• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilikler ne zaman oturur?

Bi daha Başak erkegi 👌
Başak erkeği sözde titizdir. Çevreyi titiz yapar. Kendisi titiz olduğunu söyler gözüne sokar ama asla titiz değildir. En azından benim eski eşim aynen böyleydi. Ve de dırdırı herşeye bir kulp bulur . Sürekli eleştirir. Ama asla kendisi yapmaz. Evlendikten sonra bütün yükü kadına bırakın bir de üzerine sürekli eleştirir. Asla ama asla gözüne giremezsin. Aslanlara egoist derler ama bence başak erkekleri en çok korkulacak kişilerdir. Çünkü ben bu kadar herşeyi bilen kendisini birşey sanan görmedim. Kafasında sürekli birşey düşündüğünü iddia ederler. Zannedersin dünyayı kurtaracak. Boş konuşur boş düşünür bence. Bir çoğu da obsesif veya narsistir. En azından benim gördüğüm böyle, hayattan nefret etmek istemiyorsanız uzak durun :işsiz::rapci: çünkü kendileri herşeyin ardından tebrik edilmek başarılı görülmek herkes tarafından konuşulmaz isterken sizin asla iyi birşey yaptığınızı düşünmez . Veya göstermez. Arkadaş yemeği temizliği dört dörtlük olsun bütün insanlar size hayran :işsiz:baksa adam döner size derki bu mu yani bu kadar mı.

Esiniz uyumlu bir karakter yapısına sahipse değişir.

Benimki eskiden giysilerini ütü masasına, makyaj masama yataga atardi.

Anlattim, ogrettim. Simdi dolaba kaldiriyor her seyi.

Yargilamadan, kizmadan yaptim bunlari. Rica ede ede.

Napalim sevgili anaları yanlis yetistirmis, onlarin suçu değil.

Vücut temizligini hariç tutuyorum. O baska bir sey. Onu nasil duzeltirsiniz bilmem.

1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Hiç taviz vermezseniz bence eğitebilirsiniz , ben geceliklerini katlayıp dolaba koymayı kirlilerini kirli sepetine atmayı vs hepsini ilk baştan kendisine yaptırdım herşey ortak lafı ağzıma sakız olmuştu
Tabi arada yapmadığını gördüğümde yine kendim yapmıyorum ona yaptırtıyorum ama eşinizin yetiştiriliş tarzı farklı o çok büyük etken ama eğitebilirsiniz 😅 kadınların evde hizmetçi ,robot gibi tüm işler onun sorumlulugundaymış gibi görülmesinden nefret ediyorum 😞 , umarım rayına oturtursunuz ilerleryen zamanlarda …

insan yeni evliyken çoğu şeyi gözü görmüyor hiç birsey batmıyor. Ne çabuk farketmissin eksikliklerini :KK48: kişisine göre değişir ama gözlemlerime göre 2 yıldan sonra yavaş yavaş oturuyor.

Bişeyler yapıyor(!) sonrasında ben düzenliyorum. Ve bu konuda konuştum düzgün yapmayacaksan yapmanın anlamı yok diye.
Bu o kadar yanlış, o kadar itici bir yaklaşım ki yapacağı varsa da birkaç ay sonra yapmaz o adam. Ben olsam çok biliyorsan sen yap der bırakırım.

Lütfen kafanızda soru işaretleri varsa cocuk düşünmeyin olan size olur. Kişisel temizlik büyük ihtimal koltuk altı ve genitaldir, kıllı mıllı 🤢 siz bir öğretmen olarak bunları haketmiyorsunuz
Öğretmenlikle ne alakası var yahu? Temizlik işçisi olsa kıllı adamı hak ediyor mu olacaktı?

Öğretmenlikle ne alakası var yahu? Temizlik işçisi olsa kıllı adamı hak ediyor mu olacaktı?
Neden bel altı vuruyorsunuz ki :) böyle kıllı adamları temizlikçiler alsın mı dedim temizlikçi cümlesini bile kurmadım. Biraz gaza getirmek için söyledim 😉

Kişisel temizlik için değil ama ev düzeni, alınan sorumluluklar noktası için daha yolun başındasınız.
Böyle yapacaksan yapmanın anlamı yok gibi itici cümlelerden uzak durursanız daha düzgün olur herşey.
Eşiniz birşeyler yapmaya çalışıyormus, eleştirmek yerine takdir etmeyi deneyin. Hiç oralı olmasa yorumum farklı olurdu.

