Yeni is yerim nolur yardim

• Konu Sahibi Konu Sahibi univ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

univ

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
296
171
303
Amasya
Ben 15 eylülde yeni iş yerimde başladım. Kendim bekar 36 yaşında elektrik mühendisiyim ama hasta anneme baktığım için yıllarca çalışmadım haliyle Tecrübem yok. Beni tecrübem olmadığı halde kendi mesleğimde işe aldılar. Ve işi öğreteceklerini söylediler.Patron ilk başlarda çok iyi idi. Bir iki basit olmayan soru sorduğumda adam bana salak muamelesi yaptı. Sonra iş arkadaşımın birşey becermediğini herşeyi kendi yaptığını anlattı bana. Ben ama şahit olduğum için yalan olduğunu biliyordum. Sadece dinledim. Patron çok zengin ve elektrik branşına yeni atıldı. Bizi hep salak yerine koyuyor ve her yapılan iyi işi kendi yapmış gibi anlatıyor. Kendisi orta okul mezunu ve çok kompleksli biri. Sorun adam bütün gün bizimle aynı odada. Hep bir yalanlar atıp pohpohlanmak ister. Bende pohpohluyorum ama iş öğrenmek istiyorum bütün gün hakaretlerini dinlemek veya pohpohlamakla geçirmek istemiyorum. Adamın büsürü dostu var evli olduğu halde ( beni ilgilendirmez sadece nasıl biri olduğunu anlamanız için yazıyorum bunu). Bu dostlarını bazen bizim yanımızda arayıp ( takip ediyor) “ sen neden oradasın ?” Gibi sorular soruyor. Aşırı kontrolcü bize karşı da. Yemeğı orada yiyin gibi emirlerde bulunuyor. Geçen benden birşey almamı istedi bende birazdan paydos dedim iş saatinde gitmek istediğimi söyledim çünkü işlerim var dedim. Arkadaşlarım ( iş dışında) adama narsizt diyor. Adam haksız da olsa biz ne kadar hatasını dolaylı şekilde düzeltmeye çalışsak da bizi haksiz duruma düşürüyor. Ep o haklı herşeyi o biliyor biz salağız . Benim bir yandan iş tecrübem olmadığı için elim mahkum. Bit yandan da için içimi yiyor. Ne hayallerle girmiştim o işe. Adam bana mazot parasını vereyim benim oğlanı okuldan al dedi. Bende yol çok uzak ben işten sonra o yolu gidip gelemem dedim. Biliyorum bana oğlunu alana kadar bu teklifte bulunacak çünkü maksat kontrolü elde tutmak. Nolur bana yol gösterin özgüvenim yerle bir oldu

Sınırlarınızı net çizin, sadece işinizi yapin kimseyi de pohpohlamayin. Isten çıkarırsa çıkarsın şayet ben böyle bi insanin yaninda "kendi meslegim" adi altinda adamin bütün özel işlerini yapacagima bi kere buldum yine iş bulurum mantığıyla iş aramaya devam etmeyi yeglerim. Tabi iş imkanlariniza bagli, baska bi yerde bulmaniz cok mu zor?

Evet maalesef tecrübe arıyor herkes. Çok denedim en son burası oldu

Bir kere işle alakalı olmayan bir işi yaparsanız hep sizin üstünüze kalır baştan tavır koymanız gayet yerinde olmuş elinizden geldiğince tecrübe edinmeye bakın bir sene dayansaniz bile başka yerde belki daha güzel şartları iyi olan bir yer bulursunuz.
Ben de sekreterim daha önceki işyerimde patron benden çaycı yokken izindeydi misafiri geldi dışardan yemek söyleyebiliriz bana sen menemen yap dedi ben de ben iyi yapamam bilmiyorum yemek yapmayi dedim dışardan söyledim . Bazıları herşeyi yapmayi kendinde hak görüyor maalesef.

Çıkmak şu an benim için bir opsiyon değil ne yapabilirim?

Sınırlarını net çizmelisin , başından yapmazsan ileride aynı devam eder çünki .

Yok orda yeme burda ye , onu içme bunu iç vs vs çok irite edici . O an nötr gibi görünen ama kesin bi cevap verip kesmelisin.

Sınırlarını net çizmelisin , başından yapmazsan ileride aynı devam eder çünki .

