Yeni iş.. Stres,Kaygı…

SpamKutusu

👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
1.541
3.229
133
Arkadaşlar merhaba.
Çokkkkkk uzun bir aradan sonra işe başladım. Ama görece zor ve karışık bir yer( ya da bilmiyorum alışırsam karışık gözükmez mi?) Ancak çok zorlanıyorum, hep hata yapacağım korkusu basıyor beni ve hata da yapıyorum 🥺. Bir şey yapsam 4 5 kere kontrol ediyorum. Cumadan bir şey yaptıysam tüm hafta sonu onu düşünüyorum. Çok kaygı doluyum. Bu durum beni çok zorluyor. İşinin başlarında benim gibi olup daha sonra kendisini düzeltebilen var mı? Ya da bir tavsiyesi olan? Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Ben aynı oyleydim ise girdiğimde. Aşırı stres olur yanlış bir şey yapmamak adına defalarca kontrol ederdim ayaklarım geri geri giderdi :) maksimum 1-2 aya tamamen alışmış olursunuz bence, şimdi o pozisyona göre çok daha önemli bir pozisyondayım gözden kaçırdığım ya da yanlış yorumladığım en ufak şey çok büyük kayıplara yol açabilir ama inanın eski stresten eser kalmadı. Alıştım, rahatladım otomatiğe bağladım diyebilirim.

Aşırı stres olur yanlış bir şey yapmamak adına defalarca kontrol ederdim ayaklarım geri geri giderdi :)
Çalışma hayatını pek sevmiyordum ben ama artık cidden böyle işe gitmek istemiyorum 😓 sanki hiç öğrenemeyeceğim gibi ki 1 ay oldu sayılır hala aynıyım
gözden kaçırdığım ya da yanlış yorumladığım en ufak şey çok büyük kayıplara yol açabilir ama inanın eski stresten eser kalmadı.
Bunu nasıl beceriyorsunuz :(

Çalışma hayatını pek sevmiyordum ben ama artık cidden böyle işe gitmek istemiyorum 😓 sanki hiç öğrenemeyeceğim gibi ki 1 ay oldu sayılır hala aynıyım

Bunu nasıl beceriyorsunuz :KK43:
Açıkçası girdiğim kurumdaki çalışan herkesi üstün yetenekli ve çok zeki olarak düşünürdüm. İçeri girince aslında öyle olmadığını gordum benden daha zeki olmadıklarını hatta bir çoğundan daha zeki olduğumu fark ettim. Bu özgüven asıl beni rahatlatan şey oldu. Onlar yapıyor ben niye yapmayayım diye düşündüm üstesinden geldim sukur. Benden yıllar önce girenlerin istediği pozisyona geldim birkaç senede. Dilerim siz daha iyi yerlere gelirsiniz.

Yanlış yapsanız en fazla ne olabilir ki ? Relax olmayı deneyin. Herkes ilk başta bilmediği bir işte gerginlik yaşar. Yapanlar nasıl yapıyorsa siz de yaparsanız. Hiç bir eksiğiniz yok. Ki yeni girdiğiniz için tolere edilebilir bir durum yanlış yapmanız.
Yarın daha kafanız rahat bir şekilde işe gidin. Yanlış yapsanız bile tedirgin olmayın. O duyguyu aşabilirseniz çorap söküğü gibi gelecek gerisi.

Arkadaşlar merhaba.
Çokkkkkk uzun bir aradan sonra işe başladım. Ama görece zor ve karışık bir yer( ya da bilmiyorum alışırsam karışık gözükmez mi?) Ancak çok zorlanıyorum, hep hata yapacağım korkusu basıyor beni ve hata da yapıyorum 🥺. Bir şey yapsam 4 5 kere kontrol ediyorum. Cumadan bir şey yaptıysam tüm hafta sonu onu düşünüyorum. Çok kaygı doluyum. Bu durum beni çok zorluyor. İşinin başlarında benim gibi olup daha sonra kendisini düzeltebilen var mı? Ya da bir tavsiyesi olan? Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
İşinizin patronu değilseniz eğer mesai bitince kafanizdan atin geri kalanlari. Birakin patronunuz halletsin. En kotu ne olabilir yahu ? Kaygi bozuklugu olusturuyorsunuz kendi kendinize. Bir sure sonra alisip bugunlerinize guleceksiniz nitekim.

Açıkçası girdiğim kurumdaki çalışan herkesi üstün yetenekli ve çok zeki olarak düşünürdüm. İçeri girince aslında öyle olmadığını gordum benden daha zeki olmadıklarını hatta bir çoğundan daha zeki olduğumu fark ettim. Bu özgüven asıl beni rahatlatan şey oldu. Onlar yapıyor ben niye yapmayayım diye düşündüm üstesinden geldim sukur. Benden yıllar önce girenlerin istediği pozisyona geldim birkaç senede. Dilerim siz daha iyi yerlere gelirsiniz.
Çok teşekkür ederim 🤗 sadece rahat ve kaygısız olsam yeter bana

Yanlış yapsanız en fazla ne olabilir ki ?
Sonradan başıma bela olabilir:(

olmayı deneyin. Herkes ilk başta bilmediği bir işte gerginlik yaşar. Yapanlar nasıl yapıyorsa siz de yaparsanız. Hiç bir eksiğiniz yok. Ki yeni girdiğiniz için tolere edilebilir bir durum yanlış yapmanız.
Yarın daha kafanız rahat bir şekilde işe gidin. Yanlış yapsanız bile tedirgin olmayın. O duyguyu aşabilirseniz çorap söküğü gibi gelecek gerisi.
Üstüme çok iş veriliyor, kafam karışıyor, dağınıklık ve her şey birbirine giriyor. Belki de özgüvenim yok o yüzden böyleyim bilmiyorum nasıl aşılabilir

İşinizin patronu değilseniz eğer mesai bitince kafanizdan atin geri kalanlari. Birakin patronunuz halletsin. En kotu ne olabilir yahu ? Kaygi bozuklugu olusturuyorsunuz kendi kendinize. Bir sure sonra alisip bugunlerinize guleceksiniz nitekim.
evet çok stresliyim günlerdir kendime çok zarar veriyorum farkındayım ama engel olamıyorum

Kendi konumu hortlatıcam ama çok mutsuzum arkadaşlar burada, 2 aydır burdayım ve maalesef yer değiştirme şansım yok. Her gün çok mutsuzum bu işi yapmak istemiyorum çok stresliyim diyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Böyle bir durumda olsanız ne yapardınız, kendinizi nasıl rahatlatırsınız biraz tavsiye lütfen ..

Yarın işten çıkabileceğini unutma ve korkun varsa üzerine git sakın geri adım atma kim ne derse desin kendini ezdirme...

Back
X