladigimi tahmin ediyorum, elbette bir erkegin evde yaptigin islere karismasi rahatsiz edicidir.
Iletisim cok onemlidir, ama iletisim kurmak mizmizlanmak dirdir etmek demek degildir. Dogru bir anda dogru bir sekilde konus onunla. 'Bir aydir evliyiz, kavustuk cok sukur, nasil gidiyo sence ilk ayimiz. Nasil hissediyosun kendini' filan de. Sonrada 'Bende kendimi nasil hissettigimi sana anlatmak istiyorum. Bazen beni duymadigini, beni yeterince anlamadigini hissediyorum' de. suclarcasina 'kaba saba bi adam oldun ciktin' dersen konu kavgaya donusur. Sende olusan hisleri duygulari anlat. 'Bazen yaptigim temizlikle alakali bir yorum yapiyosun, buda beni su su sebeblerden uzuyor' de. 'Evliligimizi esitlik uzerine kurdugumuzu dusunuyorum, oyle olmasi icin birbirimize hitap sekillerimize dikkat etmeliyiz' de. Kibarca ama suclamadan yargilamadan konusmaya calis.

Ilk aylar zordur, alismak kolay degildir, sabir gerekir. Daha cok espiriyle yaklasin bence ona.

annelerın ozellıkle olarak erkek ve kız cocuk yetıstırırken kı farklı tavırları -kişinin genel karakteri-hayta olaylara bakış açısı vs bunlar temiz titiz düzenli olmakla olmamak arasındaki ayrımı yaratan şeyler bence... iş yapmak yada yapmamak ta bunun bir sonucu...
erkekler hizmet görmeye alışmışlar anne -bacı-eş herkesten bir hizmet bekleme huyları var.
ama sizin durumda bende erkek oolsam eşim tüm gün evde olsa evde bir iş yapmak istemem açıkcası, ben evin maddi yükünü üstlendi isem eşimde yemek temizlik yapıversin bir zahmet derim..
hem eşiniz çalışmanızı istemiyor olabilir ama emin olun burdaki asıl etken maaşı az bir işte çalışacak olma ihtimaliniz, yada eşinizin gelirinin iyi olması falan değil sizi düşündüğünden de değil ona bağımlı olmanız ona sizin üzerinizde söz hakkı tanıdığı için evde olmanız ona iyi geliyor.
bence yapmanız gereken ilk şey bir işe girmek hem sosyalleşirsiniz, ikincisi madem eşiniz sizi çok düsünüyor sizde kazandığınızla bir yardımcı tutarsınız evin temizlik ütü vb işlerini o halleder sizde geri kalan parayla gezer tozar alışveriş yaparsınız...
yok illa evde oturcam derseniz de laf söylediğinde lavabonun tozu için diyorum beğenmiyorsan kendin yap deyin olsun bitsin..
ama yine söylüyorum adamdan ek iş beklemeyin...

bak canım.
bu eşinin seni eğitme çabaları.
seni alıştıracak ki onun rahatını bozmaktan vazgeç diye.

tamam eşin çalışıyor ama işi, mesaisi belli değil mi?
atıyorum muhasebecidir, 10 saat çalışıyor, 3000 tl maaş alıyor.
çalıştığı işyerinin temizlik görevlisi, çaycısı, aşçısı varsa onların da mesaisi ve ücreti bellidir.

sen evdesin ama en az asgari ücretle 4-5 kişinin yapacağı işleri bir lokma ekmek, bir sıcak yatak karşılığı yapıyorsun.
yanlış anlama. sen bu işlerin tamamını ücretli işe çevirsen, eşin maddiyat olarak karşılığını ödeyemez
sana.
zaten senin istediğin, tatlı dil, güler yüz, ortak bir şeyler yapmak değil mi?

höt höt eden ve ev işini senin görevin zanneden şahsa şimdiden duracağı yeri bildir. yoksa çok çekersin.
şimdilik karışan adam ilerde huysuz, obsesif olabiliyor.

Derdini anladigimi tahmin ediyorum, elbette bir erkegin evde yaptigin islere karismasi rahatsiz edicidir.
Iletisim cok onemlidir, ama iletisim kurmak mizmizlanmak dirdir etmek demek degildir. Dogru bir anda dogru bir sekilde konus onunla. 'Bir aydir evliyiz, kavustuk cok sukur, nasil gidiyo sence ilk ayimiz. Nasil hissediyosun kendini' filan de. Sonrada 'Bende kendimi nasil hissettigimi sana anlatmak istiyorum. Bazen beni duymadigini, beni yeterince anlamadigini hissediyorum' de. suclarcasina 'kaba saba bi adam oldun ciktin' dersen konu kavgaya donusur. Sende olusan hisleri duygulari anlat. 'Bazen yaptigim temizlikle alakali bir yorum yapiyosun, buda beni su su sebeblerden uzuyor' de. 'Evliligimizi esitlik uzerine kurdugumuzu dusunuyorum, oyle olmasi icin birbirimize hitap sekillerimize dikkat etmeliyiz' de. Kibarca ama suclamadan yargilamadan konusmaya calis.

Ilk aylar zordur, alismak kolay degildir, sabir gerekir. Daha cok espiriyle yaklasin bence ona.
Yorumunuz icin cok teşekkür ederim
İnanın hertürlü konuştum olmadı.birde dediginz gibi deneyim bakalım nolacak

Merhaba herkese;

Kusura bakmayın ama çalışmanıza da izin vermemesinin sebebi tam da bunu yapabilmek zaten.. Size ev hizmetlisi muamelesi yapmak.. Çünkü malum kendisi dışarda yoruluyo siz işsizsiniz tüm işiniz ev işleri.. Klasik İlkel mantık işte.. Bi an önce işe girin derim

bak canım.
bu eşinin seni eğitme çabaları.
seni alıştıracak ki onun rahatını bozmaktan vazgeç diye.

tamam eşin çalışıyor ama işi, mesaisi belli değil mi?
atıyorum muhasebecidir, 10 saat çalışıyor, 3000 tl maaş alıyor.
çalıştığı işyerinin temizlik görevlisi, çaycısı, aşçısı varsa onların da mesaisi ve ücreti bellidir.

sen evdesin ama en az asgari ücretle 4-5 kişinin yapacağı işleri bir lokma ekmek, bir sıcak yatak karşılığı yapıyorsun.
yanlış anlama. sen bu işlerin tamamını ücretli işe çevirsen, eşin maddiyat olarak karşılığını ödeyemez
sana.
zaten senin istediğin, tatlı dil, güler yüz, ortak bir şeyler yapmak değil mi?
höt höt eden ve ev işini senin görevin zanneden şahsa şimdiden duracağı yeri bildir. yoksa çok cekersin.
şimdilik karışan adam ilerde huysuz, obsesif olabiliyor.
Beni anladiniz cok teşekkür ederim:(
Yapim geregi sert dursamda sakin sessiz bi insanim.nasil bastan alistirilir ne yapılır bi akil verin nolur

Merhaba herkese;

canım anladığım kadarıyla eşinin kafasında klasik aile modeli var; eşin dışarda çalışıyor, sen içerde. çalışıp para kazandığı için de sana yardım etmiyor, bunun senin görevin olduğunu düşünüyor.

zaten senin çalışmamanı istemesi de kafasındaki evliliğin böyle olduğunu gösteriyor. zaten bu cümleden böyle bir son olacağını görmeliydin...

Back
X