Yeni mezun maaşları ne kadar olur ?

adelebeyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
314
50
Arkadaşlar merhaba..
İktisat mezunuyum.Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.
Tam aradığım gibi bir iş buldum derken maaş olarak verecekleri asgari ücret (950 tl) + agi olduğunu söylediler.
Daha kabul ettikleride belli değil hala cevap bekliyorum firmadan ama ailem o kadar sene okudun asgari ücrete mi çalışacaksın diyor. Haklılarda ama çoğu yer böyle diye düşünüyorum. Firmanın olanakları çıkış saatleri sosyal olanakları olsun iyi olduğu için düşünüyorum zaten yoksa bende istemem asgari ücretle çalışmayı ama napalım yeni mezunken işe girmek çok zormuş hemde çok zor..
Çok bunaldım yardımcı olun bana siz olsanız napardınız? Firmalar hep az ücret mi veriyor yeni mezunlara yoksa bana öyleleri mi denk geldi?
Ayrıca sormak istediğim bir diğer konuda. Ben bir yandan da birikim yapmak istiyorum. Bu maaş bana yetmez. Ek iş ne yapabilirim (evde) ? Şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:
Okudugun bölüm ne bilmiyorum ama evet asgariden fazla vermezler ilk etapta. BenDe 7 aydir iş arıyorum yok yok yok..

Arkadaşlar merhaba..
Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.
Tam aradığım gibi bir iş buldum derken maaş olarak verecekleri asgari ücret (950 tl) + agi olduğunu söylediler.
Daha kabul ettikleride belli değil hala cevap bekliyorum firmadan ama ailem o kadar sene okudun asgari ücrete mi çalışacaksın diyor. Haklılarda ama çoğu yer böyle diye düşünüyorum. Firmanın olanakları çıkış saatleri sosyal olanakları olsun iyi olduğu için düşünüyorum zaten yoksa bende istemem asgari ücretle çalışmayı ama napalım yeni mezunken işe girmek çok zormuş hemde çok zor..
Çok bunaldım yardımcı olun bana siz olsanız napardınız? Firmalar hep az ücret mi veriyor yeni mezunlara yoksa bana öyleleri mi denk geldi?
Ayrıca sormak istediğim bir diğer konuda. Ben bir yandan da birikim yapmak istiyorum. Bu maaş bana yetmez. Ek iş ne yapabilirim (evde) ? Şimdiden teşekkürler..

not: banka ve kpss düşünmüyorum..

Ucretten daha mühim olan ilerleme ve kariyer firsati var mi ?

Eğer iki yıl sonra hala yillik gelen zamlara bagli ve ayni yerde olacaksaniz bence kotu bir tercih olur.

Ama su sinava girip bir üste bir üste cikma sansi veriliyorsa ücret ikinci planda kalabilir bence.

Ucretten daha mühim olan ilerleme ve kariyer firsati var mi ?

Eğer iki yıl sonra hala yillik gelen zamlara bagli ve ayni yerde olacaksaniz bence kotu bir tercih olur.

Ama su sinava girip bir üste bir üste cikma sansi veriliyorsa ücret ikinci planda kalabilir bence.
kendimi geliştirebileceğim bir şirket gibi gözüküyor küçük bir firma degıl bana gorede ücret 2. plan ama anlataıyorum derdımı

Pardon ama ne bekliyordunuz ki?
Yani yeni mezun olan insana tutupta bir yetismis meslek sahibi kadar ucret vermez kimse.
Kendinizi gelistirip kanitladiktan sonra ancak bu ucretten memnun kalirsiniz.
O yuzden bence siz bir an once ise baslayin.
Kendinizi gelistirin
bende öyle düşünüyorum zaten hıc bısey bılmıyorum daha farkındaym ama ailemde o kadar sene okuttuktan sonra karsılıgını gormek ıstıyor halıyle derdımı anlatamıyorum ki :KK43:

Her genç Üniversite mezunu olunca da sonuç bu oldu maalesef.
Birkaç yıl da tecrübe eğitimi almak için üste para ödemek gerekecek.
Hakkınızda hayırlısı İnşallah.

Çok az veriyorlarmış ya. O kadar da olmaz ailende haklır bir bakıma. Nerede yaşıyorsun? Sizin bölümden mezun olup mağdur olan çok var sanırım değil mi kpss olayında. twitterda baya bir seslerini duyurmaya çalışıyorlardı bir ara görüyordum hep.. İnşallah bir yere yerleşirsin.
istanbulda yaşıyorum iş olanağı fazla ama mezunda oldukca fazla herkes tanıdıgını bı yere alma peşinde

bende öyle düşünüyorum zaten hıc bısey bılmıyorum daha farkındaym ama ailemde o kadar sene okuttuktan sonra karsılıgını gormek ıstıyor halıyle derdımı anlatamıyorum ki :KK43:

Ailenizde bir sure sonra anlayacaktir. Siz kendi amaclariniza bakin.
Maalesef iibf mezunlari bu devirde cok zor isnbuluyor. Ki siz buldugunuz isi kacirmayin.

Arkadaşlar merhaba..
Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.

not: banka ve kpss düşünmüyorum.. İİBF mezunuyum..
Canım öncelikle mezuniyetin hayırlı olsun. İlk 1 yıl maaşa çok bakmadan tecrübe kazanmaya bak özellikle muhasebe alanına yöneleceksen bilgisayar ve muhasebe programlarına hakim olman gerekiyor..mali müşavir olarak tavsiyem budur

Canım öncelikle mezuniyetin hayırlı olsun. İlk 1 yıl maaşa çok bakmadan tecrübe kazanmaya bak özellikle muhasebe alanına yöneleceksen bilgisayar ve muhasebe programlarına hakim olman gerekiyor..mali müşavir olarak tavsiyem budur
ik ya yonelmeyı dusunuyorum girersem programda öğrenecegım zaten benım sorunum ailem..

Çok normal. Piyasaya hakim biri olarak söylüyorum, gayet kurumsal şirketler bile, yönetici yada satış, finans gibi stratejik departmanlar hariç ortalama ücretler veriyor, 2000_3000 arası.

Ki bi uzman bile devlette 3500 den aşağı almaz, özel sektör ücret konusunda daha iyi derler, 1500_2000 arası anca verirler.

Demem o ki, ayırt edici bi meziyetin yoksa başlangıçta asgari ücret normal. Bu devirde herkes ' o kadar' okuyo..

kendimi geliştirebileceğim bir şirket gibi gözüküyor küçük bir firma degıl bana gorede ücret 2. plan ama anlataıyorum derdımı

Keşke görüşmede bunu sorsaydiniz.. Cünku büyük bir firma dahi olsa bazen önü kapalı pozisyonlar olabiliyor..

Eğer ilerleme sansiniz varsa azmeder daha iyi kazanirsnz bu yüzden ucrete geçici bakarsaniz daha iyi hissedersnz.

Çok normal. Piyasaya hakim biri olarak söylüyorum, gayet kurumsal şirketler bile, yönetici yada satış, finans gibi stratejik departmanlar hariç ortalama ücretler veriyor, 2000_3000 arası.

Ki bi uzman bile devlette 3500 den aşağı almaz, özel sektör ücret konusunda daha iyi derler, 1500_2000 arası anca verirler.

Demem o ki, ayırt edici bi meziyetin yoksa başlangıçta asgari ücret normal. Bu devirde herkes ' o kadar' okuyo..

öyleymiş gercekten mezun olmadan once bu kadar süre işsiz kalacağım aklıma gelmemişti..

X