• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilikler ne zaman oturur?

1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Merhaba, burada çok sert yorumlar yapılıyor genelde. Eşiniz çabalıyorsa demek ki sizi önemsiyor ve birşeyleri değiştirmeye çalışıyor. Eğer uyumlu ve anlayışlı biriyse kısa bir zaman sonra pek çok konuda alışkanlıklar edinecektir. Ne demişler üzüm üzüme baka baka kararır :D İlerleyen süreçlerde boşverirse ve siz bu durumdan fazlasıyla rahatsız olmaya başlarsanız zaten yapmanız gerekeni bilirsiniz. Daha yeni evlisiniz bu konu gerçekten sizi rahatsız ediyorsa bir süre bebek düşünmeyin. Ben genel olarak zaten evlenir evlenmez bebek yapılmasından yana değilim. Aynı evde ilk kez yaşayan çiftlerin isteyerek hemen bebek yapmasına anlam veremiyorum. Bence şimdilik, elinizden geleni anne rolüne girmeden yapın ve biraz zamana bırakın

Bu yaşına kadar böyle yaşamış adam bir imzayla bir gecede değişmez. Çocukluktan öğretilmesi lazımdı ama yadırganacak birşey yok. Annesiz büyüyenlerde var. Olabilir.

Siz yumuşakça uyarın. Ama sürekli değil. 1 hatasını uyarın öbürünü görmezden gelin. Birşeyi eksik yada yanlış yaptığında arkasından gidip düzeltin. Yüzüne karşı bu olmamış demeyin. Birşeyleri başardığını hissetsin. Kendini evin bireyi olarak görmeye başladığında zamanla düzelir. Öbür türlü zamanla ilişki anne çocuk ilişkisine dönüyor. Saygı azalıyor. Erkeklerde ya bnm hiç mi birşeyim doğru değil diye isyan ediyor. Siz de bn seni düzelticem diye misyon yükleniyorsunuz. Yaptığı en küçük hataya tahhammül edemeyecek noktaya gelirsiniz. Hiç gerek yok. 😉

Benim esim hep derli toplu biriydi, aksine ben dağınık bir insanim. Ama aramizdaki iliski anlaminda benim ev kurallarima adapte olmasi bence 1 sene falan sürdü gibi. Dağınık olmamak ise bir huy bence. Cunku o huyu oyle oldugu icin hep derli topluydu. Ben ise hep alisicam ev silerine, toparlanicam, artik bi duzenim olacak sandim, ama 3 senedir hala yok. Hala daginigim. 🤭 huylu huyundan vazgeçmiyor yani

Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor.
Sanki Ronesans ve Reform hareketleri gibi anlatmissiniz.
Esiniz de alistikca yatagini toplamayi,elinden geldigi ölçüde size yardimci olmayi ogrenecektir zaten.
Ama diyorum ya bunu bir Ronesans gibi bir Reform gibi nitelerseniz normal insanlarin yaptigi işler ona uluslarin hayatlarini degistirmis gibi bir basarim hissi verecektir. :)
Yani yatak toplamak zaten yapilabilen bir eylem(bir erkek icin bile) ..Cok ovup de havalara sokmayin,
."Fransa'nin kaderini degistirdim,yatagimi topladim,temizligime onem veriyorum, beni alkislayin" demesin sonra :)

Öğretemezsiniz. Böyle şeyler ailede öğrenilir veya insanın içinde olur. Bir ömür yaptın yapmadın kavgasıyla geçecek. Keşke dağınıklığa tahammülü olmayan bir insan olarak ona göre eş seçseydiniz. Evliliğin oturması konusuna gelince bunun belli bir süresi yok, kişiye bağlı ama ilk aylar bir anda aynı evde yaşamaya başlayan herkes için zorlu geçer.
Öğrenir ya ben eşime öğrettim 🙂 düşün annesi eşim elini yıkasa oğlum sen yat dinlen yoruldun ben hallerim diyen biri 😀😀 ben gündüz işteyim o gündüzleri hep evde bende fırsattan istifade evleri süpür hayatım bulaşık makinesini boşalt hayatım çamaşırlar makinede çalıştır canım tuvaleti temiz kullan diye diye alıştırdım şimdi benden güzel iş yapıyor. 🙂

Bende o sebeple bundan taviz vermiyorum bu konuda çok net konuştum. Aslında diğer konularda da hani sürekli annen yapmış olabilir ama ben annen değilim diye.

