Yeni evliyim, mutlu olmam gerekiyor ama...

Sırf bu yüzden pes edip sen adım atma sakın.

Biliyorum içinin huzursuzluğu yüzünden haklı da olsan konuşmak isteyeceksin.
Neden böyleyiz diye üzülerek sorman bile bu erkek milletinin poposunu tavan yaptırıyor.
Hmmmm duramıyor benle küs, nasıl olsa yine gelip konuşacak moduna giriyorlar.

Daha 1 aylık evlisin çok üzücü.
Senin peşinde dört dönmesi gerekiyor şuan.
Yanlış anlama biz de o dönem kedi köpek gibiydik ama gelip
yalvarmasını, özür dilemesini bilirdi en azından.

Önce sadece küs. Eski ilgine hasret bırak onu baktın hala odunluğa devam ediyor..

Senin yerinde olsam o zaman onu zor durumda bırakacak şeyler yapardım.
Mesela kesinlikle ailesinin yanına gitmezdim.
Ya da onlar gelince odadan çıkmazdım.
Kavga için geldiğinde de sen bunu istedin derdim.

Yemek yap ama kendin ye tabağına bile koyma,hizmet etme bu adama.
Önce sana nasıl davranması gerektiğini öğrensin.
Baktın bu gidişattan memnun. Yabancı gibi devam ediyor.

Al karşına böyle evlilik olmaz niyetin ne diye ciddi ciddi sor.
Bu gidişle sonumuz ayrılık ben gençliğimi böyle tüketmem.
Çok soğuyorum bilmiş ol de.

Eşini en iyi tanıyan sensin.
Çözüm sende ama çözüm asla susmak, katlanmak değil..

Bu her şeyi daha da kötü yapmaz mı ? O zaman çıkardığı kavgalarda kendini daha da haklı görecek eşi ... Sen aileme saygı göstermiyorsun kadınlık görevlerini yapmıyorsun diye ... İşin ucunda haklıyken haksız duruma düşmek var ki bu daha da fena ...

Bu her şeyi daha da kötü yapmaz mı ? O zaman çıkardığı kavgalarda kendini daha da haklı görecek eşi ... Sen aileme saygı göstermiyorsun kadınlık görevlerini yapmıyorsun diye ... İşin ucunda haklıyken haksız duruma düşmek var ki bu daha da fena ...

Haksız yere kavga çıkaracağına haklı yere çıkarsın :ssz:

Sahip olduklarının farkına varması için kaybetmesi şartsa eğer
yokluk yaşatmak gerek diye düşünüyorum.

1 aylık evlisin görümce yanında azar işitmek ne demek?
Dokunmam sana diyor neden? Kaşını yaraladı diye..

O önce erkek gibi davransın sonra kadınlık görevleri beklesin diye düşünüyorum şahsen..
ama söyledim önce güzellikle sadece küs,kırgın beklesin..

Düzelmiyorsa bu yola gitsin diyorum.

Haksız yere kavga çıkaracağına haklı yere çıkarsın :ssz:

Sahip olduklarının farkına varması için kaybetmesi şartsa eğer
yokluk yaşatmak gerek diye düşünüyorum.

1 aylık evlisin görümce yanında azar işitmek ne demek?
Dokunmam sana diyor neden? Kaşını yaraladı diye..

O önce erkek gibi davransın sonra kadınlık görevleri beklesin diye düşünüyorum şahsen..
ama söyledim önce güzellikle sadece küs,kırgın beklesin..

Düzelmiyorsa bu yola gitsin diyorum.

Ben şahsen bu yöntemi denemeye cesaret edemem :)

zaten her şey bu korkular yüzünden oluyor değil mi ... Belki de haklısınızdır bazı şeylerin kıymetini görmesi gerekli .. eğer daha kötü olacaksa da inceldiği yerden kopsun böyle devam etmez çünkü ... Allah konu sahibesinin yardımcısı olsun ...

