Yeni işe başladım ama...

asdfgj

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2022
10
5
1
24
Burada üyeliksiz sürekli soru okuyordum ama sorunum olunca bende bir konu açıyım dedim. Biraz uzun olacak kusuruma bakmayin. Bu hafta diş hekiminin yanında ise başladım. Ama çok garip gelen şeyler hocayla birlikte çalışırken yaptığı aşamaları asla anlatmıyor. Hasta başında soru sormak istemediğim için bende sormaya çekiniyorum. Onun dışında hasta yokken hep soruyorum ediyorum ama yarım ağız cevap alıyorum. Tedaviye başlamadan önce sana bütün aşamaları anlaticam diyor tedaviye başlıyoruz hocadan çıt çıkmıyor. 3 gün oldu başlayalı ama alışamıyorum bir türlü aynı tedavi tarzında olan hastalara sürekli farklı malzemeler kullanılıyor hani bunlar bana anlatilsa gene aklımda tutacağım ama ne anlatmasi var ne de sorduğum da düzgün cevap verilmesi var haliyle öğrenemiyorum bir türlü. Acil elemana ihtiyacımiz var gel hemen başla diyen kendisiydi ama sanki o beni almamışta ben kendimi zorla aldirmisim gibi bir tavır var. 1 aylik yol paramı hesapladim 700 lira tutuyor yol parası vs vermiyorlar maaş asgarı ücret buda kafamı karıştırıyor. Bırakmak ve bırakmamak konusunda kafam çok karışık ne yapmalıyım öncesinden böyle olan sonra işine alışan var mı bana nasıl bir yol gösterirsiniz.

3 gün çok erken. Benim yanıma da personel veriliyor evrak işi ama 2 ayı buluyor işi anlayıp kavraması. Bence sabredip kal 1-2 aya anlarsın. 3 günde yabancı bir evde çay bile demleyeyi öğrenemeyiz bence

Sizde mi diş hekimi olacaksınız ?

Eğer hekim değilseniz ondan öğretme gereği duymuyor olabilir.

Diş hekimi veya adayı iseniz de bazı meslek mensuplarında şu düşünce oluyor
İş öğretirsem hemen kaçar , giderken birkaç müşteri de götürür.
O yüzden yanaşmıyorlar
Böyle bir durum da olabilir

Ancak 3 gün daha çok yeni
Biraz sabredin ve kendiniz de öğrenmeye çabalayın.
kimse gel sana iş göstereyim demez
Kendi çabanızla öğreneceksiniz.
Her yerde bu böyle

Isın erbabı o. Bilmeniz gereken kadarını söylüyordur.
Pat diye bütün her seyi anlatsa bu sefer ayrı stres olursunuz.

Üç günde kimse işi ogrenmez, bir süre sonra adapte olursun merak etme.
Her işin ilk zamanları coook zor olur,anlamak zor olur. Sen şimdilik malzemeleri tanı, hızlı ve dikkatli olmaya çalış yeter.
Bir süre sonra zaten sen de sistemi oturursun kafanda.
700 yol parasi da çok, abonman yapma imkanın yok mu? Her şehirde var diye biliyorum abonman sistemi

Aslında yakin max yarım saat sürüyor ama tek otobüsle gidemedigim için iki vesait yapmak zorunda kalıyorum.
Aylık 500₺ bir taksiyle anlaşmayı deneseniz. Belki yaparlar. Hemde ayağınız yere değmeden toplu taşıma kullanmazsınız. Bir süre sabredin.

Kimi insanlar iş başında iken konuşmayı sevmez, konsantre olamıyorlar çünkü. Belki öyle bir durum vardır diyeceğim ama biraz daha sabredin, baktınız olmuyor yeni bir yer bakarsınız.

Aylık 500₺ bir taksiyle anlaşmayı deneseniz. Belki yaparlar. Hemde ayağınız yere değmeden toplu taşıma kullanmazsınız. Bir süre sabredin.
Bunu demem gerekti 😬 kendi aracımla 2500 yakıt param gidiyor. Hiç taksi aylık 500 e anlaşır mı yakıt aşırı pahalı. Sadece iş ve okul yol masrafım benim

3 gün bir işi birakmak icin cok erken.700 tl yol ücretini zaten biliyordunuz.En az 1 _2 ay mutlaka deneyimleyin ve öyle karar verin.

yol ücretini de talep edin bir süre sonra, çok fazla diye.
bir de orda yaptığınız iş nedir tam olarak? ya da neyi yapacaksınız?

Kısa mesafe icin sabah ,aksam düzenli olarak hic bir taksici böyle bir işi almaz zaten .Yani alan varsa ve tanıksanız buna ,o taksiciye helal olsun derim şahsen.
Eski iş yerimde bizzat patronum yapardı. Ordan biliyorum. Biriyle anlaşmalıydı aylık onunla gelip giderdi.

Yol parası insiyatife kalmış bir durum.
O sebeple o yakınmayı anlayamam.
Sonuçta hepimiz işe girerken kendi evimize göre yok ücretinin ne kadar çıkacağını biliyoruz.
3 gün sonra ilham olmadı.

İşe zaten daha yeni başlamışsınız.
Anında her bilgiyi öğretmezler.
Siz iyi gözlemleyin.
Aynı gibi görünen sorunlarda neden farklı işlemler yapıldığının kritiğini kendimizce yapıp sorun.
İlgili ve özverili olduğunuzu gördükten sonra açılır bazı kapılar.

Bu kadar tantana 3 gün için mi? Acelecisiniz. Kimse 3 günde bişey öğretemez kimse de öğrenemez. Bazı şeyler sürekli yaparak görerek öğrenilir. Adam size kullandığı hem malzemenin adını öğretmeye kalksa zaten 3 yıl sürer.. Biraz zamana bırakın.

Back
X