Yeni mezun nasil iş bulur ?

HanaSuzuki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
190
216
103
29
Yeni mezunum, daha doğrusu 1 yıllık.

Hukuk mezunuyum. En iyi okullardan birinden mezun oldum. İleri derecede İngilizce biliyorum. 1 yıl yasal staj, 3 aylık da öğrenci olarak staj deneyimim var.

Kariyer.net'e başvurdum yok.
Linkedin'e başvurdum yok.
Baro ilanlarına başvurdum yok. İnsanca yaşayacak kadar para alsam yeter.

Ee niye iş yok ? 1 senelik staj deneyimi yeterli değil diyorlar. Yeni mezun nasıl iş bulur ? Yukarıda bahsettiklerim dışında.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Staj yaptığınız avukat yada tanıdıklarınızın yanında işi öğrenmek için hevesle gidip sorun öğrenin. Öncelikle ortaklı bürolar da başlarsınız tahminimce. Sonrasında hakim savcılık gibi bir hedefiniz varsa sınava çalışın. Kpss var kurum avukatlığı için, belediyelere bakın.

Her bölümde maalesef bu sıkıntı var. Bence devlet kurumlarına girmek için sınavlara hazırlan ya da staj yaptığın yerlerle görüş belki ilk başta çok çok düşük bir maaş verirler ve öğrenene kadar idare edersin.

Tanıdık lazım, referans lazım yada sirkülasyonun çok olduğu bir bölüm lazım. Mesela veteriner hekimlerde iş bulamama oranı çok düşük. Ama bu sektörde tek yere bağlı çalışan çok az insan var, hukuk öyle değil. Aynı yerde 10 sene çalışan avukatlar çokça var ve fazla çalışana ihtiyaç olmayabiliyor az iş alıyorlarsa..

iş mi yok yoksa sizin istediğiniz şartlarda bir iş mi yok :) ne yazık ki yeni mezunlar sisteme en alt seviyede başlayıp, belli bir sene tecrübe kazandıktan sonra istediği seviyeye ulaşabiliyor. Mesleğinizin ilk yılları şartları işverenler belirler, daha sonra tecrübeniz ile siz belirlersiniz. En iyi okuldan da mezun olsanız bu çark böyle işliyor malesef. Ancak kendi büronuzu açma imkanınız varsa durum farklı. Belki başta maddi olarak stabilite sağlayamasanız da sonrasında en rahat edeceğiniz durum bu sanırım.

iş mi yok yoksa sizin istediğiniz şartlarda bir iş mi yok :) ne yazık ki yeni mezunlar sisteme en alt seviyede başlayıp, belli bir sene tecrübe kazandıktan sonra istediği seviyeye ulaşabiliyor. Mesleğinizin ilk yılları şartları işverenler belirler, daha sonra tecrübeniz ile siz belirlersiniz. En iyi okuldan da mezun olsanız bu çark böyle işliyor malesef. Ancak kendi büronuzu açma imkanınız varsa durum farklı. Belki başta maddi olarak stabilite sağlayamasanız da sonrasında en rahat edeceğiniz durum bu sanırım.

Maddi olarak büro açma imkanım yok.

Aslında seviyorum işimi, ama piyasadaki durumu görünce keşke başka bir şey okusaymisim diyorum.

Ya tanıdıkla giriyor ya da büro aciyorlar. Ne yapacağımı ben de bilemedim. Çalışıyorum çalışıyorum bir yere gelemiyorum gibi.

Çok seçici değilim. Ancak, biraz seçici davranıyorum. Aşırı düşük maaşı da kabul edemem. Yoksa niye okudum. Alana göre seçim yapıyorum daha çok. Ceza istemiyorum mesela ona dikkat ediyorum ama yok...

Back
X