• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni işim ayrilmali miyim?

Benim bu komşu aileyi gözüm tutmadı. Yaşlı teyzenin kimsesi yokmuş. Ev yaşlı teyzenin olabilir mi? Bana bakın ev sizin olsun gibi bir anlaşma da olabilir mi? Size böyle bir maaş veriliyorsa teyzenin (muhtemelen gurbetçi ve yurtdışı emeklisi) emekli maaşından veriliyordur. Bir de koruyucu aile denmiş. Bu kalabalığın içine o çocuk nasıl girmiş? Koruyucu aile parası da mı gündemde? Teyze korkuyordur kimsesizlik zor. Parası belki de evi var ama biri ona sırtını döndüğünde kimsesiz… Siz kendinizi ölçün biçin.

• Beğen
Reactions: Gif
Annem de bir ara yaşlı bir karı kocaya baktı. Tek asgari ücret, sgk yok ama 9 dan 2 ye kadar falan gidiyordu. Gidip kahvaltı hazırlıyordu. Oturup birlikte yiyorlardı. Sonra biraz ev işleri. Kahve saati yapıyorlardı beraber. Amcanın durumu daha iyiydi. Bütün gün gazetelerini okuyordu. Teyzenin banyosunu yaptırıyordu. Tırnaklarını kesiyordu falan.Yemeklerini de yapıp çıkıyordu.Çocukları vardı uzaktaydı hepsi bazen gelirlerdi ama bir kaç günlüğüne. Hepsi işinde gücünde. Çok tatlı insanlardı. Anneme de çok saygı gösteriyorlardı, ben hayatımda böyle değer görmedim diyordu düşünün.
Kıyaslayınca sizinki çok yorucu geldi bana.

Babam için bakıcı bulduk felçli kendisi buldugumuz bakıcı yatılı değil sabah 9 akşam 7 çalışıyor sadece babamla ilgileniyor bulaşık VS yok bir tek tabağı mutfağa koyuyor. Yemek VS annem. Temizleme banyo annem yardım ediyor. Sgk artı 15000 alıyor ki ucuza bulduk. Diğerleri 20 binden aşağı gelmedi. Kahvaltıda annem hazırlayıp çağırıyor. Babam uyurken kendi dinleniyor

Bence konuşmalıısnız. Bu hastanın bakımı nedeni ile bu işe girdiğinizi çocuk bakımı ve diğer işlerin sizin sorumluluğunuzda olmadığını söyleyin. Bu şekilde ses çıkarmasanız daha fazla beklentiye girerler siz de huzursuz olursunuz.Bu arada sigortanızın ödenmesini de isteyin.

Bu diğer 3 kadının durumu nedir. Bana ilginç geldi. Büyük ihtimalle yaşlı kadının kendi evi, bir şekilde bedavaya kalıyorlar. Çocuğu da sanki koruyucu aileye verilen ücret için falan almış olmasinlar. Garip geldi bana hepsinin birarada olması. Siz kadınla değil hastayla muhatap olun. Hastanın odası hariç bir yeri temizlemeyin.

Benim bu komşu aileyi gözüm tutmadı. Yaşlı teyzenin kimsesi yokmuş. Ev yaşlı teyzenin olabilir mi? Bana bakın ev sizin olsun gibi bir anlaşma da olabilir mi? Size böyle bir maaş veriliyorsa teyzenin (muhtemelen gurbetçi ve yurtdışı emeklisi) emekli maaşından veriliyordur. Bir de koruyucu aile denmiş. Bu kalabalığın içine o çocuk nasıl girmiş? Koruyucu aile parası da mı gündemde? Teyze korkuyordur kimsesizlik zor. Parası belki de evi var ama biri ona sırtını döndüğünde kimsesiz… Siz kendinizi ölçün biçin.
Aynı şeyleri düşündüm. Bu kadar yardimsever değillerdir herhalde. Hem komşu teyzeye bak, hem koruyucu aile ol. Garip geldi bana da.

