Yeni muhabbet kuşumla ilgili yardım

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.732
723
İstanbul

Bu bizim yeni muhabbet kuşumuz cikcik,eşim almış,daha 1 aylıkmış,daha dün bize geldi ama çok çekingen
Hep yerde duruyor,tüneklere çıkmıyor,yemliğe çıkıyor en fazla,birkaç gün korkar diye okuduğumdan sessiz sakin bırakıyorum,sabah azıcık öttü bile.ama ilerde elime gelsin,omzuma konsun,evde gezsin çook istiyorum.nasıl şimdiden alıştırabilirim nasıl davranmam gerekir?bir de gagasının üstünde siyahlık var ama bunun dışında sağlıklı ve canlı duruyor.acaba hasta olabilir mi diye de aklıma geldi:26:

en basta sabırlı olmak gerekıyor

Elinize gelmesi için aç bırakmanız ve yemegı elınızle yedırmenız gerekır

korkmayın ki o da korkmasın
ötmesi icin biraz alıssın sonra susturmak ıcın ne yaparım dıye sorarsınız

taklit yeteneklerı cok iyidir
muhabbet kuşum evın zilini taklit ederdi annem yazık kapı calıyor dıye sureklı kapıya gıderdı
sürekli konuşun

güle güle büyütün

Teşekkür ederim cvp için
O zaman yemliklerini birkaç saat çıkarıp elimlr yem vereyim ama önce birkaç gün kendi haline mi bıraksam yoksa ne kadar erken o kadar iyi mi?

Son düzenleme:
Bebek bu daha..
Çok şeker kuzum kıyamam ona ben.. Çok küçük daha alışır merak etme. Sürekli yanında dur ve konuş onunla. Sesine ve görüntüne alışsın. Sakın avuçlamaya çalışma, bundan hiç hoşlanmaz ve sana karşı güvenini yitirir. Parmağını ıslatıp yeme daldır, yemler yapışsın parmağına. Sonra yavaş yavaş uzat ona, gelip yer ve bu şekilde eline alışır. Zaten zamanla eline konmaya başlar, o zaman salabilirsin.

Gagasındaki siyahlık sanırım henüz yavru olduğu için, zamanla geçer. Ayrıca çok küçük olduğu için tünemiyor. Kuluçka kutusuna alışmış, zamanla tünemeye başlar.

Umarım kedi gibi yılışık bir mubişin olur senin de.

çok severim.....................................................

Ay canim bebek bu daha. Gagasindaki siyahlik buyuyunce gecer. Ceresi degistigi zaman erkek ya da disi oldugunu anlarsin. 3 -6 aylik olmasi lazim bunun icin. Erkek ise biraz daha uysal olur. Onun disinda tuyleri kabarik degil ama kucuk oldugu icin usuyebilir o yuzden kisin geceleri ustune carsaf turu bir bez ortsen iyi olur. Eger ishali yoksa ve istahi iyiyse hasta degildir daha kucuk oldugundan ve korktugundan alisamamistir.

Yeterli sevgiyi sevirsen zaten alisacaktir ama bunun icin sana onun gelmesini bekle. Yani birak istediginde sana alissin, sen onu alistirmak icin zorlama. Bunu hissederse daha cok korkar ve alismaz.

Ya onu rahat bırakıyorum ama çok korkuyor sanki yaklaşımda hemen uçuşuyor,gün içinde kanatlarını çarpıyor.hep konuşuyoruz onunla,ani hareket etmiyoruz bile yanındaki hemen cikcik cırlayıp uçuşuyor kafeste.nasıl davranayım bilemedim

Açan şimdi salsam mı?ama küçük diye sağa sola çarpar diye de korkuyorum,ay çok istiyorum inşallah yılışıkk olur ama şu an zor gibi görünüyor,çoook ürkek

Hayırlı olsun kuşunuz
Gagasında ki siyahlık büyüdüğünde kendiliğinden geçecek , 1aylıksa daha uçmayı bilmiyordur onlar daha anne arıyor saklanıcak uyucak yer istiyor elinize alın ve onu üstünüzde uyutun kaçmasını engelleyin bu süreç içerisinde ne kadar ilgi gösterirseniz ileride alışacaktır kuşunuz. elinizin üzerindeyken diğer elinizin üstüne atlamasını sağlayın ve omuzunuzada bol bol koyun gagasına da öpücükler koyun ve bol bol konuşun omuzunuzdayken ilgiyi çok severler.

