• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni iş korkusu

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
1.467
1.362
333
Henüz yeni evliyim 2 buçuk aylık. Evlenmeden önce iş bulma konusunu kendime çok büyük dert edinmiştim, çünkü çok küçük bir yerde oturuyoruz. Merkeze 2-3 saat uzak, ne bir şirket var ne okuduğum bölümle alakalı bir şirket firma...kısaca bana göre uygun hiçbir iş yok.........diyordum ve hiç beklemediğim anda ve yerden iş görüşmesine çağırıldım :)

Mesleğimle bölümümle hiç ama hiç alakası yok, bambaşka bir alan. Daha önce hiç bu alanda deneyimim olmadı, olmamasını geçtim aklımın ucundan bile geçmemişti. Ama geri çevirmedim, çünkü ben çalışmak istiyorum, eşime evime yuvama katkım olsun istiyorum. İlerde doğacak olan çocuklarım için (Rabbim inşallah nasip ederse) yatırım yapmak istiyorum.

Bu pazartesi başladım işe. Herşey çok karışık geliyor bana. Altından kalkabilir miyim diye düşünüp duruyorum sürekli. Bana işi öğretecek olan kız önemli bir konu üzerinden çalıştığı ve önümüzdeki günlerde yetiştirmek zorunda olduğu için bana henüz fazla birşey öğretmedi. Verdiler önüme bir bilgisayar 'Al araştır öğren not al kendine, takıl kafana göre' gibisinden geçip gidiyor günler :D

Kimse annesinin karnında öğrenmedi bu işi diyorum kendi kendime 'Sen de öğrenirsin, bu kadar zor olamaz. Milllet nasıl öğrendiyse sende öğreneceksin' gibi laflarla motive ediyorum kendimi. Ama kızın nelerle uğraştığını gördükçe, ve o yakında gittiğinde onun yerine geçeceğimi düşündükçe tekrar tırsmaya başlıyorum.

Aranızda hiç buna benzer şeyler yaşadımı veya hissetti mi? Yeni bir iş...Yapabilirmiyim korkusu...?

konuyu takipteyim :)
pazartesi ben de mesleğimle alakasız bir iş görüşmesine gideceğim, ola ki anlaşırsak ne yaparım nasıl kalkarım altından bilmiyorm, baya da komplike bir işe benziyor :KK70:
neyse aslında hepimiz ilk işimize başladığımızda hiçbir şey bilmiyorduk, ama bir şekilde öğrendik oturttuk sistemi, bir kere başlanınca altından kalkılmayacak iş yok diye düşünüyorum artık.

Tabii ki, her zaman ilk işler korkutur insanı.
Hele ki yabancı olduğunuz bir sektör ise.

Tam olarak ne olduğunu da söyler misiniz? Sakıncası yoksa.

Allah yardımcınız olsun ama mantıkta doğru yoldasınız "kimse anasının karnından iş bilgileri ile çıkmıyor". Herşey sonradan öğrenilebilir yeter ki algılarınız açık olsun.
Umarım işi olan o kız da bir an önce işlerini bitirip size gerekli aktarımları sağlar, iş işleyişine geçtikçe kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Tabii ki, her zaman ilk işler korkutur insanı.
Hele ki yabancı olduğunuz bir sektör ise.

Tam olarak ne olduğunu da söyler misiniz? Sakıncası yoksa.

Allah yardımcınız olsun ama mantıkta doğru yoldasınız "kimse anasının karnından iş bilgileri ile çıkmıyor". Herşey sonradan öğrenilebilir yeter ki algılarınız açık olsun.
Umarım işi olan o kız da bir an önce işlerini bitirip size gerekli aktarımları sağlar, iş işleyişine geçtikçe kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Dış Ticaret Sorumlusuyum. Henüz değilim tabiki de ama olmaya çalışıyorum :D

pazartesi ben de mesleğimle alakasız bir iş görüşmesine gideceğim, ola ki anlaşırsak ne yaparım nasıl kalkarım altından bilmiyorm, baya da komplike bir işe benziyor :KK70:
neyse aslında hepimiz ilk işimize başladığımızda hiçbir şey bilmiyorduk, ama bir şekilde öğrendik oturttuk sistemi, bir kere başlanınca altından kalkılmayacak iş yok diye düşünüyorum artık.

