Vera_mihrima
ironi yaptim ama sizede aciklayayim
Sordum cunku memursa belirli bir egitimden gecip bazi sinavlar vermis olmasi lazim ki iclerinde Turkce de var
Dusuk cumle ofke kontrolu yansitilmis ve duzeltme geregi dahi hissedilmemis cogu yerde okurken kendinizin tamamladigi bir metin okudum ben.Memurlar gunluk yasamin getirdigi resmiyeti istemedende olsa ellerinde olmadan kelime secimi ile gosterirler yazida onu gormedim
Memurmusunuz dedim cunku kurumlarda ast ust iliskisi vardir kimseyi is arkadasi kurum disi adi altinda uyaramaz yani bayanin kot giymesi muzik dinlemesi sakiz cignemesi icin baskici bir turuma giremeyecegini hatta israr ederse mobinge girecegini bunun icin zaten sef ve mudurlerin oldugunu bilmesi gerekir.
35 yasindamisiniz dedim o yasta bir bayan artik kallavi is hayatindadir, ortak calisma alanlarinda cay kahve muhabbetininde usulunu bilir,ciklet cignemeninde ,evden arada getirilen kek borek ikram usulunude , artik insan davranislari ve basetme konusunda daha tecrubelidir
Devrik cumlelerle histeri kusma geregi pek duymaz
35yasinda kurum calisani bir bayan sefi ve ustu ile irtibatini kullanir artik bazi seyler oturmustur is arkadasi bolumarasi iliski dolayisiyla kisiden ziyade kurumu baz alir
22 yasida tavri takinmaz
Sonucta benim inanasim gelmedi sordum
Konusuna gelincede sorunun kendisinde oldugunu dusunuyorum,ya kiz guzel ya cok iyi iletisimli, dagdan geldi bagdakini kovacak psikolojisi ile herseye takmis (her ise yeni baslayana ,onceki kidemli ayni gorev grubundakiler tarafindan birkac gun beslenir bu duygu benimmmm coplugummmm olayi)
Zaten yazimdaki ciglik ve uslup ifade gercek hayatindada varsa iliskiler sikintilidir
E kendin kasindin simdi uzun uzun oku
melekeda
benimde tam tersi gozlemlerim.Cevremde yas alma ile birlikte artik ciğlik bitmis, saflik bitmis ,yasamin cetin yollarimda seke seke yurumeyi ogrenmis,eskiden kiyamet kopardigi seylere takilmayan amannn o neki salla deyip gecen , cok daha tecrubeden zekilesmis kadinlar var
Sizin dediginizi daha cok 60 ve uzeri tontislerde gozlemliyorum ben, direk cocuklasiyorlar ve 2yas inadina,sendromuna donuyorlar