Ben şahsen bu yöntemi denemeye cesaret edemem :)

zaten her şey bu korkular yüzünden oluyor değil mi ... Belki de haklısınızdır bazı şeylerin kıymetini görmesi gerekli .. eğer daha kötü olacaksa da inceldiği yerden kopsun böyle devam etmez çünkü ... Allah konu sahibesinin yardımcısı olsun ...

Emin ol ortada gerçek bir sevgi,bağlılık varsa eğer kolay kolay
incelip kopmaz :)

çok üzülerek söylüyorum ama eşin değişmez canım
benim eşim de hoşuna gitmeyen bişey söylediğimde hemen bagırır ama evde yalnızken hayatta başkalarının yanında yapmaz oda beni değil kendini düşündüğü için etrafdan ona gelecek laflardan korktuğu için
ben hiç kimsenin bana bağırmaya hakkı olmadığını düşünüyorum ve tepkimide koyarım eğer başkalarının yanında bana öyle davransaydı ben katlanamazdım
önce eşinle konuş ki anladığım kadarıyla kendni haklı görüyor o zaman destek almayı öner ki kabul ediceğini sanmıyorum
aile büyüklerinden sana yardım edecek birileri yokmu onunla paylaşsan belki o sakinleştirir
ben öyle yapıyorum kv oğlunun karakterini biliyor çok bunaldığımda ona söylerim o çaktırmadan ayarı verir

allah yardımcın olsunn ve sana tavsiye aman dikkat et çocuk yapma

Elde edene kadarmış maalesef o anlayışlı insan görünüşü. Dereyi geçene kadar yani
Benim eniştem geldi gözüme 12 yıldır değişmedi üstüne teyzem ruh hastası oldu

Maalesef değişmiyor gerçek yüzü o kocanın
Bir çare bulmaya bak seni tapuladığını sanıyor ama ona bağımlı olmadığını kaybedebileceğini de hissettir
Yoksa işin çok zor

ben de bunu anlamıyorum herşeyin sorumluluğu nedir, erkekler için herşey daha kolay, artık çoğunun eşide çalışıyo, çift maaş var, faturalar falan netten ödeniyo, yemini suyunu annesi veriyodu şimdi eşi veriyo, üstüne düzenli cinsel hayat
ben anlamıyorum burdaki bazı konuları karısı doğum yapıyo adam depresyona giriyo, eee erkekler babalığa geç alışıyo, evlilikte çirkefleşiyo, neymiş evliliğe geç alışıyo, atla devemi yani alışamıcaksa evlenmesin, bi süre sonra düzelse bile insan unutabilir mi yaa

evet unutabilir yani ben en azından eşimin bana yakın davranışları arttıkça ilgisi sevgisi arttıkça çocuk gibi seviniyorum eşim değişiyor çünkü, anlayamadığın tam olarak erkek psikolojisi mi? psikoloji sadece kadınlara özgü birşey değil ki hele ki biz en basitinden buraya yazarak ağlayarak dışarı yansıtabiliyoruz duygularımızı onlar tamamen içte yaşıyorlar herşeyi kendi kendilerine çözmeye çalışıyorlar, evlilik psikolojisi erkek için nedir dersen eğer yani anlamadığın buysa eğer şöyle açıklamak gerek en sevdikleri aktivite olan cinsel ilişki bile evlenince omzlarına bir sorumluluk gibi biniyor daha doğrusu onlar bunu öyle sanıyorlar mutlu etmeliyim başarmalıyım ama her konuda eksik olursam dalga geçerler psikolojisini sadece maddi ve fiziki konularda yaşarken işin manevi boyutunu kaçırıyorlar. kadınları hamile kalınca yalnız kalınca aşık olunca üzülünce sevinince her konuda anlıyoruz da erkekleri neden anlamayalım? hem evlilik iyi günde kötü günde bir sınavlar zinciri değil mi asıl bu sınavlarda hemen vazgeçecek olan evlenmesin bence...