Yok orda yeme burda ye , onu içme bunu iç vs vs çok irite edici . O an nötr gibi görünen ama kesin bi cevap verip kesmelisin.
Ne gibi cevap mesela? Çok korkularım var Yanlış birşey söylemekten .adam kompleksli zorbacı biri Heran çıkış verebilir

Ne gibi cevap mesela? Çok korkularım var Yanlış birşey söylemekten .adam kompleksli zorbacı biri Heran çıkış verebilir
Ben olsam yahu biz ördek ailesi miyiz x bey der gülerdim . Bu birinci seviye . Şakayla karışık .

İkinci seviyede yine canım böyle istedi der geçerdim .
Gülmek yok , şaka yok .

Üçe de gidiyorsa artık durulmuyorsa direk istemiyorum derim . Ciddi bir şekilde .

Maaş veriyorlar diye insanların özelinize , hayatınıza müdahale etme hakkı yok .
Ayrıyeten şöyle iyiyim böyle iyiyim dye böbüerlenen herife ben de üniversitede öğrendiklermi , hocalarımı vs anlatırdım .

Yanımda ki arkadaşım anlatıyor bazen o yüzden çocuğu kıskanıyor ve gıcık oluyor. Onu yavaşyavaş işten uzaklaştırmaya başladı

Bunun adı psikolojik eziyet
Bende yasadım calısırken bunu gerek patrondan gerek basta aramız cok iyi olup sonradan ayagımı kaydıran iş arkadaşlarından
Benim tavsiyem calısırken bir yandan yine kendi alanında baska bir iş bakman
Biliyorum bulman zor olacak belki 1 sene sürer
Ama bu surede hem işi biraz ogrenmiş olursun
Hem de yeni is bulana kadar parasız kalmazsın
Ama soru şu
Dayanabilirmisin baska is bulana kadar?

Ben olsam yahu biz ördek ailesi miyiz x bey der gülerdim . Bu birinci seviye . Şakayla karışık .

İkinci seviyede yine canım böyle istedi der geçerdim .
Gülmek yok , şaka yok .

Üçe de gidiyorsa artık durulmuyorsa direk istemiyorum derim . Ciddi bir şekilde .

Maaş veriyorlar diye insanların özelinize , hayatınıza müdahale etme hakkı yok .
Ayrıyeten şöyle iyiyim böyle iyiyim dye böbüerlenen herife ben de üniversitede öğrendiklermi , hocalarımı vs anlatırdım .

Yanımda ki arkadaşım anlatıyor bazen o yüzden çocuğu kıskanıyor ve gıcık oluyor. Çocuk çok iyi biri ama adam çekemiyor, başarılarını. Onu yavaşyavaş işten uzaklaştırmaya başladı