Bişeyler yapıyor(!) sonrasında ben düzenliyorum. Ve bu konuda konuştum düzgün yapmayacaksan yapmanın anlamı yok diye. Yerini bilmiyorum diyor sor o zaman diyorum. Bu sorun degil bencede zamanla oturur ama öğretmen olarak eğitim yaşını biliyorum. Yarın oburgun cpcugumuz olursa sorumluluklarıyla ben tek ugrasacaksam vs dıye dusunmeye başladım şimdiden.
bak bu davranış örüntüleri adamı mutsuz eder, bu mutsuzluk yıllaraca süürerse evli olmak ta ona keyif veririr annesinin evini özler. bu bahsetttiğiniz dururm boşanma sebebei bence , . bana biriris sürekli bunu yap şunu , o olmamaış dese gıcık olurum . belli bi süre sonrada gıcık olduğum insanın suratını görmek istememem. evde oturuyormuşusunuz spor olarak düşünün . çalışınca yapar merak etmeyin

Sakin "bu yaştan sonra değişmez artık" diye her işi sırtlanmayin demeye geldim.Kadinlarin en büyük hatası.

Bir öğrenmişiz,onlar beceremez,bu yaştan sonra değişmezler,onlar bizim gibi yatkın değil falan filan.Çünkü biz anamızın karnında öğrendik herşeyi.

Haftada bir temizlikçi çağırın bakın nasıl hızlı öğrenmeye başlıyor.

Bende o sebeple bundan taviz vermiyorum bu konuda çok net konuştum. Aslında diğer konularda da hani sürekli annen yapmış olabilir ama ben annen değilim diye.

Bişeyler yapıyor(!) sonrasında ben düzenliyorum. Ve bu konuda konuştum düzgün yapmayacaksan yapmanın anlamı yok diye. Yerini bilmiyorum diyor sor o zaman diyorum. Bu sorun degil bencede zamanla oturur ama öğretmen olarak eğitim yaşını biliyorum. Yarın oburgun cpcugumuz olursa sorumluluklarıyla ben tek ugrasacaksam vs dıye dusunmeye başladım şimdiden.
Böyle yaparsan hepten uzaklaşır taktikleri var böyle şeylerin. Öğretmenliğinizi eşiniz üzerinde kullanmayın kendini asker gibi hisseder bu hoş olmaz. ☺️ Erkekler gazla çalışır bunu bi kere ilkelerine ekle. İş yaptığında asla böyle kötü olmuş böyle yapacaksan yapma gibi sözler söyleme. Çok güzel olmuş sen bu işi biliyorsun ne cevherler varmııış de her iş yaptığında bir öpücük 😀 kötü olsada ilk zamanlar kötü denmez beceremiyorum der işi sana yıkar hiç yapmaz. ;)
İş bölümü yaptığınızda onu küçük şeylerden başlat mesela evi süpürsün ertesi gün bulaşık makinesindeki temizleri boşaltsın dolapta nerde ne var göster. Bazen beraber çamaşır katlayın. Her iş yaptığında çok güzel oluyor eline sağlık demelisin. Sürekli iğneleyip yaptığı işi yerersen bütün işleri sana kitler. Kendini becerikli hissettirmelisin olmasa da öyle hissettir. Zamanla zaten eli alışacak.😀

Öğrenir ya ben eşime öğrettim 🙂 düşün annesi eşim elini yıkasa oğlum sen yat dinlen yoruldun ben hallerim diyen biri 😀😀 ben gündüz işteyim o gündüzleri hep evde bende fırsattan istifade evleri süpür hayatım bulaşık makinesini boşalt hayatım çamaşırlar makinede çalıştır canım tuvaleti temiz kullan diye diye alıştırdım şimdi benden güzel iş yapıyor. 🙂