Amin canim Allah hepimizin yardimcisi olsun.. Ne diyeyim ki canim aynen seninle ayni durumdayim bosanmayi bile geciriyorum aklimdan ama kimseyi uzmeye hakkin yok otur oturdugun yerde deyip susuyorum ama eve daha alisamadan sogudum resmen esimle kusken bu haldeyken o eve de girmek istemiyorum :(

anlıyorum canım seni ama hemen pes etme derim ben sana evet ben de evlendiğimde çok sorun yaşadım şimdi mükemmel bir evliliğim var dersem yalan olur ama iyi ki sabretmişim iyi ki pes etmemişim hiç bir mutluluk asla ama asla emeksiz olmaz inan bana. alttan al sus otur demek değil bu tabi ki kavganı da et içine atma hiç bir şeyi emin ol düzelecektir...

evet unutabilir yani ben en azından eşimin bana yakın davranışları arttıkça ilgisi sevgisi arttıkça çocuk gibi seviniyorum eşim değişiyor çünkü, anlayamadığın tam olarak erkek psikolojisi mi? psikoloji sadece kadınlara özgü birşey değil ki hele ki biz en basitinden buraya yazarak ağlayarak dışarı yansıtabiliyoruz duygularımızı onlar tamamen içte yaşıyorlar herşeyi kendi kendilerine çözmeye çalışıyorlar, evlilik psikolojisi erkek için nedir dersen eğer yani anlamadığın buysa eğer şöyle açıklamak gerek en sevdikleri aktivite olan cinsel ilişki bile evlenince omzlarına bir sorumluluk gibi biniyor daha doğrusu onlar bunu öyle sanıyorlar mutlu etmeliyim başarmalıyım ama her konuda eksik olursam dalga geçerler psikolojisini sadece maddi ve fiziki konularda yaşarken işin manevi boyutunu kaçırıyorlar. kadınları hamile kalınca yalnız kalınca aşık olunca üzülünce sevinince her konuda anlıyoruz da erkekleri neden anlamayalım? hem evlilik iyi günde kötü günde bir sınavlar zinciri değil mi asıl bu sınavlarda hemen vazgeçecek olan evlenmesin bence...

ben 10 senedir tek bir erkekle beraberim yani 17 yaşından beri, o yüzden erkekler şöyledir böyledir diye genelleme yapacak seviyede değilim eşimde hiç anlattığın gibi biri değil duygularınıda belli ediyo evle ilgili herşeyide ortak sırtlanıyoruz olmadı iş bölümü yapıyoruz

ben 10 senedir tek bir erkekle beraberim yani 17 yaşından beri, o yüzden erkekler şöyledir böyledir diye genelleme yapacak seviyede değilim eşimde hiç anlattığın gibi biri değil duygularınıda belli ediyo evle ilgili herşeyide ortak sırtlanıyoruz olmadı iş bölümü yapıyoruz

terbiyesileştiğinin farkında mısın? erkekler şöyledir böyledir diyebilmemin sebebi hayatımda eşimden başka bir erkeğin olması değil belki çevresini iyi gözlemleyen biriyim? hayatımdaki kardeşimi babamı kuzenlerimi belki iyi gözlemliyorum, ben senin yorumuna elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışırken senin namusuma laf etmen hiç hoş olmadı,ustelikte bu işlere 17 yaşında başlamış biri olarak iğneyi kendine batırmalısın bence zira ben o yaşlarda yakan top oynuyordum evcilik değil. her bilgi tecrubeyle öğrenilmez örneğin hayvanların da bir kalbi olduğunu bilmek için hayvan olmaya gerek yoktur... senin 'kişi kendinden bilir işi' mantığının kendi hayat tarzından kaynakladığını düşünüyorum.

