• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilikte araba sorunu

Herzaman boyle gidecek diye bisey yok canim ilk basta olur zaten bu gezmeler piknikler sonra herkes kendi yasamina alisiyo 4 senelik evliyim ilk sene yapisik ikiz gibiydik simdi canim istemezse gelmem cankm istemiyo deyip cikiyom kaynanama

Siz sabırlı davranmışsınız demek ki. İyi sonradan sorun etmemişler. :)

Siz sabırlı davranmışsınız demek ki. İyi sonradan sorun etmemişler. :)
Artık belli şeyler oturuyo canım eltimi kaynimda cok severim biyere gidelim deseler giderim cünkü sorum olmuyo güzel vakit geçiriyoruz eşim 2 kardeş başka kimsesi yok kuzenin de on yargılı olmasın insan ilk basta yaptığı şeyler için pişman oluyo bazen

Babası alsın çok istiyorsa. Bir araba varken ikincisine hiç gerek yok, boş yere masraf.
Üstelik büyük arabanın park sorunu olur. Ama bir tek pikniğe falan gidilecekse ( nedense pek inandırıcı gelmiyor bana) zaten ne gerek var arabaya.
Bir tanıdığında bu büyüklükte bir aracı var. Periyodik bakımı 7 bin lira civarında hatırlıyorum. Üstelik aracın başka bakımları da var, yakıt masrafı var, var da var. Çekilecek çile değil.

Hanımlar belirteyim konuyu kuzenim için açıyorum.

Kuzenim 1 ay önce evlendi. Eşinin memleketinde yaşıyorlar. Enişte bey ailesi ile haftasonu rahatça gezmek için 10 kişilik araç almak istiyor. Hem piknik vs. hem de bayramda memlekete rahatça gitmek için düşünmüş.

Kuzenim bunu istemiyor. Biz neden onlar için geniş araç alıp park, yakıt masrafını çoğaltıyoruz diye düşünüyor. Hali hazırda küçük arabaları var. Kayınpeder de kendine araba alsın istiyor. Bugüne kadar oğlunun arabası var diye almamış.

Sizce enişte bey haklı mı? Yoksa kuzenim gereksiz bir tavır içinde mi?
Benm babam bile biz evlendikten sonra arabayi kuculttu:) herkes kendi arabasyla der ki hakli. Arada bir gezmek icin sacma yani

Hayir madem buyuk araba alacaklar kayinpeder alsin. Evin oglunun baba moduna gecmesini hic anlamiyorum. Kuzeniniz sirf bu konudan degil mevcut durumu gordugu icin bunu da tehdit olarak algiliyordur cok iyi anliyorum

Evet aslında her şey birbirini takip ediyor. Enişte bey evlenene kadar maddi yükü çekmiş. Gerçekten baba gibi. Tespitiniz çok doğru.

Babası alsın çok istiyorsa. Bir araba varken ikincisine hiç gerek yok, boş yere masraf.
Üstelik büyük arabanın park sorunu olur. Ama bir tek pikniğe falan gidilecekse ( nedense pek inandırıcı gelmiyor bana) zaten ne gerek var arabaya.
Bir tanıdığında bu büyüklükte bir aracı var. Periyodik bakımı 7 bin lira civarında hatırlıyorum. Üstelik aracın başka bakımları da var, yakıt masrafı var, var da var. Çekilecek çile değil.

Haklısınız. Vergisi bile çoktur ona göre yeni evli insana ne gerek var.

Enişte bey aile kurduğunun farkına varamamış olsa gerek.Ailesiyle göbek bağını koparamayan şu insanları anlayamıyorum. Aileye bağlı olmak başka, bağımlı olmak başka şey. Yeni aile kurmuşsun. Bundan sonra önceliğin eşinle kurduğun aile olmalı.Büyü artık değil mi? Biraz sert girdim konuya ama kusura bakmayın. Böyle çok örnek var. Ve erkeklerin özellikle de evlenince aileci kesilmelerini anlayamıyorum. Kuzeniniz kesinlikle haklı.

Yılda 2 bayram var. Yılda kaç kez pikniğe gidiyorlar ki? Ne bileyim her hafta sürekli yollara düşüyorlarsa olabilir belki. Kuzeniniz bunu kabul ettiyse arabayı da kabul etsin. Bir de ailesi destekleyen insanlarsa. Yani depoyu dolduracaklarsa mesela. Ailenin özel durumları içinde belki mantıklı olabilir ama ben dışarıdan çok saçma buldum. İki aile ayrılamamış.

Yapışık oğlan ailesi sendromu.Kuzenin kesinlikle haklı.Daha bir aylık evliler ve yemek , araba birleştirilmeye çalışılıyor.Umarım kuzenin eşine sözünü dinletip bu işten vazgeçirebilir.Yoksa çok parlak günler beklemiyor onları.

Back
X