yeni komşuu

Size ne gibi bir rahatsizlik ve dert verdiler anlayamadim. Cok mu gurultu yapiyorlar, evlerinizde rahatsiz mi oluyorsunuz? O zaman yoneticiye soylersiniz ya da kendiniz uyarirsiniz.
Ha demek istediginiz onlarin yasam tarziysa, herkesin yasami kendini baglar. Insanlarin hayatindan kendinize pay cikarmayin, kendi isinize bakin. Boyle birsey dogruysa, sahsen bana da son derece ters bir yasam, takdir edecek degilim, ama banane ve kime ne sonucta... Cok rahatsiz oluyorsam gorusmem, daha ne yapilir ki yani? Bu konu dedikodudan baska birsey degil kusuruma bakmayin. Allah baska dert vermesin diyim.

üst komsum 3 falan oldu taşınalı buraya...bir kere gittim tanışmak ve hoş geldin demek için...
sonra ben davet ettim geldi cay falan içtik...neyse buun eşi geceleri gelirmiş öyle dedi ayrıca şehir dışına da gidiyormuş iş için
2 kızı var biri üni.okuyor şehir dışında diğer kızı hala da amca da kalıyor falan kendi öyle seviyormuş arada geliyor evine..
tabi tuhaf geldi bana...ama bugün öğrendim ki kadın ilk eşinden boşanmış birisi ile birlikte işte..adama arada geliyor falan...adam evli başkasıyla...kadın saltanat içinde yaşıyor ayrıca...kızlarıda o yüzden annede kalmak istemiyor...bende huylandım biraz ne bilem ne yapsam acaba...

bunu neden soruyorsunuz ki kadın istediği hayatı yaşar sizin sorununuz değil yani görüşmek zorunda değilsiniz görüşmezsiniz olur biter

bu mantığı anlayabilmiş değilim kadına gelen kişiden rahatsız oldum demişsiniz..

yahu gözetmen misiniz ya da mahalle muhtarlığı gibi .. takip etmezsiniz keyfinize bakarsınız..

gürültü mü yapıyor evde, üst baş çıplak mı dolaşıyor balkonlarda?

kimi kime ne yapmaya calısıyorsunuz?

ayrıca kusuru örtmede gece gibi olun denmiş.:ssz:

Canım adamın evli olduğunu kesin bilmiyorsan ki sanırım kesin olan sadece kadının boşanmış olduğu ve hayatında biri olduğu, konuya daha fazla kafa yorma. Yani kendi aralarında imam nikahı bile yapmış olabilirler, olmayadabilirler. Şöyle düşün karşı komşunun kocası evine girdiğinde "bak bak acaba neler yapıyorlar şimdi" diye bir rahatsızlık duyuyor musun? Sapıkça geliyor di mi? Aynı şekilde diğer komşunun evine giren kişinin seni rahatsız etmesine gerek yok. Saçma sapan dedikodular çıkmasaydı kimse rahatsız olmayacak kimsenin de umrunda olmayacaktı adam. O bakımdan sıkıntı adamın eve gelmesinden çok dedikodular bence.

bekar bir kadın sonuçta komşunuz,
evine girenden çıkandan size ne ki?
kızının nerde kaldığı sizi niye rahatsız ediyor ki?
saltanat içinde de yaşar elmas pırlanta içinde de
sizi rahatsız edecek derecede gürültü yapmıyorsa, yada başka apartmanda yaşama şartlarına riayet etmiyorsa
gider konuşursunuz.
ben hala sıkıntınız nedir :44:anlamadım

Komşunuz evli bir adamla birlikte.Siz de bunu sonradan öğrendiniz.Ben olsam uzak dururdum.Yaptıklarını onaylamıyorsam şayet...Çünkü onaylamıyorsam benimle ne paylaşabilir ki diye düşünürüm...

Çoğu kişi yanlış anlamış sizi...Siz bu kadın ne yapıyor falan diyip yargılamamışsınız ki.Onun hayatına da müdahale etmemişsiniz...Nasıl davranmalıyım diyorsunuz sadece...Sonuçta arkadaşlarımızı bize denk olan kişilerden seçiyoruz.Bence size uygun bir arkadaş değil.Merhabalaşma olsun ama davetlerine gitmezseniz ve çağırmazsanız mesafe olur aranızda...

Herşeyden önce kimliğinde ne yazarsa yazsın, bir insana iftira atıyor olabilirsiniz. Belki kadın şu an dul, başka biriyle görüşüyor, evlenmeyi düşünüyor ama malum dul kadınlara hiçbir yerde rahat verilmediği için "kocam" diyor etrafa, olamaz mı? Namuslu kadına iftira atmak en büyük günahlardan biridir. Gözünüzle bile görseniz iki kere düşünün derim.

Tüm söylenenler gerçek bile olsa kimsenin hayatına karışmaya hakkımız yok. İstediğini yapar. Komşuluğunda bir sıkıntı da yoksa insanların hayatına karışmak namus bekçiliğine girer. Böyle bir durumda ben de sıkı fıkı olmak istemezdim, siz de görüşmezsiniz olur biter.

Hayatta en sevdiğim iki kelime 1.banane 2.sanane bu kelimeleri hayatımıza empoze edersek,hayat daha yaşanılır olur.
Şimdi sizin iki komuşnuz olsun.Biri bu bahsettiğiniz KÖTÜ komşunuz,diğeri de ehli namus evli,çoluğu çocuğu yanında olsun.
Birgün bir ihtiyacınız olduğunda,o kötü komşunuz diğerinden önce koşarsa şaşırmayın.
Kimse etrafındakilere,kendi hayatının hesabını vermek zorunda değil.(o evi başka türlü çalıştırmadıktan sonra)

Back
X