• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni kararlar

Siz benim 5 yaşından 30 yaşına kadar neler yaşadığımı bilseydiniz... Bu şekilde konuşmazsınız. Hala annem olsun çevremdekiler olsun bana her konuda eksik hissettirdikleri için bu bir anda çözülecek değil travmam var ve yıllarca bana kendimi eksik hissettirdikler.
Kendileri akıllı ve ben aptalım onlara göre yıllarca sadece onların aklını muhtaç hissetirdiler. Ben yıllarca eksiğim yetersizim diye kendime olan öz güvenim kalmadı benim. Bir iş yerinde eleştiri aldığımda nasıl çözüm bulucam bunu bile bilmiyorum. Bana kendimi düşman ettiler kendi çevrem bunu yaparsa yetişkin olunca el insanları neler yapar canımı okur tabi ki...... Travmalarım travmatik beyin bir anda iyileşmez zaman alıcak tabiki çevremdekilere öfkeli olucam bilerek yada bilmeyerek hayatımı mahvettiler bana kendimi düşman ettiler. Ben bir işe girersem orada ezerler beni diye hayatımı yaşamaktan vazgeçtim...
Sürekli birinin aklına muhtacım gibi inandırdılar beni ben bu travmadan nasıl uyanıcam...
Yani ne yaptınız kurtulmak için profesyonel destek alıyor musunuz?!

Çoğu insanın travmaları var, hepimizin üzüldüğü şeyler var, mutsuz olduğumuz zamanlar var. Ama yetişkin insanlar olarak bunu hayatımızın merkezine koyup kendimizi iyice dibe çekmiyoruz. Baş edemediğimiz yerde de profesyonel yardım alıyoruz.
Bende alıyorum zaten travmalarım var artı bir de kişiliğim hassas bunun da etkisi var eğer böyle olmasaydı belki de travmalarım bile umursamaz olabilirdim. Ben hayatımı yaşayamıyorum travmalar iş yerinde aile ortamında sosyal ortamda mutsuz olmama odaklanmam engel oluyor bir an evvel çözülmesi şart.

Yani ne yaptınız kurtulmak için profesyonel destek alıyor musunuz?!
9 aya yakın profesyonel destek aldım. Şimdi daha iyiyim ama zamana ihtiyacım var ve ara vermiştim çünkü yüzleşmek ağır geldi. Şimdi devam edicem biraz daha sakin olduğum için....

Başkalarının kişiliği huyu bana zarar veriyor....
Öyle bir yazıyor öyke bir acındırıyorsunuz ki kendinizi. Acılarla dolu hayatta hiç bir saat bile gülmemiş sanki yüzünüz. Çok ağır travmatik şeyler yaşamış kafasından kurtulmaya bakın artık. İnsanlar neler yaşıyor kazalar, depremler, boşanma, şiddet, cinsel istismar vs. Sizin söylediğiniz annem öyle dedi, kayınvalidem yan baktı incir çekirdeğini doldurmayan şeyler. Napacak yeryüzündeki insanlar size göre mi davranacak. O kötü bu kötü siz nesiniz melek mi? Bu kafayla hayat size bayağ bir zor.

Öyle bir yazıyor öyke bir acındırıyorsunuz ki kendinizi. Acılarla dolu hayatta hiç bir saat bile gülmemiş sanki yüzünüz. Çok ağır travmatik şeyler yaşamış kafasından kurtulmaya bakın artık. İnsanlar neler yaşıyor kazalar, depremler, boşanma, şiddet, cinsel istismar vs. Sizin söylediğiniz annem öyle dedi, kayınvalidem yan baktı incir çekirdeğini doldurmayan şeyler. Napacak yeryüzündeki insanlar size göre mi davranacak. O kötü bu kötü siz nesiniz melek mi? Bu kafayla hayat size bayağ bir zor.