O zaman size de hayırlı olsun ve başarılar dileyelim :) Ben galiba etrafımda çalışan herkese usta gözüyle bakıyorum, ben ise çırak :KK53:

bence öğrenirsiniz sonuçta öğrenilmeyecek bir şey olsa tecrübesiz birini almazlardı, ama bu süreçte gözlem yapmanız araştırmanız kendinizi geliştirmeniz önemli. Sizinle aynı işi yapanlar var ise onların yanında oturup sadece izleyerek bir şeyler öğrenmeye çalışın bence...

O zaman size de hayırlı olsun ve başarılar dileyelim :) Ben galiba etrafımda çalışan herkese usta gözüyle bakıyorum, ben ise çırak :KK53:

daha görüşmeye bile gitmedim ama bende şimdiden korku başladı, bi de 10 yıllık mesleki deneyimimi ve uzmanlıklarımı bir kenara atıp, sıfırdan başlamak değişik olur olursa, olursa tabi, kendi kendime gelin güvey oluyorum galiba işsizlikten balataları sıyırdım :KK70:
arada böyle iş ve sektör değişiklikleri iyi gelir, ömür boyu aynı iş bayar sanki, farklı deneyimlere açık olmak lazım :KK66:

bence öğrenirsiniz sonuçta öğrenilmeyecek bir şey olsa tecrübesiz birini almazlardı, ama bu süreçte gözlem yapmanız araştırmanız kendinizi geliştirmeniz önemli. Sizinle aynı işi yapanlar var ise onların yanında oturup sadece izleyerek bir şeyler öğrenmeye çalışın bence...
Aslında niyetim o yöndeydi fakat Eleman bambaşka bir şeyle meşgul onu yetiştirmesi lazım o yüzden benimle ilgilenemiyor. Bende kendimi KK'da buldum sonunda can sıkıntısından :KK45:
Tabiki de öyle sessiz sedasız ilgisiz bir şekilde oturup zaman öldürmüyorum aklıma gelen birşey olursa soruyorum, arada ufak tefek işler veriyor bana, hem yavaş yavaş ü öğreneyim diye hemde oyalanacak bir işim olsun diye

Dış Ticaret Sorumlusuyum. Henüz değilim tabiki de ama olmaya çalışıyorum :KK70:

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Evet çetrefilli bir iş, fakat inanın birşeyler rayına zamanla oturacaktır.
Bir bakacaksınız ki herşeyden anlıyorsunuz, her iş böyledir.

Ben kendi alanımda 1 sene ara vererek tekrar işe girdiğimde bile bocaladım.
İşi bildiğim halde.
Farklı düzen, farklı kişiler, farklı bir iş yeri.
Kaldı ki siz daha önce bu işi yapmadınız sıfırdan öğreniyorsunuz.
Bu şekilde hissetmeniz gayet doğal...

daha görüşmeye bile gitmedim ama bende şimdiden korku başladı, bi de 10 yıllık mesleki deneyimimi ve uzmanlıklarımı bir kenara atıp, sıfırdan başlamak değişik olur olursa, olursa tabi, kendi kendime gelin güvey oluyorum galiba işsizlikten balataları sıyırdım :KK70:
arada böyle iş ve sektör değişiklikleri iyi gelir, ömür boyu aynı iş bayar sanki, farklı deneyimlere açık olmak lazım :KK66:

Bence olumlu geçecek hiç sıkma canını. İhtiyacımız olan tek şey sabır :)

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Evet çetrefilli bir iş, fakat inanın birşeyler rayına zamanla oturacaktır.
Bir bakacaksınız ki herşeyden anlıyorsunuz, her iş böyledir.

Ben kendi alanımda 1 sene ara vererek tekrar işe girdiğimde bile bocaladım.
İşi bildiğim halde.
Farklı düzen, farklı kişiler, farklı bir iş yeri.
Kaldı ki siz daha önce bu işi yapmadınız sıfırdan öğreniyorsunuz.
Bu şekilde hissetmeniz gayet doğal...