İlk kez öğretebilen birini duyuyorum, gerçekten tebrik ederim sizi. Eşinizin de içinde var mıydı ama bu detay önemli ☺️ Bir de ben yapmam tayfa var Allah akıl fikir versin gerçekten, gidip kendi suyunu almamakla övüneni bile gördüm

1 ay bile olmayan bir evliliğim var. Eşim annesinin sürekli arkasını toplamasına alışmış biri yataktan kalkıp işe giden gelip uzerını defıstırıp yataga giren bir hayatı var(mış). Benim ise dagınıklıga tahammulum yok. Şu an işim yok ama normalde bende çalışan biriyim. Ve açıkçası işleri ortak yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Temizlik olayına (vucutta bile) benımle yenı yenı dıkkat ediyor. Kendince bişeyler yapmaya yardım etmeye çalışıyor. Bazen diyorum eğitim bu yaştan sonra çok zor değişmez bir yanımda çabasını görüyor. Özellikle yeni evliler bu süreç nasıl oturuyor?
Zamanla oturur merak etmeyin. Benim kaynanam meyvesini ağzına verirmiş eşimin ama evde tuvalet banyo yıkıyor :)

En az 1 sene.. 1 yıldan sonra rayına yavaş yavaş oturur ya da oturmaz .

İş bölümü yapın mesela siz masayı toparlarken hayatım bir kahve yapsan da içsek, ya da sevgilim bi çay demle de içelim gibi..
Ya da hafta sonu eşiniz evde iken aşkım evi süpüreceğim bana yardımcı olup arkamdan siler misin gibi.. Yanii söyleyin. Çekinmeyin.
Ben evliliğimin ilk 1.5 senesi bunu söylemekle geçti. Sonrasında artık kendi söylemeye başladı hadi evi süpüreyim sende silde oturalım beraber diye.
Not; eşim ilk zamanlar kirli sepetinin yerini bilmezdi, ayağından cıkardığı çorabı halılardan toplardım bir gün bi cinnet geldi. Her şey düzeldi :KK70: :KK70:
2.Not ; eşim bekarken oturduğu yerden su bekleyen biri idi.

Öğretmenlikle ne alakası var yahu? Temizlik işçisi olsa kıllı adamı hak ediyor mu olacaktı?
LC Waikiki'nin reklamı vardı "İYİ GİYİNMEK HERKESİN HAKKIDIR." diye. Çok güzel reklam.

Biraz değiştirelim, "İYİ VE TEMİZ ERKEK HER KADININ HAKKIDIR." Temizlik, hijyen, öz bakım, düzenlilik çocukken ailede öğrenilen şeyler. Bunlar aynı zamanda başkalarına karşı saygının gereğidir.
Dişini fırçalamayan, tuvalet temizliğini iyi yapmayan, koltukaltı, genital ve anüs etrafı kıllarını almayan erkeklerle dolu bu ülke. Anüs etrafını özellikle belirtiyorum ki erkekleri uyarın da sevişirken mideniz bulanmasın. Anüs etrafı kıl doluyken tuvalet temizliği de yapamaz.

Herkes değişebilir, düzelebilir. Kocalarımıza biraz çaba göstermemiz gerekiyor. N'apalım yetişme tarzı işte.

İlk kez öğretebilen birini duyuyorum, gerçekten tebrik ederim sizi. Eşinizin de içinde var mıydı ama bu detay önemli ☺️ Bir de ben yapmam tayfa var Allah akıl fikir versin gerçekten, gidip kendi suyunu almamakla övüneni bile gördüm
Şöyle aslında benim kayınvalidem inanılmaz dağınık bir kadın :D çok severim kendisini bu arada yermek için söylemiyorum herkes temizlik yapmayı sevmez sonuçta.
Yıkanan çamaşırları katlamadan öylece dolaplarına tıkarmış :D eşimde kırışık sevmediği için tek tek ip gibi katlarmış bazen de annesi yokken evi süpürürmüş çok kirli diye. Bu kadar :)
Evlendikten sonra ben ilkten biraz zorlandım yalan yok ama baktım yapmıyorsun etmiyorsun diye söylenince bana tersleniyor falan bende bıraktım yap et demeyi evde eğlenceli olmaya çalıştım uyumsuz olduğumu düşünmesin diye. Sonra işe geri döndüm. telefondan hep hayatım şunu yapar mısın bunu yapar mısın akşam hiç halim olmuyor yapamıyorum yemek yapıp yatıcam direk diye acındırdım oda alıştı böyle böyle. :D

Ama dediğiniz gibi gıcık öküz kaba adam çok ben o konuda şanslıyım Çok şükür ki :)

6 ay genelde, aşırı durumlarda 1 sene oluyor, yeni durumlara/hayata uyum süreci.