Neden bel altı vuruyorsunuz ki :) böyle kıllı adamları temizlikçiler alsın mı dedim temizlikçi cümlesini bile kurmadım. Biraz gaza getirmek için söyledim 😉
Öğretmenlere yakışmıyormuş kıllı adamlar, temizlikçilere de yakışmıyormuş. Kime yakışıyor peki, siz söyleyin ben tahmin yürütmeyeyim 😂

yeni üyesin tabii, hoşgeldin fight club’a sjdhshhshsh

Onun yerine bir şeyleri yapmayin, yaptiği şeyleri düzeltmeyin ogrenir ve yapar. Ben de ev işleri uzmani doğmadim annemin evinde de iş yapmiyordum. Napayim annemin evinde yapmadim diye evlenince hayatimda bir şey görmemiş gibi davranip herşeye komut mu bekleseydim? 🙄 Eee eşimin de herşey önüne gelirmiş bekarken.
Eee kim yapacak?
Benimle birlikte bir şeylere el atmasaydi ben de ugraşamazdim egitmekmiş filan.
Temizlik yapan kadın cagir derdim belli araliklarla mevzu kapanirdi.

Neyse daha uzatmayacağım. Bundan sonra insanları mesleklerine göre sınıflandıran cümleler kurmazsınız diye umuyorum. Yanlış yerlere gider mevzu böyle, hoş olmaz...
yav ne alaka gözünü seveyim? hani derler ya sen şöylesin, bak sana yakışıyor mu gibisinden atıf yapılarak mesleğinden ötürü kişiye coşku verilmeye çalışır. yoksa ben şu yorumu okuyan bir işçinin alınacağını bile sanmıyorum..

Bende o sebeple bundan taviz vermiyorum bu konuda çok net konuştum. Aslında diğer konularda da hani sürekli annen yapmış olabilir ama ben annen değilim diye.

Bişeyler yapıyor(!) sonrasında ben düzenliyorum. Ve bu konuda konuştum düzgün yapmayacaksan yapmanın anlamı yok diye. Yerini bilmiyorum diyor sor o zaman diyorum. Bu sorun degil bencede zamanla oturur ama öğretmen olarak eğitim yaşını biliyorum. Yarın oburgun cpcugumuz olursa sorumluluklarıyla ben tek ugrasacaksam vs dıye dusunmeye başladım şimdiden.

Dilinizle söylemeyin yaninda yapin mal degilse anlar ve yapar.
Yanlis yaptiginda uyarmayin boyloyopcoksonhocyopma hele hic demeyin otomatikmen zaten yapsam da begenmeyeceksin o yuzden hic yapmam der ki cok hakli. Nerden mi biliyorum kendimden. Siz de inanmazsaniz bu tutumunuza devam ettiginizde görürsünüz.
Mutfağı topladı ama tezgahın üstünü köpüklü bıraktı sarı bezi sıkmadı yine siz yaptig icin teşekkür edin aferin falan diyin. Bir daha ki mutfak toplamada mesela o yemek hazırlıyor siz tezgahı sileceksiniz göstere göstere yapın kendi kendinize konuşuyormuş gibi sarı bezin ıslak ıslak kalmasını da hiç sevmem iyice suyunu çıkaralım diyin.
Bir dahakine sarı bezi sıkar sıktığında da önceye göre çok daha iyi topladigini söyleyin

Bir de siz de çok abartmayın düzenli olmayı. Adamın değişmesi zor ama imkansız değil sizin gibi düzenli olması ise çok çok zor o yüzden biraz salın aşırı düzenli insanla yaşamakta dagınık insan icin zor.

Eşiniz uyumlu biriyse ev işlerini zamanla oturtursunuz bunun net bi zamanı olmaz ama düzeni baştan nasıl kurarsanız öyle gider. Kemikleşen düzene sonradan darbe yapılmıyor malesef henüz çok yeni. Açık açık konuşup iş bölümü yapabilirsiniz. Ben daha çok kişisel temizlik kısmına takıldım. O baya ciddi problem

1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Zamanla inssllah sevgı varsa her sey olur .Nasıl alıstırırsan ole gıder

zamana bırakma bi laf var balık baştan kokar nasıl alıştırırsan öyle gider baştan herşeyi öğret uyarsa tamamdır uymassa eğer daha düzelir diye bekleme sonuçta çocuk değil eğitesiniz koskoca insan

Benim ergenlik dönemindeki ilişkimi hatırlattı. Kendisi haftada 2 kez banyo yapardı. Bunu öğrendiğimde her gün banyo yapmasını direk emrivaki şekilde söylemiştim. Koku falan yoktu, saçı falan da yağlı gözükmüyordu ancak ben öğrendiğimde şoka uğramıştım. Ben ki neredeyse her gün banyo yapan her gün mutlaka duş alan bir insanım. Neyse öyle öyle 2 seneye haftalık banyo sayısını 4 e çıkarmıştı. Parfümüne kadar almıştım. Bir de dağınıktı. Ziyarete gelirdi kıyafetleri hep etrafta. Alıp çantasına yığardım her şeyini. Sonra dağınık olmamayı da öğrenmişti. Neyse evliyse şimdi yeni eşi bana şükür duası okumalı. Sonuç olarak evet hijyeni sonradan da öğretebilirsiniz eşiniz kapalı fikirli değilse.

Back
X