• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

anason bana itici geliyor nefescim ya,bir nevi uyuşturucu..rezene versen..

memnunum ama bizimkiler çok oynamıyorlar.anca dönüyorlar,yuvarlanıyorlar..birde brbirlerine vurup halıdan atıyorlar..

ALMİNA gelsene ya,daha neler aldın ordan bilgi ver biraz..iyi olurdu.

Son düzenleme:
evet canım anneme bir laf etmedim ne olduysa kardeşimle oldu ama demek annemde bir bahane arıyordu

gelmemek için çünki eşim geç vakte kadar çalışıyor bide şehir dışına çıkacak artık hafyada on günde bir

gelecek babamda kızın yanında kalırsınız tek olmaz demiş eşimde anne bırakmayın onu üç çocukla

napardemiş zor geliyor bunuda bahane ediyor acı ama gerçek olsun ben onları öyle böyle büyütecegim

ama onlar benden bundan sonra bir hayır görmüyecekler.

ayyy gelmezmiyim işi boş ver evin içinde birinin olması güç veriyor insana .

cnm ya oluyor işte böyle arada kavgalar ama üzücü yinede......

düzeltimiş yaş baz alınmıyor çünkü kuzenim çocuk doktoru ordan biliyorum..erken dönem prematürelerde ancak esas alınır..ek gıdaya geçişi bile doğduğu haftaya göre hesaplanır..aşıları ileri prematüreyse ona uygun cetvelle yapılır..
neyse herkes kendi bildiğine göre yapsın arkadaşlar..off ya eksik yazıp düzeltme yapıyorum hep..

Nevracım neyi vardı bebişelrinn?ben kaçırmışım oraYI GEÇMİŞ OLSUN..

Canan kız mesaj attım sana burdan bi bak hele,bebişler iizn verse erken arayacaktım..
benim babam da emekli çocuk dr. u..
benim sıpaları hep düzeltilmiş yaşa göre değerlendirdi çocuk dr.larımız..2 ay erken doğumlu benimkiler..hatta ek gıdalara henüz başlamamızı istemedi,sadece tattırın şimdilik dedi..

aynı branşta olsalar da her dr. farklı demek ki...

alminacım çocuklara eşya kiraladıgınız yerin adını yazabilirmisin bana

bide memnunmusun sorun yaşadınmı

aloynaver canım..sadece salıncak ısmarladım henüz..memnunum valla..

kızlar doktor değilim ama kuzenim çocuk doktoru eşi eczacı ve anasonu kesinlikle tavsiye etmiyorlar..

Alimina bende salıncak isteyeceğim bu ay,nasıl memnun musun?oyun halısı için biz geç kaladık sanırım dikkatlerini pek çekmedi..

anason bana itici geliyor nefescim ya,bir nevi uyuşturucu..rezene versen..

memnunum ama bizimkiler çok oynamıyorlar.anca dönüyorlar,yuvarlanıyorlar..birde brbirlerine vurup halıdan atıyorlar..

ALMİNA gelsene ya,daha neler aldın ordan bilgi ver biraz..iyi olurdu.

firdoscum senin miniklerde senin gibi matrak gülmekten öldüm ya birbirlerini mi atıyolar :60::60::60:

Alimina bende salıncak isteyeceğim bu ay,nasıl memnun musun?oyun halısı için biz geç kaladık sanırım dikkatlerini pek çekmedi..

canım salıncak iyi oluyor en azından biraz oyalanıyorlar kendi sallananlardan tavsiye ederim ben şarjlı pil kullanıyorum

kızlar internette hangi markaydı unuttum 700tlye mama sandalyesi var çok ucuzmuş ikişer tane alalım :):):))))))))))))

Son düzenleme:
evet Eylülcüm ya,kağan denizi dövüyo resmen hele bir bağırışı var sorma:)..bazen mamasını denize verir gibi yapıyorum çıldırıyor seside çok gür paşanın:9:..sanırsın ergenlik dönemine yeni girmiş delikanlı:1:

bende elektirikli olanından almayı istiyorum ama o sitede var mı bilmiyorum..

