yeni evliyim destek istiyorum...

İlk önce şu gurbet psikolojisinden kurtulman lazım.
Artık yeni bir hayata başladın.Burası gurbet değil,senin yuvan.
Kendi şehrinde başka semte taşınsaydın yine komşularını tanımayacaktın.

Bence bir an önce semtine ve yeni şehrine alışmaya çalış.
Önce yakın çevrenden başlayıp daha uzak semtlere açılabilirsin.
İstanbul'da gezilecek,görülecek,zaman geçirecek çok yerler var.
İnşallah eşin dışarı çıkmana karışmıyordur.

Henüz 1 aylık evliyken bebek yapmak çok acele olur.
Sen daha yeni hayatına bile alışmadın,bir de bebek olursa iyice bocalarsın.
Yalnızken çıkamıyorsan,bebekle hiç çıkamazsın.
Eve kapanınca iyice bunalıma girersin.

Son düzenleme:

günaydın canım; gurbet zor bir psikolojidir sabır ve zaman gerektiriyor gerçekten...bugün ben evleneli tam 6 yıl oldu yıl dönümümüz....yuvanı, aileni arkadaşalarını kültürünü özünü bırakıp hiç bilmediğin bi yere gidiyor alışmaya tanımaya çalışıyorsun...bu zorlu yolculukta hemen çocuk yapma derim.ilk sen alış bi yaşam şartlarına da çocuğunada o güven duygusunu ver. eşinle el ele verdimi inan zamanla öyle bir alışıyorsunki memlekete gittiğinde asıl gurbet orası olmaya başlıyor seneler geçince...düzenini evini özlüyorsun emin ol.hele bide ilerde çocuğun olunca inan sıkılmaya vakit bulamazsın.

senin yaşadıklarını bende yaşadım 2,5 aylık evliyken hemen işe girdim çalıştım ve çalışıyorum kendime göre çevre edindim çok şükür.şimdi çalışsamda işten çıksamda yapabiliriyim sıkılırmıyım gibi kaygılarım yok artık.çünkü evlat yuva inan her şeyini dolduruyor insanın.yuvana sahip çık canım...

Evliliğiniz hayırlı,uğurlu olsun..Allahım mutlu,huzurlu,bereketli,sağlık,sevgi dolu hayatınız olmasını nasip etsin..
Ailemle aynı şehirde olmama rağmen farklı ilçelerdeyiz..bende 6yıllık evliyim ama buraya buranın insanına alışamadım...Bekarken komşularımızla aile gibiydik. ama burada benim karşılaştıklarım bana çook büyük sıkıntılar yaşattılar şuan hiçbir komşuyla görüşmüyorum ve buradaki yaşadığım yalnızlıktan memnunum...

ilk başta çevrenizi gözlemleyin çıkın bakkala markete pazara gidin..

Canım en azından dillerini anlıyorsun
Farklı uğraşlar bulmaya çalış
Evli olan eşinin arkadaşlarını ailecek çaya davet edebilirsin
O da cevaben seni davet eder,en azından komşuluk yaparsınız
Allah kolaylık versin

ailemden çok uzaktayım universiteyi okuduğum sehire geldim hiiiç öğrencilik gıbı gelmedı çok özlüyorum ailemi(( neyse sanslıyım en azından sehrı tanıyorum ole arada carsıya cıkıyorum komsuluk hıc yok burada evde bunalıyorum ve kendımı ıse verdım ama bır sorun var ev işi yapmayı sevmiyorum bana işkence gibi geliyo ( normalde temizliği çok severdim ama sanırım buda yenı psıkolojının bana yansıması bırde agır seyler yaşadım başlar başlamaz evliliğe neyse Rabbim hepimize kolaylık versin üzülme yanlız değilsin