Aa çok yanlış davranıyorsunuz😂
Benden size en güzel tavsiye.. Kötü bile yapsa çok güzel olmuş diyeceksiniz..
Erkeklerin bizim gibi estetik algısı yok.. Düzgün katlamak bizim estetik algımız…
Çok güzel olmuş sevgilim.. Ellerine sağlık.. Bende bir iki tane katlayayım bende biri iki tane koyayım..
Bak düz tabakları böyle koyuyorum çukurları böyle…
Eleştirirseniz çocuğa yapar gibi.. Ya da arkasını toplarsanız ergen çocuk gibi.. Beğenmiyorsan kendin yap olur ve bunalır.. Ya da en iyisi benim yapmam dersiniz ve bir anda üstünüze kalır..

Benim eşimde üniversite dahil annesinin yanında okumuş.. Hiç yemek kıyafet ütüleme evi toplama derdi olmamış. Öyle bir bilinçte ailesi oluşturmamış.. Ama annesi sürekli der.. İkinizde çalışıyorusnuz üstüne yükleme sakın..
Mükemmel yapıyot mu hayır.. Ama dağınık bırakmıyor elinden geldiğince topluyor..
Gayreti bile bana yetiyor.. artık ütülenecekleri bile muntazam katlıyor😅

Başlığa istinaden cevap veriyorum
Kişiye göre değişmekle birlikte 6 ayı buluyor.
Ama tabi 6 ayda kendiliğinden geçmiyor.

Eve uyum sağlaması için sürekli 2 yasında cocuga rutin ögretiyormus gibi her yaptıgınızı gözüne sokun mesela sabah uyanınca hadi kalk yatagı toplayalm diyin.gun ıcınde dagınıklıgı toplaması için hadi kalk ortalıgı toplayalmda oturalm diyn.işte yemekten snra su dişlerimi fırcalıyımde kokmasın diyin.vucut temızliginiz için ay ben tuylerım minicik cıksa tahammul edemiyorum agda zamanım gelmiş diyin.hergn dus almazsam pismişim gibi hissediyorum diyin.sofra adabı vs vs yani siz onun ynında uyguladıkca ogrencek 😄 bu konuda basak erkekleri efsane ya.ben bi saat dsgınık takılsam esim ortalığı toplar cocuk oyuncallark etrafa sacsa odaya girdiğimde esim toplamış halletmiş oluyor.her sabah yatagı birlikte toplarız.mutdakta bazen dahınık calısıyorum kendide bana yardım edecekse ya bu mutfagın hali ne bırak ben yemegı yapım sen bulasıkları hallet der birlkte yaparız .normalde diş fırcalar ama unuttugu zamanlar oluyor benm fırcaaldıgmı gorunce kendide fırçalıyor.gördükce ögrenip alısıyolar işte,😄
Maaaşallahh 💆
🤣🤣🤣

Eşinizi güzelce yönlendirin ve toplu olmaya alıştırın ve bunu yaparken işbirliği ile yapın, kırarak kavga ile yapmayın, benim eşim de dağınıktı biraz ilk başta bem kavga ederdim kızardım ama ters teperdi , şimdi eşimin eline veriyorum süpürgeyi ya da bezi beraber yapıyoruz, şuan ev batmasın kendisine iş çıkmasın diye baya bir titiz oldu 😅 şükür robot süpürge aldı da biraz yükü azaldı 🤣 düzene girmesi bir 6 ayınızı alır bizim yaklaşık bir yılı aldı tam düzelmesi...

Back
X