neyse ben kaçtım kızlar,yarın anne-baba eğitimim var birazda ona bakıp yatayım..öptüm sizi..

canım salıncak iyi oluyor en azından biraz oyalanıyorlar kendi sallananlardan tavsiye ederim ben şarjlı pil kullanıyorum

kızlar internette hangi markaydı unuttum 700tlye mama sandalyesi var çok ucuzmuş ikişer tane alalım :):):))))))))))))

700 tl mi ??? hiç tenezzül etmem öyle ucuz şeylere,1.500 milyarlık mama sandalyesi gördüm geçenlerde..2 tane ondan alıcam..Sudan ucuz..:37: :1:

İyi geceler arkadaşlar.

Bugün annem gelecek temizlik yapar sonrada yağızı ona satar dinlenirim diyordum.

Malesef havamı aldım,annemle dünürüde geldim hiç popomu yere koyamadım yemek yaptım çay vs.mutfaktan hiç çıkamadım bile.

Nefescim ben salıncak kiralamıştım aloynaver den 1 aylığına ama yağız pek sevmedi biz geç kalmıştık galiba alıştırmak için.Birde 6,aydan itibaren pek tavsiye etmiyorlar.Yağızda kendini öne doğru atıyordu kollarını yan demirlere geçiriyordu yani artık tehlikeli olmaya başlamıştı.

kızlar eşim milupanın gece mamasını almış 7 tahıllı diyor bir de kahvaltısını almış 8 tahıllı ballı diyor arada çok fark göremedim sizce gece gündüz fark eder mi ki

geçmiş olsun cananım sizin 4 diş var galiba dimi
kıızmın henüz dört dişi var ama oğluşum bugün 8 lediii
selam hatunlar........

ay gözlerim yanıyor artık uykusuzluktannnnn...anacığım bu kızların uykuları gece olunca mıçına kaçıyor galiba,her gece 1.30 oluyor uyumaları sinirlerim tavan yaptı ben bağırıyorum onlar sırıtıyor karşımda sabahta 6-6.30 uyanıyorlar neden bozuldu bu düzenleri anlamadım.....:59:

cnm ben ebebekten aldım forum istanbul bana yakın.....bebedor var birde mycey diye birmarka eczanede de olabiliyor bebedor ama ben onu beğenmedim

ah nefesciğim geçmiş olsun cnmmmm...ama cananın da dediği gibi sen acil bir yardımcı al cnm böyle olmazzz......

maşallah firdoscğm nazar değmesin çok iyiler....:46::46:

aynen cnm yanlız değilsin ipek te bnm kucağımda şun bağrınıp duruyor....:84::57::57:

ah kuzum diştenmi ki....???
vallaha diştenmi acep dedim ama herhangi bi kabartı beyazlık felan yok taşa çok gidip oturuyolar ya arkamı döndüğüm an parkeye kaçmış oluyolar peşimdne mutfağa geliyolar ben yemek yaparken taşa oturuyolar üşütmüşte olabilir sankiii ne var ne yok anan yok çok gelemiyon buralara dimiiiii
firdos, canan, eylül mrk eden arkadaşlar sağolun..
dr dan geldim tahminettiğim gibi sıvı alımı az olduğundan idrarda kristalleşme olup kiremit rengine kadar koyulaşıp atılabiliyormuş, enfeksiyon olmadığı sürece korkacak bşy yok su içir dedi.. tahlilleri yeni yapıldı temizdi çok şükür.. hiçbir şekilde beslenmiyorlar diyorum 1 ay sonra tekrar idrar verin dedi postaladı bizi püfff...

kirpicim 120 koyduysan 60-70 cc ısıtsın kadın geri kalanıda 1 saat sonra içirsin niye çöpe gitsinki canummm kıyma sütlerine, elif nasıl oldu kusması azaldı mı?

