yeni evliyim yardımmm

ya konuyu niye mezhep tartışmasına getirdiniz anlamıyorum
kişilerin din anlayışı dine bakış açıları ve düşünceleri dini yaşayışları farklıdır aynı mezhepten 2 kişinin ve hatta 2 kardeşin bile dini yaşayışları bakışaçıları farklıdır

Son düzenleme:
severek evlendik ama sanırım yeteri kadar sevememişiz.eşim şafi mezhebinden ben degilim her yaklaştıgımda namaz kılıcam dokunma abdestimi bozarsın falan diyor.nasıl evliyiz neden evlendik çözemiyorum.sadece aynı evde yemek yemek için mi.
canım sizde namaza yakın yaklaşmayın yada o erkenden abdest almasın.
duygularınızı açık açık anlatın onada

Arkadaşlar konunun istikbali için lütfen dini yorumlarımızı bir kenara bırakalım.
Biliyorsunuz sitede din,mezhep konularında tartışmak yasak...

arkadaşım inşallah eşinin durumu geçicidir ve bir an önce aranız düzelir diye ümit ediyorum

severek evlendik ama sanırım yeteri kadar sevememişiz.eşim şafi mezhebinden ben degilim her yaklaştıgımda namaz kılıcam dokunma abdestimi bozarsın falan diyor.nasıl evliyiz neden evlendik çözemiyorum.sadece aynı evde yemek yemek için mi.

Bu konuda fetva verecek kadar bilgiye sahip değilim ama şafi meshebinde abdest bozma olayına eşlerin dahil olmadığını biliyordum..
Çok tuhaf bir durum. Eşinizle oturup konusun, veya işe yaramıyorsa aile terapistine gidip destek alabilirsiniz..

eşiniz hanefi mezhebine geçsin hiçbir şey olmaz ona deyin ki birçok evli erkek böyle yapıyor benim eşim öyle yaptı...hiç dert etme eminim seni çok seviyordur ama yeni evlilik alışması zaman alır biz 1yılı devirdik ve ilk aylar nasıl uzaktık nedne ayrı ayrı otururduk diyip gülüyoruz..takma öğret ona..

Bu konuda fetva verecek kadar bilgiye sahip değilim ama şafi meshebinde abdest bozma olayına eşlerin dahil olmadığını biliyordum..
Çok tuhaf bir durum. Eşinizle oturup konusun, veya işe yaramıyorsa aile terapistine gidip destek alabilirsiniz..

Nikah düşmeyen birinci dereceden akrabalar haricinde ki bütün erkek ve bayanlar abdesti bozar yanlış bilgilendirme olmasın diye düzeltme yapmak istedim...
eşiniz hanefi mezhebine geçsin hiçbir şey olmaz ona deyin ki birçok evli erkek böyle yapıyor benim eşim öyle yaptı...hiç dert etme eminim seni çok seviyordur ama yeni evlilik alışması zaman alır biz 1yılı devirdik ve ilk aylar nasıl uzaktık nedne ayrı ayrı otururduk diyip gülüyoruz..takma öğret ona..

Kimsenin kimseden böyle birşeyi isteme hakkı yoktur diye düşünüyorum...

Daha çok yenisiniz bence zaman gerekir diye düşünüyorum..Kendinize ve eşinize biraz zaman vermelisiniz sonuçta birbirinizi 10 yılda tanıyor olsanız bile evlilik çok farklı alışmanız zaman alabilir..Umarım herşey gönlünüzce olur...

diger arkadaslara katiliyorum...
muhtemelen bu gecici bir donemdir...
zaten evliligin ilk donemlerinde insan ne oldugunu sasiriyor, garip geliyor...
kendinizi uzmeyin, kotu hissetmeyin...
yalnizca biraz zaman verin.

ayrica esiniz size yaklasmiyorsa siz ona yaklasin.
yapma abdestim bozulacak falan derse de ''bozulsun, karin icin bi abdest almaya mi useniyorsun, ask olsun'' deyip yuzunu iki sallandir, azicik simariklik yap vs. zaten o da sonra bir sey demez.
daha cok onun da isine gelir:))
cilve yap biraz kiz :1: erkekler sever cilveyi kaydirigubbakcemile3

valla ben hiçduramam illaki tırtıklayacağım bi tarafını adamın..oda alıştı artık bu halime yarım saat tırtıklamasam noooldu gene ne yaptımda beni tırtıklamıyorsun diyo...bende kafamı kurcalayan bişy varsa dökülürüm..yada bana küçük bi göz iması yaptın içinden bana kızıp hakaret ediyorsun değilmi gözlerinden belli diyerek şaka yollu çatarım oda gelir sarılır öper alıştırdım onu..pavlovun köpeği gibi

hepinize ilginiz ve önerileriniz için teşekkürler kızlar.konustuktan sonra düzeldi biraz eskisinden daha iyi şimdi.umarım dahada düzelir bu şekilde bi ömür geçmez çünkü

Back
X