- 18 Şubat 2022
- 735
- 997
- 33
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
Bankaciydim farklı bir firma ama o da çok büyük öncü bir yer buraya yazmayim kim oldugum ortaya çıkar...Banka mı?.Eger öyleyse çok farklı ekranlar, cok çeşitli iş yapma biçimleri, değişip duran mevzuatlar. Tatlılıkla halletmeye çalışmaya, ufak tefek jestlere devam edin.
Çok büyük öncü yer, sizi egitime almadi mı ya? Niye böyle sizden kıdemsiz iş arkadaşınızın iş öğretmesine bırakıyor ?Bankaciydim farklı bir firma ama o da çok büyük öncü bir yer buraya yazmayim kim oldugum ortaya çıkar...
Banka gibi çok karmaşık
Oda okuyormuş kk yi
Kiz ZZZ bak okuyorsan isi guzel ogret valla cok yardim edeceğim sana
Yok almadılar o kotu iste ortamda birinin yanına verdilerÇok büyük öncü yer, sizi egitime almadi mı ya? Niye böyle sizden kıdemsiz iş arkadaşınızın iş öğretmesine bırakıyor ?
Cok haklısın birseyler aldim bugün belki gününde değildir öğreneceğim bir sekil de mecburum o baba degil ben ona geleyim su anBen de geldiğim birime bağlam ve yerel dinamikler hakkında hiçbir şey bilmeden geldim ve benim pozisyonuma başvurmuş ve işi benden iyi bilen kişilere yoneticilik yaptım. Hepsi de çok yardımcı oldu her şeyi öğrettiler bunu başımıza kim getirdi diye düşündülerse de asla belli etmediler bunun karşılığında ben de elimden geleni yaptım ve insanlara faydam dokundu bence. Yönetici her şeyi bilmek zorunda değil öyle olsa herkes kendi biriminde baslar 40 yıl geçirir zamanla yukselirdi ama artık öyle bir dünya yok ki. Detaylari, iç işleyiş bilmemek bir insanı yetersiz yapmaz. Teknik bilgi ve kesisimsel yeteneklere bakarak ise alıyorlar. Özellikle işbirliği ve yatay hiyerarşilerde herkesin is ahlakı bakımından is arkadaşlarıyla bilgi paylaşmak, işbirliği yapmak yükümlülüğü var bence. Karşılığında yeni gelen kişi emek hırsızlığı yapmayacak, her zaman saygılı olacak, karşısındakine değer verecek. Konu sahibi bence sen de bu son cumlemde yazdığım şekilde yaklaş arkadaşa yani gorevlerinizin farklı olduğunu, onun işine saygı duyduğunu, onunla takım gibi çalışmak istediğini hissettir. İçinden "bu da işini savsakliyor bir şey bildiği yok" filan diye geçiriyorsun burada o his bize de geçti. Ama hemen bu şekilde yargılama ve karar verme, böyle düşünsen de hissettirme asla. Çünkü karşındaki bunu anlar ve seni iyice rakip gibi görür bu sefer bilerek bilgi saklar, insan doğası savunma davranışı. Sen onun ustu de olsan özellikle ilk zamanlarda sert, yargilayici vs geribildirimlerden kaçın, önce gozlemle ve eleştirin varsa en yapıcı şekilde yap. Bence isyerinde diplomatik olmayı öğrenmek çok önemli.
Simdi karışık bir ortam var ondan konuşamıyorum ama is devretmeyecegi öğretmeyecegi de kesin sabah dedim müdüre cok yogunmus diye şikayet oldu mudur de farklı bir yere gidecek is öğrenmek için cok çabalıyorum ins hemen öğrenirimBence o hanımla açık açık konuşun. Daha özen göstermesi gerekiyor, rahatsız olduğunuzu bilsin. Bilerek yapıyor, sizi kötü göstermek için.Madem üstüsünüz, o da size iş devredecek ona göre davranması gerekiyor. Konuştuğunuz halde yardımcı olmuyorsa gereken yerlere gidip durumu anlatın. Çekinmeyin sakın.