canom kı bizimde ateş te bi garip, terliyo 35.7 falan düşüyo sonra 37.2 ye çıkıyo niye oynaklaştı ki :52: anam bende calpol veriyodum ne verecez şimdi benim herüfün niye haberi yokki acep :47:

nero bi sapıttı bebeler bu araya Allah sonumuzu hayıretsin..
çok geçmiş olsun şekerim
bu çocuklar aç yemiyolar demedinmi böyle ne olacak demedinmiii
dün eşim babası ameilyat olmuştu iş çıkışı onun yanına uğrayacaktı.

kapı çaldı bi baktım eşimin kardeşleri eltim yeğenleri falan..

görümcemin doğum günüydü bizde kutlamak istemişler.

yediler içtiler heryer heryerde bırakıp gittiler. insan hiç düşünmezmi yaa bunun 2 küçük bebeği var diye :57: zaten regl oldum şakır şakır gidiyo psikiloji perişan.

git topla mutfağı dedim topladı 2 saatte. çamaşır vardı onlarıda ser dedim serdi :9:

cemre 1 de uyudu cansuda 1,5 ta.

saat 2,5 ta cemre ağladı emzirdim. 2 sn sonra hepsini çıkardı heryer battı :14:

baktım ateşi var özellikle elleri ateş gibi. calpol verdim 1 çay kaşığı

netten baktım avuç içi yanması b12 ve demir eksikliğinden olabilir yazıyodu.....

cemre yine uyandı sabah 7 ye kadar sürekli yağımda uyudu. bende o pozisyonda uyudum mecburen. heryerim tutulmuş. 8 de indirdim ayağımdan tam yattım cansu ağladı :14: karnını doyurdum uyudu. bu sefer cemre ağladı cansuyu uyandurdı... kabus kabussssssssssssssssssss

şimdi sallıyom daha uyumadılar :50:
düşüncesiz insanlardan nefffretttt ediyorummmm:27:
ben geldim...
evi sildim süpürdüm. bulaşıklarımvardı onları hallettim.kızları doyurdum uyuttum. bi yemeğim kaldı bide katlancak çamaşırlarım ama hiçhalim yok.kızlar sağ bel kısmım çokağrıyo ya böbrekmi vardı orda resmen nefesimi kesio ağrı özelliklekızları kucağıma alınca...biraz dinleneyim kzıalr uyanır yoğurtlarını yedirip yemeğe girişirim. çamaşırda akşama kalsın valla...
boylar konuşulmuş.. benim kızlarda biri 65 diğeri63cm. normalmiş öle dedi sağlık ocağındaki ebe. 45-48cm doğmuşlardı...
kirpi 30 cc nie boşa gitsin ya 4 saat oda sıcaklığında kalabiliyor anne sütü sakın dökme ilaç o bak biz bulamıozbulsakda içirsek die bakıoz...
kızlar beni zilloşlar emmeyi bırakdılar ama gece uykularında yada gündüz uykualrında emiyolar... oda yeter dimi. yani en azından azda olsa alıyolar anne sütünü sağmıyorum artık. makina çok kuvvetli çekmio elimle sağsam daha çok sütçıkıo...
aşkımmm özledim seniii
geçmiş olsun gelem ovammı beliniiiii
selam herkeze kimseler yok

ben ilk defa veletlerim uyanıkken net açtım hıcıatta o arada sallayarak sırayla uyuttum:66:

bugün sabah yengem süpriz yaptı saat onda bir baktım yengem hastaydı kaç haftadır

gelemiyordu kurtarıcım lçok iyleşememiş ama yine kıyamadım sana geldim dedi sagolsun

bebeklerin ütülerini yaptı lahanamı sardı evi toparladı çamaşr yıkadı benide iki saat uyuttu

valla rahatladım pazartesi gelirim yengem sıkma sen canını dedi ama yazık o kadında maf olyor bide şeker hastası

tabiiiii annem yine gelmedi bugün canı sağolsun evlat olamamışım dedim neyse diyorum ya bu kuzular böyle kalmıyacak

elbet büyüyecekler hepsi geçecek onlar düşünsün artık ben biraz kaçayım berk ilgi bekler onunla ilgileneyim

