Ben 15 eylülde yeni iş yerimde başladım. Kendim bekar 36 yaşında elektrik mühendisiyim ama hasta anneme baktığım için yıllarca çalışmadım haliyle Tecrübem yok. Beni tecrübem olmadığı halde kendi mesleğimde işe aldılar. Ve işi öğreteceklerini söylediler.Patron ilk başlarda çok iyi idi. Bir iki basit olmayan soru sorduğumda adam bana salak muamelesi yaptı. Sonra iş arkadaşımın birşey becermediğini herşeyi kendi yaptığını anlattı bana. Ben ama şahit olduğum için yalan olduğunu biliyordum. Sadece dinledim. Patron çok zengin ve elektrik branşına yeni atıldı. Bizi hep salak yerine koyuyor ve her yapılan iyi işi kendi yapmış gibi anlatıyor. Kendisi orta okul mezunu ve çok kompleksli biri. Sorun adam bütün gün bizimle aynı odada. Hep bir yalanlar atıp pohpohlanmak ister. Bende pohpohluyorum ama iş öğrenmek istiyorum bütün gün hakaretlerini dinlemek veya pohpohlamakla geçirmek istemiyorum. Adamın büsürü dostu var evli olduğu halde ( beni ilgilendirmez sadece nasıl biri olduğunu anlamanız için yazıyorum bunu). Bu dostlarını bazen bizim yanımızda arayıp ( takip ediyor) “ sen neden oradasın ?” Gibi sorular soruyor. Aşırı kontrolcü bize karşı da. Yemeğı orada yiyin gibi emirlerde bulunuyor. Geçen benden birşey almamı istedi bende birazdan paydos dedim iş saatinde gitmek istediğimi söyledim çünkü işlerim var dedim. Arkadaşlarım ( iş dışında) adama narsizt diyor. Adam haksız da olsa biz ne kadar hatasını dolaylı şekilde düzeltmeye çalışsak da bizi haksiz duruma düşürüyor. Ep o haklı herşeyi o biliyor biz salağız . Benim bir yandan iş tecrübem olmadığı için elim mahkum. Bit yandan da için içimi yiyor. Ne hayallerle girmiştim o işe. Adam bana mazot parasını vereyim benim oğlanı okuldan al dedi. Bende yol çok uzak ben işten sonra o yolu gidip gelemem dedim. Biliyorum bana oğlunu alana kadar bu teklifte bulunacak çünkü maksat kontrolü elde tutmak. Nolur bana yol gösterin özgüvenim yerle bir oldu