Maaşini sana baktigin teyze veriyorsa sana baska is yaptirmaya calisanlara "kusura bakmayin is tanimimda oyle birsey yok, ben sadece x teyzenin ihtiyaclarini gormekle mesulum bunun disina cikamam" de gec
Ters dusersen de dusersin
Sahsen ben isten cikacak olsam da o kadini sikayet ederim koruyucu aile olan kadini yani, cocuga huzur ortami saglamiyor diye. Nasil olabilmis koruyucu aile sasirdim
Konuyu okuyunca cik isten diyecektim ama teyze beni birakma demis ya o biraz icime oturdu 🙄

Sözleşme yok kontrat yok doğal olarak sgk yok. İş tanımınız bile yok. Aslında resmi olarak çalışmıyorsunuz farkında mısınız? Maaşınızı vermeseler nasıl hak iddia edeceksiniz? Ödemeyi banka hesabına gönderip açıklama kısmına maaş ödemesi yazıyorlar mı yoksa elden mi alıyorsunuz? Ben yerinizde olsam bir iş sözleşmesi hazırlarım ve imzalatırım. Sigorta girişi vs yapmıyorlarsa da çıkarım işten. Ucu açık davranmışsınız, idare ederim falan demişsiniz. İlk günden benim iş tanımım bu, yapacağım işler de bu diyeceksiniz idare ederim falan yok.

Sözleşme yok kontrat yok doğal olarak sgk yok. İş tanımınız bile yok. Aslında resmi olarak çalışmıyorsunuz farkında mısınız? Maaşınızı vermeseler nasıl hak iddia edeceksiniz? Ödemeyi banka hesabına gönderip açıklama kısmına maaş ödemesi yazıyorlar mı yoksa elden mi alıyorsunuz? Ben yerinizde olsam bir iş sözleşmesi hazırlarım ve imzalatırım. Sigorta girişi vs yapmıyorlarsa da çıkarım işten. Ucu açık davranmışsınız, idare ederim falan demişsiniz. İlk günden benim iş tanımım bu, yapacağım işler de bu diyeceksiniz idare ederim falan yok.
Kesinlikle katılıyorum. Baştan yumuşak davranmissiniz. Bu devirde iyi bakıcı bulmak kolay mi, sizin kıymetinizi bilmeleri lazım. Kendi degerinizin farkında olun. Net konusun.

İyi geceler sizlerden fikir alışverişi yapmaya geldim işin içinden çıkamıyorum şimdi şöyle ki ben yeni bir işe başladım 85 yaşında kolostomi, parkinson ve çeşitli hastalıklara sahip bir teyzeye bakıyorum teyzenin çocuğu yok eşi vefat etmiş kendisi aile gibi oldukları komşuları ile aynı evde yaşıyor bende bu eve çalışmaya geldim evde toplamda 6 kişiyiz biri 2 yaşında ( koruyucu aile olarak alınmış) bir bebek ve yetişkin 5 kadın yaşıyoruz hiç erkek yok şimdi ben konuşurken iş görüşmesi sırasında bana sadece hasta ile ilgileneceğim söylendi hastanın tabağı bardağı vs kaldırılması gibi işlerden bahsedildi ama geldiğim günden beri yapmadığım hiç bir iş yok sadece yemek yapımına girmiyorum onun dışında çocukla ilgilenmek dahi aklınıza gelen herşey ile ilgileniyorum bu akşam ki konu beni işten ayrılmam konusunda tereddütde bıraktı yarın kahvaltıya misafirlerin geleceği söylendi benimse hizmet etmem şeklinde bir konuşma oldu kızlar geldiğim günden beri izin günümü kullanmadım hastanın durumundan dolayı bu arada gece uykumuz ne yazık ki yok çünkü gece de 20 kez tuvalete kalkıyoruz hasta ile aynı odada uyuyorum banyosu yemeği yedirilmesi toplanması bana ait utusu de aynı şekilde ben çok yorulmaya başladım hele misafir gelince hizmet edilmesi durumu açıkçası çok canımı sıktı bu arada aldığım eğitim yaptığım iş ile doğru orantılı hastam ile ilgili hiç bir sıkıntım yok fakat evde ki diğer bireyler tarafından hizmetçi olarak goruluyorum bu arada maaşım 2 asgari ücrete tekabül ediyor bana ne fikir verirsiniz devam edeyim mi yoksa ayrılmak istedigimi yarı konuşayım mi
Eğer ev içinde çıkacak gerginliklere hazırsanız dümdüz açık bir dille söyleyin.
"Benim işim sadece hastanın bakımı, diğer hizmetler için anlaşmadım" diye. Evin içinde bu kadar kadın illa ki bi araba laf edeceklerdir, sık sık üzerinizde baskı kurmaya çalışacaklardır. Bunlara karşı kendimi savunabilirim derseniz açıkça konuşun derim.
Yoksa ayrılmak daha mantıklı.