öptüm hepinizi...
canım hepsi geçecek inna elbette büyüyecek bunlar itecek muhtaçlığımızzz sen en yakın zamanda bi yardımcı al canımm mümkünse gençbi abla al bence
aaa nasıl yani ? çocuk doktorları bile düzeltilmiş yaşa göre takip ediyor ... Kronolojik yaşa göre yapılmıyor aşıları vs.leri..Kronolojik yaşa göre değerlendirirsek hatalı olur..Zamanında doğmuş 6 aylık bebekle 2 ay erken doğmuş prematüre 6 aylık bebek aynı kefeye konamaz....
ben 35 haftalık doğum yaptım ama aşılarımızı hep normal takvime göre olduk:26:

düzeltimiş yaş baz alınmıyor çünkü kuzenim çocuk doktoru ordan biliyorum..erken dönem prematürelerde ancak esas alınır..ek gıdaya geçişi bile doğduğu haftaya göre hesaplanır..aşıları ileri prematüreyse ona uygun cetvelle yapılır..
neyse herkes kendi bildiğine göre yapsın arkadaşlar..off ya eksik yazıp düzeltme yapıyorum hep..

Nevracım neyi vardı bebişelrinn?ben kaçırmışım oraYI GEÇMİŞ OLSUN..

Canan kız mesaj attım sana burdan bi bak hele,bebişler iizn verse erken arayacaktım..
yok tatlım görmeidm esajı bakarım şimdiii sen beni ararmısın şekerrr küsüm sana hahaha
herkez fatma güle baglanmış heralde

benim kuzular nerdeyse iki saatir uyuyor şaştım kaldım

bugün bir arkadaşım ıhlamurlarının içine az bişey anason at bir kaç gün

rahat uyusunlar dinlensin vücutları dedi bende karar veremedim versemmi

vermesemmi hoş vermesemde uykusuzlukta maf olacak çocuklar
ver gitsin yaa hiç bişey olmaz uyumazlarsa bi daha vermezsin uyurlarsa 2 günde bi ver bişey olmazzz
kızlar doktor değilim ama kuzenim çocuk doktoru eşi eczacı ve anasonu kesinlikle tavsiye etmiyorlar..
vallaha aylarca uykusuz kalsın onlar benim gibi uyusunda nasıl uyursa uyusun derler hayatım

700 lira mama sandalyesimi? çok ucuzmu?
70 lira yazacaktında benmi yanlış okuyorummm

kızlar eşim milupanın gece mamasını almış 7 tahıllı diyor bir de kahvaltısını almış 8 tahıllı ballı diyor arada çok fark göremedim sizce gece gündüz fark eder mi ki

ben ikisinide kullanıyorum ikiside farklı ürünlerrr
net gene koptu ama bud efa akıllılık edip kopyaladım hahahaha

yok canancım 700 tl ben de şaşırdım görünce iki tanesi 1400 ben biraz daha üstüne koyup araba alırım be bu paraya ömür boyu binerler
benim de net kopunca sen geldin aklıma direk her seferinde oluyo sana garezleri var
canım farklı ürünler ama demek istediğim kahvaltı olanı gece versen ağar mı gelir

Son düzenleme:
bilmem bişey olmaz sanırım ama birine kahvaltı birine gece dediklerine göre vardır bi bildikleri milupayı arayıp uzmana sormak lazım

vallaha ya bana garezleri var bide illa uzun alıntı yaptımmı oluyo neyse bu defa akıllılık yapıp kopyaladım yoksa sinirden kuduruyo olurdum şimdi hahaha

ayyy devrim zor bela daldı ya kesintisiz 20 dakakdır bağırıyo mustafayıda uyutmadı neyse sonunda devrimi bacağıma mustafayı yanıma aldım da uyudu mustafa bi kasede mama yedim biraz sıvı yapmışım ama neyse yedi sıra devrimde mustafa şaşırttı beni 3 kaşıktan yapmıştım ikisine diye oğluşum tek başına götürdü ohh maşallahh yarasın tosunumaaa

Back
X