- 16 Ekim 2009
- 14.445
- 8.146
- 448
- Konu Sahibi melankolimm
-
Hayırlı olsun canım ben de 23 haftalık hamileyim yolun yarısı bitti ama zaman geçmiyor sanki hiç :)hadi yaaa :) bende bır an once 8 ay gecsın dıye dua edıyorum vallahainsan ister istemez stres yapıyor anam
Yok tatlım 8 nisan 2014 te doğum yaptım.Aynen canim ilk haftalarda bende karşıyım öyle alttan bakmaya.. Allah korusun bebeğini ...
Canim senin ilk gebeliğin değil mi bu? Görümcen mi düşük yapmıştı ..
Çok iyi bilgilendirmissin canim teşekkürlerÖncelikle sağlıkla kavuşmanın dileğimle birkaç bilgi eklemek istiyorum.
12/18 haftalar arası cinsiyet öğrenilir.
12. Hafta ikili test dediğimiz dön sendromu testi yapılır ve öncesi Dr ense kalınlığına bakar. Ense kalınlığı 2.5 cm üzerinde ise risk oluşturabilir. Eğer ikili de riskli olursa 3lu 4lu tarama ve amniyon sıvısı alıp çeşitli testler yapılır.
24. Haftada tetanoz aşısı yapilir.
24. Haftada ayrıntılı USG yapılır.
28. Haftada şeker yüklemesi yapılır.
32. Haftadan itibaren kontroller 15 güne düşer ve her kontrol önce NST cekilirsiniz sonra kontrol olur.
Normal doğum olacaksa 37 de genelde çatı muayenesi olur. Bazısı 38 de yapar.
Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Sorusu olan olursa seve seve cevaplarım. Üçüncü oğlumu kucağına alacağım temmuzda insallah. Annelik çok kutsal çok güzel özellikle tekmeleri. Rabbim hepinize saglikla yaşatsın bu duyguyu.
Çok iyi bilgilendirmissin canim teşekkürlerÖncelikle sağlıkla kavuşmanın dileğimle birkaç bilgi eklemek istiyorum.
12/18 haftalar arası cinsiyet öğrenilir.
12. Hafta ikili test dediğimiz dön sendromu testi yapılır ve öncesi Dr ense kalınlığına bakar. Ense kalınlığı 2.5 cm üzerinde ise risk oluşturabilir. Eğer ikili de riskli olursa 3lu 4lu tarama ve amniyon sıvısı alıp çeşitli testler yapılır.
24. Haftada tetanoz aşısı yapilir.
24. Haftada ayrıntılı USG yapılır.
28. Haftada şeker yüklemesi yapılır.
32. Haftadan itibaren kontroller 15 güne düşer ve her kontrol önce NST cekilirsiniz sonra kontrol olur.
Normal doğum olacaksa 37 de genelde çatı muayenesi olur. Bazısı 38 de yapar.
Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Sorusu olan olursa seve seve cevaplarım. Üçüncü oğlumu kucağına alacağım temmuzda insallah. Annelik çok kutsal çok güzel özellikle tekmeleri. Rabbim hepinize saglikla yaşatsın bu duyguyu.
Yarın yakın bir saglik ocağına git kan ver birgun sonra hemen çıkar. Hiç düzensiz oluyormuydu adetin yada ilaç ağrı kesici kullandinmi adete yakınKızlar mrb benimde adetim bugün itibariyle 12 gün geçti iki gün önce test taptım negatifti adet bkliyorum gelmiyo warmı böyle bişy yaşayn
Tadını çıkar her zaman hamiş olun muyorHayırlı olsun canım ben de 23 haftalık hamileyim yolun yarısı bitti ama zaman geçmiyor sanki hiç :)
Hayırlı olsun hoşgeldin aramızaAllah razı olsun canım evet 4.ve 5.gunu yaptım ikisi de pozitifti.Ilk 5 dk da cikmisti
Amin canım hepimizeMerhabalar bende 6+4 günlük olduk keseli 1097 idi iken alttan muayenede gördük bebiside 5+6gunlukken gördük hepimize sağlıklı doğumlar sağlıklı hamilelikler
Evet canım benim belirtim adet olacagimi sanirken göğüslerim çok fenalardı. Neredeyse damarlar mı çıktı diye bakiyordum ama bisi yoktuTesti sabah ilk idrarla yap idrarin hali de belli ediyor gibi bir seydi benim .Adetten bir hafta önce göğüslerim ağrımaya başladı sonra uç kısımlarına dokunamadım uyuşuk gibiydi akıntım fazla olmadı.Şu anda göğüs uçlarım hala acıyor bulantı yok daha arada karnım ağrıyor ama gelip geçiyor
Yapıldı çocukluğumdan bu yana kedi köpek hep bir arada olduğum için bağışıklık kazanmış sıkıntı yok sadece kedi kumu ile ben ilgilenmiyorum 1 hafta oldu görmüyorum zatenHay siz çok yaşayın :) benim de 2 tane kedim var. Doktorum ısrarla uzak durmam gerektiğini söylese de bunu asla yapamamtoksoplazma testiniz yapıldı mı
Ben sandım ilk canim bu , Allah bağışlasın canim oğlunu masallah ... bakarsın bu da kız olur ne guzell ..Yok tatlım 8 nisan 2014 te doğum yaptım.