Onun bilgisarinda o dediğin naneyi nasil yapayimBak arkadaşım kimse sana iş öğretmek zorunda değil.
Yavaş yavaş anlatmak zorunda da değil zaten anlamaman işine gelir.
Onun inisiyatifine kalmış bir durum.
Sen çabalayacaksin.
Ne yapiyoruz Windows+g tuşuna basiyoruz, o ekranda hızlı hizli anlatirken ekran kaydi aliyoruz sonra tekrar tekrar izliyoruz.
Bedavaciliktan, armut piş ağzıma düş insanindan nefret ediyorum, emek vermeden öğrendiğin şey beş para etmez.
Konuşsam da aynını yapacakBence o hanımla açık açık konuşun. Daha özen göstermesi gerekiyor, rahatsız olduğunuzu bilsin. Bilerek yapıyor, sizi kötü göstermek için.Madem üstüsünüz, o da size iş devredecek ona göre davranması gerekiyor. Konuştuğunuz halde yardımcı olmuyorsa gereken yerlere gidip durumu anlatın. Çekinmeyin sakın.
Bugun is bölümü yapılmış aksam beni çağırdı mudur kiz istedigi isleri almis bende dedim ki o cok yogun bana is gösterecek vakti yokmuş yanımdaydı bir şekilde öğreneceğim çıkarım yokÖzel sektörde yine finans işinde büyük bir kurumda ilk başlarda yeni gelenlere her şeyi öğretmeye çalıştım tabiri caizse öğrensinler diye kendimi parçaladım daha sonra bir çoğu bana bilgisizmisim gibi yada o programı ekranları en iyi onlar bilirmiş gibi davranmaya başladı baktım genel müdürümude etkiliyorlar artik yeni gelenlere hiç kendimden ödün vermedim diğerleri de evlilik vs vs gibi nedenlerle işten ayrıldılar zaten onlar kimseye tek bir tuşa bastıklarını bile göstermiyorlardı. Bir de ben mause kullanmiyorum hızlı hızlı ctrl+ f veya alt tuşlarıyla her ekranda işimi çabucak hallediyorum öyle olunca hiç anlamıyorlar ne yaptığımı dikkatli takip etmedikleri için ama bu benim müdürüme verdiğim cezaydıyeni gelenlerle bir sorunum yok kendileri onların ustuyum diye dedikodumu yaptilar bu arkadaş da daha önce öğretip böyle şeylere maruz kalmış olabilir youtubeden videoları izleyin bir de boş kaldığınız her an programın her detayını karistirin her ekrana tıklayın herkesten daha iyi ogrenirsiniz
Allah yardımcınız olsun,bence kısa sürede ogrenirsiniz siz ..Kolaylıklar dilerim..Bugun is bölümü yapılmış aksam beni çağırdı mudur kiz istedigi isleri almis bende dedim ki o cok yogun bana is gösterecek vakti yokmuş yanımdaydı bir şekilde öğreneceğim çıkarım yok
Beynim ağrıyor niye insanlar bu kadar kötü... Ben olmasam baskasi olacakAllah yardımcınız olsun,bence kısa sürede ogrenirsiniz siz ..Kolaylıklar dilerim..
Bu 2. Haftam daha Diğerleri gösteriyor onların bildigi isleri hatta iyice gösteriyorlar ama bu onlardan devralacagim isleri ama bunun elindeki isleri devralmam lazım göstermiyor sabah surat bir karış günaydın yok beni yok sayıyorSabırlı olmanız lazım.
Not almanız lazım.
Çok çaba lazım.
Zamanla düzene girer.
Yanına gidip müdür burada birlikte çalışmamızı istiyor demeniz gerek.
Başka soru sorabileceğiniz kimse yok mu? Arada onların yanına da gidip sohbet ederken öğrenmeye çalışın.
Sıkboğaz etmeden öğrenmeye çalışın.
Kolaylıklar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?