çalışma kardeşim zorla mı çalışıyorsun öyle yerde 1 dk durmam ondan sonra sinirden stresten hasta olacaksın

Resmen size güvenerek misafir çağırmışlar kendileri yorulmasın mazallah bi yerleri incinir ayy hiç durmayın kendinizi ezdirmeyin rabbim başka iş kapısı açsın size inşallah çok zor çok sinirlendim okurken baştan tavrınızı koymalisiniz. Ben hasta bakiciyim hizmetçi değil die yoksa sizi kullanmaya niyetliler

Şöyle ki iş görüşmesinde ne konuşulduysa o geçerlidir. İş tanımı dışına çıkartıyorlarsa o zaman ek ücret talep edebilirsiniz. Doğru düzgün izin de kullanmamışsınız. Yapılmayan izinler maaşa yansır. Bence siz bu konuyu konuşun. Olmadı çıkarsınız.

Hepinize çok teşekkür ederim bugün kendileri ile konuştum ayrılmak istedigimi söyledim teyzemiz ile ağlaştık biraz onun dışında diğerleri ile helallestik bir gün daha idare etmem söylendi yarın gidiyorum

Net bir dille hasta bakımı dışında bir şey yapmayacağını talepler devam ederse ayrılacağını belirt. Senin gibisini kolayca bulamazlar ayaklarını denk alacaklardır.

İyi geceler sizlerden fikir alışverişi yapmaya geldim işin içinden çıkamıyorum şimdi şöyle ki ben yeni bir işe başladım 85 yaşında kolostomi, parkinson ve çeşitli hastalıklara sahip bir teyzeye bakıyorum teyzenin çocuğu yok eşi vefat etmiş kendisi aile gibi oldukları komşuları ile aynı evde yaşıyor bende bu eve çalışmaya geldim evde toplamda 6 kişiyiz biri 2 yaşında ( koruyucu aile olarak alınmış) bir bebek ve yetişkin 5 kadın yaşıyoruz hiç erkek yok şimdi ben konuşurken iş görüşmesi sırasında bana sadece hasta ile ilgileneceğim söylendi hastanın tabağı bardağı vs kaldırılması gibi işlerden bahsedildi ama geldiğim günden beri yapmadığım hiç bir iş yok sadece yemek yapımına girmiyorum onun dışında çocukla ilgilenmek dahi aklınıza gelen herşey ile ilgileniyorum bu akşam ki konu beni işten ayrılmam konusunda tereddütde bıraktı yarın kahvaltıya misafirlerin geleceği söylendi benimse hizmet etmem şeklinde bir konuşma oldu kızlar geldiğim günden beri izin günümü kullanmadım hastanın durumundan dolayı bu arada gece uykumuz ne yazık ki yok çünkü gece de 20 kez tuvalete kalkıyoruz hasta ile aynı odada uyuyorum banyosu yemeği yedirilmesi toplanması bana ait utusu de aynı şekilde ben çok yorulmaya başladım hele misafir gelince hizmet edilmesi durumu açıkçası çok canımı sıktı bu arada aldığım eğitim yaptığım iş ile doğru orantılı hastam ile ilgili hiç bir sıkıntım yok fakat evde ki diğer bireyler tarafından hizmetçi olarak goruluyorum bu arada maaşım 2 asgari ücrete tekabül ediyor bana ne fikir verirsiniz devam edeyim mi yoksa ayrılmak istedigimi yarı konuşayım mi
Bunlar nasıl komşular anlamadım,çok seviyorlarsa insan arada uğrar hâl hatır sorar sonra evine gider,nasıl hepsi beraber yaşıyor enterasan,acaba yaşlı kadının imkanlarından mı faydalanıyorlar 🤔yaptığınız iş çok ağır psikololojik olarak herkesin kaldıramayacağı bir iş bence..o yüzden sakın kabul etmeyin,birdefa yaparsanız hep hizmet beklerler..ne bileyim yaşlı kadının bir ziyaretçisi gelir,bir kahve ikram edersiniz ama kahvaltıya geleceklere hizmet olmaz..gelen misafirlere evde hizmetçi var diye hava peşindeler sanki,hizmeti misafirlerine kendileri yapsın bi zahmet..sigortasiz çalışmayın, sigortasız çalışmak günü kurtarmak ,boşa kürek çekmek gibi..ileriyi,emekliliginizi de düşünmelisiniz