Çok teşekkür ederim. Aslında burada gerekli olan Almanca dilinin iyi olması. O da benim Anadilim olduğu için o konuda pek bir sıkıntı yok. Şirkete giren çıkan bütün mailleri de inceledim. İmla kurallarına metinlere pek dikkat edilmiyor burada gördüğüm kadarı ile :D Bende aksine o konuda çok titizimdir. Karşımdaki beni acemi zannetmesin diye elimden geldiği kadar profesyonel cümleler kurarım :D

Çok teşekkür ederim. Aslında burada gerekli olan Almanca dilinin iyi olması. O da benim Anadilim olduğu için o konuda pek bir sıkıntı yok. Şirkete giren çıkan bütün mailleri de inceledim. İmla kurallarına metinlere pek dikkat edilmiyor burada gördüğüm kadarı ile :KK70: Bende aksine o konuda çok titizimdir. Karşımdaki beni acemi zannetmesin diye elimden geldiği kadar profesyonel cümleler kurarım :KK70:

Ooo süper, o zaman gerçekten zevk alacağınız bir iş yapacaksınız.
Sizin adınıza sevindim, çünkü ben de aynı durumdayım.
İngilizce ana dilim gibidir ve dediğiniz gibi işi devraldığım kişi ne imlaya ne de yazım kurallarına dikkat eden biri.
Özellikle mail yazışmalarında.

Şimdi zevk alarak yapıyorum ve işimi de ciddiye aldığım için ona göre saygı görüyorum.

Aa Pelin' cim çok sevindim inşallah çok olumlu geçer görüşmen.

Konu sahibesi siz de üzülmeyin neden yapamayasınız ki ? İnsanlar nelerin altından kalkar isterse. Korkmayın.

Aa Pelin' cim çok sevindim inşallah çok olumlu geçer görüşmen.

Konu sahibesi siz de üzülmeyin neden yapamayasınız ki ? İnsanlar nelerin altından kalkar isterse. Korkmayın.

sağol cnm umarım olur bu kez, çünkü bu belirsizlikten çok sıkıldım artık.
2 aya yaklaştı ortalama haftada 1 görüşmeye gittiysem hiçbiri olmadı, ya çok abuk koşullar teklif ettiler ben kabul etmedim ya da haftaya arayacağız diyip duman oldular :KK14:
işsizim de işsizim modundan çıkmam lazım artık :)

sağol cnm umarım olur bu kez, çünkü bu belirsizlikten çok sıkıldım artık.
2 aya yaklaştı ortalama haftada 1 görüşmeye gittiysem hiçbiri olmadı, ya çok abuk koşullar teklif ettiler ben kabul etmedim ya da haftaya arayacağız diyip duman oldular :KK14:
işsizim de işsizim modundan çıkmam lazım artık :)

Aynen :( çok bunaldım çok tarif edemem. Beni de arıyorlar " sizin uluslararası şirket tecrübeniz var bizdeki iş daha basit gelir misiniz ?" diyorlar, benim için sorun olmayacağını belirtiyorum ama yok aramıyorlar bir daha. Çook büyük şirketler mesela Alarko, Yaşar Grubu falan da beni beğenmiyor kaldım arada :/

öyle bilgisayardan araştırılarak vs öğrenilmez tüm işler. pratikle öğrenilir. tabi oldukları bi kanun mevzuat vs varsa onlara çalışabilirsiniz. ama dedğim gibi pratik yapmak gerek. zamanla herşey yerine oturur. dediğiniz gibi kimse anne karnında öğrenmiyor. kendinize güvenin.

Aynen :KK43: çok bunaldım çok tarif edemem. Beni de arıyorlar " sizin uluslararası şirket tecrübeniz var bizdeki iş daha basit gelir misiniz ?" diyorlar, benim için sorun olmayacağını belirtiyorum ama yok aramıyorlar bir daha. Çook büyük şirketler mesela Alarko, Yaşar Grubu falan da beni beğenmiyor kaldım arada :/

Tam olarak ayni durumdayiz, benim begendigim beni begenmez, beni begeneni ben begenmem... zaten farkettiysen eski deneyimlerinin cok altinda islere basvurunca aramiyorlar bile. neyse oyle ya da boyle bulacagiz guzel bir iş, ben inaniyorum :)

Tam olarak ayni durumdayiz, benim begendigim beni begenmez, beni begeneni ben begenmem... zaten farkettiysen eski deneyimlerinin cok altinda islere basvurunca aramiyorlar bile. neyse oyle ya da boyle bulacagiz guzel bir iş, ben inaniyorum :)

İnşallah canım inşallah :KK200:

Back
X