Cok acele ediyorsun, yemini ver suyunu ver, karisma bir kac gun. Kendi kendine ortama alissin. Sonra elinden yem vermeye baslarsin. Yavas yavas alistirirsin.

bende de var iki tane yarudan beslediğim kuşum sana anlattığım gibi büyüttük biz onu yanına eş aldık yinede bizden başkasına bakmıyor odada kimse kalmayınca hemen ötmeye başlıyor ses veriyorum başka odadan beni buluyor hemen evi aramaya başlıyor . Yazın bahçeye saldık bi kaç kez ama yine de bizden ayrılıp kaçmadı

Daha çok korkar diye elime hiç almıyorum,birkaç kere parmağımı sokayım kafese dedim ciyak ciyak bağırıp kaçıştı

Daha çok korkar diye elime hiç almıyorum,birkaç kere parmağımı sokayım kafese dedim ciyak ciyak bağırıp kaçıştı

Canım o biraz yawrulktan çıkmş o zaman yawrular bağırmazk öyle saklanıcak uyucak sıcak yer ararlar. Yawruykn çok korkmazlar aksine kndne çok bağlı yaparsın ben kaç tane yetştrdim hepsine böyle dawrandım kedi gbi sünepe ve çok sadık oluolar. Aldığınız yerden değiştrin annesinden yeni ayrılmş istiyorum dersen değiştrirlr bn öle yapıodum birz byümüş oldumu ele gelmio kafes kuşu ve yabani oluolar.

Yem vereyim dedim nasıl ciyaklıyor anlatamam uzak dur bende diyor resmen

Canım anneden ayrılmş 1 aylık yawrum öyle cırrıklamaz o bence bir kaç aylık var kanatta çırpıo diosun Bnce değiştir onu Kndine bağlman zor. Benimkisi 3 yaşnda tutarım kafesinde dudağıma tam götürürkn öpçeğimi anlar insan gbi öpücük atar. Elimi uzatırım elimin üstüne atlar koşa koşa omzuma çıkar gagasını dudağıma yaşlar laf ister eğerki konşmzsam ısırıo :))) çok cadı o beni sevceği zaman tüm yüzümü öper aşkım der türlü türlü ses çıkartarak öper. Çok tatlı muhabbet kuşları ya :)))

Artık değiştiremeyiz de biz alıştık,ben üzülürüm terk etmiş gibi hissederim
Gene canacaksın muhabbet kuşu düşünce hayal oldu,çok istemiştim ama napalım belki alışır.

Artık değiştiremeyiz de biz alıştık,ben üzülürüm terk etmiş gibi hissederim
Gene canacaksın muhabbet kuşu düşünce hayal oldu,çok istemiştim ama napalım belki alışır.

Merak etme bende öyle diyodum ama öyle olmuo diğerini getirince diğerine de alışıosun yabaniyse zaten evde beslemenin bi anlamı yok ki o snden uzak sen ondan verdiğin yerde de bakıolar zaten hem kalabalık oldğu için daha mutlu oluolar . Hiç alışmazsa bu kez senin hevesin kırılıo canım yine de sen bilirsin sonuçta sen dışarıya salmıosun onu kuşların içine geri dönecek o kadar. Bazı yawrular uysal oluo bi tane bembeyaz bi yawru almıştım dışarı saldım uçamıodu odadan çıktım mutfağa gttim arkamı bir döndüm kuş da beni takip etmiş çok şirindi arkadaşım istedi ele gelio diye hasta etmişler astım olup kuş öldü

Sabirsiz hayvan sahiplerinden hoslanmiyorum, istiyorlar ki hayvancagiz hemen alissin. Alismayan hayvanlari goturenlerden de hoslanmiyorum. Canli bu isinize gelmeyince goturup vermek olmaz. Hayvanlar oyuncak degil, hayvan sevgisi bu degil.

yahu yeni aldınığınız kuş hemen alışırmı biraz sabırlı olun bu beyaz eşyamı beğenmedim değiştireyim hiç hoş değil gerçekten benimde muhabbet kuşum var çok yakın konuşuyorda ama ele gelmeyi sevmiyor mesela ağzımdan yiyor yemek falan bide aç falan bırakma hayvanı lütfen bi iki güne eline gelicek değil ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…