terbiyesileştiğinin farkında mısın? erkekler şöyledir böyledir diyebilmemin sebebi hayatımda eşimden başka bir erkeğin olması değil belki çevresini iyi gözlemleyen biriyim? hayatımdaki kardeşimi babamı kuzenlerimi belki iyi gözlemliyorum, ben senin yorumuna elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışırken senin namusuma laf etmen hiç hoş olmadı,ustelikte bu işlere 17 yaşında başlamış biri olarak iğneyi kendine batırmalısın bence zira ben o yaşlarda yakan top oynuyordum evcilik değil. her bilgi tecrubeyle öğrenilmez örneğin hayvanların da bir kalbi olduğunu bilmek için hayvan olmaya gerek yoktur... senin 'kişi kendinden bilir işi' mantığının kendi hayat tarzından kaynakladığını düşünüyorum.

haa sen öyle anladın
ama ben onu demek istemedim,tabiki gözlemdir seninki, demek ki çevrelerimiz farklı ben çevremde lohusa depresyonu yaşayan ya da evlilikten bunalan sorumluluktan ezilen erkek görmedim

haa sen öyle anladın
ama ben onu demek istemedim,tabiki gözlemdir seninki, demek ki çevrelerimiz farklı ben çevremde lohusa depresyonu yaşayan ya da evlilikten bunalan sorumluluktan ezilen erkek görmedim

benim yalnış anlamam normal çünkü yazdığın kelimeler yalnış bir yere gidiyor ama peki öyle demek istemediysen ben de asıl konuya cevap vereyim o zaman, elbette benim hayatımdaki bütün erkekler de sorumluluklarını biliyorlar ve bütün kadınlar da... sadece zaman zaman psikolojik bunalım yaşıyan kişiler sorumluluğunu bilmeyen kişi olduğu anlamına gelmiyor zaten herkesin hayatında dönem dönem böyle şeyler olur biz bu boşlukları gördüğümüz anda o kişiyi terk etmemeliyiz netice herşey insanlar için ve erkekler de insan... biliyor musun eşim de babam da bu dünyadaki en sorumluluk sahibi en düzgün insanlar ( herkesin kendine öyledir zaten ). ama bu onların duygusal boşlukları olmadığı anlamına gelmiyor onların da hataları onlarında duyguları onların da psikolojileri var...

benim yalnış anlamam normal çünkü yazdığın kelimeler yalnış bir yere gidiyor ama peki öyle demek istemediysen ben de asıl konuya cevap vereyim o zaman, elbette benim hayatımdaki bütün erkekler de sorumluluklarını biliyorlar ve bütün kadınlar da... sadece zaman zaman psikolojik bunalım yaşıyan kişiler sorumluluğunu bilmeyen kişi olduğu anlamına gelmiyor zaten herkesin hayatında dönem dönem böyle şeyler olur biz bu boşlukları gördüğümüz anda o kişiyi terk etmemeliyiz netice herşey insanlar için ve erkekler de insan... biliyor musun eşim de babam da bu dünyadaki en sorumluluk sahibi en düzgün insanlar ( herkesin kendine öyledir zaten ). ama bu onların duygusal boşlukları olmadığı anlamına gelmiyor onların da hataları onlarında duyguları onların da psikolojileri var...

senin evliliğinde yaşadığın sorunlarla konu sahibinin sorunları benzer mi sence?

senin evliliğinde yaşadığın sorunlarla konu sahibinin sorunları benzer mi sence?

aynısı diyemem ama benzer tabi ki, ama senin hayatındaki mükemmel erkeklerle bizim çevremizdeki normal erkekler hiç benzemiyor bence, ya da şunu anlayamadın; bizim hayatımızda ki erkekler kötü sorumluluğunu bilmeyen erkekler değil sadece bazı dönemlerde bazı davranışları bizi üzebiliyor ee ne yani baban anneni hiç mi üzmedi?

Nemesis ve dmlal..