Ben 15 eylülde yeni iş yerimde başladım. Kendim bekar 36 yaşında elektrik mühendisiyim ama hasta anneme baktığım için yıllarca çalışmadım haliyle Tecrübem yok. Beni tecrübem olmadığı halde kendi mesleğimde işe aldılar. Ve işi öğreteceklerini söylediler.Patron ilk başlarda çok iyi idi. Bir iki basit olmayan soru sorduğumda adam bana salak muamelesi yaptı. Sonra iş arkadaşımın birşey becermediğini herşeyi kendi yaptığını anlattı bana. Ben ama şahit olduğum için yalan olduğunu biliyordum. Sadece dinledim. Patron çok zengin ve elektrik branşına yeni atıldı. Bizi hep salak yerine koyuyor ve her yapılan iyi işi kendi yapmış gibi anlatıyor. Kendisi orta okul mezunu ve çok kompleksli biri. Sorun adam bütün gün bizimle aynı odada. Hep bir yalanlar atıp pohpohlanmak ister. Bende pohpohluyorum ama iş öğrenmek istiyorum bütün gün hakaretlerini dinlemek veya pohpohlamakla geçirmek istemiyorum. Adamın büsürü dostu var evli olduğu halde ( beni ilgilendirmez sadece nasıl biri olduğunu anlamanız için yazıyorum bunu). Bu dostlarını bazen bizim yanımızda arayıp ( takip ediyor) “ sen neden oradasın ?” Gibi sorular soruyor. Aşırı kontrolcü bize karşı da. Yemeğı orada yiyin gibi emirlerde bulunuyor. Geçen benden birşey almamı istedi bende birazdan paydos dedim iş saatinde gitmek istediğimi söyledim çünkü işlerim var dedim. Arkadaşlarım ( iş dışında) adama narsizt diyor. Adam haksız da olsa biz ne kadar hatasını dolaylı şekilde düzeltmeye çalışsak da bizi haksiz duruma düşürüyor. Ep o haklı herşeyi o biliyor biz salağız . Benim bir yandan iş tecrübem olmadığı için elim mahkum. Bit yandan da için içimi yiyor. Ne hayallerle girmiştim o işe. Adam bana mazot parasını vereyim benim oğlanı okuldan al dedi. Bende yol çok uzak ben işten sonra o yolu gidip gelemem dedim. Biliyorum bana oğlunu alana kadar bu teklifte bulunacak çünkü maksat kontrolü elde tutmak. Nolur bana yol gösterin özgüvenim yerle bir oldu
Bunu yazdığım için üzgünüm ama benimde başıma şöyle bir şey gelmişti 1 ay bir yerde çalıştım ama bende buna benzer tavırlar yüzünden işimden ayrıldım.. patronum lise mezunu bir kadındı. Ve kendisi müdür ben onun elemanıyım diye millete beni gösteriyor üniversite mezunu elemanım diyor sonra da kahve istiyordu işimin kahveyle alakası yoktu ama işte müdür, yanında da şirkete bağlı başka bir üst müdür. Bu tarz insanlar kompleksli oluyorlar ve ben ne kadar zekiyim hahayyyyttt elemanım üniversite mezunu falan diye düşünüyorlar.. ve bize olmadık işler yaparak kendi egolarını tatmin ediyorlar. Bilmiyorum ben çekemedim.. dayanamadım.. ama şuan girdiği işten hemen çıkan biri olarak görünüyorum kalırsam o iş yerinde şuan müdür yardımcısı olmuştum bile zaten öyle söylüyordu ama bu tavırları ve şirketteki abazan konuşmalar yüzünden istifa ettim. O kadının üst müdürleri beni aradı sizinle yollarımızı ayırmak istemiyoruz başka bir şubeye verelim dedi ama o şubede evime çok tersti.. bence tecrübe kazanmak için çalışın en azından 1 yıl sıkın dişinizi çünlü tecrübesiz iş bulmak çok zor en azından cvnizde yazacağınız bir yer olur ben yazamıyorum da 1 ay çalıştım diye..

Bunun adı psikolojik eziyet
Bende yasadım calısırken bunu gerek patrondan gerek basta aramız cok iyi olup sonradan ayagımı kaydıran iş arkadaşlarından
Benim tavsiyem calısırken bir yandan yine kendi alanında baska bir iş bakman
Biliyorum bulman zor olacak belki 1 sene sürer
Ama bu surede hem işi biraz ogrenmiş olursun
Hem de yeni is bulana kadar parasız kalmazsın
Ama soru şu
Dayanabilirmisin baska is bulana kadar?

siz nasıl davrandınız öyle patronun baskısına ne gibi tepki verdiniz?

siz nasıl davrandınız öyle patronun baskısına ne gibi tepki verdiniz?

Canım benim
kendini savunursan basını ezmeye calısıyolar
Dinlemiyolar bile oyle tipler
Zaten iyi insan olsa bastan hic eziyet etmez
Ben haksızlıga hic gelemem yapım oyle kendimi savundum hakkımı aradım karsısına gecip istekilerin benle ugrastıgını soyledim bi konussanız dedim
Patron onları savundu bana
Cunku o kızlar tam patron yalakasıydı
Ve Sonuc hemen isten atıldım

Canım benim
kendini savunursan basını ezmeye calısıyolar
Dinlemiyolar bile oyle tipler
Zaten iyi insan olsa bastan hic eziyet etmez
Ben haksızlıga hic gelemem yapım oyle kendimi savundum hakkımı aradım karsısına gecip istekilerin benle ugrastıgını soyledim bi konussanız dedim
Patron onları savundu bana
Cunku o kızlar tam patron yalakasıydı
Ve Sonuc hemen isten atıldım
Kahrolsun kötülük

Diğer iş yerleri ne kadar tecrübe istiyor??

Malesef iş hayatı hiç bir zaman dört dörtlük değil olabildiğince idare etmeye işi öğrenmeye bakın tecrube olunca güzelce işi bırakırsınız. Ve nerde çalışırsanız çalışın iş arkadaşlarınızla patronun veya çalışanların dedikodusunu yapmayın millet kendini çekiyor herşey sizin üzerinize kalıyor.

Back
X