Bu ikinci oğlum 4 yaşında
aradim taradim en iyisi buydu ciddenHımm.. gerçi ayarlamıştır o zaten , tecrübeli olması iyi gerçekten .
O sikayetler adet gunun olunca oluyor bence sonrasinda sikayet kalmiyor sukur benimde oyleydi sokulucekmisim gibi agrim oluyordu birde gogus uclarim cok aciyordu damarlarim belirginlesiyordu kasik agrisi filanda var tabi ama sonrasinda kesiliyor birde gogus uclarinda catlaman oldumu hic ?İyi günler. Benim bat 29 mayıstı. Birkac gun önce kasık ağrım vardı ve göğüslerim şişmişti ve sızlıyordu. Adetim 1 gün gecince test yaptım pozitifti. Ertesi günü de kan verdim. Bhcg 444.1 çıktı. Doktora ayın 12sine randevu alabildim. O zaman kese görünür herhalde. İlk günler cok agrim vardı cok uykum vardı midem bulaniyordu Ama simdi bir şikayetim yok. Hepizin hakkında hayırlısı olsun inşallah
Bu arada Allah sag saglim kucagina almayi nasip etsin Allah bagislasin canimİyi günler. Benim bat 29 mayıstı. Birkac gun önce kasık ağrım vardı ve göğüslerim şişmişti ve sızlıyordu. Adetim 1 gün gecince test yaptım pozitifti. Ertesi günü de kan verdim. Bhcg 444.1 çıktı. Doktora ayın 12sine randevu alabildim. O zaman kese görünür herhalde. İlk günler cok agrim vardı cok uykum vardı midem bulaniyordu Ama simdi bir şikayetim yok. Hepizin hakkında hayırlısı olsun inşallah
Amin. Hepimizinkini allah bağışlasın canım. Hamilelik takviminde dogum tarihi 5 şubat gözükuyor. Benimde 4 subat gözüküyor. Tarihlerimiz yakın galibaBu arada Allah sag saglim kucagina almayi nasip etsin Allah bagislasin canim
Aaaa evet :)) aynıyız o zaman :)Amin. Hepimizinkini allah bağışlasın canım. Hamilelik takviminde dogum tarihi 5 şubat gözükuyor. Benimde 4 subat gözüküyor. Tarihlerimiz yakın galiba
Amin canim inşallah hepimiz. kese 40 liysa gözükür diye duymuştumİyi günler. Benim bat 29 mayıstı. Birkac gun önce kasık ağrım vardı ve göğüslerim şişmişti ve sızlıyordu. Adetim 1 gün gecince test yaptım pozitifti. Ertesi günü de kan verdim. Bhcg 444.1 çıktı. Doktora ayın 12sine randevu alabildim. O zaman kese görünür herhalde. İlk günler cok agrim vardı cok uykum vardı midem bulaniyordu Ama simdi bir şikayetim yok. Hepizin hakkında hayırlısı olsun inşallah
Buyrun benim başından 3 normal doğum geçmiş 1 inde sezaryen e girmek üzereyken pirtlatan biri olarak varsa cvp i bende sorularınızı bekliyorum :)@Pembe Vosvos @HemDeliHemAsik. @immzaben. @EyyyYar.Minik Duduklu Tencere . @mahperi @Bitterlokumu @Eses07. kizlar eksik varsa siz tamamlayın tecrübelerinizi yazarsanız çok mutlu olurum.yardimlarinizi bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler
Göğüsüm de ayni şekilde damarlar cikti saniyordum karın sancısıO sikayetler adet gunun olunca oluyor bence sonrasinda sikayet kalmiyor sukur benimde oyleydi sokulucekmisim gibi agrim oluyordu birde gogus uclarim cok aciyordu damarlarim belirginlesiyordu kasik agrisi filanda var tabi ama sonrasinda kesiliyor birde gogus uclarinda catlaman oldumu hic ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?