Benim kişiliğim hassas ve alınganım o yüzden eksiklerimi dan dan yüzüme vurmak yerine bana eksik ve değersiz hissettirmek yerine daha naif bir şekilde söyleyebilirler ama çevremdekiler dağdan inmiş gibi bağır çağır... Bu onların normali şaşırmıyorum artık.... Rahatsız olmayı da bıraktım otonatikleşmiş kalıp davranışlar bana has değil. Sadece kocam bir tanecik kocam beni eleştirme yargılamaz beni el üstünde tutar naif davranır. Kocam bir yana dünya bir yana....

alıyor diye biliyorum almış hali yani
Emin ol sürekli şikayet etmenin sürekli üzülmenin sürekli mutsuz olmanın meraklısı değilim. Kişiliğim hassas bu yüzden tepkilerim büyük bu da benim normalim insanlar mecbur kabul edecek eşşek gibi.... Etmezlerse sürekli kavga ederiz kendileri bilir....

Bana insanlar eksik yetersiz hissettirip beni mutsuz ederse insanlar bunun bedelini er yada geç öder. Uykusuz kalamam başkası yüzünden kendimi mutsuz hissedemem. Yetersiz hissedemem. Başkası yüzünden sürekli şikayet elenmek zorunda da değilim. Kocamla kimse aramızı da bozamaz... Mutsuz olmucam mutsuz edeni de izin verimicem.....

Bana insanlar eksik yetersiz hissettirip beni mutsuz ederse insanlar bunun bedelini er yada geç öder. Uykusuz kalamam başkası yüzünden kendimi mutsuz hissedemem. Yetersiz hissedemem. Başkası yüzünden sürekli şikayet elenmek zorunda da değilim. Kocamla kimse aramızı da bozamaz... Mutsuz olmucam mutsuz edeni de izin verimicem.....
Valla sen ilahi bir güç değilsin. Her herkese herşeye bedel ödeteceğim diye hayatı kovala dur . Herşey karşılıklı senin bedel ödeteceğin insanların elleri armut toplamıyor onlarda sana bedel ödetecek zaten hassassın sürekli birileriyle başa çıkmaktan daha fazla tükeneceksin hepsi bu

Emin ol sürekli şikayet etmenin sürekli üzülmenin sürekli mutsuz olmanın meraklısı değilim. Kişiliğim hassas bu yüzden tepkilerim büyük bu da benim normalim insanlar mecbur kabul edecek eşşek gibi.... Etmezlerse sürekli kavga ederiz kendileri bilir....
umursamamayı öğreneceksin inşallah bir gün

umursamamayı öğreneceksin inşallah bir gün
Onun için çaba gösteriyorum....
Kişiliği hassas insan umursamaz olması biraz zor artık sessiz kalıp aman salla bunun lafını demek zaman alıcak.... Ama çabalıyorum. En azından kişilerin huyun kişiliği davranış kalıpları hiç bir zaman değişmeyecek. Bunu kabul ettim...

Onun için çaba gösteriyorum....
Kişiliği hassas insan umursamaz olması biraz zor artık sessiz kalıp aman salla bunun lafını demek zaman alıcak.... Ama çabalıyorum. En azından kişilerin huyun kişiliği davranış kalıpları hiç bir zaman değişmeyecek. Bunu kabul ettim...
bende hassastım şuan dünya yansa eğilir sigaramı yakarım

Valla sen ilahi bir güç değilsin. Her herkese herşeye bedel ödeteceğim diye hayatı kovala dur . Herşey karşılıklı senin bedel ödeteceğin insanların elleri armut toplamıyor onlarda sana bedel ödetecek zaten hassassın sürekli birileriyle başa çıkmaktan daha fazla tükeneceksin hepsi bu
O yüzden uzaklaştım zaten mümkün olduğu sürece görüşmeyerek.ama görüşmek zorunda olduklarım var ya onları sınır çizmenin formülleri arıyorum hem de terapiye başladım tekrar dan...
Hem ciddiye almamak bazen de duruma göre sakin sınır çizmenin yollarını arıyorum. Kalıcı çözümler arıyorum. Yoksa başkası yüzünden ilaç içemem. Uykusuz kalamam....
Kocamla güzel keyifli geçireceğim vakti mutsuz geçiremem...
Kocamla olan mutlu vakitlerini kimse mutsuz edemez....

