• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilikte olur mu

nisa1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2014
1.591
1.250
248
35
İstanbul
6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim

Evlilik zor bir iş. Insanın alışamaması da çok normal. Yapmacikliktan hoşlanmıyormuşsunuz ama eşiniz dürüst olunca da hoşunuza gitmemiş. Elbette kendinizi kötü hissetmeniz normal ama sadece o kadar. Kızacak ya da kırılacak bir durum yok. Oturup bunun nedenlerini konuşmak kızıp üzerini kapatmaktan daha mantıklı. Sizin bu tavrınız neticesinde bir daha eşiniz size karşı duygularında dürüst olmayacak ve bu nedenle belki de artık duzeltilecek bir şey kalmayana kadar bu böyle gidecek.

Normalde nasılsınız?
İletişiminiz, ilişkiniz, beraber vakit geçirmeniz?
Bunlarda sorun yoksa ki olsa hissesersiniz çok da takılacak bir şey değil.
Muhabbetin gelişine öyle bir cümle kuruvermiş olabilir, gerçekten henüz tam olarak alışamamış olabilir ama bu onu mutsuz etmiyordur.
Yani birçok insan aynı duyguyu hissedebilir, başka sorun yoksa dert etmeyin.

Edit:Başında kocaman mutsuz olduğunu söylüyor yazıyormuş zaten.
Yani...
Alışmasını dileyin.
Biraz şımarıklık olmuş bunu dillendirmek.

Sorumluluk alamıyor evlenen erkeklerin%80 'i böyle düşünür .
%60' ı dile getirir yani bu yüzdeleri ben tahminen söylüyorum belki hepsi pişman olur.:KK51:
Zamanla alışıyor lar nedense 35 yaşına kadar bekar yaşamış aslında sizin ve evliliğinizin kıymetini bilmeli.
Tavsiye verecek olursam ;
Yapmacık olma o mutlu olsun diye kendini de kasma bu seni mutsuz eder.:KK62:

Uzun bir süre bekar yaşadığı için evlilik zor gelmiştir ama ne olursa olsun bunu söylemesi çok kırıcı.Zamanla düzelir inşallah.Sizde yemek filan yapmayın,yumurta yemeye devam etsin odun.

Bunu ifade edis bicimi de cok onemli. Kirici bir sekilde soylemediyse durust oldugu icin sevinmelisiniz bence. Her ne kadar kirici bir cumle olsa da duydugunuz. Evlilige alisamamak buyuk kabahat degil bence. Sonucta sana alisamadim dememis evlilige alisamadim demis ki uzun yillar bekar yasayan adam icin bu cok normal bir duygu. Bence nedenlerini konusun ve cozmeye calisin.

Arkadaşları ile görüşmeleri azaldığı için mi böyle düşünmüş?
Kırılmakta haklısınız aslında ben de olsam kolay kolay duzelemezdim..
Ben hicbirseyi i engellememeye calistim. O cok yogun bir dineminde eve bile gec saatlerde geldi. Sikayet etmedim. Arkadaslariyla gorustu bos vakitlerinde.

Alisamadim derken? Aciklamagi baska seyler de olmasin yani neye alisamamis? Aileyle ya da yalnız yasamiyormus zaten,arkadaslarini mi ozlemis? Bence iyice bir aciklasin. Sevmeden mi evlendi acaba? Ilerde çocuk dusunmuyormusunuz? Ozaman hepten kopar ipler

Bende tam olarak anlamadim. Bekarken istedigini yapabiliyormus. stresli bir donemdeymis vok buyuk sorumluluk altina girmis
Girmeseymiş paşam.
35 yaşında evlilik sorumluluğunu kaldırıp kaldıramayacağına basmıyor muymuş kafası?
Ne yapıyor da ezilmiş bu kadar sorumluluğun altında, evin bütün yükü de onda herhalde?

Bir aydir
Evlilik zor bir iş. Insanın alışamaması da çok normal. Yapmacikliktan hoşlanmıyormuşsunuz ama eşiniz dürüst olunca da hoşunuza gitmemiş. Elbette kendinizi kötü hissetmeniz normal ama sadece o kadar. Kızacak ya da kırılacak bir durum yok. Oturup bunun nedenlerini konuşmak kızıp üzerini kapatmaktan daha mantıklı. Sizin bu tavrınız neticesinde bir daha eşiniz size karşı duygularında dürüst olmayacak ve bu nedenle belki de artık duzeltilecek bir şey kalmayana kadar bu böyle gidecek.
bir aydir ayni seyler. Duzelecek dedim sarildim beraber atlaticaz dedim. Hemen surat asmadim. 5 ay hicbirsey soylemedi. Ozaman yapmacikti diye dusunuyorum simdi

Bir daha söylemeyecegine söz vermiş olması durumu değiştirir mi ?

Sorun ney bunu bulun ama şu da bir gercek ilk zamanlar çoğu insan böyle düşünüyor
Bahsetmicam dedi. Dun tlf konusuyoruz bahsetmeyeceg sebepten dolayi .... Diye cumle kurdu. :) gulermisin aglarmisin dedim kendime.

6 aylik evliyim. Esim 35 yasinda. Universiteden sonra arkadaslariyla yasamis. Son bir aydir mutsuz oldugunu evlilige alisamadigini soyluyor. Su an sunlari yazarken agliyorum. Soz verdi bana birdaha soylemeyecegim diye ama ben cok kirildim. Sabahlari cok mutlu uyanirdim ben simdi oyle degilim. Kucuk seylerden mutlu olan gulmeyi seven neseli biriydim ben. Esime karsi cok buyuk kirginlik ve kizginlik var. Bu sozleri ondan duyacagim hic aklima gelmezdi. Hicbirseyden sikayet etmedim, pozitif biriydim. Calismiyorum, yemek yapiyordum, borekler kurabiyeler, mantilar... Su an kalkip cay yapasim bile yok. Ona guvenimide kaybettim. Yapmacikliktan hic hoslanmayan biriyim. Esim cok istekliydi evlilik icin. Stresli zor bir zamandi ama ben hem maddi hem manevi destek oldum. Iyiki hayatimdasin sozunu isitmeyi beklerken evlilige alisamadim sozu cok kirdi beni. Ben nasil duzelecegim
allah yardımcın olsun canim , benim de öyle diye diye bitirdi bizi , hele ki ailesiyle kaynaşamayınca tam olarak bahanesi oldu .
Hastalıkta sağlıkta lafını hic hakketmeyenlere denk geldik canim ne yazık ki .

Back
X