Konuşmanız tartışmaya dönüşmesin bence arkadaşlar çünkü anlamsız oluyor.

İnsan yalnızca kendi eşine bakarak ya da hayatındaki tek erkeğe bakarak tüm erkekler
için genel çıkarımlar yapamaz. Yaparsa yanlış olur.

Şahsen ben de gerek eşime bakarak, gerekse çevremdeki erkeklere,arkadaşlarımın eşlerine
bakarak gördüm ki erkeklerin de hassas psikolojileri var hatta onların durumu bizden daha vahim.
Çünkü biz anlatmayı, paylaşmayı,dertleşmeyi seviyoruz.

Onlar içlerine atarlar ve kanka dedikleri en yakınlarıyla bile evliliklerindeki sorunları kolay kolay
paylaşmazlar. Bir kere eşime sormuştum herkes biliyor değil mi diye? ( büyük kavgamızdan bahsediyorum,
boşanmayı bile düşünmüştüm çünkü.) Bana kimse bilmiyor ben sen miyim demişti.:ssz:

Ben anlatıyorum diye benim eşim çok kızıyor bana tüm özelimizi duyuruyorsun diye.
Valla tek başına, kimseyle konuşmadan o yükü nasıl taşıyor hiç bilmiyorum.
Korkuyorum içine ata ata hasta olacak bir gün.. :S

Sonuçta erkekler de depresyona girer.
Erkekler de ağlar, çaresiz hisseder..
Psikolojinin erkeği kadını olmaz.

Evlilik iki taraf için de farklılıktır, hayatında yeni bir geçiştir.

Annelik kadar babalık da hassas bir süreçtir.
Babalığı gerçek anlamda içselleştiren bir erkek için.

Son düzenleme:
Nemesis ve dmlal..

İnsan yalnızca kendi eşine bakarak ya da hayatındaki tek erkeğe bakarak tüm erkekler

Şahsen ben de gerek eşime bakarak, gerekse çevremdeki erkeklere,arkadaşlarımın eşlerine
bakarak gördüm ki erkeklerin de hassas psikolojileri var hatta onların durumu bizden daha vahim.

Onlar içlerine atarlar ve kanka dedikleri en yakınlarıyla bile evliliklerindeki sorunları kolay kolay
paylaşmazlar. Bir kere eşime sormuştum herkes biliyor değil mi diye? ( büyük kavgamızdan bahsediyorum,
boşanmayı bile düşünmüştüm çünkü.) Bana kimse bilmiyor ben sen miyim demişti.:ssz:

Ben anlatıyorum diye benim eşim çok kızıyor bana tüm özelimizi duyuruyorsun diye.

genellemeyi yapan ben değilim ki
ben diğer konularda olduğu gibi bu konudada erkekleri masum ve çocuk gösterme çabasını anlamıyorum, evlilik içinde travma yaşaması en muhtemel kişi kadındır yani erkeklik bişey yok bence, kaşını yara yaptın artık sana dokunmıcam demek milletin önünde küçük düşürmek nedir

genellemeyi yapan ben değilim ki
ben diğer konularda olduğu gibi bu konudada erkekleri masum ve çocuk gösterme çabasını anlamıyorum, evlilik içinde travma yaşaması en muhtemel kişi kadındır yani erkeklik bişey yok bence, kaşını yara yaptın artık sana dokunmıcam demek milletin önünde küçük düşürmek nedir

Bu konuda çok haklısın kaşının üstünü yara yaptın diye seni küçük düşüren adamın
kafasında tavayla yara açsan yeridir..:ssz:

Ben de genel olarak erkeklere karşı acımasızımdır.

Bizim için her şey çok daha zor ve onlar çok daha bencil ve anlayışsız olur.
Üzülen en çok biz oluruz. Buna eminim.

