• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni gelin

kelebek2006

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
63
0
0
Diğer
arkadaslar yeni gelin olarak ramazan ayinda türkiyeye gidip kocamin ailesini ziyaret edecegim orada kalacagim onlar calisacak herhalde benim yemek yapmami bekleyecekler fakat ben yemek yapmasini hic bilmiyorum genellikle makarna gibi basit seyler yapabiliyorum anca bunlar da iki kisi icin yani 10 kisi icin yapmak bana cok zor gelir ne yapacagimi sasirdim kahve cay falan da cok kötü yapiyorum :-S her seyi seve yeve yaparim temizlik, cocuklara bakarim ama yemek yapmakta biraz zorluk cekiyorum...:26:

Son düzenleme:
canım sende yemek yapmayı bilmediğini sadece basit şeyler bildiğini kalabalığa yemek yapmak konusunda acemi olduğunu belirt güzelce iş yapmakdan yüksünmeyeceğini ama yemek işinin seni zorlayacağını belirttikden sonra anlayışlı insanlarsa zaten hiç problem olmaz kimsede beklemez senden sen söyleyemiyorsan eşine söylet

arkadaslar yeni gelin olarak ramazan ayinda türkiyeye gidip kocamin ailesini ziyaret edecegim orada kalacagim onlar calisacak herhalde benim yemek yapmami bekleyecekler fakat ben yemek yapmasini hic bilmiyorum genellikle makarna gibi basit seyler yapabiliyorum anca bunlar da iki kisi icin yani 10 kisi icin yapmak bana cok zor gelir ne yapacagimi sasirdim kahve cay falan da cok kötü yapiyorum :-S her seyi seve yeve yaparim temizlik, cocuklara bakarim ama yemek yapmakta biraz zorluk cekiyorum...:26:

Eeee Ramazan ayına daha var.
Bilmiyorum demek yerine öğrensenize madem.

Yemek yapmak sandığın kadar zor değil be güzelim,

çok basit yemekler var hemde çok leziz tavuk güğüslerini küp küp dopra at tencereye kavur biraz sonra soğan biber ekle onuda kavur conra domates birazda salça su tuz bitti, aynısnı et içinde yaparsın,
makarna pilav ekle yanına çorba salata cacık zaten cepte
sebze yemeklerinin hepsinin yapılışı aynı zaten
o kadar kişiye ramazanda yemek hazırlamak ne sevaptır ne güzeldir
zaten ramazanda herkes çok aç olduğunda kimse tadını filan pek anlamaz sen rahat ol :))
karşılığında alacağın sevebı düşün bence :))

vallaha ögrenmek istiyorum ama hic zamanim yok su an meslek ögreniyorum ve bu yaz bitiyor sabahtan aksama kadar calisiyorum calismadigim zaman da ders calisiyorum ve yeni bir is ariyorum diger yandan da esyalari toplayip tasiyorum baska bir eve tasindigimiz icin anlayacaginiz hic zamanim yok su an...ve bir derdim daha var ilk defa Ramazan bayramini kutluyorum aile ile eskiden de oruc tutuyordum ama hic ailemle kutlamiyordum cünkü kendi ailem bayramlara bu kadar önem vermediler simdi kimlere hediye verilir sirf kücüklere mi? siz kocaniza da hediye veriyor musunuz? ve kimin elini opecegim amcalar yengeler falan daha genc yine de öpeyim mi? kocanin eli öpülez sanirim? zaten benden üc yas kücük...yaa ben örf ve adetleri pek bilmiyorum almanyada dogdum ve büyüdüm ve benim ailem pek aile sayilmazdi o yüzden biraz sorun yapiyorum su an...yanlis bir sey yapcam diye endiseleniyorum...

Son düzenleme:
canım sende yemek yapmayı bilmediğini sadece basit şeyler bildiğini kalabalığa yemek yapmak konusunda acemi olduğunu belirt güzelce iş yapmakdan yüksünmeyeceğini ama yemek işinin seni zorlayacağını belirttikden sonra anlayışlı insanlarsa zaten hiç problem olmaz kimsede beklemez senden sen söyleyemiyorsan eşine söylet

tamamen katılıyorum. sen dürüst davran ve onların beklentilerini en aza indirge.

Bilmiyorum, öğrenmek istiyorum, öğrenmeme yardımcı olursanız sevinirim dersen sorun kalmaz canım.

vallaha ögrenmek istiyorum ama hic zamanim yok su an meslek ögreniyorum ve bu yaz bitiyor sabahtan aksama kadar calisiyorum calismadigim zaman da ders calisiyorum ve yeni bir is ariyorum diger yandan da esyalari toplayip tasiyorum baska bir eve tasindigimiz icin anlayacaginiz hic zamanim yok su an...ve bir derdim daha var ilk defa Ramazan bayramini kutluyorum aile ile eskiden de oruc tutuyordum ama hic ailemle kutlamiyordum cünkü kendi ailem bayramlara bu kadar önem vermediler simdi kimlere hediye verilir sirf kücüklere mi? siz kocaniza da hediye veriyor musunuz? ve kimin elini opecegim amcalar yengeler falan daha genc yine de öpeyim mi? kocanin eli öpülez sanirim? zaten benden üc yas kücük...yaa ben örf ve adetleri pek bilmiyorum almanyada dogdum ve büyüdüm ve benim ailem pek aile sayilmazdi o yüzden biraz sorun yapiyorum su an...yanlis bir sey yapcam diye endiseleniyorum...

Ben kendi fikrimi söyleyecek olursam bizler yaşlı insanların harici kimsenin elini öpmeyiz ne kocamın ne görümcemin ne şunun ne bunun ha amca teyze kayınvalde kayınpeder gibi aile büyüklerinin eli öpülür ama bana koca eli öpmek çok abes geliyor senden isterse 10 yaş büyük olsun heleki seninki küçükmüş bile senden.Hediyede yurtdışından gittiğin için herkese çam sakızı birşeyler götürürsün yakınlık derecelerine göre ama bayramda kimseye hediye vermek zorunda değilsin yeni gelin olan sensin onlar sana hediye versin çok istersen aileden küçük çocuklara harçlık mahiyetinde para verirsin bayram sabahı

Ayrıca canım benim ailem pek aile sayılmazdı demişsin ne kast ederek böyle söyledin bilmiyorum ama bayram kutlamamaları gelenek göreneklerinin pek kalmamış olmaması aile sınıfından çıkartmayı gerektirmez bence unutma onlar senin ailen esas ailen hemde kocanın ailesi değil

şimdiden deneyimler yap hemen bence internet ortamında hele yemek yapmak daha kolay tatlım ben mesela hafta sonu tatillerimde internetten biriktirdiğim tariflerle denemeler yapıyorum yarın evlenince kocam aç kalmasın die :1::1::1:hiç zorlanmazsın emin ol dediğim gibi pratik yap lezzetli yemekler yapacağına eminim ben :16::16::16:

Back
X