Atladiginiz şey ne biliyor musunuz mutsuz da olabilirsiniz kırılmaniz da normal sizin dünyadaki bilmem kaç milyar insandan farkınız yok. Beni kimse mutsuz edemez diye bir ütopya da yok ztn böyle derken bile hissettirdiğiniz sadece hırs ve mutsuzluk
Mutsuz da olacağız gün olacak dibe çöktüm ya hay dünyaya diyeceğiz ama umut bitmez yarınlar var gelir geçer. İnsanlar size göre davranmak zorunda değil, çevrenizdeki herkes dünyadaki en kötü insan olamaz bazen bir yönüne kizdigimiz insanlar olabilir ama anlaşırız olmazsa mesafe koyar gerçekten görmez işitmeyiz mecburi ilişkileri mecburi sınırlarda yürütüruz kimse vay bana böyle yaptı haddini bildiricem nasıl yaptı diye yaşamıyor emin olun

Atladiginiz şey ne biliyor musunuz mutsuz da olabilirsiniz kırılmaniz da normal sizin dünyadaki bilmem kaç milyar insandan farkınız yok. Beni kimse mutsuz edemez diye bir ütopya da yok ztn böyle derken bile hissettirdiğiniz sadece hırs ve mutsuzluk
Mutsuz da olacağız gün olacak dibe çöktüm ya hay dünyaya diyeceğiz ama umut bitmez yarınlar var gelir geçer. İnsanlar size göre davranmak zorunda değil, çevrenizdeki herkes dünyadaki en kötü insan olamaz bazen bir yönüne kizdigimiz insanlar olabilir ama anlaşırız olmazsa mesafe koyar gerçekten görmez işitmeyiz mecburi ilişkileri mecburi sınırlarda yürütüruz kimse vay bana böyle yaptı haddini bildiricem nasıl yaptı diye yaşamıyor emin olun
Çevremdekilerin huyu kişiliği var farklı değiştirmeye de çalışmıyorum ama değişmeyeceğini kabul etmeye çalışıyorum... Had bildirmek değil de bana dokunmasın ben onun yüzünden eğer şikayet edip 1 saat ağlıyorsam bu kendime haksızlık. Kendime haksızlık edemem gidip aileme veya eşime şikayet edemem. Bu hem eşime hem kendi aileme hem de kendime haksızlık... Hem de bulunduğum ortama haksızlık...
Ağlarsam da 1 saat sonra hayatımın akışına devam etmeliyim bu kadar hayatımın etkilenmesi kendime haksızlık hem de aptal egoları yüzünden....
Kendime haksızlık edemem kafaya takıp 1 yıl sonra öfke patlaması yaşamak da kendime haksızlık hiç kimse kendim den değerli değil kusura bakmasın....
Hiç kimse ben kafaya takıp ilaç içtiğim de bizim yüzümüzden oldu demicek......
Kimse kendimden daha değerli diil...

Canım sıkılabilir üzülebilirim ama hayatımın tümünü etkilemesine izin vermem artık o eskiden Di terapi aldım ve bitti. Huyları ne olursa olsun gerekirse hiç dinlemem kimseyi umursamaz davranır gene mutsuz hissetmem... Yada sadece istediğime değer verir istemediğimi hiç dinlemem madem hayatımdan çıkaramayaxapım bende dinlememe hakkımı kullanırım. Tıpkı eşimin yaptığı gibi ailesini hiç duymuyor adam kendini kapatmış herkese sadece bana açıyor kulaklarını ailesine abilerine herkese kulağını tıkamış bende böyle yapar yine kendimi korurum...

Sizinki neye benziyor biliyormusunuz eskiden annelerin çocuklarına akşam evde köfte yedik bak kimseye soyleme diye tembihlemesi ve cocugun misafir eve girer girmez biz köfte yemedik diye bağırmasına benziyor.
Sıfırdan tedavi görmelisiniz böyle hayat gecmez

Başkası yüzünden mutsuz olamam kendime haksızlık edemem hayatıma odaklanmak zorundayım. Kişiliğim hassas ve mutlu olmam gerekiyor yoksa odaklanamıyorum. Hayatım alt üst oluyor benim kendi hayatımı güzel yaşama hakkım var herkes gibi bunu hiç kimse engel olamaz aptal egoları eleştirilerini ne çekerim ne de kendimi mutsuz edemem.

Back
X