Ama psikoloji konusunda onların da çok hassas dönemleri olduğuna inanıyorum.
Mesela benim eşim ailesi ile benim aramda kalmaktan dolayı çok yoruldu, yıprandı.
Düşün aile de zerre çaba yok,karısında zerre çaba yok.
Onlar ordan bır bır konuşuyor. Ben burdan bır bır konuşuyorum.

Adam bir melek olup yalvarıyordu bana bir canavarlaşıp emirler yağdırıyordu.
Sebep çaresizlik.. Kolay bir durum değil bu kimse için..

Bazı durumlarda erkekleri de anlamak gerek.
Ama konu sahibinin durumu çok farklı burda acınacak bir adam yok zorla kavga istiyor bu adam..

Her insanın hataları olabilir elbette, evliliğe alışma süreci de yaşayabilir ama

Kim olursa olsun toplum içinde böyle dangul dungul konuşamaz, konuşuyosa da densizlik etmiş olur
Eşini rencide olmuş olur
Kendisinden soğutur vs.

Doğru olan baş başayken sorunları konuşmaktır

Bu konuda çok haklısın kaşının üstünü yara yaptın diye seni küçük düşüren adamın
kafasında tavayla yara açsan yeridir..:ssz:

Ben de genel olarak erkeklere karşı acımasızımdır.

Bizim için her şey çok daha zor ve onlar çok daha bencil ve anlayışsız olur.
Üzülen en çok biz oluruz. Buna eminim.

Ama psikoloji konusunda onların da çok hassas dönemleri olduğuna inanıyorum.
Mesela benim eşim ailesi ile benim aramda kalmaktan dolayı çok yoruldu, yıprandı.
Düşün aile de zerre çaba yok,karısında zerre çaba yok.
Onlar ordan bır bır konuşuyor. Ben burdan bır bır konuşuyorum.

Adam bir melek olup yalvarıyordu bana bir canavarlaşıp emirler yağdırıyordu.
Sebep çaresizlik.. Kolay bir durum değil bu kimse için..

Bazı durumlarda erkekleri de anlamak gerek.
Ama konu sahibinin durumu çok farklı burda acınacak bir adam yok zorla kavga istiyor bu adam..

haklıyı haksızı ayıracak valla seni de yıpratmayacak ailesinide, yakınlık derecesi ya da kan bağı gözetmeyecek hak önemli olacak, yeri geldiğinde onlara sus diyecek yeri geldiğinde sana, bunu yapan adam arada kalmaz, ayrıca bu konuda konu sahibinin eşini baskı altına alacak ne var bilemiyorum kız korkusundan bişey yapamıyoki, aileyle analaşamaması eşini arada bırakması falan söz konusu değil

Nemesis ve dmlal..

evet benim de söylemek istediğim tam olarak bu, konuyu açan arkadaşla aynı sorunları yaşadığım için zamanında tecrubemi paylaşmak istedim. burası bir derdim var platformu ve ben buraya sadece iç sıkıntılarımı dillendirebilmek için üye oldum gerçek hayatımda beni tanısanız hiç bir derdi olmayan kocasına çok aşık mükemmel bir evliliği olan biri dersiniz ama işte ilk aylar böyle değildi hatta öyle ki bizim hakkımızda boşanacaklar diye dedikodu bile çıkmıştı, birşeyler zamanla değişti sabrettik ayrılmadık her zaman geriye döndüğümde iyi ki diyeceğim biriyle evliyim isterim ki konuyu açan arkadaşta görsün böyle şeyler oluyor yaşanıyor ve aşılıyor, benim annem le babam 30 senelerini dolduracaklar kim bilir babam annemi kaç kere üzmüştür sayısı yoktur belki ya da annem babama neler çektirdi kim bilir ama bu vazgeçmek boşanmak doğru birşey olsaydı kaç tane evli çift kalırdı şimdi? bu arada bu söylediklerimin hepsi hala konuyu açan arkadaşa ; anlasın vazgeçmesin mutlu olsun diye...

Back
X