Bunlar nasıl komşular anlamadım,çok seviyorlarsa insan arada uğrar hâl hatır sorar sonra evine gider,nasıl hepsi beraber yaşıyor enterasan,acaba yaşlı kadının imkanlarından mı faydalanıyorlar 🤔yaptığınız iş çok ağır psikololojik olarak herkesin kaldıramayacağı bir iş bence..o yüzden sakın kabul etmeyin,birdefa yaparsanız hep hizmet beklerler..ne bileyim yaşlı kadının bir ziyaretçisi gelir,bir kahve ikram edersiniz ama kahvaltıya geleceklere hizmet olmaz..gelen misafirlere evde hizmetçi var diye hava peşindeler sanki,hizmeti misafirlerine kendileri yapsın bi zahmet..sigortasiz çalışmayın, sigortasız çalışmak günü kurtarmak ,boşa kürek çekmek gibi..ileriyi,emekliliginizi de düşünmelisiniz
Evet gelen misafirler evde ki bebeğin gittiği oyun grubundan annelerin ve çocuklarından oluştuğu bir grup sabah teyzenin tuvaleti kahvaltısını yaptırdım bu beni dinlenirken görüp tepki veren bayan sürekli gözleriyle yedi bitirdi beni hep ters bakışlar ile baktı en sonunda yardım eder misin dedi ve sanırım beni evin yardımcısı çocuğun oyun ablası filan gibi tanıttı neyse ayrılmak istediğimi söyledim bir gece daha idare eder misin dedikleri için kaldım yarın gidiyorum inşallah çünkü 3 katlı villa ( ben iki katından sorumluyum) evin supurulmesi kahvaltı hazırlanması toplanması hastayla ilgili tüm işler ve en ufak boşluğumda da çocuk bakımı yani gece artık öyle bir yatıyorum ki yatağa resmen belimin ağrısından uyuyamaz oldum

Sizin patronunuz teyzeymiş. Hasta ama demek ki aklı yerinde. Ev ahalisine bir ayar çekip size laf söyletmemeliydi. Maaşınız gayet iyi bence ama bu işlerde başta ne konuşuluyorsa odur, sonradan ek iş çıkaramazlar.

Babam için bakıcı bulduk felçli kendisi buldugumuz bakıcı yatılı değil sabah 9 akşam 7 çalışıyor sadece babamla ilgileniyor bulaşık VS yok bir tek tabağı mutfağa koyuyor. Yemek VS annem. Temizleme banyo annem yardım ediyor. Sgk artı 15000 alıyor ki ucuza bulduk. Diğerleri 20 binden aşağı gelmedi. Kahvaltıda annem hazırlayıp çağırıyor. Babam uyurken kendi dinleniyor
Bana verdiğiniz maaş + sigorta çok geldi. Senelerdir personel çalıştıran biriyim. Yemek, bulaşık yok diyorsunuz. Kişisel ihtiyaçlara anneniz de yardım ediyormuş. Ee bakıcı ne yapıyor o zaman?

Back
X