bende gurbetteyim,eşimde.
yani ikimzde buranın yabancısıyız ailelerimizi 900 km ötede bıraktık.
yapı meselesi sanırım ben hiç zorlanmadım.
komşuluk bizde de yok,zaten iş hanı gibi bir binada oturuyorum.
ama eşim bana yetiyor.
birde uğraşlarım çok.
geçen sene okulum vardı,
şimdi dersanem var kpss ye hazırlanıyorum.
boş bırakmıyorum kendimi.
sadece ilk geldiğimde afalladım neyle uğraşsam diye.
çünkü yazdı ve okulda başlamamıştı.ehliyete yazıldım,spora yazıldım oyaladım kendimi.
lisans veya önlisan mezunuysanız kpss ye hazırlanın.
bundan iyi fırsat olmaz.

1 aylık evlilik için bebek erken

eşinde bebek olsun ki bebekle ilgilen kavgalarınız azalır diye düşünüyor fakat yanlış düşünüyor

oturmamış bir evlilikte bebek bomba etkisi yapar eşler birbirinden uzaklaşır.

bende böyle oldum
3 ayı doldurduk ancak alışıyorum
evde kendimi derslere verdim artık
baktım komşulardan da hayır yok en iyisi tek takılmak dedim

teşekkür ederimm çok güzel yazmışsınız umarım bende bu zor güünleri hemen atlatırım

bende böyle oldum
3 ayı doldurduk ancak alışıyorum
evde kendimi derslere verdim artık
baktım komşulardan da hayır yok en iyisi tek takılmak dedim

ewett yaa insanlar ne kadarrr soğuk sokakda görüyor dip komşum mal mal yüzümee bakıyor bi hoşgeldin iyi aksamlar demiyorlar

Gülşah Isparta da olsaydın hergün annenlere gidebilecekmiydin canım?

hergün gidemezdim tabiki ama aynı memlekette olmanın huzuru olurdu içimde ,burası da eşimin memleketi çok kalabalık bi ailesi olmasına rağmen ne arayanımız nede gelen gideniz var kimsesiz gibi zoruma gidiyor açıkcası

Üfleyip püfleyip dert yanarak olmaz. Kendinize yeni uğraşlar bulun. En basitinden İsmek gibi 250 branşta ücretsiz eğitim veren belediye kurslarına katılabilirsiniz. Böyle bir yerde hem sosyalleşmiş hem de kendinizi geliştirmiş olursunuz. Eve kapanıp gurbete dert yanmayın. :)

Aileme çok yakınım ama yinede kendimi çok yalnız hissettiğim oldu,dediğin gibi komsuluk kavramı benim oturdugum yerdede yok,olsada tuhaf insanlar..İnsan ihtiyaç duyuyo bi arkadaşa,aradada olsa vakit geçirceği birilerine..

ayy nasıll içimdeki sesii dışa vuruyorsunnn aynen dediğin gibi eşimle 5 sene uzakdan uzaga sevdik birbirmizi şimdi kavuştuk başka dert konuşalım tabiki

ewwetttt her yere eşimle gitmekk zorundayım istiyorum ki bi yakın arkadaşım olsun onunla gezeyim istannbulda gezecek yer çok ama gidemedikten sonra bi anlam ifade etmiyor

ewwetttt her yere eşimle gitmekk zorundayım istiyorum ki bi yakın arkadaşım olsun onunla gezeyim istannbulda gezecek yer çok ama gidemedikten sonra bi anlam ifade etmiyor

Evet istanbulun gezicek yeri çok istanbulda doğdum büyüdüm gezdim dolaştım,eşimlede gezdim dolaştım fazlasıyla ama arkadaş eksikliği çok hissediliyo..Herkesin yeri farklı sonuçta kocanla,ailenle,arkadasınla farklı seyler paylasırsın..

ewet bende bekarken komşularımla arkadaşlarımla dediğin gibiydim birde işin o tarafı var değilmi belkide komsumun olmaması daha hayırlıdır duaların için sağoll amin inşallah hepimizin yuvasından huzur eksik olmasın inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…